Nemuzu tomu uverit ...
- Faraon
- Nováček
Mě se stalo něco podobného.
Podle počítače spotřeba 8,4 už na zimních a pak najednou klesla, i když ne ta k rapidně. To ale bylo v době, kdy se oteplilo a nemusel jsem nastartovat a škrábat okno.
Když jsem auto koupil, tak mě zarazila spotřeba okolo 10l. Při výměně oleje v servisu mě pak technik upozornil, že mám prasklej vejfuk někde u svodů před sondou a ta diagnostikuje hodně kyslíku, takže přidává palivo. Po zavaření spotřeba okolo 7.
Podle počítače spotřeba 8,4 už na zimních a pak najednou klesla, i když ne ta k rapidně. To ale bylo v době, kdy se oteplilo a nemusel jsem nastartovat a škrábat okno.
Když jsem auto koupil, tak mě zarazila spotřeba okolo 10l. Při výměně oleje v servisu mě pak technik upozornil, že mám prasklej vejfuk někde u svodů před sondou a ta diagnostikuje hodně kyslíku, takže přidává palivo. Po zavaření spotřeba okolo 7.
- ihrdlick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Jari
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Nemáš tam ty správný tlaky.Proto musíš víc šlapat na plyn=větší spotřeba.To je to samý ,jako sportovní vyfuk(bezpřepážkový).Když sem si ho dával na minulé auto(+sport.filtr).tak hned jsem jel na seřízení motoru.Je tam znát každá změna!!!!!!ihrdlick píše:Ten výfuk mě až teď trknul. Když mám cca 2 ty přepážky v koncovém dílu K.O., mohlo by to mít vliv na spotřebu? Ale na zimu to měnit nebudu...
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Myslim si, ze na protitlak ve vyfukove soustave jsou citlive motory s karburatory, dvoutakt vice jako ctyrtakt. Motory s primym vstrikem by tak citlive nemely byt.Jari píše:Nemáš tam ty správný tlaky.Proto musíš víc šlapat na plyn=větší spotřeba.To je to samý ,jako sportovní vyfuk(bezpřepážkový).Když sem si ho dával na minulé auto(+sport.filtr).tak hned jsem jel na seřízení motoru.Je tam znát každá změna!!!!!!ihrdlick píše:Ten výfuk mě až teď trknul. Když mám cca 2 ty přepážky v koncovém dílu K.O., mohlo by to mít vliv na spotřebu? Ale na zimu to měnit nebudu...

- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- zaba
- Nováček
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Ahmed
- Test driver
- chalomi
- Pokročilý
ja vezmu za 200kč a ujedu bez problemu 150km.a to mam stejny motor jako ty.martinus píše:No do prace jezdim rano asi 1km a to jezdim jen tak pomaleji max kdyz nestiham tak do 3000 otacek. Jinak je to jezdeni po meste a to je motor uz ohratej. Me pak jeste napadla jedna vec. Jestli to neni plovakem v nadrzi. Jezdim totiz tim stylem, ze vezmu benzin tak za 300 a mam vyzkouseny, ze jsem na to predtim najezdil tech 100 km a pak uz zacala svitit kontrolka. A treba tam vzdycky nejakej zbytek ale jeste zustal. Co ja vim. Je to divny.
Ford Focus 1,6 16v r.v.2001 stříbrná metalíza
- Ahmed
- Test driver
To mas spotrebu pod 5 litru?chalomi píše:ja vezmu za 200kč a ujedu bez problemu 150km.a to mam stejny motor jako ty.martinus píše:No do prace jezdim rano asi 1km a to jezdim jen tak pomaleji max kdyz nestiham tak do 3000 otacek. Jinak je to jezdeni po meste a to je motor uz ohratej. Me pak jeste napadla jedna vec. Jestli to neni plovakem v nadrzi. Jezdim totiz tim stylem, ze vezmu benzin tak za 300 a mam vyzkouseny, ze jsem na to predtim najezdil tech 100 km a pak uz zacala svitit kontrolka. A treba tam vzdycky nejakej zbytek ale jeste zustal. Co ja vim. Je to divny.