Vibrace od podvozku

Moderátor:phofy
Odpovědět
Rumcajs1
Test driver
Test driver

Re: Poloosa - vibrace řízení

Příspěvek od Rumcajs1 » 22.09.2010 19:12

já tehdy měnil celou poloosu, protože to ložiskem 100% nebylo, byl to kloub ... pokud jsem vytočil kola a popojel, ozývalo se hlasité chroupání, takže bylo jasno.

Nicméně, taky teď začínám řešit poloosu, jen ještě nevím kterou, jestli levou, pravou nebo obě :mrgreen:
Nejprve jsem si dlouhodobě myslel, že mám kopnutý kola a proto se mi auto třese. To byla částečně i pravda, ale vyzkoušel jsem už 2 sady (půjčené) + sadu nových rovných kol co jsem si pořídil a vibrace jsou pořád, ovšem už jen a pouze když je motor pod plynem. Jakmile uberu, je klid, takže mám jasno.
V tomhle by mi možná pomohlo jen to ložisko, có?? Jak zjistím jestli to stačí??
Mondeo MK4 .. 2009, Titanium S, 2.2 TDCi, 129 kw, kombi
Focus MK2 ...... 2005, 1.6i 85 kw, kombi

HmerX
Test driver
Test driver

Příspěvek od HmerX » 23.09.2010 17:51

A dělá to při vytočení volantu některým směrem víc?
Ford Focus 2005 2,0 TDCi

Rumcajs1
Test driver
Test driver

Příspěvek od Rumcajs1 » 23.09.2010 19:41

nene, to nedělá, zatím je to celkově jen mýrný třesení, tak to takhle pozorovat zatím nejde. Jo na Focusu, tam to bylo sakra znát při zatáčení.
Ale on to bude špatnej homo kloub, dneska při vytočení kol při parkování a při popojetí se ozvalo od kola chroupnutí, který už z případu s focusem dobře znám. Holt půjde nová poloosa :idea:

masky
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od masky » 15.11.2010 20:15

zdravím...mam možná podobný problém, v autech se moc nevyznám, jsem rád, že si sám zvládnu vyměnit žárovky :mrgreen:...tak pokud je to OT, tak se předem omlouvám...
Můj problém se objevuje nepravidelně jen občas, tak je pro mě problém to vyřešit, ale když se objeví tak trhnu hrůzou a nevím co s tím. Ty zvuky a vibrace se objevujou jen po nastartování kdy vyrážím z místa, po té co se rozjedu to zmizí. Stačí když zatočim volantem trošku leva (směrem doprava to nedělá) tak se ozve chroupání (jako by dřeli kovový části) a volant brní. Pak srovnám kola a rozjedu se a zase nic... V servisu na nic nepřišli..asi jim to neumím pořádně vysvětlit :(Jak ale řikám, objeví se to tak cca jednou za měsíc, někdy dvakrát. Je fakt, že s autem tolik nenajezdim. Mam to nějak řešit, nebo počkat až z malýho problému bude velkej problém? :mrgreen: :roll:
Ford Focus II 1.6 TI-VCT 85KW - GHIA r.v. 2005 GALLERY
Obrázek
Obrázek

Rumcajs1
Test driver
Test driver

Příspěvek od Rumcajs1 » 15.11.2010 20:36

Já bych to tipnul na kloub v některý poloose. V servisu by to měli poznat :wink:

andre.magnat.toulenu
Nováček
Nováček

Příspěvek od andre.magnat.toulenu » 29.11.2010 11:22

Rumcajs1 píše:já tehdy měnil celou poloosu, protože to ložiskem 100% nebylo, byl to kloub ... pokud jsem vytočil kola a popojel, ozývalo se hlasité chroupání, takže bylo jasno.

