Kulturistika,fitness,strava atd...

Moderátor:phofy
WnemOne
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Re: Kulturistika,fitness,strava atd...

Příspěvek od WnemOne » 28.03.2011 22:55

Ja tiež chodím s kámošom (má aj školenie na to) 4 x do týždňa, len problém je, Ze posledné mesiace trávime 10 hodín denne v práci, napriek tomu sa ešte triskame do posilky, ale keď sme už v riadných sr*** tak viac meleme hubou ako cvičíme :)
Stravu som upravil aj ja (na to som si sakrra dlho zvykal, ale ešte aj teraz mám prehrešky) doplnky sme vystavali na Proteín, Kreatín, Aminokyseliny.

Je to super, keď sa stane, že nemôžem ísť (čo je zriedka) , tak som normálne nervózny z toho. Chýba mi ten deň a aj pumpa-díza ako voláme to také riadne prekrvenie svalstva .

Inak makáme na celom tele, nie ako u Nás väčsina pozná len cvičenie od pása , hore ...

Toť moje malé inf. oki. .. KO :)

Palec4
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec4 » 20.12.2011 10:50

Moja prvá súťaž či bude dalšia neviem :lol:
ale aspoň sa takto pochválim :wink:
edit: iba doplnim na fotke som mal 74kg
Přílohy
377069_278843755490955_140184566023542_766987_947454549_n.jpg
Naposledy upravil(a) Palec4 dne 20.12.2011 11:09, celkem upraveno 1 x.
Focus 1.8 TDdi 66KW Ghia Strieborna metaliza r.v. 2000/6 - _predane_
Obrázek
ObrázekObrázek

Raada
Test driver
Test driver

Příspěvek od Raada » 20.12.2011 11:02

Bomba, takhle vypada to vypada super! :palec_nahoru: Nemam rad ty 140kg hovada s pupkem. Maji sice obrovsky svaly, ale s estetikou to nema nic spolecneho. Kulturista by mel dle meho nazoru mit stihly pas a ne tlusty, obrovsky bricho. Spousta borcu v posilovne to nechape a zenou se za neustalym pribiranim tesi se jak budou mit pres biceps 60cm, pres hrudnik 150cm, ale trochu zapominaji, ze maji pres metr v pase :-). Takhle prorysovat postavu jako to dokazal Palec4 chce hodne prace, spousta pevny vule a neskutecny mnozstvi casu.

Jen tak dal.

Palec4
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec4 » 20.12.2011 11:07

Dakujem, ta dieta ma ubíjala.... mesiac a pol zelenina a kuracina, obcas hovadzie, ziadny cukor, bez energie a takmer kazdy den do fitka...
Obrázek
ObrázekObrázek

Raada
Test driver
Test driver

Příspěvek od Raada » 20.12.2011 11:17

Ja to znam velmi dobre. Kdyz jsem jeste pravidelne cvicil tak se mnou cvicil kamos, kterej tenkrat vyhral kategorii do 90Kg v Jiznich Cechach a na republice byl do prvni desitky. Ten shazoval ze 115kg. Taky trpel jako zvire a jeste den pred soutezi mel 92kg :-).

Ty jsi byl v jaky kategorii?

Palec4
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec4 » 20.12.2011 11:21

kategoria nic moc,boli do 174cm, do 180cm, mne ako naschval namerali 174,5.v kategoii sme boli 6 a 3 mali o 10kg viac ako ja.
Obrázek
ObrázekObrázek

Systemofamondeo
Junior
Junior

Příspěvek od Systemofamondeo » 29.01.2012 18:59

Zdravím mám 78kg na 178cm a prsa 94cm biceps jen 35,ale nejvíc mě trápí pupek mám 95cm hrůza-pneumatika jak blázen a nevim jak shodit.Nejim sladký,knedlíky ani čokoládu.Cvičim 3x tydně břicho.Při tréninku vodu jen tak litr a po cvičení půl hodiny protein amix 85%.
Ford Mondeo 2001 1,8 Duratec 92kW GHIA Liftback

miki21
Test driver
Test driver

Příspěvek od miki21 » 29.01.2012 21:00

jen malé OT : Táta mi kdysi říkal,"než ten tlustý zhubne,tak ten štíhlý chcípne".V poslední době tomu začínám i věřit. :mrgreen:
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.

Raada
Test driver
Test driver

Příspěvek od Raada » 30.01.2012 10:35

to Systemofamondeo: videl bych problem ve strave a ve spravnem pohybu. Mel by ses v prvni rade zamerit na odbourani tuku a az pak na narust hmoty. To pak prijde samo. Mel by ses venovat aerobni cinnosti tj. klidne jizde na kole tak aby ses brutalne nazadychaval, jogging, dlouhe prochazky a pak samozrejme taky cviceni s cinkami. Tim, ze budes jenom cvicit bricho ten bachor nesundas. Musis hlavne sundat tuk v celem tele a na brise se ti uklada geneticky nejvice.

