Zdravím,
tak mě mondeo zase doběhlo

. Poslední půlrok jezdím 90% dálnice a začíná se mi auto trošku třást. Zejména v rychlosti od 80 do 100 km/h, tedy na 5° - to se klepe auto docela zdatně, ale né vždy, ale v poslední době velmi často. Když už se rozklepe, tak při vyřazení se klepe stále, v záběru mám pocit, že se klepe lehce méně. Na 6° při cca 120 km/h a 2000 ot.(víc na dálnici nejedu, kvůli spotřebě

) auto také trochu vibruje - je to poznat na volantu, na kterém je vidět cca milimetrové kmitání zleva do prava, na prázdné sedačce spolujezdce je to také znát - celé opěradlo se lehce třese... Dělalo to koncem léta na 18" a i teď na 16" zimních plecháčích, takže předpokládám, že vyvážení bude v pořádku, neb vloni byla jízda naprosto bez vibrací. Když brzdím na dálnici ze 120 na třeba 80 km/h tak se auto také pěkně rozklepe, i volant se roztřepe více. Kotouče jsou, předpokládám na konci života, když kopou. Myslíte, že by vibrace auta při nebrždění mohly způsobovat kotouče nebo poloosa? nebo jiná fíčura na nápravě? V nejbližší době asi zkusím ještě zajít na převážení kol, ale pochybuju... Co byste poradili? Jsem momentálně finančně dost pod bodem mrazu, takže si nemůžu dovolit odstavit auto k nějakému vyměňovačskému servisu, kde mi začnou navrhovat výměnu půlky auta, takže návštěva origo ford servisu asi padá

Nicméně řešit to potřebuji, protože už to není jízda jak má být

A ještě doplním, když jedu delší trasu, třeba Plzeň - Praha a nazpět, tak mi přijde, že auto pak už tolik nevibruje, ani na tu pětku tolik... Při zatáčení doleva či prava zatím nich nechroupe ani nebouchá, teda zatím jsem nic moc neslyšel, ale co je slyšet, tak od léta se z pravé strany ozývá vrzání, slyšitelné do cca 40 km/h. Nijak se jeho intenzita nemění, vrže to od léta stále stejně. Myslíte, že má cenu jet s autem na geometrii? už jsem bezradný. Začnu asi výměnou předních kotoučů.
Za každou radu děkuji.
EDIT: Ještě doplním, že auto má najeto kolem 139 000, se mnou jezdí denně cca 90 km pohodovou jízdou na spotřebu. A otázečka, jestil mám věřit repasované poloose a popř. kde jí sehnat?