Focus se pokazil - v Chorvatsku - slabý výkon, divný zvuk
- spanel
- Pokročilý
Re: Focus se pokazil - v Chorvatsku - slabý výkon, divný zvuk
Něčemu ano, ale osobně jsem byl na kontrole, STK, ME, výměny filtrů, oleje, ... před dovolenou , najeli jsme cca 2200 km a pak něco doma a o víkendu najednou divný zvuk motoru, no a vyklubal se z toho vadný vstřikovač - bez jakéhokoliv předchozího varování. Jsem jen rád, že se to nestalo v HR.
Do 3.5.2020 byl: FoFo II COMBI, 2006, 1.8 TDCi, 85 kW, Diamond White
- jirinp
- Nováček
Jo tak to taky nechápu, že si ti kámoši co mi to servisují, mysleli, že si sám řeknu o výměnu svíček. Ale co už, jsem poučen, snad to auto bude chvilu bez investic.matys píše:Zdravím pánové ............to , že jirinp si užil problémů a starostí s vozidlem , a ještě k tomu v cizině , je nepochybné .
..........ale , jak asi proběhla předsezoní kontrola (i před dalekou cestou) tech. stavu vozu (svíčky , filtry , olej.náplně , brzdy) , kontrolou by se dalo i něčemu předejít .
FF Combi 1,6, r.v. 1999, tmavěmodrámetlička
Od 6/2013 Auto s pííp ve znaku, jízda plná zázraků - aneb Fluence. Focus prodán tchánovi, takže se o něj stále starám
Od 6/2013 Auto s pííp ve znaku, jízda plná zázraků - aneb Fluence. Focus prodán tchánovi, takže se o něj stále starám
- spanel
- Pokročilý
Tak ti přeji, aby ti to opravdu vydrželo, já zaplatil za servis a STK 8000 Kč a ejhle vstřikovač - počítám že to bude za 10 000.
- Miki.N
- Nováček
Abych Vás uklidnil, tak u mě to bylo něco podobného. Na konci ledna jsem dělal STK a emise. V servisu jsem nechal vyměnit olej a udělat prohlídku. Vyměnili zadní díl výfuku, olej a filtry. STK a emise prošlo v pohodě. Začátkem června odešla cívka, kabely a svíčky, byly prej opálené. To bylo asi po 3000km. To jsem popisoval na první straně. Tak jsem si taky říkal, jestli má cenu vůbec prohlídky dělat...
Jinak opravu jsem už nechal dělat v jiném servisu.
Jinak opravu jsem už nechal dělat v jiném servisu.
Je: Ford Focus kombi, r.v. 2014, 1.6 EcoBoost 110kW FFV, lunar sky
Byl:Ford Focus kombi, r.v. 2000, 1.6 benzin, Aquamarine Fros
Byl:Ford Focus kombi, r.v. 2000, 1.6 benzin, Aquamarine Fros
- matys
- Pokročilý
Zdravím pánové...........
........spanel...stačí nasát s naftou i trochu nečistoty z nádrže (co projde paliv.filtrem) a máš problém (z ničeho nic) se vstřikem paliva .
jirinp...........v předsezonní kontrole se vždy kontroluje a nastavuje odtrh elektrod svíček , bývá po předchozí sezoně větší (opalem elektrod) .
Projevuje se to většinou : horším startem , neklidným volnoběhem a horším přechodem do otáček .
........spanel...stačí nasát s naftou i trochu nečistoty z nádrže (co projde paliv.filtrem) a máš problém (z ničeho nic) se vstřikem paliva .
jirinp...........v předsezonní kontrole se vždy kontroluje a nastavuje odtrh elektrod svíček , bývá po předchozí sezoně větší (opalem elektrod) .
Projevuje se to většinou : horším startem , neklidným volnoběhem a horším přechodem do otáček .
FOFO 1,6 16V TREND 5HB r.v.2003 STŘÍBRO MOONDUST

- spanel
- Pokročilý
Bať, s jetým dieselem jsou taková povyražení dřív než by se jeden nadál.
Tak příště asi hezky zpět do benzínu.
Doufám jen že už to nebudou jen samé "turbobenzíny".

Tak příště asi hezky zpět do benzínu.

Doufám jen že už to nebudou jen samé "turbobenzíny".