Hlidej si hlavne zivotospravu tj. vyrad tucny veci a jednoduchy cukry. Soustredit by ses mel na dostatek slozitych sacharidu (testoviny, ryze, brambory,...) a bilkovin (libove maso - kruti prsa, kureci prsa, libove hovezi a veprove). Vse s minimem tuku. Zapomen na cokoliv smazeneho, uzeniny, tucne syry, smetanove veci. Jez pravidelne 5x denne tj. nezapominej na svacinky a vseho ted davej mensi porce nez jsi zvykly. Diky svacinkam by ses nemel dostat do brutalniho pocitu hladu. Pij hodne vody, ale pokud se pri cviceni hodne potis tak doporucuji misto vody pit hypotonicky napoj (treba http://shop.nutrend.cz/cz/produkt/unisport/). Po treninku bys mel doplnit jednoduchy cukry a az nasledne treba za hodinu nejakej protein.

V prvni rade ale zapomen na velky svaly a snaz se maximum shodit tuky. Pravidelne se vaz a mer objemy (biceps, stehno, lytko, pas, hrudnik). Muzes totiz hubnout a pritom dokonce pribirat na vaze. Svaly totiz vazi vice nez tuk.

Palec4
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec4 » 30.01.2012 10:57

Tak ako pisal raada, brambory by som osobne ale vyradil. Skusil by som takisto nejaky carnitin, ako jednoduchy cukor po cviceny by som dal glukozu.Predava sa v takych kybloch za par korun.
Protein rychlo vstrebatelny. a vela aerobnej cinnosti
Obrázek
ObrázekObrázek

Raada
Test driver
Test driver

Příspěvek od Raada » 30.01.2012 11:35

Jeste info k tomu pohybu - pokud se budes zadychavat a budes se pohybovat ve vyssich tepovych pasmech tak palis jenom cukry a zadnej tuk. Typicky priklad je spinning, kde makas 45minut, jses uplne promocenej a rikas si kolik jsi toho spalil. Jenze jsi akorat vycerpat zasobu cukru ve svalech a jatrech a pokud jej nedoplnis treba tou glukozou tak muzes paradoxne pribrat i nejakej tuk. Vybornej priklad jsou damy, ktere jdou po hodine aerobiku nebo spinningu s dobrym pocitem domu a jak jsou bez toho cukru tak jej telo touzi doplnit. Tak se stavi hned vedle fitka v cukrarne a daji si neco za odmenu :dih: .

Zasadou je mit nizsi prijem nez vydej a pak hlavne musis hlidat to, co jis a jak se hybes. Pak to pujde samo a treba jednou budes vypadat jako Palec4 :-).

junior
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od junior » 30.01.2012 12:21

tak já jen k té stravě :-)
posilovna mě teprve čeká, ještě pořád jsem totiž ve fázi shazování :-)

moje startovní pozice 05/11
117kg na 174cm výšky
122cm v pase(prase)
117cm boky

nyní 85kg (výška se kupodivu nezměnila, ikdyž bych raději psal třeba 186cm :mrgreen: )
celkový úbytek tuku 35kg!! svalová hmota +3 kg :wink:

no nadváhu vlastním v podstatě od malička a 86 kg jsem měl naposledy v 15 letech :mrgreen:
Jak na to?
pani doktorka kterou mám na konzultace mě pěkně vyzpovídala a sestavila životosprávu přímo na Juniora tedy pro redukci max 6100Kj na den, strava jednoduchá
ráno sacharidy - celozrné pečivo, ovoce, jogurt...1500kj
svačina - ovoce, zelenina, sýr (lepší než nízkotučné sračky je lepší kvalitní, ikdyž tučnější = tedy méně na gramy) 750kj
oběd - kuřecí, rýže, zelenina apod 1500kj (mylné jsou vynechávání příloh - rýže, brambory apod...škroby jsou taky třeba, jen je nutné opět upravit množství)
svačina - zelenina, sýr, tvaroh, podmáslí, oříšky(opatrně jsou tučné, ale mají zdravé tuky, které jsou také potřeba) atd 750kj
večeře - bílkoviny po sportu - tvaroh, maso, zelenina 1500kj nejpozději 4 hodiny před spaním

na internetu je spousta prográmků, kde si vyplníte celodenní příjem potravy a upozorní vás na případné nedostatky - málo tuků, sacharidů, zeleniny, ovoce atd
Hlavní součástí této stravy je stálý vyvážený příjem tekutin!!!!!!!!!! u mě stanoveno na 2,5l den

Mám sedavé zaměstnání, takže přijedu domů a jdu si hodinku zaběhat, nebo jezdím na kole(rotopedu) začínal jsem chůzí - 5km/hod(když jsem zkusil běh tak jednak hned kolena protestovaly a jednak jsem uběhl 50m a byl jsem v pr.eli s plícema), nyní běh 10km/h a jde to, jen to trvalo toho půl roku :-)
S čím mám problém je teď příjem tekutin když jsem doma a na jídlo si taky dycky vzpomenu po daleko delší době, ale pořád to jde :-)

Co mi vadí nejvíc je to od čeho mě žádná posilovna už nezachrání a to to co zbylo z kůže na břiše a zadku, holt až pod tím jednou vybuduju nějaké svaly, které budu chtít ukazovat, tak to nechám ořezat někde na plastice :mrgreen:

