Koupit Focus combi x Golf VI variant?

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
tomason
Test driver
Test driver

Re: Koupit Focus combi x Golf VI variant?

Příspěvek od tomason » 13.07.2010 18:55

nitram9 píše:Vysloveně pecka to není, ale jestli budeš mít možnost se nejenom podívat, ale taky se svézt, tak ten
rozdíl poznáš :lol:
Kdybych chtěl tak se svezu kdykoliv :ble2:
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

fkabl
Nováček
Nováček

Příspěvek od fkabl » 15.07.2010 21:38

Tak jsem zpět z dovolené. Děkuji všem za jejich názory a těším se na další.Na konečný výběr auta mám čas cca do října-listopadu. Firma, co staví garážový komplex, kde jsem jednu garáž koupil ohlásila posunutí termínu dokončení a bez garáže nové auto na sídliště do Brna nechci. Takže asi ještě počkám na nový ceník Fordu od 1.10., zda ještě Focus neslevní. I když i současných 329 990,- za Trend Plus 1,6 74kw, popř. 1,6 TDCi za 379 990,- je velmi slušných.
Poprosím o pár názorů, rad a mé otázky ohledně Focuse.
- Který z uvedených motorů zvolit? Benzín x diesel. Můj nájezd je cca 25 tis. km ročně, k naftě "přístup" nemám. Jsem spíš příznivcem benzínu, ale rozdíl ve spotřebě u uvedených motorů mě přece jen nutí k zamyšlení.
- Určitě bych si připlatil za sadu Design (aut.klima, středová konzola, 16" kola design - sice ocelová, ale vypadají jako liťáky), dál určitě ližiny na střechu, plnohodnotnou rezervu, Construct, el. zadní okna (slíbil jsem synovi, že nové auto je bude mít)
V čem však váhám a potřebuji poradit, je:
- barva - nehodlám připlácet takže buď modrá nebo bílá?
- tempomat - momentálně nemám, tudíž mi nechybí, dálnice jezdím málo, tak 10%. Kromě příplatku 9 tis. (to bych ještě kousnul) mi vadí, že - aspoň jsem to tak z ceníku pochopil - je možný jen se 4 ramenným volantem a ten 3 ramenný se mi líbí dalko víc.
- rádio - nemám osobní zkušenost z orig. rádii Fordu, někde jsem slyšel, že to základní není nic moc. Nevím, zda má smysl připlatit si SONY s 8 repro? Nebo řešit až dodatečně, pokud by mi to "v základu" nevyhovovalo. (momentálně mám v Astře originál rádio i repro (6 repro - 4 vepředu, 2 vzadu) a jsem spokojen, momentálně ani MP3 nepouštím, i když to umí). Chci se zeptat, zda těch 6 repro ve Focusu je 4 vepředu a 2 vzadu? Zda za příplatek dostanu celkově kvalitnější repro, nebo stejné, jen o 2 vzadu víc? Zda to rádio SONY má jen navíc MP3 nebo je opravdu celkově lepší?
- alarm - nevím, zda orig. alarm, nebo celkově alarm má dnes smysl. Plánuji Construct, Bullock na pedály a budu mít havarijní pojištění. Dnes sice alarm mám, ale...? Budu mít garáž a přes den parkuji v areálu firmy. Houkání bych stejně do bytu či supermarketu neslyšel a každou chvíli někde nějaké auto houhá...Samozřejmě před obchoďákem zaparkovat občas musím...ale říkám si, že dám na okna jen nálepky, jako že tam alarm je...vycházím z toho, že koho alarm odradit má, toho odradí nálepky na oknech a koho ne (feťák, profesionál) tak toho stejně alarm nezastaví. Nevím, co myslíte? Díky.

Anduril
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anduril » 15.07.2010 21:49

