Zkušenosti s koupí - další postup...atd
- Focusini
- Junior
Četl jsem někde, že spol. Cebia prověřuje auta v mnoha směrech - původ, rok výroby....pak na to dají certifikát - stojí to poměrně málo peněz vzhledem k tomu, jaká to je služba. Četl jsem, že zjišťují i orientační údaje o najetých km - mají asi 100 bodů na autě, které kontrolujou a k tomu taky dají certifikát - tohle jsem už na jejich stránkách ale nenašel, psali to ve světu motorů - před časem. Každopádně dle fotek vidíš, že to všechno působí nově a čistě...(chápu, že jde přednat volant, gumy na pedálech i řadící páka....četl jsem to tu)
- Focusini
- Junior
Na TDI jsem se nenechal zlomit - jezdím kratší trasy a ročně nenajezdím tolik......to TDCI mě lákalo hoooodně, ale bál jsem se toho servisu.
Píše se někde, jak správně řadit ? Myslím teď otáčky - sice to člověk cítí - logicky, po mnoha letech za volantem, ale ten původní vrak neměl otáčkoměr....jde mi o to, na kolik otáčky držet...atd.
Tu knížku "Jak na to" si stejně pořídím...bude to prima věc, návody zbožňuju
Píše se někde, jak správně řadit ? Myslím teď otáčky - sice to člověk cítí - logicky, po mnoha letech za volantem, ale ten původní vrak neměl otáčkoměr....jde mi o to, na kolik otáčky držet...atd.
Tu knížku "Jak na to" si stejně pořídím...bude to prima věc, návody zbožňuju

- Focusini
- Junior
Jinak (dle fotek samozřejmě) vypadá hezky, ne ? Nenašel jsem tam ani rez - četl jsem tu diskuzi o reznutí dveří a krve by se ve mě nedořezal - taky jsem myslel, že reznutí už není otázkou novějších aut.....min. od r. 2000. Psal jsi, že to byla výrobní vada, ale i tak......
Je potřeba nějak udržovat ten stav ? Tj. vystříkání dutin a nevím co - dřív se to dělalo, nevím jestli něco takového se ještě dělá.....ale nechci další rezavou plechovku...tu původní chudinku Fiestu jsem už musel odstavit, ta rezla hodně a hlavně uvnitř..
Je potřeba nějak udržovat ten stav ? Tj. vystříkání dutin a nevím co - dřív se to dělalo, nevím jestli něco takového se ještě dělá.....ale nechci další rezavou plechovku...tu původní chudinku Fiestu jsem už musel odstavit, ta rezla hodně a hlavně uvnitř..
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
ono to rezne v tech hranach , jj jinak vypada pekne
ja mam 2 tdci a spokojenost , sice trochu problemy ted v zime ale stejne s nima nejezdim tak mi to nevadi
ja mam 2 tdci a spokojenost , sice trochu problemy ted v zime ale stejne s nima nejezdim tak mi to nevadi
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- Focusini
- Junior
TDCI mě lákalo hodně...slušná spotřeba, tišší motor než TDI, ale ty zvěsti o nekvalitní naftě u nás....opravách za desetitisíce......zalekl jsem se. Kolik máš najeto ?
Znamená to, že se s Tebou můžu někdy domluvit a přivézt Focuse třeba na prohlídku..opravu...atd ? Kamarád mi to prý bude servisovat, ale Fordy nesnáší, tak vždycky musím snášet jeho úšklebky......do ČB to sice není chvilka, ale alespoň si zavzpomínám na vojnu
)
Znamená to, že se s Tebou můžu někdy domluvit a přivézt Focuse třeba na prohlídku..opravu...atd ? Kamarád mi to prý bude servisovat, ale Fordy nesnáší, tak vždycky musím snášet jeho úšklebky......do ČB to sice není chvilka, ale alespoň si zavzpomínám na vojnu

- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
to není problem s tím servisem , ono toho zase tolik nebude
, mam najeto na obou cca 60t km , a s tou naftou to je pravda , ale treba do nove laguny taky nedas naftu od nekoho kdo ti ji priveze v sudu nebo v kanystru .

