Problemy s centralem
-
- Test driver
Re: Problemy s centralem
Moje má 9 let takže krize středního věku 

-
- Nováček
blbne central
Zdravim všetkých.... Už som to tu pekne prekukal, ale napad na vyřešeni mojho preblomu som nenašel. Viem, že každy řekne, vyčistit, premazat, ale...
Mám ford focus 1,8 benzín r.v. 99. V zime sa mi pokazil central, jednoducho prestal isť. V servise mi jeden manik odpojil mikrospinač na dverach spolujazdca a bolo po probléme... Lenže neskôr sa prejavil novy problem s centralom. Když je vlhko alebo zimne, tak pri otvarani sa otvoria len šoferove dvere a ostatné někdy aj po 5 min. Dokonca sa stane, že ich počas jazdy zamkne. Všimol som si, že akokeby chcel pri otvaraní central ešte raz zamknut dvere a až potom odomkne všetky dvere. Prichádza zima a tak to blbne čoraz častejšie...
Skusil som rozobrat všetky dvere a pozrieť sa na central. Nijaké vážnejšiu poruchu som neobjavil. Možno by to chcelo rozobrať aj zámky a poriadne to prečistiť. Neviem, poraďte mi niekto... Hľadal som tu tento problém, ale nič k vyřešení som nenašel...
Mám ford focus 1,8 benzín r.v. 99. V zime sa mi pokazil central, jednoducho prestal isť. V servise mi jeden manik odpojil mikrospinač na dverach spolujazdca a bolo po probléme... Lenže neskôr sa prejavil novy problem s centralom. Když je vlhko alebo zimne, tak pri otvarani sa otvoria len šoferove dvere a ostatné někdy aj po 5 min. Dokonca sa stane, že ich počas jazdy zamkne. Všimol som si, že akokeby chcel pri otvaraní central ešte raz zamknut dvere a až potom odomkne všetky dvere. Prichádza zima a tak to blbne čoraz častejšie...
Skusil som rozobrat všetky dvere a pozrieť sa na central. Nijaké vážnejšiu poruchu som neobjavil. Možno by to chcelo rozobrať aj zámky a poriadne to prečistiť. Neviem, poraďte mi niekto... Hľadal som tu tento problém, ale nič k vyřešení som nenašel...
-
- Nováček
no dikes... takže to přejde?
-
- Test driver
Nečekej odpověd za 20 minut
Hold musíš vydržet dýl než ti někdo odpoví. Já ti neodpovím, porotže nevím 

-
- Test driver
presun...
JIM píše:u mého Forda Focuse je centrální zamykání vskutku neuvěřitelné. Jde jen když se mu chce. Pozoruji že jde vždy když je ,, teplo " jakmile začne být trochu zima tak je konec. Nevíte někdo čím to může být? Pojistka je dobrá.. Děkuji za každou odpověď...
- Don
- Junior
I já jsem měl problémy s centrálem. Hlavně s pravými zadnímí dveřmi. Nejprve jsem vymontovaný zámek vymyl a nastříkal teflonovým sprejem. To ale nepomohlo a tak jsem zámek musel znovu vymontovat, rozebral ho, abych se dostal na kontakty elektomotorku a na tyto kontakty jsem naletoval cín, aby byly trošku silnější. Zatím to funguje a tak jsem to udělal preventivně na všech dveřích. A tak teď jen čekám na pořádnou zimu, abych prověříl, jestli jsem udělal dobře. Návod na rozebrání zámku by tady někde měl být, ale nějak se mi ho nepodařilo najít. Potom je taky tady: http://forum.fordclubs.org/viewtopic.ph ... &start=120
Ford Focus 1.0 EB 92 kW Titanium r.v. 2015, 5dv. HB šedá Magnetic
- Šimi
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Mám dotaz. Kámoš rozebral na focus kombi 99 zámek protože se mu nešel odemknout ani centrálem ani klíčkem a zjistil že tam má vychozenej nějakej plastovej zobáček tak ho skusil omotat izolačkou ale auto se při zamknutí zase hned odemklo a tak mně pověřel abych se zeptal jestli se ten zobáček dá někde sehnat nebo musí koupit celej zámek
Ford Focus het.,r.v.98,74Kw,1,6 Ghia - benzin