fkabl píše: - Určitě bych si připlatil za ... plnohodnotnou rezervu, ..
Na to kasli, velka rezerva ti zmensi kufr (alespon u hatchbacku stopro) - posune se dno kufru nahoru, dojezdove kolo podle me na to lezeni v kufru staci..
fkabl píše: - barva - nehodlám připlácet takže buď modrá nebo bílá?
Bila .. ta modra se blbe udrzuje, focus v bile vypada velmi dobre.
fkabl píše: - tempomat - ... - aspoň jsem to tak z ceníku pochopil - je možný jen se 4 ramenným volantem a ten 3 ramenný se mi líbí dalko víc.
Automaticky se 4 ramennym volantem, neda se nic delat :) Tempomat jinak vyborna vec, pouzivam uplne vsude, nejen na dalnicich.
fkabl píše: - rádio - nemám osobní zkušenost z orig. rádii Fordu, někde jsem slyšel, že to základní není nic moc. Nevím, zda má smysl připlatit si SONY s 8 repro? Chci se zeptat, zda těch 6 repro ve Focusu je 4 vepředu a 2 vzadu? Zda za příplatek dostanu celkově kvalitnější repro, nebo stejné, jen o 2 vzadu víc? Zda to rádio SONY má jen navíc MP3 nebo je opravdu celkově lepší?
Za zakladni audio by ford zaslouzil za usi, je to na dnesni dobu nic moc. Jako nejake sumitko do auta to staci, ale Sony rozhodne hraje o poznani lepe - lepsi displej, lepsi zvuk a nastaveni, mp3, cdtext. 6 repro - 2 stredobasy vpredu a vzadu, 2 vyskove vpredu. U 8 repro jsou navic 2 vyskove i vzadu a repra jsou kvalitnejsi. Pokud koupis zakladni, muzes pak sehnat sony na inzerat a vymenit, neni problem. Ale nejake jine neoriginalni radio bych tam nedaval.
fkabl píše: - alarm -
Alarm mi pripada zbytecny, stejne jako ty ostatni zabezpecovani prvky.. ale alarm uplne.
Je: Ford Focus IV Active X 1.5 EcoBoost 110kW Metallic (galerie)
Byl: Ford Focus III Titanium 1.6 EcoBoost 134kW Colorado (galerie)
Byl: Ford Focus II Trend X 1.6 74kW Avalon (galerie)

fkabl
Nováček
Nováček

Příspěvek od fkabl » 15.07.2010 22:02

Dík za rychlou reakci. Ta plnohodnotná rezerva myslím dno kombíku nezvedne. Cena za tempomat v podobě oběti 3 ramenného volantu by mě asi hodně bolela, nehledě na peníze:-( To rádio asi opravdu zvážím a dám SONY. Jo, a co zástěrky za všechna kola, aby zábránili odírání od kamínků? - četl jsem tu někde, že to je u Focusu dost nešvar. Jen v ceníku jsem je nenašel, tak nevím kolik stojí.

Anduril
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anduril » 15.07.2010 22:08

Zasterky a dalsi takove veci najdes v katalogu prislusenstvi. Obijeni od kaminku ale nezabrani, mozna trochu, ale uplne teda ne - je to tu take rozebrano. Takze zalezi..mne se teda zasterky nelibi. Co bych ale doporucil, tak jsou prahove listy proti poskrabani prahu dveri botama a tak.. bohuzel Ford dela v prislusenstvi akorat predni prahove listy za pomerne tucnou cenu, ale vypada to :perfect:
Proc vubec chces tu plnohodnotnou rezervu? Neni to zbytecne mit v kufru akorat zatez, kterou pouzijes jednou za sto let? :)

fkabl
Nováček
Nováček

Příspěvek od fkabl » 15.07.2010 22:18

Ta plnohodnotná rezerva - jsem prostě konzervativní. Navíc za těch 1500,- získám ocelový ráfek a pneumatiku, kterou mohu použít - vyměnit za jinou, při jejím poškození. A přece jenom, když pneumatiku nebo ráfem poškodím při delší cestě víc a není to jen na dojetí dojezdovým kolem do nejbližšího pneuservisu na zalepení dirky po hřebíku, tak s tou plnohodnotnou rezervou dojedu až domů a pak v klidu koupím nový ráfem a pneu. S dojezdovkou by delší cesta byla obtížnější, pomalejší...

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 15.07.2010 23:50

Urcite biely focus. Pozri galeriu mk2
radio sony je dost dobre na standardne vybavenei, plus myslim dostanes aj lepsie repro a je lepsie ako v astre
tempomat urcite, vyuzitie casto aj v meste, casto pri nudnych pomalych ryhclostiach
u kombi dospela rezerva nic neuberie, ja mam dojazd, ale predajca hovoril, ze sa tam zmesti v poho plnohodnotna

ale najlepšia výbava je golf :-) :-) :-)
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

