Cukání celého auta
- gargulakj
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Re: Cukání celého auta
Kolega v práci má sice Clio ale když jede do kopce a nebo je víc vytížený tak mu to taky celé auto škube... taky dlouho hledal závadu a nakonec objevil něco v převodovce...
Focus r.v. 2002, 1.6 benzín, 74KW
Focus r.v. 2010, 1.6 benzín, 74KW
Focus r.v. 2010, 1.6 benzín, 74KW
- sid
- Zkušený
Ještě k tomu diferáku ze začátku se závada projevovala tak , že jednou za čas jako kdyby auto v zatáčce maličko uhlo /nejspíš špatně přenesenej pohyb na jedno kolo/
Ford focus II 1,8 HB 2007

-
- Nováček
tohohle jsem si nevšimnul, ale taky se mi to vibrování někdy projevovalo v zatáčce, byť lehký, mnohem víc, než v přímém směru. To se ale samo změnilo a teď naposled to dělalo v přímém směru stejně jako v zatáčce.sid píše:Ještě k tomu diferáku ze začátku se závada projevovala tak , že jednou za čas jako kdyby auto v zatáčce maličko uhlo /nejspíš špatně přenesenej pohyb na jedno kolo/
Mondeo combi 2004 TDCi 96kW
-
- Nováček
tak auto jsem si převzal, zatím to vypadá o.k.ale to se projeví až na dálnici.
kromě asi 0,2mm vrypu na středním kloubu na dlouhý poloose vlastně nic nenašli. Jenom ten kloub dali do jiný polohy, dali do něj tužší vazelínu, vyměnili silentbloky na ramenou který už teda po tom taky volaly..
takže jestli to nebude o.k. tak budu pokračovat výměnou kloubu.
kromě asi 0,2mm vrypu na středním kloubu na dlouhý poloose vlastně nic nenašli. Jenom ten kloub dali do jiný polohy, dali do něj tužší vazelínu, vyměnili silentbloky na ramenou který už teda po tom taky volaly..
takže jestli to nebude o.k. tak budu pokračovat výměnou kloubu.
Mondeo combi 2004 TDCi 96kW
-
- Nováček
A to cukání motoru se u vás projevovalo pravidelně? Mě to dělá jednou za čas při rychlosti 100-130km/h níž ani výš to nedělá a stava se mi to tak jednou za tři dny... soused říkal že mám uvolněné nějaké závaží na motoru, otec že to dělají pneu (mám totiž zimní protektory, ale podle výrobce jsou do 180km/h tak nwm), kolega zas že to je geometrie nebo špatné vyvážení kol (tak sem je vyvažoval hned 2x ale nic) a bratr tvrdil že to je stabilizátorama, ale ty jsem enchal taky měnit za nové a stále problém přetrvává. Dělá mi to jen teď v zimě bez rozdílu teplot i natankovaného benzínu. Někdy mám dojem že to dělá při větším zatížení auta. Nebo teď mi tady říká kolega že to je nohama
a druhý že to je zralé na vrakáč, ale co oni o tom ví...

- stand
- Zkušený
A to je tak těžké přezout předek na letní kola a testnout to?
-
- Nováček
hm zkusim, ale az jak bude trochu hezky, letnaky mam dost sjete... 

- maxo111
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
tam by som videl problemYondiiik píše: mám totiž zimní protektory,

Focus II. Tournier 1.8 TDCi, 2010
-
- Nováček
Jak se venku vytvoří lepší podmínky tak to na zkoušku přezuju. Doufam ze to bude jen tema pneusema