-
- Pokročilý
Já řešil centrál hned po koupi auta - náhodou jsem zjistil, že nezamykají pravý zadní dveře, ale nešly zamknout ani tou páčkou zevnitř(a to jsem na ní tlačil sice s citem, ale dost silně). Po "ohledání" mechanizmu zámku otvorem z boku dveří jsem objevil jakousi černou tuhou hmotu - někdo přede mnou to zřejmě namazal něčím, co zatuhlo(a to bylo ještě v létě). Zkusil jsem tam nastříkat olej a nechat působit, ale nepomohlo. Vymontoval jsem zámek, byl celej zatuhlej tím mazutem, skoro se mechanizmus nehýbal, ani jsem se nedivil, že to neutáhne ta páčka na dveřích, natož motorek. Takže prostříkat olejem(WD a Konkor na uvolnění karbonů) a pak postupně rozhýbat(to docela trvalo - na stole u TV jsem rozložil noviny a nad tím rozhýbával mechanizmus, až to šlo pěkně volně, v průběhu práce nešetřit WD+Konkor). Pak jsem zdrojem 12V ověřil, že se zámek ovládá spolehlivě než ho namontuju zpět. Od té doby je zámek 100% funkční.
Ještě jsem preventivně všechny zbylý zámky pořádně promazal a vždycky po nějaký době to několikrát zopakoval.
Ještě jsem preventivně všechny zbylý zámky pořádně promazal a vždycky po nějaký době to několikrát zopakoval.
Ford Focus Mk4 HB, 1.0EB/92kW, 2021
Ford Focus Mk1 HB, 2.0i/16V/96kW, Ghia, 2004
Ford Focus Mk1 HB, 2.0i/16V/96kW, Ghia, 2004
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: blbne central
stejnej problém ale reaguje pouze na teplotu(bych to viděl na nějaký kontakt a tepelnou roztažnost kovu)bohužel se mi stala nejhorší možnost.Včera kolem pulnoci odemkl dveře (jen u řidiče),zrvnitř odemkl ostatní,nastartoval,zapl topení at se trošku zahřeje,vylezl ven ještě trošku pokecat a rozloučit se,takže zavřel dveře.Po chvice cvak a auto se zamklo,nastartovaný a nikdo uvnitř.Asi hodinu jsme řešily jak se dosatat s co nejmenším poškozením dovnitř.no nakonec se povedlo a kolem jedný ráno jsem opouštěl Kladno.guliver99 píše:Zdravim všetkých.... Už som to tu pekne prekukal, ale napad na vyřešeni mojho preblomu som nenašel. Viem, že každy řekne, vyčistit, premazat, ale...
Pokud by měl někdo nápad kde a jaký kontakt to je,byl bych velice rád.
- Jemar
- Zkušený
Samozamykání se řeší tady. Většinou je to špatný mikrospínač v zámku dveří.
- zeck
- Nováček
Nechci zakládat nové vlákno, tak otázku šoupnu třeba sem.
Stává se někomu, že mu nejde DO centrálu, ale jen na nějakém konkrténím místě? Mně nefunguje na Urlicháči na parkovišti před úřadem v HK - musím vždy použít klíček. Nevím čím to je. Napadá mě nějaká rušička ale proč netuším.
Stává se někomu, že mu nejde DO centrálu, ale jen na nějakém konkrténím místě? Mně nefunguje na Urlicháči na parkovišti před úřadem v HK - musím vždy použít klíček. Nevím čím to je. Napadá mě nějaká rušička ale proč netuším.
Nyní: Ford Mondeo combi 2.0i, 107kW, 2010, barva šedá
Dříve: Ford Focus combi 1.6, 74kW, 2003, stříbrná metla tmavší
Dříve: Ford Focus combi 1.6, 74kW, 2003, stříbrná metla tmavší
- vitacz
- Zkušený
Tak tohle se mi nikdy teda nestalo, ale vadi mi, ze auto ma spatny dosah. Napr na dvacet metru auto neodemknu. Ale budu to resit alarmem, ktery ten dosah bude mit jeste vetsi.
Obcas se to hodi, kdyz clovek hleda auto na parkovisti a uz si moc nepamatuje kam ho presne dal.
Obcas se to hodi, kdyz clovek hleda auto na parkovisti a uz si moc nepamatuje kam ho presne dal.
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Vita: tvůj problém bude spíše ve špatné baterce v dálkovém... Já odemknu auto ze 4. patra baráku a to ještě to auto stojí cca. 30 metrů od baráku. Takže rozhodně více než 20 metrů.
- vitacz
- Zkušený
hmmm divny, to prave taky uz davno napadlo,ale ta baterka ma 3,09V? Takze bych rekl, ze je by mohla byt ok, Ale zkusim ji vymenit, treba fakt to pomuze. Treba ji pada rapidne napeti pri zatezi a bez zateze ma opet 3,09V.
- ErikCartmen
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
dneska se mě stalo že přídu k autu (C-max 05), odemknu dálkový centrál, ale otevřou se jen čtyři dveře a kufr zůstane zamčený. Do teď se mi odemklo všechno komplet. Musím odemknou kufr třetím tlačítkem na klíči které ale kurf hned po zavření zamkne. Vzhledem k tomu že se nedá kufr jinak než dálkou otevřít je to velice nepříjemné. Už se tohle někomu povedlo? co s tím?