Nicméně, taky teď začínám řešit poloosu, jen ještě nevím kterou, jestli levou, pravou nebo obě :mrgreen:
Nejprve jsem si dlouhodobě myslel, že mám kopnutý kola a proto se mi auto třese. To byla částečně i pravda, ale vyzkoušel jsem už 2 sady (půjčené) + sadu nových rovných kol co jsem si pořídil a vibrace jsou pořád, ovšem už jen a pouze když je motor pod plynem. Jakmile uberu, je klid, takže mám jasno.
mám asi stejný problém,začalo to tichým klepáním a nyní když se rozjíždím a zatočím,tak mám pocit,že mě upadne kolo :nixw: mluvil jsem s mechanikem a vidí to tak kloub poloosy,nemusím snad měnit celou polosu,jen kloub a bude to ok? :shocked: :huraa:
Ford mondeo combi rv.01 2.0 TDDi 85 KW

Petrákkk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrákkk » 05.12.2010 21:23

Zdravím,

tak mě mondeo zase doběhlo :bebng:. Poslední půlrok jezdím 90% dálnice a začíná se mi auto trošku třást. Zejména v rychlosti od 80 do 100 km/h, tedy na 5° - to se klepe auto docela zdatně, ale né vždy, ale v poslední době velmi často. Když už se rozklepe, tak při vyřazení se klepe stále, v záběru mám pocit, že se klepe lehce méně. Na 6° při cca 120 km/h a 2000 ot.(víc na dálnici nejedu, kvůli spotřebě :D) auto také trochu vibruje - je to poznat na volantu, na kterém je vidět cca milimetrové kmitání zleva do prava, na prázdné sedačce spolujezdce je to také znát - celé opěradlo se lehce třese... Dělalo to koncem léta na 18" a i teď na 16" zimních plecháčích, takže předpokládám, že vyvážení bude v pořádku, neb vloni byla jízda naprosto bez vibrací. Když brzdím na dálnici ze 120 na třeba 80 km/h tak se auto také pěkně rozklepe, i volant se roztřepe více. Kotouče jsou, předpokládám na konci života, když kopou. Myslíte, že by vibrace auta při nebrždění mohly způsobovat kotouče nebo poloosa? nebo jiná fíčura na nápravě? V nejbližší době asi zkusím ještě zajít na převážení kol, ale pochybuju... Co byste poradili? Jsem momentálně finančně dost pod bodem mrazu, takže si nemůžu dovolit odstavit auto k nějakému vyměňovačskému servisu, kde mi začnou navrhovat výměnu půlky auta, takže návštěva origo ford servisu asi padá :) Nicméně řešit to potřebuji, protože už to není jízda jak má být :puke_r: A ještě doplním, když jedu delší trasu, třeba Plzeň - Praha a nazpět, tak mi přijde, že auto pak už tolik nevibruje, ani na tu pětku tolik... Při zatáčení doleva či prava zatím nich nechroupe ani nebouchá, teda zatím jsem nic moc neslyšel, ale co je slyšet, tak od léta se z pravé strany ozývá vrzání, slyšitelné do cca 40 km/h. Nijak se jeho intenzita nemění, vrže to od léta stále stejně. Myslíte, že má cenu jet s autem na geometrii? už jsem bezradný. Začnu asi výměnou předních kotoučů.

Za každou radu děkuji.

EDIT: Ještě doplním, že auto má najeto kolem 139 000, se mnou jezdí denně cca 90 km pohodovou jízdou na spotřebu. A otázečka, jestil mám věřit repasované poloose a popř. kde jí sehnat?
Mondeo 4/2003 2.0 TDCi 96kW kombajn

HmerX
Test driver
Test driver

Příspěvek od HmerX » 05.12.2010 21:38

Vrzání tipuju na tlumič a na to převážení kol by jsem jel jako první ... A samo jestli klepe při brždění, tak sou nejspíš zvlněné kotouče ...
Ford Focus 2005 2,0 TDCi

Petrákkk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrákkk » 05.12.2010 22:19