fkabl
Nováček
Nováček

Příspěvek od fkabl » 16.07.2010 14:32

Samozřejmě mě stále drží i možnost varianty "výbavy Golf Variant" :-)
Ovšem, co se týká varianty Focus, tak jsem dnes byl opět na čumendu ve Fordu. Pokud Focus, tak to rádio určitě připlatit za SONY a lepší repro - vyzkoušel jsem a máte pravdu. Plnohodnotná rezerva nijak kufr nezmenší a do "díry" se vejde:-). Ten tempomat bych určitě hodně rozmýšlel (nikdy jsem ho neměl, 9 tis. kč a obětovat 3 ramenný krásný volant:-( ).
Ovšem, co mně teď leží v hlavě je ta motorizace 1,6 benzín (74kw) x 1,6 TDCi = rozdíl cca 2 l ve spotřebě a 50 tis. cena, můj nájezd 25 tis. km ročně, k naftě " přístup nemám. Teď mám kombíku Astra-G benzín 1,4 66kw a má dlouhodobá, pravidelně měřená spotřeba cca 6,6 l (za 4 roky provozu jen jednou se mi podařilo dostat těsně pod 6l a jen asi 5x jsem jel za více než 7 l). Podle prodejce už se dělají nebo budou dělat do ukončení výroby jen tyto 2 motorizace. Nevím.
Zajímavé poznání je, že kritizová palubní deska Focusu je téměř totožná s palubkou C-maxu (ten se mi velmi libí, ale kufr je pro naši rodinu malý a méně praktický), Mondea i Kuga, kde je naopak často v testech chválena. Nějak tomu nerozumím. Mně se docela líbí, i když Octavia a Golf je přece jen někde uplně jinde. Ovšem i jejich cena. Tragédie ovšem jsou výplně dveří Focusu. I v mé 12 let staré Astře-G působí daleko hodnotněji, než ty plastové hrůzy Focusu.
Těším na Vaše další názory a rady. Díky.

Anduril
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anduril » 16.07.2010 14:40

Je to tak, bude se delat jen vybava Trend Plus a 1.6 diesel nebo benzin.

Ten tempomat je fajn.. chtel jsem ho a nelituju. Je to bezva vec. Ve meste zmacknu padesatku a neresim nic, nevadi mi pak ani jet tak pomalu :) Na dalnici je to pak uplne bez debat.

Pristrojovka ve focusu je podle me v pohode - mozna trochu levne pusobi stribrne plasty, ale jinak vse "funguje". V Cmaxu/Kuga je jina, i kdyz nektere casti a ovladace jsou spolecne. Mondeo ma pak uplne jinou. Vypadaji sice podobne, ale nejsou stejne.
S dverma mas pravdu, to je humus. Cele je to jeden kus na sebe nalepenych plastu, dnes uz aspon i s nejakou tou textilii i v tehle zakladni vybave, ale jinak nic moc.

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 16.07.2010 14:42

Z mojho pohladu je na vyplni dveri tragedia, nie v tom ako vyzeraju (to sa da prezit), ale ako (najma po facelifte) vydavaju pazvuky. Uznavam, nie je to podstatna vlastnost auta, ale mne to slo na nervy. Neviem ako u golfa, ale u octavie a to ani faceliftovanej (jazdiavam teraz na takej - ma len 5 tis. km) sa to v takej miere nevyskutuje. Ale samozrejme, mam skusenosti iba s 2-ma kusmi (pred fl - 260 tis km a po fl 5 tis. km)

Inak tym dveram nie je co vycitat :D.

Tempomat urcite ano. Najazdis uz dost a ja si neviem tempomat vynachvalit - pouzivam ho naozaj casto - prava noha, najma clenok a svaly okolo si vzdy oddychnu. Ani 4-rammeny volant nie je vobec skaredy. Velkostou su plne identicke - teda priemerom.

motorizacia - tazko radit. Ale siel by som do vyssieho vykonu. Mas auto nove, takze pripadne problemy s diesleom bude riesti az buduci majitel :D. Ale osobne ak to ma mat dpf filter, nesiel by so do toho (nemam racio argument, iba co som tu cital na fore).
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

