koupě 2,0i před fl

Smaily
Junior
Junior

Re: koupě 2,0i před fl

Příspěvek od Smaily » 15.04.2011 10:58

Zdravím ľudia, tak aj ja mám dotaz na kúpu Mondea 2.0 (keďze Fávo ktoré som zdedil už nie je čo bývalo) ale asi najprv vysvetlím moje rozpoloženie, diesel by som nerád, keďže asi bude náchylnejší na kvalitnú naftu (a celkovo náročnejší na údržbu) a ceny PHM u nás v SR nenormálne (ja tankujem stále u našich východných susedov benzín za smiešne peniaze, keďže to nemám ďaleko a raz za tie 3-4 týždne si to na hranici odsedím - o kvalite benzínu sa nebudem ani baviť, lebo tankujem na značkovej benzinke kde si domáci vedľa mňa plnia aj svoje vyblýskané X5 naftou a už druhý rok tam tankuje aj môj otec benzín do C-Maxa 1.6 prakticky odkedy ho kupil a je spokojný). Hľadám hlavne vozítko na cesty do práce (keďze za prácou dochádzam zhruba 80km) ale na "týždňovky", takže raz tam, raz s5 a samozrejme tie také bežne vybehávačky keď niekam treba zabehnúť v meste. U mňa jednoznačne vedie benzín (pre vyššie zmienené dôvody) a z ponuky Fordov v mojej cenovej kategórii mi najlepšie vyšlo Mondeo (možno by som šiel aj do Focusa, ale to by ste ma museli presvedčiť, že Mondeo by bol krok vedľa a Focus by bolo to pravé). Motorizácia sa mi najviac pozdáva práve 2.0i (možno aj 1.8, ale ten 92kw - záležalo by asi aj od konkrétneho auta). Nie som žiaden pretekár, takže tie kw by mohli stačiť. A čo je podstatné, moja cenová relácia je 4500€ +/- (ale ak z dovozu, tak už s prihlásením, papiere asi 450€ ak sa nemýlim). Tak asi som sa moc rozpísal :D či sa Vám to bude chcieť vôbec čítať :D

takže zhrnutie:
Bolo by vhodné (z toho románu hore) kúpiť Mondeo (asi) vo výbave GIA (2002-2003, možno 04, ale to by som musel mať sakra šťastie), 2.0i (možno 1.8 ), km asi všetko do 150 000km (aj tak bude všetko stočené - a nech má radšej 180 v reáli, ako 80 na ťacháči a stočených z 290 nie?), v slušnej kondícii (to jest nebúrané a nie po niekom koho obťažovala už len výmena oleja, ak viete čo tým myslím), čo sa týka karosárskej verzie nezáleží (samozrejme, že lepšie hatch al. combi, ale ani sedan neprekáža) a to všetko v cene 4500€ +/- ??????? alebo mám len veľké očí :shocked: a bude treba nájsť viac peňazí (al. upustiť z požiadaviek, poprípade hľadať Focusa).

...čo sa týka závad vlákno o Nasávaní som si čekol celé a som si toho vedomý (buď pôjde von, al. sa vymení len chybná časť), tak isto som sa dočítal o korózii predných dverí a spodku auta (myslené sú podbehy???), ďalej asi pozor na spojku (ale na kt. staršom aute nie), rozvody by mali byť fajn (reťaz nie??), ešte niečo špeciálne pre Mondeo 2.0i????

PS: ták, už som toho napísal asi dosť nie? :D bude to celé Mission Impossible??? al. by to mohlo byť celkom reálne???? Poprípade, či nehľadať Focusa (ale to by som sa už potom zrejme presmeroval na "Focusákov")...

Diiiiik

EDIT: všteci sa mi divia, že veľmi nechcem Golfa (keď sú také "úžasné"), ale mi to príde nepomer v cene a tom čo dostanem, je možné, že by mali až tak spoľahlivejší motor, resp. nižsie náklady na údržbu? -> nechcem tým provokovať (aj tak sa mi viac pozdáva Mondeo) len čo vy na to....
Ford Mondeo 2.0 TDCi 85kW TITANIUM - MK4 - 2009 - Hypnotic Silver -> Galéria TU!!!
Obrázek

Smaily
Junior
Junior

Re: koupě 2,0i před fl

Příspěvek od Smaily » 21.04.2011 08:43

ďakujem za pomoc Bobanovi, ozval sa mi mailom a celkom mi pomohol krátkou recenziou a zodpovedaním na moje otázky...ďakujem :perfect:
Ford Mondeo 2.0 TDCi 85kW TITANIUM - MK4 - 2009 - Hypnotic Silver -> Galéria TU!!!
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „motor - mondeo mk3 benzín“