HELP: Vyber motora TDCi
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- romosch
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- kostik
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
k těm červeným barvičkám...pánové,měli jsme doma Golfa IV, TDi...v červeném Déčku i Ičku 150hp/4000 a 320Nm/1900serie a navíc nachipovaného.... cca 195Hp / 4100 a 410Nm/1850
takový mamutí zátah,nářez, fičák a znava nářez už jsem od té doby s naftou nezažil.Je tedy pravda že při těžší noze papal jak benzín...
což o to,kamarád co jezdí závody do vrchu a rally)ted byl mistr rep.ve své třídě, by mi moje TDCI chipnul na 165hp..jenže mam tak nějak strach
takový mamutí zátah,nářez, fičák a znava nářez už jsem od té doby s naftou nezažil.Je tedy pravda že při těžší noze papal jak benzín...
což o to,kamarád co jezdí závody do vrchu a rally)ted byl mistr rep.ve své třídě, by mi moje TDCI chipnul na 165hp..jenže mam tak nějak strach
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
No včul aspoň vím co ta písmenka v zadu znamenajípetulka píše:Navštiv stránky http://www.dfens-cz.com/ a přečti si tam pár článků o autech. Pobavíš se a pochopíš o čem píšu
Pro lepší orientaci jeden výňatek. Snad mně za to D-fens neoddělá..![]()
Pokud jde o technické názvosloví, autobazarní ksindl nepřejal pojmy obvyklé v motoristických periodikách a vytvořil vlastní. Díky tomu nám v bazarech řeknou o takových motorech, že by pánové Otto a Diesel vejrali jak medvídek koala. O autech fbenzínu nemá asi cenu se bavit. Vozidlo s turbínou není tank Abrams, ale automobil s přeplňovaným motorem. Nehodlám zde pitvat rozdíly mezi turbodmychadlem, turbokompresorem a vynálezem pana Kaplana, takže si raději povíme, že auto fdechtu je tédéíčko bez téčka a íčka, tedy nepřeplňovaný vznětový motor. Tédéíčko je známá věc. Nejrychlejší je tédéíčko fčerveným íčku a úplně nejzběsilejší pak fčerveným íčku i déčku, to je vážně hustý. Červený téčka ještě nezavedli. Auta f tédéíčku můžou mít komín neboli common rail, tedy vysokotlaké vstřikování z centrální lišty, nebo pédéčko, které se vyznačuje tím, že de hodně vocpoda. Tolik asi k technice.

das AUTO 2,0 TDI PD 103 kw r.v 2005
FORD Focus 1,8 TDCI combi /74kw. r.v 2003

FORD Focus 1,8 TDCI combi /74kw. r.v 2003

- David 1
- Junior
-
- Test driver
- Hugo72
- Junior
To Chmelko:chmelko píše:prcek píše:Kupuju ford focus kombi r.v. 2003, TDCI 74 kW a kamarád mě varuje před vstřikováním Delphi ? Má najeto 110tis. km, je to dovoz z IT, vyroben ve Valencii a moc pěkně vypadá? Dělali se i s jiným vstřikováním? Co výrobní závod má to nějaký vliv ? Zatím moc o fordech nevim? Dík za odpověď!
Ušiel Ti text ...

FF Combi 1,8 TDCI, 85kw, 12/02, K&N air filter, Dark Grey...

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- santyr
- Junior
TO prcek:
Vybral jsi si dobře. Vstřikovací čerpadlo a vstřiky jsou u TDCI všeobecně hodně citlivé. Pozor na kvalitu nafty. Nevím, jakou máš výbavu, ale ta cena jinak odpovídá najetým km a nebouranému autu. Doufám, že ho máš z dobrého zdroje. Pokud ano neměl by jsi s ním při dodržení základních pravidel (dobrá nafta, výměna oleje....) žádný problém. Přeji ti hodně šťastných km.
Vybral jsi si dobře. Vstřikovací čerpadlo a vstřiky jsou u TDCI všeobecně hodně citlivé. Pozor na kvalitu nafty. Nevím, jakou máš výbavu, ale ta cena jinak odpovídá najetým km a nebouranému autu. Doufám, že ho máš z dobrého zdroje. Pokud ano neměl by jsi s ním při dodržení základních pravidel (dobrá nafta, výměna oleje....) žádný problém. Přeji ti hodně šťastných km.
Ford Focus Combi 1,8 TDCI, 5/2OO4, 85kW, šedá magnum

Ford Focus HB 1,6 1998 aquamarine

Ford Focus HB 1,6 1998 aquamarine

- prcek
- Nováček