- jirinp
- Nováček
Ještě bych chtěl doplnit, myslel jsem si, že mi bude útěchou asistence od ČSOBpoj k povinnému ručení http://www.csobpoj.cz/cs/produkty/pojis ... e_2010.pdf, kde píšou, oprava na místě - 80€ přispějí, ale to by platilo, pouze pokud bych využil, nějakou certifikovanou odtahovku, kterou by mi zavolali jak jsem se dověděl
.
Těžko říct, co by bylo lepší, takhle jsem dojel do letoviska aspoň a rekreoval se.
Odtahovka by to na místě nevyřešila, takže by mi přispěla asistence na odtah kdoví kam? Možná Zábřeh, ten byl snad blíž než Zadar a tam co? Čekat kdoví jak dlouho na součástku možná levnější, ale co s rodinou....

Těžko říct, co by bylo lepší, takhle jsem dojel do letoviska aspoň a rekreoval se.
Odtahovka by to na místě nevyřešila, takže by mi přispěla asistence na odtah kdoví kam? Možná Zábřeh, ten byl snad blíž než Zadar a tam co? Čekat kdoví jak dlouho na součástku možná levnější, ale co s rodinou....
- pbjun
- Test driver
No ta predcestovni priprava asi nebyla zrovna pecliva no
Ja sem pred odjezdem do chorvatska nechal vymenil vsechny filtry, olej, svicky, civku a nechal doplnit klimu coz vsecko stalo cca 2600kc a od te doby sem v servisu nebyl

Ja sem pred odjezdem do chorvatska nechal vymenil vsechny filtry, olej, svicky, civku a nechal doplnit klimu coz vsecko stalo cca 2600kc a od te doby sem v servisu nebyl

- miki21
- Test driver
...určitě všechno origo věci(hlavně ta cívka) 

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- vitr73
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
....no nekomu se treba nechce vrazet dlouhe penize do 10 let stareho auta....
Ford Focus kombi 1.8 16V zmetec -E léta páně 1999
Byl Peugeot 309 1.4 zvaný Rozbuch-budiz mu vrakoviste lehke
Byl Daihatsu Applause 1.6 16V...zlaty auto.totalni nehoda na 483tis km
Byla Mazda 323 1.6 turbo rok 1990...prodan pro poruchu turba...
- pkadecka
- Test driver
S tou cívkou je to zajímavý, já jsem ji nedávno měnil a nová stála v Auto Kelly asi 2000. Nebylo na ní napsáno Ford, ale to ani na tý starý.
Svíčky stojej kolem 100 / kus originál Ford a k těm ostatním věcem nevidím důvod, proč by nutně musely být originál, tj. olej, filtry a náplň klimy.
Svíčky stojej kolem 100 / kus originál Ford a k těm ostatním věcem nevidím důvod, proč by nutně musely být originál, tj. olej, filtry a náplň klimy.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
- matys
- Pokročilý
.........zkontrolovat svíčky , množství náplní , mrknout na brzd.čelisti nebo alespoň vyklepat vzduch.filtr zvládne každý doma a zdarma .vitr73 píše:....no nekomu se treba nechce vrazet dlouhe penize do 10 let stareho auta....
pokud se nemůžu spolehnout na své auto (že je staršího data) , tak s ním nemůžu ani na silnici a pokud nebydlím v pohraničí , tak do ciziny už vůbec ne .
FOFO 1,6 16V TREND 5HB r.v.2003 STŘÍBRO MOONDUST

- pbjun
- Test driver
miki21: svicky filtry olej origo civka neorigo a origo ktera byla vpoho, jen dle dudika napraskla takze mozny zdroj budoucich potizi jela s nama v kufru 

- jirinp
- Nováček
Malej update.
Olej uchcává z převodovky, gufero třeba vyměnit. Ale furt mi to neštymuje s tím smradem a zároveň s tím ty svíčky a výfuk, všecko najednou, že se projevilo... A pak odhadujte co to je za závadu
Svíčky jsou tam tydle http://www.svickyngk.cz/zapalovaci-svicky/ngk-ptr5a-13/. Tak vysokochorvatská přirážka nebyla až zas tak krutá.
Olej uchcává z převodovky, gufero třeba vyměnit. Ale furt mi to neštymuje s tím smradem a zároveň s tím ty svíčky a výfuk, všecko najednou, že se projevilo... A pak odhadujte co to je za závadu

Svíčky jsou tam tydle http://www.svickyngk.cz/zapalovaci-svicky/ngk-ptr5a-13/. Tak vysokochorvatská přirážka nebyla až zas tak krutá.
- vitr73
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
jestli ti tece gufero na polosu tak klidne kup gufero na skoda felicia a nebo favorit...je stejny a stoji kolem 30 kc....je zbytecny davat za to same gugero u forda 200kc.....ja jsem to tak udelal a netece to
Ford Focus kombi 1.8 16V zmetec -E léta páně 1999