Koupě Ford Focus 1.6 16V
-
- Nováček
Re: Koupě Ford Focus 1.6 16V
Tak po komunikaci s vedoucim bazaru mam svoleni odvest auto do servisu na diagnostiku.
Nicméně jsem během posledních dní zjistil servis, ve kterém probýhaly prohlídky a opravy vozu. Tak jsem tam zavolal a poptal se na záznamy ohledně oprav.
Zjistil jsem, že během posledních 4 let, byly měněny tyto části vozu:
-přední i zadní nárazník
-přední sklo
-pravé zrcátko
-zřejmě bude problém v elektrice pravého okna, protože tam auto nedávno měli, ale oprava se neuskutečnila (asi to šlo rovnou do bazaru).
Takže auto bez nehody rozhodně není.
Nejsem si jistý zda při těch nehodách kdy se měnily nárazníky mohlo dojít k poškození náprav nebo jiných částí podvozku.
Jaký na to máte názor?
Nicméně jsem během posledních dní zjistil servis, ve kterém probýhaly prohlídky a opravy vozu. Tak jsem tam zavolal a poptal se na záznamy ohledně oprav.
Zjistil jsem, že během posledních 4 let, byly měněny tyto části vozu:
-přední i zadní nárazník
-přední sklo
-pravé zrcátko
-zřejmě bude problém v elektrice pravého okna, protože tam auto nedávno měli, ale oprava se neuskutečnila (asi to šlo rovnou do bazaru).
Takže auto bez nehody rozhodně není.
Nejsem si jistý zda při těch nehodách kdy se měnily nárazníky mohlo dojít k poškození náprav nebo jiných částí podvozku.
Jaký na to máte názor?
- Adow
- Člen klubu
Jak moc to bylo ťuklé by podle mě měli poznat v servisu - když to zvednou.. Já jsem měl na bývalém autě třeba taky měněný nárazník - a šlo jen o škrábanec a z povinného ručení viníka to vyměnili..
Focuse jsem kupoval jako opravovaného, byl jsem před koupí v servisu a zespodu bylo pěkně poznat, v jakém místě to bylo rovnáno. Sváry by měli poznat určitě.
Pokud byla oprava provedena dobře, tak by to nemusela být žádná tragédie..
Focuse jsem kupoval jako opravovaného, byl jsem před koupí v servisu a zespodu bylo pěkně poznat, v jakém místě to bylo rovnáno. Sváry by měli poznat určitě.
Pokud byla oprava provedena dobře, tak by to nemusela být žádná tragédie..
Je: Ford S-max II, 2.0 TDCi
Je: Ford B-max, 1.0 EB
Je: BMW i3, BEV 125 kW
Byl: Ford S-max I, 1.8 TDCi
Byl: Ford Focus III Combi FL, 1.5 EB
Byl: Ford Focus II Combi FL, 1.6i
Je: Ford B-max, 1.0 EB
Je: BMW i3, BEV 125 kW
Byl: Ford S-max I, 1.8 TDCi
Byl: Ford Focus III Combi FL, 1.5 EB
Byl: Ford Focus II Combi FL, 1.6i
- pzi
- Test driver
Když auto svednou na zvedák, tak se dá zjistit hodně, co se týče podvozku a kastle, pokuď bylo něco měněno nebo opravováno a nebo vůle na nápravách, že se měnili věci co jsi popsal bych si hlavu nelámal, zaměřil bych se na tu kastli, koroze, nápravy opotřebení,motor.
C max 1.8 flexifuel titanium
Fiesta 1.4 Ghia
Škoda Rapid spaceback 1.0tsi 81kw
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 combi tddi colorado
Bol Ff1 sedan
Fiesta 1.4 Ghia
Škoda Rapid spaceback 1.0tsi 81kw
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 combi tddi colorado
Bol Ff1 sedan
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
menene veci nejsou nehody . nehoda je pulka auta atd
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- pbjun
- Test driver
Nebo nejaky tukanec na krizovatce - zastavis vyradis cekas na zelenou a pic zezadu nejaky blbecek nedobrzdi a tukne do Tebe a ty tuknes do auta pred Tebou a uz mas narazniky pryc... Sklo je spotrebak, okynko je blbost. V servisu reknou 

