Světla pro denní svícení info na 1. strane
- picmis
- Nováček
Re: Světla pro denní svícení info na 1. strane
Tak já svítím takto:
Ford Focus II combi, 1.6 16v r.v.2009 Black Panther
Galerie: https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 97&t=41117
Galerie: https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 97&t=41117
- FLA
- Zkušený
Světla pro denní svícení info na 1. strane
Ja už len nahodim
//uploads.tapatalk-cdn.com/2016062 ... 61aebb.jpg
//uploads.tapatalk-cdn.com/2016062 ... 61aebb.jpg
predtým:
C-Max 1.6 85kW TDCi Titanium X
Focus Combi Ghia 2007 1.6L Duratec-16V Ti-VCT
Focus Combi Trend '99 1.8TDdi
- postak
- Test driver
Po 8 letech jsem se rozhoupal a dnes koupil kulatá DRL světla a dal je místo mlhovek. Nechtěl jsem o mlhovky přijít, protože denně jezdím přes horský hřeben, kde je mlha skoro denní záležitost. Dokonce i přes léto. Nevím, zda půjdou drl zapojit i jako mlhy, to musím zjistit u nějakého šikovného elektrikáře. Dnes jsem zatím zkompletoval držáky a namontoval, zítra zkusím zapojit a nějak šikovně umístit kabeláž 
Použil jsem klasické úhelníky které se dají koupit v železářství, a našel jsem ze starého sušáku na prádlo jakési hliníkové plíšky, které jsem upravil a kompletně jsem to snýtoval
Nakonec jsem snýtoval i světla k držákům.
Jebal jsem se s tím 4 hodiny. Kdyby mi někdo nabídl koupit takový bastl dejme tomu kus za 150 kč, tak to koupím. Po dlouhé době jsem zase něco dělal rukama.

Použil jsem klasické úhelníky které se dají koupit v železářství, a našel jsem ze starého sušáku na prádlo jakési hliníkové plíšky, které jsem upravil a kompletně jsem to snýtoval

- lucky.jack
- Test driver
Máš to fakt povedený
K těm mlhovkam... Zapojit to samozřejmě jde, ale počítej s tím, že v mlze nic neuvidis. Měl jsem to taky tak. Nakonec jsem musel koupit drl puleny - na denní svícení a na mlhovky. Schéma zapojení mám myslím v galerce, nebo je v tomhle vláknu.
Edit: strana 101 zde

K těm mlhovkam... Zapojit to samozřejmě jde, ale počítej s tím, že v mlze nic neuvidis. Měl jsem to taky tak. Nakonec jsem musel koupit drl puleny - na denní svícení a na mlhovky. Schéma zapojení mám myslím v galerce, nebo je v tomhle vláknu.
Edit: strana 101 zde
Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 poníků
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
- postak
- Test driver
lucky.jack: Díky za pochvalu a díky i za tip. Návod jsem stáhl a zapojím tak, jak uvádíš na straně 101. Mám sice modul, ale po zkušenostech ostatních zapojím přes relé. Nechci se dočkat toho, že po půlroce do světel polezu znova a budu něco opravovat.
Nejde mi o to, abych viděl s DRL v mlze, ale abych kabely od mlhovek zapojil a jen tak nevisely a byl hlavně viděn. Přínos předních mlhovek vidím právě v tom být viděn, protože za slabší mlhy protijedoucí vozidla spíše oslňují. Ještě jednou moc díky. 

- postak
- Test driver
Tak chlapi elektřikáři - prosím o radu. Dnes jsem po měsíci od koupě zapojil DRL. Byla dovolená, než jsem sehnal materiál atd. No nic, dneska vyzbrojen a odhodlán zapojit, vše šlo jako po másle. Zapojoval jsem stejně jako lucky.jack zde http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 82#p661782
Připojil jsem i mlhovky, napájel usměrňovací diody, ale nastal problém. DRL se samy zapnou, po zapnutí parkovacích světel DRL zhasnou, po zapnutí mlhovek se DRL rozsvítí, ale po vypnutí světel zůstane na přístrojovce rozsvícený symbol zapnutých světel a zůstanou zapnuté parkovačky a nedojde k opětovnému zapnutí DRL.
Nevíte kde by mohl být problém?
Jen dodávám, že kabel od parkovaček jsem nařízl rychlospojkou v husím krku před levým světlem. Nemůže být problém právě tam?
Připojil jsem i mlhovky, napájel usměrňovací diody, ale nastal problém. DRL se samy zapnou, po zapnutí parkovacích světel DRL zhasnou, po zapnutí mlhovek se DRL rozsvítí, ale po vypnutí světel zůstane na přístrojovce rozsvícený symbol zapnutých světel a zůstanou zapnuté parkovačky a nedojde k opětovnému zapnutí DRL.
Nevíte kde by mohl být problém?

