A to tě baví furt odpojovat baterku a nastavovat hodiny když za cca 25$ můžeš mít kinderdiagnostiku a zadara program do telefonu se kterým zhasneš kontrolku během jedné červené na semaforech?mike33 píše:Jinak jsem pak odpojil baterku a kontrolka nesviti celych cca 400 km, tak to delam porad, protoze se me nechce investovat do novyho katu ani plati 500 Kc za vymaz v servisu!!
rozsvítila se kontrolka motoru.
- VH123
- Zkušený
Re: rozsvítila se kontrolka motoru.
Vojta
- petulak
- Test driver
To vám nováčkům,je tak zatěžko,si dát do podpisu typizaci auta?????????????????????hanzs píše:ahoj všem, včera jsem při kontrole vzduchového filtru odpojil konektor a pak jsem ho zapomněl zapojit a nastartoval jsem. Rozsvítila se kontrolka motoru, tak jsem konektor zapojil ale kontrolka nezhasla, tak jsem odpojil baterku ale bohužel to nepomohlo. Neexistuje nějaký způsob jak načtenou chybu vymazat? Nebo musím do servisu? Děkuji za rady.

Jak,chceš zde od kluků,teda poradit??

Promin,ale odnesl,jsi to ty.

FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback
- Diabolic
- Nováček
Pozor nekdy nestaci baterii odpojit a hned zase zapojit ale je zapotrebi chvili s odpojenou baterii pockat,radsi treba pul hodinky KAM pamet je nejakou chvili udrzovana i po odpojeni baterie,ale nemam zkusenost s vymazanim chyby timto zpusobem,asi zalezi na typu zavadi,jinak lepsi urcite napichnout na diagnostiku,zkusenej mechanik by mel umet alespon osciloskopem promerit lambdu a zjistit jestli je urcite spatna (pokles napeti,rychlost prepinani atd.) nevim jestli by u 2.0 diagnostika napsala pricpanej kat protoze ja na 2.0 zadni labdu nemam tak si myslim ze jednotka neumi dobte zavadu katu diagnostikovat jako u te 1.6. Nicmene pokud to fakt necuka tak bych zapalovani vyloucil a zameril se nejdriv na tu lambdu. Za druhe neni asi dobrej napad kontrolku MIL ignorovat,na zaklade lambdy se vytvari adaptace tedy urcity rezim vozidla podle kteryho se ridi castecne davkovani paliva atd. vetsinou tedy projev vetsi spotreby. Jezdit se spatnou sondou nebo cukanim vlivem vynechavani nejayho valce dojde ke zniceni katu,pak ho muzete rovnou zahodit,,nam co mame jednu a to jen predni lambdu po odstraneni kataku kontrolka i tak svitit nebude:-P:-D Doporucuju tu diagnostiku,nechapu cim vam to vycitaj,pokud sviti milka mel by tam byt DTC kod uozen
Ford Focus MkI 3dv., aquamarine frost, r.v. 1999, 2.0l 16V Zetec, kit sání K&N, výfuk Catback Jap Speed, podvozek Eibach Pro-kit

- Diabolic
- Nováček
Jeste malickost,pokud nechces utracet za vycteni chyb zkus podrzet tlacitko na vymaz km,pritom zapni zapalovni,porad drz tlacitko dokud se neobjevi servisni menu,pak sse proklikej k chybovym kodum,ovsem pozor spozoroval sem ze nektere kody jsou oznaceny jinak nez je bezne zname a nedokazal sem ten urcity kod dohledat,mozna ti to troskku pomuze za zkousku to stoji,pak sem hod ten chybac,po vypnuti klicku se vse vraati zpet 

Ford Focus MkI 3dv., aquamarine frost, r.v. 1999, 2.0l 16V Zetec, kit sání K&N, výfuk Catback Jap Speed, podvozek Eibach Pro-kit

- mouse
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
ahoj, trochu to tu oživím
kolega z práce měl problém, ale už to má v pohodě, ale na jeho problém jsem se dostal k mému, nesvítila mi kontrolka motoru ani při zapnutí zapalování, takže jsem vyměnil žárovku a ona svítí stále, když jsem měl ještě kabel FORDIAG, tak mi to psalo chybu ( slabá účinnost katalizátoru )
auto jede normálně, startuje v pohodě, spotřeba je v pohodě, takže na co bych se měl zaměřit ?
když jsem několikrát ležel pod autěm tak jsem lambdu u katíku nějak nenašel, je možný, že mám pouze jednu ?
auto je vyrobeno, dle fordzony.sk
10.06.2002
kolega z práce měl problém, ale už to má v pohodě, ale na jeho problém jsem se dostal k mému, nesvítila mi kontrolka motoru ani při zapnutí zapalování, takže jsem vyměnil žárovku a ona svítí stále, když jsem měl ještě kabel FORDIAG, tak mi to psalo chybu ( slabá účinnost katalizátoru )
auto jede normálně, startuje v pohodě, spotřeba je v pohodě, takže na co bych se měl zaměřit ?
když jsem několikrát ležel pod autěm tak jsem lambdu u katíku nějak nenašel, je možný, že mám pouze jednu ?

auto je vyrobeno, dle fordzony.sk
10.06.2002
Naposledy upravil(a) mouse dne 04.08.2013 17:12, celkem upraveno 1 x.
- miki21
- Test driver
Dle posledních známých informací byla druhá lambda nalezena.mouse píše: ...nějak nenašel, je možný, že mám pouze jednu ?...

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- mouse
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
miki: to je hrozný, co nevíš, to nepovíš
já ti tak příště něco řeknu
ale jinak je to pravda druhou jsem už našel, díky Romiku
co si ještě pamatuju, tak mi fordiag ukazovala jednu lambdu, takže to asi bude ta zadní, bude se pořizovat jiná a když to nepomůže tak se bude muset nechat udělat katík

já ti tak příště něco řeknu

ale jinak je to pravda druhou jsem už našel, díky Romiku
co si ještě pamatuju, tak mi fordiag ukazovala jednu lambdu, takže to asi bude ta zadní, bude se pořizovat jiná a když to nepomůže tak se bude muset nechat udělat katík
-
- Člen klubu
Ak mas cez 200t km najprv by som menil kat a az potom lambdu. Zivotnost katalyzatoru na jednotkovom Focuse som cital niekde udavanu na 150-170t km.
- mouse
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
dle tacha bude 190000 km., tak katík bude a půjde i zadní lambáda, ale až někdy v září
-
- Nováček
kontrolka motoru
Zdarec chlapi, tak jsem dnes chvátal a vzal Fordíka trochu u krku a rosvítila se mi kontrolka motoru, máte s tím nějakou zkušenost?
nějaká blbost apod? Auto jede v pohodě, olej na ryskách...že by něaký momentální výpadek elektriky?
Dík za odpovědi
Edit :přesunuto
Brehowicz

Dík za odpovědi
Edit :přesunuto

Focus combi 1,6 - 74KW ,lp. 2001
- miki21
- Test driver
odpojit baterku a udělat rest ř.j. pokud to nepomůže, nebo se to ukáže znova, tak píchnout na diagnostiku a načíst chyby. Takhle od boku to může být hodně věcí.
Fofo II 1,8 16v modrá combi
-
- Nováček
- Pastovic
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Mě se to před 3mi měsíci taky začalo dít, přesně teda po tom co jsem začal brát benzín na ÖMV, jediná benzina po cestě do nového bydliště a asi je mastnější. Diagnostika mi napsala chybu P0420 a dle netu a jednoho sečtělého hocha zde na fóru je to chyba která je hlavně u vozů bez katalyzátorů což je můj stav. Tak sem koupil na lambdu tzv. O2 cheater kterým to lze obelstít jenže jsem ho zatím nemusel použít protože sem zkusil brát benzín jen tam kde jsem bral po celou dobu a hle zatím vše ok. Nevím co u nás na ÖMV do toho lijou protože sám používám aditivum VIF a nikdy nebyl problém (do benzínu z ÖMV jsem ho nelil). Takže zatím zkouším brát benzín jinde a nic nesvítí. Uvidíme za 2 nádrže. Každopádně jestli se ti rožne po 100-200km znovu už bych to připojil. Tuhle chybu přečte i čínská obyčejná diagnostika.
FoFo I htb GHIA/1,8/16V/85kw/07-2001/silver/K&N/17" Wolfrace Pro Sprint/Hankook V12 Evo/Eibach
Galerie https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 94&t=21271

- vitr73
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
O2 cheater jsi koupil kde a za kolik? ...potrebuju ho na brachuv Leon co ma vysypanej prvni katalizator...nenasel jsem to nikde nez v USA za 45 dolaru plus postovne...a to je nesmysl za tyhle prachy
Ford Focus kombi 1.8 16V zmetec -E léta páně 1999
Byl Peugeot 309 1.4 zvaný Rozbuch-budiz mu vrakoviste lehke
Byl Daihatsu Applause 1.6 16V...zlaty auto.totalni nehoda na 483tis km
Byla Mazda 323 1.6 turbo rok 1990...prodan pro poruchu turba...
Byl Peugeot 309 1.4 zvaný Rozbuch-budiz mu vrakoviste lehke
Byl Daihatsu Applause 1.6 16V...zlaty auto.totalni nehoda na 483tis km
Byla Mazda 323 1.6 turbo rok 1990...prodan pro poruchu turba...
- Pastovic
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Máš SZ. Jinak hledej lambda spacer 

FoFo I htb GHIA/1,8/16V/85kw/07-2001/silver/K&N/17" Wolfrace Pro Sprint/Hankook V12 Evo/Eibach