- VH123
- Zkušený
Jak píšou přede mnou, stačí jeden trouba na parkovišti nebo křižovatce (nárazníky), jeden kamínek (sklo) a jedna fetka (okýnko), nehledal bych v tom záhadu. Zkouknout případné rovnání nebo neorigo sváry a uvidíš jestli stojí za to.
Vojta
-
- Nováček
Mohl bych vědět jak to dopadlo s nákupem?? Koupil jste nebo ne?? Zajímal jsme se o toto vozítko také,mám i kontakt na majitele...
-
- Nováček
Auto jsem projel, mé dojmy jsou tyto:
Řazení jednotlivých rychlostí nejde tak lehce jak by mělo. Myslím, že převodovka v tom městském provozu dostala zabrat. Nejde stáhnout pravé okno v předu. Pravé zrcátko špatně drží.
Spojka zabírá až úplně na konci. Řízení táhne doleva. Je třeba vyměnit brzdové destičky. V motoru jsem během jízdy dvakrát slyšel nějaké šramocení.
Nechal jsem si to postavit na rampu. Spodek začíná rezivět. Brzy bude třeba vyměnit výfuk a myslím, že i zadní tlumiče.
Blok motoru je celý od oleje, ale odkud to teče nevím ani jsem po tom už nepátral.
Celkově jsem měl dojem, že má najeto daleko víc než je uvedeno.
Auto jsem nekoupil. Podle mého, stav vozu neodpovídá požadované ceně.
Řazení jednotlivých rychlostí nejde tak lehce jak by mělo. Myslím, že převodovka v tom městském provozu dostala zabrat. Nejde stáhnout pravé okno v předu. Pravé zrcátko špatně drží.
Spojka zabírá až úplně na konci. Řízení táhne doleva. Je třeba vyměnit brzdové destičky. V motoru jsem během jízdy dvakrát slyšel nějaké šramocení.
Nechal jsem si to postavit na rampu. Spodek začíná rezivět. Brzy bude třeba vyměnit výfuk a myslím, že i zadní tlumiče.
Blok motoru je celý od oleje, ale odkud to teče nevím ani jsem po tom už nepátral.
-
- Nováček
Děkuji moc za plnohodnotné údaje,ušetřil jsem mi cestu i případné nervy:-) Já viděl fotky kdy to bylo polepené ještě nějakou reklamou tak buh ví co se s tím dělo:-) ale majitel za km údajně ručí 

-
- Nováček
Netvrdím, že to má najeto víc než je uvedeno. Jen jsem chtěl říct, že si myslím, na to co to má najeto to není zrovna v dobrém stavu. Já jsem se nikdy neřídil km, ale stavem auta a o toto se majitel evidentně moc dobře nestaral.
- pbjun
- Test driver
Dyt sem psal hned na zacatku ze to ma najeto vic
Motor zechcany od oleje je vzdycky podezrely - hlavne kdyz to bud neresili nebo to tam vzniklo pri projizdce...

- Scooby
- Junior
A taky sem se te ptal podle ceho soudis a na to uz si neodepsal.
Copak si videl motor na tech fotkach?
Copak si videl motor na tech fotkach?
-

"Ford Focus MK I Collection Edition" - 195/55 R15 Continental PremiumContact2 - 185/65 R14 Sava Eskimo S3+

"Ford Focus MK I Collection Edition" - 195/55 R15 Continental PremiumContact2 - 185/65 R14 Sava Eskimo S3+
- petulak
- Test driver
Blok motoru je celý od oleje, ale odkud to teče nevím
Scooby: tady ti to píše.
Scooby: tady ti to píše.

FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback
-
- Nováček
Petulak: nezlob se na mě ale sám jseš celý od oleje
Tys to auto viděl naživo nebo podle čeho posuzuješ? Já jsem s tim autem jezdil a je to opravdu první majitel a má najeto skutečných 51 tisic kilometru,žádný utěk oleje ani nic podobného.Dnes by mělo odjet do Ostravy.Miluju podobné kecy jako jsou nahoře rádoby odborníku...

- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
no myslim ze zde je vyjadreni cloveka ktery ho videl a jel s nim , petulak pouze reaguje v navaznosti na jeho popis .laskajefajn píše:Petulak: nezlob se na mě ale sám jseš celý od olejeTys to auto viděl naživo nebo podle čeho posuzuješ? Já jsem s tim autem jezdil a je to opravdu první majitel a má najeto skutečných 51 tisic kilometru,žádný utěk oleje ani nic podobného.Dnes by mělo odjet do Ostravy.Miluju podobné kecy jako jsou nahoře rádoby odborníku...
ale kdyz jsi se registroval tak se samozrejme muzes vyjadrit k vyse popsaným vadam kdyz teda blok od oleje neni pravda .silapo píše:Auto jsem projel, mé dojmy jsou tyto:
1/Řazení jednotlivých rychlostí nejde tak lehce jak by mělo.
2/ Nejde stáhnout pravé okno v předu.
3/ Pravé zrcátko špatně drží.
4/Spojka zabírá až úplně na konci.
5/ Řízení táhne doleva.
5/Je třeba vyměnit brzdové destičky.
6/ V motoru jsem během jízdy dvakrát slyšel nějaké šramocení.
7/ Spodek začíná rezivět.
8/ Brzy bude třeba vyměnit výfuk a myslím, že i zadní tlumiče.
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé