Škubání motoru a podobné starosti diesel

Odpovědět
Rumcajs1
Test driver
Test driver

Re: Škubání motoru a podobné starosti

Příspěvek od Rumcajs1 » 12.11.2008 20:42

to zní zajímavě, jestli je to tak, musí to mít asi opravdu dobře vychytaný, páč když jsem měl Citrouše, rozbila se mi cívka a neházela jiskru v jednom válci a bylo to strašně cítit. Celý auto se třepalo, netáhlo a tak.
Ale mě by to možná jako vysvětlení stačilo. Fak je, že když nešlapu zrovna na plyn občas mi to trochu cukne i při jiných otáčkách než o kterých jsme tu mluvili, jakmile přidám, je všechno zase normál. :wink:
Mondeo MK4 .. 2009, Titanium S, 2.2 TDCi, 129 kw, kombi
Focus MK2 ...... 2005, 1.6i 85 kw, kombi

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 12.11.2008 20:54

Tak jsi první,který aspoň s něčím přišel.Ale popravdě bych od auta z roku 2005 čekal lepší vyváženost této záležitosti...
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

Rumcajs1
Test driver
Test driver

Příspěvek od Rumcajs1 » 12.11.2008 20:55

ale jestli je to tak, tak je to vyvážený až až. Představ si, že ti najednou za jízdy přestane běžet jeden válec, to musí motor pěkně rozhodit. Nebo ne?

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 12.11.2008 20:59

Třeba je to možný,že to tak je.Ale mě by to přišlo jako nedodělaný.Takhle by to přece standartně cukat nemělo...Ale bavíme se pořád dokola :lol: Ráno zkusím udělat kousek videa.... :wink:

kurtak
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kurtak » 13.11.2008 10:23

radexonix píše:U novějších Fordů se při pomalém pojíždění projevuje škubání z důvodu odstávky vstřikování.
Teplota motoru by na to neměla mít vliv. Řídící jednotka, když má informace , že motor zrovna netáhne odstaví vstřikování do některých válců. Asi z důvodu úspory paliva atd. Je to tak u
benzínu a pravděpodobně i u nafty. Při vyšší rychlosti , když motor není v tahu, tak to není tolik cítit, protože je tam větší setrvačnost a auto se tlačí samo.
Zkuste to sledovat z tohohle pohledu, možná že je to řešení vašeho problému.
Taky se mi toto vysvetleni libi nejvice a to proto, ze bych nemusel nic opravovat. Ale ja to opravdu jednou spozoroval pri studenem motoru a to bylo opravdu znatelnejsi cukani. Snad to byla jenom nejaka vyjimka!
Ford Focus combi 1.8 TDCI, 85 kw, r.v. 2002

pavel3.0.9
Nováček
Nováček

Příspěvek od pavel3.0.9 » 25.11.2008 18:15

Pridavam se do klubu.Dneska pri delsi jizde jsem si vsim,ze kdyz jedu na 3 tak dobry,dal jsem 4 normalne jel tech 90 a pak dal hohu s plynu a jel z kopce pod kopcem sem chtel pridat mel jsem cca 1900-2000,auto zakuckalo a zacalo hendka tahnout.Schvalne jsem to delal asi 5x a pokazdy to udelalo,pred tim sem si toho nevsim.ALe kdyz sem podradil tak dobry a vzdycky kdyz ten motor zacne tahnout jinak to neudela.Tak doufam,ze vymena toho palivoveho filtru a diagnostika to vyresi.Ale uz me to mondeo se.e toje porade neco. :twisted: :twisted: :evil: na to nejsem zvyklej.
mondeo, 2.0TDCI 85, hatchback, r.v. 2003,core

pava
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pava » 25.11.2008 19:31

Může se jednat o vlastnost motoru a ne závadu..

pavel3.0.9
Nováček
Nováček

Příspěvek od pavel3.0.9 » 25.11.2008 21:52

ja nevim neumim to moc posoudit.Mel sem pred tim oktavku a ta nic takovyho nedelala.Trosku me napadlo jesli by to nemohlo souviset s dalsim problemem.Obcas mi nejde razadit 1 nebo zpatecka.Musim dat reba dvoku a pak uz radim normalne.Nejvic to dela za studena.Nekde jsem cet ze to muze delat spojka,taky me napad spatnej dvouhmotovej setrvak..fakt netusim :twisted:

Rumcajs1
Test driver
Test driver

Příspěvek od Rumcajs1 » 26.11.2008 22:17

jsem pro to, že je to vlastnost mondeáckých motorů, páč je to dost častá věc.

pavel3.0.9:jestli se ti ten problém s řazením projevuje často tak to asi nebude moc normální, mě se to občas taky přihodí, ale hodně zřídka. Na Focusu to bylo hodně častý. Jak bylo auto studený, řadit byl skoro nadlickej úkol. Možná bych se taky přiklonil k nemocnýmu přítlačáku, ale setrvák, to mi na to nesedí. Když jsem měl v mondeu vyloženě vadnej přítlačák, projevovalo se to tak, že prostě nešlo řadit, ale když byl motor vypnutej a zařadil jsi, tak jsi se přes spojku normálně rozjel, tak prostě fungovala, ale žadit nešlo vůbec. Vyměnili přítlačák a všechno OK.
Jestli to budeš chtít řešit dál, tak uděláme nový téma na spojky a převodovky, co říkáš? :mrgreen:

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 01.12.2008 19:46

Tak už vím co s tím je...VSTŘIKY!

Dnes jsem byl na diagnostice.V režimu závad to nic neukázalo,ale při sledování vstřiků bylo vidět jejich rozhození.Každý šel jinak...Ale prý to není ještě v takovém stavu,aby to soft označil za poruchu.Moc se mi do nich nechce,protože těžko říct za kolik by to bylo...A není to tak značný.Servisák mi doporučil použít pro tec speciálně pro tdcíčka,tak jsem ho zakoupil a uvidím jestli to pomůže... :roll:

bizonBlack
Nováček
Nováček

Příspěvek od bizonBlack » 01.12.2008 22:26

Zdravím mám fofoII 1,6tdci .Nevím jestli vám to nějak pomůže ale muj fofo začal při sešlápnutí plynu cukat ,při rozjezdu to bylo znatelnější potom jen při rychlejším sešlápnutí plynu to cuklo a pak to jelo normálně.Na diagnostice to napsalo egr ventil ,tak jsem to nechal smazat a jezdil dokud se kontrolka zase nerosvítila.Auto cukalo kontrolka nic až po dvou dnech se opět rosvitila ,tak jsem jel opět na diagnostiku a byl to zase egr ventil dozvěděl jsem se že né vždy se porucha egr ventilu zobrazí .Po výměně auto necuká
Ford Focus II combi 1.6 TDCi 66kw
Obrázek

pavel3.0.9
Nováček
Nováček

Příspěvek od pavel3.0.9 » 02.12.2008 06:23

Dobrej napad s tim zalozenim spojky.prevodovky,jeste bych se priklonil k sekci elektrika.Jinak cukani mi prestalo co jsem nasel zoxidovany cidlo chladici kap.tak doufam,ze to bylo tim

pava
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pava » 02.12.2008 13:24

Kota píše:Tak už vím co s tím je...VSTŘIKY!

Dnes jsem byl na diagnostice.V režimu závad to nic neukázalo,ale při sledování vstřiků bylo vidět jejich rozhození.Každý šel jinak...Ale prý to není ještě v takovém stavu,aby to soft označil za poruchu.Moc se mi do nich nechce,protože těžko říct za kolik by to bylo...A není to tak značný.Servisák mi doporučil použít pro tec speciálně pro tdcíčka,tak jsem ho zakoupil a uvidím jestli to pomůže... :roll:
Ty vstřikovače se mi moc nezdají. Samotnou diagnostikou, pokud nevypíše chybu se špatné vstřiky nedají poznat. Vše je pouze doměnka. To jsou slova přijímacího technika v Bosch diesel servisu Frýdek Místek, kde jsem byl minulý týden, co jsem si všiml po ochlazení zvětšení hlučnosti motoru. Otestovat vstřiky lze baňkovým testem na přepad, nebo vymontované na testovací stolici. Pokud to nekouří, bez problému startuje a nepadá do nouzového režimu, tak bych to neřešil. ¨Přidávej aditivum, v jiném vlákně je fotka co doporučuje přímo výrobce vstřikování a jezdi dál.

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 02.12.2008 16:46

Ale to co bylo vidět na grafu té fiagnostiky je zvláštní...Říkal,že pokud by jsme s tím něco chtěli dělat,tak by to chtěl zkouknout ještě při startu naprosto studeného motoru.Pak vymontovat a poslat na tu stolici.Ale opravdu to není tak zásadní a hrábnutí do nich určitě drahé...budu tankovat top q,vif tam leju stále a propláchnu to tím protecem.Kdyby to přestalo tak udělám cokoliv... :D

pava
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pava » 02.12.2008 18:04

Repase všech vstřikovačů, palivový filtr + práce 26 000,-Kč vč. DPH 8O

Odpovědět

Zpět na „motor - mondeo mk3 diesel“