TripleJay
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TripleJay » 16.07.2010 14:42

hlasujem za 1.6 benal, bez nejakeho dalsieho rozoberania, bo to opat skonci nekonecnou diskusiou :mrgreen:
A ja by som sa este prihovoril porozmyslat nad tym alarmom, nie kvoli jeho funkcnosti alebo tak, ale cisto pre hladisko poistky :idea:
Tempomat je dobra vec, ale trojramenny volant tiez :mrgreen: Kludne si nechaj trojramenny a mozes casom nahodit tempomat do ovladania autoradia ;) Uz to tu nejaky macher bezne tak upravuje :perfect: (vlakno sa mi nechce hladat :oops: )

solfan
Test driver
Test driver

Příspěvek od solfan » 16.07.2010 16:50

tak ja neviem, ale v ghii vyzeraju dvere uz relativne ok, da s ato aj v tomto mat tie dvere?
co sa tyka radia, tak urcite lepsie -> sony, nemusis byt velky audiofil a lepsie audio ocenis
tempomat sa pripajam k tomu, ze ano, mozno to nie je o srdci (trojramenny volant), ale o rozume, ale ja povazujem tempomat aj ako sucast bezpecnostnej vybavy...nemusim kontrolovat maximalku, noha oddychne...je to proste super ;-) a tiez to vyuzivam aj v meste...v prahe na 50
inac sa tu par krat spominalo ten sivy plast...to si myslim, ze rocnik 2005 to mal krajsie...ja mam jedine v striebornom plaste kruzky okolo budikov a tie casti na volante...a paci sa mi to tak (okolo radia mam imitaciu dreva, ktora je tiez celkom vkusna...)
to jak to maju tiero novsie modely (podobne aj mondeo) mi pride uz trosku vela...

co sa tyka motorizacie, tak pri novom je to veru otazka...ak sa planujes cca po troch styroch rokoch auta zbavit, tak diesel moze byt zaujimava alternativa...zrataj si, kolko usetris na nafte a o kolo je drahsi bezny servis (predpokladam, ze ostatne pripadne zavady sa riesia v ramci zaruky...)

neviem este aku mas dalsiu vybavu, alebo aku mas moznost, tak len prihodim par postrehov:
- dazdovy senzor: mne vyhovuje, sice pri mensom dazdi nefunguje uplne 100 percent, ale pri normalnom dazdi je to super, neriesim packy
- vyhrievane sklo: super, ale da sa zit bez toho, zalezi na cene
- dual automaticka klima: super vec
- okna v elektrike: super vec
- vyhrievane sedacky: super vec, ale da sa zit bez toho
- neviem sice kolko stoji, ale asi by som si priplatil za nejaku rpedlzenu zaruku...hodi sa aj v pripade, ze auto predavas skor, je to zaujimavejsia jazdenka...
- a dalej si nespomeniem ;-)

inac trosku OT: da sa z pozicie vodica otvorit kufor? ja som to do teraz nenasiel ;-)
Focus II, 1.8i, 2010
Focus I 3D, 1.6i, 2003
Mondeo Mk4, 2.0 TDCi, 2011, automat
Ford Focus Kombi II, 1.6i, 2009, automat
Obrázek
Focus Kombi II, 1.8 TDCi, 2005,
Obrázek

Anduril
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anduril » 16.07.2010 17:48

solfan píše:tak ja neviem, ale v ghii vyzeraju dvere uz relativne ok, da s ato aj v tomto mat tie dvere?
Dvere vypadaji celkem v pohode i u Trendu, ale jde o ten material. Pokud vim, tak u vyssich vybav a nyni uz i u Trendu jsou dverni vyplne doplnene o textilni vklad.. aspon neco.
solfan píše: inac trosku OT: da sa z pozicie vodica otvorit kufor? ja som to do teraz nenasiel ;-)
Neda..k cemu by to bylo, kdyz mas ka dverich kufru tlacitko, ktere je otevre?

KUTY

Příspěvek od KUTY » 17.07.2010 08:22

Anduril: naposledy ked som umyval na dvore auto tak som nemohol otvorit kufor - mozno sa voda dostala do zamku...neurobilo to klasicke TUK ale TUK TUK akoby sa zamok snazil otvorit ale zase sa zamklo...po cca 2h sa uz dal otvorit...takze asi fakt ta voda...niekedy je mechanicke otvaranie lepsie ako cez mikrospinac

fkabl
Nováček
Nováček

Příspěvek od fkabl » 17.07.2010 16:39

Takže myslíte, že při nájezdu 25 tis. km ročně raději benzín?
A co nové nebo lehce jeté? Díval jsem se na inzeráty, ale pokud chci FF po faceliftu - žádný dovoz, první majitel, serviska, max. 50 tis. km, výbava jakou chci - Trend Plus, sada design, ližiny... tak buď nejde sehnat vůbec, nebo se cena velmi blíží novému autu (dle nového aktuálního ceníku). To už si říkám, že raději půjdu do nového. Co myslíte? Jo, a taky je teď akční prodloužená záruka na 3 roky/60 tis. km.

Odpovědět

Zpět na „Rady prodej - nákup“