Ahoj,

díky za radu. Vrzání asi od tlumiče nebude, protože se zrychluje s otáčením kol, nenapsal jsem to pořádně :) - možná jestli je nějakej kotouč tolik ohlej, tak třeba v některém místě pořád dře o destičku... nevim. Myslíš, že když jsou zvlněné kotouče, že by dokázaly vibrovat volantem a karoserií i v tu chvíli, kdy se nebrzdí při 120? Už jsem z toho jelen, a štve mi to každý den, jakmile do toho auta sednu a jedu po dálnici...

andre.magnat.toulenu
Nováček
Nováček

Příspěvek od andre.magnat.toulenu » 27.12.2010 18:45

Rumcajs1 píše:já tehdy měnil celou poloosu, protože to ložiskem 100% nebylo, byl to kloub ... pokud jsem vytočil kola a popojel, ozývalo se hlasité chroupání, takže bylo jasno.

ahoj,mám stejný problém jako ty,jenže předevčírem mě mechanik vyměnil oba klouby poloosy,ramena,čepy,tyčky stab. a dnes jsem ještě vyvažoval kola a třepání nepřestalo..budu muset vyměnit celou poloosu? už jsem z toho na nervy :wallbash: :wallbash: nevíte čím by to mohlo být? díky :nixw:

Petrákkk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrákkk » 17.01.2011 14:12

Zdravím,

píšu trošku se spožděním... No byl jsem s autem v pneuservise, kde mi chlapcí sundali všechna kola, vymyli je, zkontrolovali, zda-li nejsou koplá a vyvážili. A výsledek? No samozřejmě to ničemu nepomohlo :evil: Teď koukám, že andre.magnat.toulenu se dal do postupného vyměňování dílů poloosy a nápravy no a také to nepomohlo, začíná mi mondeo torošku štvát. Když bylo auto zvedlé, vytočil jsem kola na max a ručně zkoušel otáčet, nic, žádné chroupání se neprojevovalo, ale šlo s tim otáčet sakra z tuha. Další co vyzkoušim vyměnit, tak budou kotouče, už jsou jak žiletky a občas lehce kopou (jen jestli to dělají kotouče :D ) a když ani to nepomůže, asi začnu šetřit na komplet L+P poloosy :cooler:

Jen mi ještě napadá, nemůžou být třeba vymletá ložiska, na kterých se otáčejí přední kola? A co třeba pomocné ložisko poloosy, nemůže se stát, když je staré, že si tam P poloosa vyběhá nějakou vůli a pak se tam při větší rychlosti třepe? He? A teď babo raď :D :D

masky
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od masky » 17.01.2011 19:41

Mě se problém taky opět objevil. Před zimou jsem provedl výměnu kol a pravidelný servis a pak napadl sníh, a najednou to přestalo. Tak jsem si řekl, že to asi nějak pomohlo....přes zimu to vážně skoro nedělalo, a teď jak se oteplilo, tak při každým vyjetí z řady a zatočením volantu doleva se mam chuť do něj zahryznout :nixw: takže pomířím co nejdřív do servisu..a po zimě se mi taky začínají objevovat nepříjemný vrzavý zvuky od zadní nápravy :(
Ford Focus II 1.6 TI-VCT 85KW - GHIA r.v. 2005 GALLERY
Obrázek
Obrázek

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 17.01.2011 19:46

V obecné rovině je to stejné,pokud by se tu začali řešit jednotlivé díly,tak prosím focus díly řešit ve focus sekci :wink:
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

andre.magnat.toulenu
Nováček
Nováček

Příspěvek od andre.magnat.toulenu » 18.01.2011 12:07

já budu kupovat použité polosy z angličáka,málo najeto,tak to zkusím... :wallbash: :shocked:

andre.magnat.toulenu
Nováček
Nováček

Příspěvek od andre.magnat.toulenu » 03.03.2011 05:43

tak třepání konečne skončilo!! pomohla tomu nová poloosa a ještě kompletní výměna kloubu v převodovce a šikovný mechanik :nazdravi: :nazdravi: :Dancer: :Dancer: připadám si jako v novém autě :bravo22: :bravo22:

Odpovědět

Zpět na „Podvozek - Mondeo“