Jen dodávám, že kabel od parkovaček jsem nařízl rychlospojkou v husím krku před levým světlem. Nemůže být problém právě tam?
- Emil
- Junior
Nech na to pozeram akokolvek, vzdy mi z toho vyde spatne rele...
(Neprepne sa po odstaveni nap. na 86 do druhej "DRL" polohy (87a).)
(Neprepne sa po odstaveni nap. na 86 do druhej "DRL" polohy (87a).)
- lucky.jack
- Test driver
Taky vidím problém v jednotce. Doporučuju nahradit klasickým relátkem.
- postak
- Test driver
Přemýšlel jsem celý večer, i dneska dopoledne a vyšlo mi z toho, že by mohlo být špatné relé.
lucky.jack - jednotku jsem právě nepoužil. Použil jsem tvoje zapojení, viz. plánek na straně tuším 101.
FLA - rychlospojka bude nejspíš zacvaknutá dobře, když po zapnutí parkovaček DRL zhasnou. Po vypnutí světel se ale DRL znova nerozsvítí.
Ještě jedno info. Po vypnutí zapalování a otevření dveří svítí parkovačky a ozve se zvuková signalizace o nevypnutí světel. Po asi 10 s sekundách signalizace přestane "pípat" a parkovačky se zhasnou
Ještě je možné, že jsou špatné diody. Mám je od dědy vypájené odněkud nevím odkud. Ale po měření ohmmetrem ukazovaly propustnost jen v jednom směru a že jsou "ready"
Zkusím přepájet diody, musím nějaké nové sehnat a případně nové relátko. Máte někdo tip, jaké mám použít?
Můžu použít tyto? http://www.gme.cz/dioda-1n4007
lucky.jack - jednotku jsem právě nepoužil. Použil jsem tvoje zapojení, viz. plánek na straně tuším 101.
FLA - rychlospojka bude nejspíš zacvaknutá dobře, když po zapnutí parkovaček DRL zhasnou. Po vypnutí světel se ale DRL znova nerozsvítí.
Ještě jedno info. Po vypnutí zapalování a otevření dveří svítí parkovačky a ozve se zvuková signalizace o nevypnutí světel. Po asi 10 s sekundách signalizace přestane "pípat" a parkovačky se zhasnou

Ještě je možné, že jsou špatné diody. Mám je od dědy vypájené odněkud nevím odkud. Ale po měření ohmmetrem ukazovaly propustnost jen v jednom směru a že jsou "ready"
Zkusím přepájet diody, musím nějaké nové sehnat a případně nové relátko. Máte někdo tip, jaké mám použít?
Můžu použít tyto? http://www.gme.cz/dioda-1n4007
- lucky.jack
- Test driver
Kdy? Počítám, že na II. poloze spínačky...postak píše:Připojil jsem i mlhovky, napájel usměrňovací diody, ale nastal problém. DRL se samy zapnou, po zapnutí parkovacích světel DRL zhasnou, po zapnutí mlhovek se DRL rozsvítí, ale po vypnutí světel zůstane na přístrojovce rozsvícený symbol zapnutých světel a zůstanou zapnuté parkovačky a nedojde k opětovnému zapnutí DRL.
Tohle mají dělat DRL a ne parkovačky(je to způsobeno zapojením 12V na F32), tzn., že buď to máš špatně zapojený, nebo je opravdu v háji relé, nebo dioda. Kup nové součástky a dej to tam znovu. A překontroluj jestli si nepřehodil někté ze zapojení na pinech relátka.postak píše: Ještě jedno info. Po vypnutí zapalování a otevření dveří svítí parkovačky a ozve se zvuková signalizace o nevypnutí světel. Po asi 10 s sekundách signalizace přestane "pípat" a parkovačky se zhasnou![]()
![]()
![]()
Relátko má být toto http://www.ford-focus.cz/forum/download ... &mode=view
- postak
- Test driver
No v Autokelly jsem koupil které obsahovalo stejná čísla jako byly ve schématu. 30, 87, 87a, 86 a 85. Bylo na krabičce 30/40A, 12V. Borec mi donesl krabici, že tomu vůbec nerozumí (já taky ne) a hrabal jsem hrabal, až jsem vyhrabal. Otázka je, když jsem řešil s dědou, co je to za symbol v relátku mezi piny 86 a 85. Takový ten obdelníček proškrtnutý úhlopříčně.
http://tuning.autodoplnky.cz/autoalarmy ... AvXH8P8HAQ
Něco takového no
http://tuning.autodoplnky.cz/autoalarmy ... AvXH8P8HAQ
Něco takového no
-
- Nováček
co je to za symbol v relátku mezi piny 86 a 85 = je to cívka relátka
Focus II combi 1,6 TDCI 66 kw, 2009
- lucky.jack
- Test driver
Jj cívka, která se změní v magnet 
Relátko by v tom případě mělo být správné.

Relátko by v tom případě mělo být správné.
- postak
- Test driver
F32 jsem pojistil 25A pojistkou, s vyššími A jsem nenašel, stačí? Na druhý konec jsem "nakrimpoval" faston a zapojil na pin 30 na relé.lucky.jack píše:Kdy? Počítám, že na II. poloze spínačky...postak píše:Připojil jsem i mlhovky, napájel usměrňovací diody, ale nastal problém. DRL se samy zapnou, po zapnutí parkovacích světel DRL zhasnou, po zapnutí mlhovek se DRL rozsvítí, ale po vypnutí světel zůstane na přístrojovce rozsvícený symbol zapnutých světel a zůstanou zapnuté parkovačky a nedojde k opětovnému zapnutí DRL.
Jo, poloha II klíčkem, DRL se zapnou.
Tohle mají dělat DRL a ne parkovačky(je to způsobeno zapojením 12V na F32), tzn., že buď to máš špatně zapojený, nebo je opravdu v háji relé, nebo dioda. Kup nové součástky a dej to tam znovu. A překontroluj jestli si nepřehodil někté ze zapojení na pinech relátka.postak píše: Ještě jedno info. Po vypnutí zapalování a otevření dveří svítí parkovačky a ozve se zvuková signalizace o nevypnutí světel. Po asi 10 s sekundách signalizace přestane "pípat" a parkovačky se zhasnou![]()
![]()
![]()
Relátko má být toto http://www.ford-focus.cz/forum/download ... &mode=view
lucky.jack - relátko mám přesně to, na které si dával odkaz. I s tím čudlíkem na přišroubování. Ještě bych potřeboval nějaký odkaz na diody, abych je mohl koupit. Budu muset objednat, protože u nás v Třinci je nekoupím.