Otáčky vyletí ale výkon je minimální

JohnyRicio
Nováček
Nováček

Re: Otáčky vyletí ale výkon je minimální

Příspěvek od JohnyRicio » 26.04.2010 05:56

mno prej se mu to pak povedlo se tam dostat aby nemusel motor ven. spojka vyměněná, 16000,- pryč a auto jezdí zase výborně :)

Mie
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mie » 26.04.2010 21:10

nene, když se auto kupovalo, tak bylo v pohodě. Pak občas chcíplo, pak nastal problém s otáčkama při předjíždění a ted už je hotovo. Je fakt, že zabírala hodně nahoře. Já se teda rozhodně nesnažila spojku cíleně dodělat, to snad nedělá nikdo, kdo má rád svoje auto ne?

Johny181
Junior
Junior

Příspěvek od Johny181 » 29.12.2014 12:23

Nenašel jsem úplně odpovídající téma mému dotazu.Tak to dám sem.Tohle je asi nejbližší téma.
Rozhoduju se jestli se do toho pustit sám nebo to dát do servisu.Kámoš mi předevčírem odpálil spojku, která sice zabírala až celkem nahoře ale pořád se s tím dalo úplně v klidu jezdit a neprokluzovala.Jenomže jemu stačil jeden rozjezd v hodně prudkém kopci a spojka je kaput :( (nikdy nikomu nepůjčujte auto).Teď stačí i na 3. přidat trochu více plynu a spojka už se nechytá.Díval jsem se do knihy Jak na to: Ford Focus a teoreticky bych to měl zvládnout.Jenom nemám žádný zvedák na motor.V knížce se píšeš že při demontáži převodovky je nutno přizvednout motor a pak ho zase spustit co nejvíce dolů.Zřejmě asi kvůli lepšímu přístupu k převodovce.V knížce je na to použit speciální přípravek (traverza která se přichytí napříč ke kastli a na ní se motor zavěsí).Zajímá mě jestli to lze provést i bez přizvednutí a následného spuštění motoru.Nebo jestli na to máte např. nějakou fintu.A dál by mě ještě zajímalo středění přítlačáku s lamelou.Je na to potřeba ten přípravek, nebo to jde například nějak nasadit na převodovku když je ještě demontovaná aby se to vystředilo a nějak tu pozici zafixovat a následně namontovat na setrvačník?případně není někdo v okolí kdo by mi to udělal za rozumnou cenu.Servis sem ještě nekontaktoval tak nwm kolik by za to chtěli.Ale počítám že do 10tis.Což se mi moc nechce dávat když bych si to mohl udělat sám za minimálně poloviční cenu.
FOFO 1.5 110kw :arrow: 134kw Ecoboost - 2017 KOMBI TIANIUM - Modrá Deep Impact
Obrázek
FOFO 1.6 16V 74kW - 1999 SEDAN Ghia - Med. harvest gold :arrow: -byl
9let sloužil bez zaváhání
:palec_nahoru:

petulak
Test driver
Test driver

Příspěvek od petulak » 29.12.2014 17:11

Jestli jsi to nikdy nedělal, tak to zkus.
A- mám dojem, že ti nedávno psal foki- :arrow: zkus, trochu praxi, a nepiš sem tvoje vyčtené bludy.
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback

Johny181
Junior
Junior

Příspěvek od Johny181 » 29.12.2014 17:56

Jáké bludy?Jen interpretuji co jsem přečetl a chci se tady o tom s někým poradit když tu praxi s tímhle nemám ne?A co mi psal o ničem nevím?
Obrázek

petulak
Test driver
Test driver

Příspěvek od petulak » 29.12.2014 18:34

Co čidlo klikové hřídele?Hází svíčky jiskru, dává čerpadlo dostatečný tlak paliva?

třeba, jen toto. :D
blud, jak prase, kluk, pak poleze pod vůz, a bude kupovat nové čidlo.??
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback

lucky.jack
Test driver
Test driver

Příspěvek od lucky.jack » 29.12.2014 19:31

Johny181: sorry, ale četl jsi někdy o prvním sexu a potom jsi první sex zažil? Jestli ano, tak víš, že papír toho snese hodně, ale praxe je úplně o něčem jiném :wink:

Buď to dej kamarádovi, který ti to zmrvil nebo to dej někomu kdo ví co tahle práce obnáší. Sám si akorát zaděláš na malér.
Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 poníků

>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm

Johny181
Junior
Junior

Příspěvek od Johny181 » 29.12.2014 20:33

Dík za radu.Asi to tak dopadne nebo si k tomu někoho zkušeného přizvu, nejlépe někoho kdo má vše potřebné včetně zkušeností.
petulak píše:Co čidlo klikové hřídele?Hází svíčky jiskru, dává čerpadlo dostatečný tlak paliva?

třeba, jen toto. :D
blud, jak prase, kluk, pak poleze pod vůz, a bude kupovat nové čidlo.??
To je trochu vytržený z kontextu ale budiž.Píšu tam snad že by měl lézt pod auto a kupovat nové čidlo ?Když zjistí že mu to jiskru hází tak to nemusí dál řešit a může hledat další příčinu.Navíc jsem ten jeho dotaz pochopil tak že už mu to vůbec nechytá jenom točí, tak jaký blud?Vyzkoušet jestli je jiskra a palivo je snad první co v tomto případě zjistit.Pak když sem si přečetl další příspěvky a pochopil že mu to za tepla chytá sem taky napsal že čidlo to nebude.Chybu snad obcas udělá každý.A když mu tam někdo napsal že to vidí na volnoběžný ventil tak je to povel k tomu aby ho koupil nový a vyměnil ho?A jak si mu poradil ty?A jak si poradil mě?Podle tvé rady se do toho mám pustit a pak uvidim.No nwm pro koho může mít naše odpověď horší následky.???Rozhodně tímto příspěvkem nechci nikoho naštvat ale bránit se člověk musí.Končím s OT....
Obrázek

krenda
Test driver
Test driver

Příspěvek od krenda » 29.12.2014 21:28

Pánové, už klídek :wink:

Johny181: výměna spojky jde určitě zvládnout doma, ale je potřeba slušně vybavená dílna- tím myslím, že to neuděláš třeba jen s gola sadou a kladívkem po ruce, ale to asi víš. Nejlíp se to dělá
na zvedáku, kde zvedneš celé auto a postavíš se pod něj nebo aspoň na kanále. Pokud jsi to nikdy nedělal a nemáš příliš velké zkušenosti kolem aut, tak se sám do toho nepouštěj, tím tě nechci odrazovat, ale "první sex" je jednodušší :mrgreen:
Najdi šikovného mechanika, co zvládne výměnu spojky a pokud tě nechá aspoň asistovat, tak se něco přiučíš :wink:
A tady máš menší fotonávod na výměnu spojky(mondeo) od jednoho našeho šikovného člena :arrow: http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 75&t=39557
Jen pro představu, je to sice mondeo, ale je to skoro to samé :wink:
je: Ford S-Max, 09/2020, 7míst, 2.0 ecoblue, 140kW, 4x4
bylo: Ford Focus, 09/2020, hatchback, 2.3 ecoboost, 228kW, ST
bylo: Ford Mondeo, 09/2013, kombi, 2.0 SCTi 202,3kW, Titanium S

Odpovědět

Zpět na „Focus - benzínové 1998 - 2004“