, mam najeto na obou cca 60t km , a s tou naftou to je pravda , ale treba do nove laguny taky nedas naftu od nekoho kdo ti ji priveze v sudu nebo v kanystru .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- botsman
- Nováček
Poznámka k VIN
To Foki a Focusini
Ahoj, se zájmem jsem si přečetl váš dialog. Mám ale takový pocit, že -bez urážky- námi používané amatérské dekodéry VIN nejsou tak úplně bez chybičky. Z mé vlastní zkušenosti: po zadání vinu mi to ukazuje na výrobu v Německu, typ a datum výroby jsou OK. Když jsem ale sháněl náhradní díl a nezbylo mi nic jiného než žadonit v autorizovaném servisu, tak jsem ukecal technika, aby zadal můj VIN do jejich databáze. Zásadní rozdíl to ukázalo v zemi výroby - žádné Německo, ale Španělsko. Dále tam byl do nejmenších podrobností seznam výbavy a doplňků které do vozu byly namontovány při výrobě. Podle mě, kdo se chce o svém autě dozvědět více informací, musí uškemrat někoho od Fordů, aby ho nechal nahlédnout do databáze. Ale nedělají to vůbec rádi....
Ahoj, se zájmem jsem si přečetl váš dialog. Mám ale takový pocit, že -bez urážky- námi používané amatérské dekodéry VIN nejsou tak úplně bez chybičky. Z mé vlastní zkušenosti: po zadání vinu mi to ukazuje na výrobu v Německu, typ a datum výroby jsou OK. Když jsem ale sháněl náhradní díl a nezbylo mi nic jiného než žadonit v autorizovaném servisu, tak jsem ukecal technika, aby zadal můj VIN do jejich databáze. Zásadní rozdíl to ukázalo v zemi výroby - žádné Německo, ale Španělsko. Dále tam byl do nejmenších podrobností seznam výbavy a doplňků které do vozu byly namontovány při výrobě. Podle mě, kdo se chce o svém autě dozvědět více informací, musí uškemrat někoho od Fordů, aby ho nechal nahlédnout do databáze. Ale nedělají to vůbec rádi....
Botsman, Ford Focus 1,8 TDDi, combi, Trend/2002. Mondeo mk4 2.0TDCi
-
- Junior
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
to bostman : ted jsem si zadal jeden VIN a vypadlo toto
Checked VIN --------------> WF0NXXGCDN1XXXXX
Manufacturer -------------> Ford-Werke Aktiengesellschaft, Koeln, Germany
Model line ---------------> Focus
Body style ---------------> Estate 4/5 doors
Approx. production date --> 2001/08
nikde ale neni z jakeho zavodu to je pouze kdo je vyrobcem .
Checked VIN --------------> WF0NXXGCDN1XXXXX
Manufacturer -------------> Ford-Werke Aktiengesellschaft, Koeln, Germany
Model line ---------------> Focus
Body style ---------------> Estate 4/5 doors
Approx. production date --> 2001/08
nikde ale neni z jakeho zavodu to je pouze kdo je vyrobcem .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- Focusini
- Junior
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
hm to je pristupFocusini píše:
Ale když jsem auto kupoval a kontroloval VIN, hrozně se mi tam smáli a s tajemným a pobaveným výrazem říkali, že VIN sedí vždycky.
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
jen mimochodem , kdyby sis pridal 14000k tak jsi mohl mit sice zeleneho , ale s hagusama , vytapeným oknem , comfortním stahovanim , CD , 53000km ,a nový model . skoda.
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- Focusini
- Junior
Já jsem tuhle stránku objevil až po nákupu, to mě hrozně točí, můžeš mi to věřit. V tom bazaru ale znali toho kluka klempíře, co se tam na to jel podívat....a bydlí taky v Ostravě..jsou to lidi z jednoho oboru, tak jsem doufal, že by mě nepodrazili, když on by o tom věděl...tak jsem se trochu utěšoval.
Hagusy stojí kolik ? Myslím i s prací.........
Hagusy stojí kolik ? Myslím i s prací.........
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
cca 4000k hagusy a vyvrtat díry ( na to se musi odstrojit celá strecha ) to je tak den prace .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé