Jaky motor Diesel nebo Benzin

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
martasak
Junior
Junior

Re: Jaky motor Diesel nebo Benzin

Příspěvek od martasak » 09.09.2008 23:01

tomason píše:Minulost nevím :?: spíš jde o to kam to dát do Fofa asi ne ,ale těch škodovek na to jezdí dost Favoriti ,Feldy,Fabky, Octavky kdybych chtěl Octavu mam ji na plyn jednoznačně jenže sem chtěl FII a tak sem vzal diesel zatim OK.Já bych po přečtení peripetií s 1.6TDCI s filtrem pevných částic nešel ,když odejde dalších min.10000kč v hajzlu to radši mam jen 8ventil nemyslim že ta 1.6 je o tolik lepší řek bych že to bude na stejno a po městě a kradší trasy seš s filtrem v prdce :wink:
Se zelenými ke světlým zítřkům. Mám taky DPF. Je pravda, že jsem částečně omezil město, ale úplně ne. Uvidíme.
Ford Focus II Style, do provozu 11/2007, 1.6 TDCi 80kW, dark grey, dovoz D. Galerie .
Spotřeba dlouhodobě 5.1 l/100 km (jsem už líný ty účtenky zadávat).

Zbigi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbigi » 10.09.2008 17:14

martasak:Jo jezdim se vším. Je pravda že s Naftou o poznání víc. Snad s LPG jsem jel jen jednou kdysi ve S105. Já problém u přestupu mezi motory na ruzne paliva nemám. Popravdě řečeno skoro nepoznám rozdíl už automaticky dávám plynu (pedal) tolik kolik potřebuje motro, podle zvuku. Trochu se bojím te složitosti dieslvych motorů. A manželka s dieslem nikdy nejela. Muj předpoklad je že toto auto si nechám tak 5 let. Za tu dobu se snad naučí jezdit líp, než to učí v autoškolách a pak se uvidí. A těch km taky nenalitam asi moc. Octavku nechci, mnohem lépe vychází v testech FOFO. Proto jsem tady HIHI :mrgreen: :!:
FOFO 2 Kombi, 1,6 TdCi

martasak
Junior
Junior

Příspěvek od martasak » 10.09.2008 22:19

Já osobně jsem prošel složitým rozhodováním, nakonec jsem si troufnul diesela, ale v záruce a proto ,že to (snad) byla poměrně dobrá koupě. Nebylo to jen ekonomické rozhodování, nájezd mám asi jako ty a viděl jsem konkrétní kus a byla to láska na první pohled. Kdyby to ale nebylo v záruce, tak bych do diesela nešel, jedině že bych znal prokazatelně historii auta.

Jinak se tu dost diskutovalo, že u FoFo II není 1.6 ideální motorizace (ale jasný kandidát jako náhrada se nenašla) jako u FoFo I, protože je snad horší křivka krouťáku kvůli emisím a váze vozu, která je znatelně vyšší a tím pádem je dynamika horší a víc to bere. Kvůli bezpečnosti všechno ztěžklo (dneska jsem se dozvěděl že o 200kg prý ztěžknul Yaris II oproti I, který byl super, ale prý ten Y II už tak super není), teď najednou je tu ropná krize a ta váha je vidět na spotřebě, do toho zelení fašisté, byrokrati v EU a z toho je takový bordel a korunu tomu dávají čeští bazaristé.
Ford Focus II Style, do provozu 11/2007, 1.6 TDCi 80kW, dark grey, dovoz D. Galerie .
Spotřeba dlouhodobě 5.1 l/100 km (jsem už líný ty účtenky zadávat).

Odpovědět

Zpět na „Rady prodej - nákup“