Nejhorší je se dokopat a začít, taky jsem se furt vymlouval, že na to nejni čas a že když přijedu v 8 večer domů, že se můžu vybodnout na nějakej sport, ale když jsem začal, tak teď když dva dny neběhám, začnu bejt protivnej a nervozní :mrgreen:

nevýhody procesu:
- teď je mi furt zima
- když neběhám sem protivnej
- když piju podle starý váhy su daleko dřív nametenej a následky jsou daleko horší
+ tím že míň vydržím tím míň toho musím platit :-)
- v krámu teď strávím daleko víc času a to jak počítáním u jídla, tak u hadrů, jelikož teď už nemusím kupovat to co mi je, ale i to co mi sluší :totlsmile:
- vyházet starej šatník a nakoupit všechno pěkně znovu -od trenyrek přes trika, obleky, košile, rifle, věci na lyže, prostě všechno, jediné co mě těší že nejsu žencká, ty prej pak musej kupovat i nový lodičky :-D

výhody??? cejtim se teď fáááákt dobře a su na sebe pyšnej!!!! :mrgreen:
JUNIOR

MK3 1.8 DuratecHE 16v/92Kw 02/05 lítám :-)
Obrázek
Obrázek

Raada
Test driver
Test driver

Příspěvek od Raada » 30.01.2012 12:36

:bravo22: :bravo22: :bravo22: Vyborne! Drzim palce at se podari shodit jeste vic a hlavne udrzet si tu vahu. To je daleko vetsi kumst nez shodit. Stoji to strasny sebeovladani a telo ma bohuzel pamet takze kdyz polevis tak snadno dosahnes puvodni tvary. A je jasny, ze po tricitce uz to tele nereaguje tak jako kdyz je ti dvacet.

Treba budes mit podobny pribeh jako muj kamarad, se kterym jsem se kdysi potkaval ve fitku. Ten pri vysce 165cm mel vahu 127kg. Od pohledu byl hnusnej a uplna koule. Zacal jsem si ho vsimat diky tomu, ze kazdy den drel na rotopedu a na schodech 2h a pak zkousel tak 30minut zvedat cinky. Za par mesicu se dostal pod 100kg a pak jsem ho nevidel asi 3 roky a vazil 80kg. Ale byl strasne nadupanej a pripravoval se na kulturistickou soutez. Shodil totiz az na 63kg a pak do tech 80 nabral svaly. Mel velky problemy s prebytecnou kuzi, ale casem se mu castecne stahla nebo diky novym svalum to nebylo tak patrny. Dodnes ma ale velky problem si vahu udrzet a musi to neustale hlidat.

junior
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od junior » 30.01.2012 12:56

bohužel kůže už se moc nesmrští, je buďto potřeba ji vycpat svalama, nebo ořezat, víc možnosti není :-(

hubnout už zase ani moc nechci, rád bych se dostal tak k 80 napevno a nadělat nějaké to svalovstvo, podle doktorů musím začít se cvičením opatrně, jelikož jsem ten tuk nepřeměňoval plynule ve sval, ale prostě ho shodil, tak teď je prej organismus zmatenej a čeká co se bude dít a každá další náhlá změna se někde projeví, stejně tak bych chtěl seknout i s kouřením, ale to mi doktorka na nějaký čas rovnou zakázala, kouřím 15 let a chca nechca mají cigarety taky velký vliv na metabolismus :-(

hlavní je nepřestávat s pravidelnou a vyváženou stravou, na udržení pak stačí příjem 8-10(12)tis Kj na den dle povolání, doktorka říkala, že to není o tom začít se vyhejbat všemu co mám rád, jen to prostě nejíst v takovém množství, spočítat kilojouly a co se přidá "prasárnou", to někde ubrat na svačinách a obědě v energii a nahradit to zeleninou. a pokud prasárny tak jen přes den a ne večer!

Manželka už je na mě nasraná, že se furt vážím a kontroluju a počítám, ale já mám strach že se někde zapomenu a začnu znova nabírat a to fakt nechci :Dancer: tak uvidíme jak dlouho mi to vydrží :huraa:
JUNIOR

MK3 1.8 DuratecHE 16v/92Kw 02/05 lítám :-)
Obrázek
Obrázek

Klvys
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Klvys » 30.01.2012 14:40

Tak taky jsem začal asi cvičit před 4 měsicí chodím asi 3-4x týdně do posilovny kde 70min cca.cvičím a 30 min běham nebo jezdím na kole.Ještě chodím hrat 2x týdně florbal.Dělám to abych zhubl svojí váhu a měl sílu nejde mi ani tak oto byt svalnaty ale mít sílu a nemít pupek.
Propozice
Předtím:výška 182 cm váha 100 kg
Teď:Výška 183 :-D a váha 94-95kg nic nejím žadne připrávky a nezměnil jsem moc stravu akorat jsem ubral na sladkostech a necpu se tolik.Rád bych se dostal na 88kg a do toho nabral sílu atd..
Jinak mám Biceps 38cm pas 91cm,Prsa 97cm a stehna cca.60cm.

Odpovědět

Zpět na „Pokec“