Android OEM Ford rádio

Odpovědět
Skodax
Pokročilý
Pokročilý

Re: Android OEM Ford 2DIN rádio

Příspěvek od Skodax » 16.07.2017 22:48

Naopak, signál ti může rušit elmag. záření proti kterému není rádio nebo přívodní kabel dostatečně izolován. TZN koupit kvalitní kabel anteny, případně jeho přípojek a prodloužení stejně jako uzemni/izolovat ve vnitřnostech rádia. (Zvlášť u Číny je vnitřek naprosto poddimenzován)
Obrázek
Je: Ford B-Max 1.4 66kW
Byl: Ford Ka 1.2 2013 51kW
Byl: Ford Focus Bordeaux 2.0 16V Duratec HE 107kW

ScorpionSX
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od ScorpionSX » 17.07.2017 07:41

Ok, takže sa bude uzemňovať...keby som káblom uzemnil rádio ako také niekde o kostru auta? Zozadu na rádiu je kopa šróbov, o jeden z nich by som kábel prichytil a kostra by mala byť niekde pri nohách spolujazdca, resp. aj za skrinkou spolujazdca tuším je...môžem to takto spraviť - pomôže to?

Keď vezmem do úvahy že sa mi podarí opraviť kábel k anténe ako takej a tá teda bude v poriadku.

//EDIT: ak sa pýtam zle tak sorry, ale toto je už nad moje elektro znalosti...ideálne by som asi potreboval nejaký step-by-step návod typu "kábel 1 natiahni z bodu A do bodu B, kábel 2 z bodu C do bodu D" a tak... :oops:
:arrow: Roman_Ko211
Ford Focus MK2 2005 1.8TDCi - GALLERY

Skodax
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Skodax » 17.07.2017 11:17

Rádio by teoreticky mělo mít na sebe přivedenou zem, pokud ne tak ji chytit o kostru např v pojistkovce nebo i v GEMu (hlavně připojit správně na zem a ne cokoliv jinýho :D) A další problém (rozebrat Čínský rádio a mrknout se jak vypadají vnitřnosti a případně i odizolovat přívod anteny nebo jakoukoliv VF techniku. (Cívky atd). Tady už jsem ale taky na hraně, protože tohle musíš dělat postupně dokud se nedostaneš k jádru pudla.
Obrázek

ScorpionSX
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od ScorpionSX » 17.07.2017 12:34

Ok, tak teraz som ťa už asi pochopil správne :)

Rádio má zem privedenú, ale popravde, po tolkých výmenách rádia už neverím moc ani pôvodnej kabeláži v aute :nixw: (holt, nenaštudoval som si nazačiatku čo a ako a špekuloval som :oops: )
Ale skúsil by som ho teda uzemniť ešte jedným káblom niekam kde viem, že to bude v poriadku.

Tu sa ale dostávam ešte k (asi blbej) otázke - čím to izolovať? Stačí klasická čierna izolačná páska a oblepiť napr. prívod antény? Resp. cievky a pod.? Ja by som to vnútri oblepil ideálne úplne všetko naraz, nech je pokoj, lebo je to tak "úžasne" prístupné, že zakaždým to rozobrať, oblepiť nejakú časť a zložiť, bude o hubu :mrgreen: :wallbash:

Skodax
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Skodax » 18.07.2017 14:49

Izolační páska je kvůli styku a ne na odstínění.

Pokud se ti opravdu ztrácí signál až po zasunutí rádia do palubovkyi s antenou mimo, tak můžeš trochu na punk udělat to, že rádio i antenu obalíš do alobalu, tu uzemníš a celé to ještě dáš do igelitky aby to někde nechytilo kontakt a zasuň do plaubovky + přívodní kabel anteny taky izolovat a uzemnit :D Je to prasárna, ale než obalovat a hledat zdroj rušení, se takhle můžeš ujistit, že je to elmag rušením a ne ničím jiným :D Rozhodně by to takhle nedělal profík, ale v nouzi......
Obrázek

ScorpionSX
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od ScorpionSX » 18.07.2017 15:29

Heh, tak to je celkom hardcore riešenie :mrgreen: ...ale zase keby to pomohlo :D ...horšie by to ale asi bolo s chladením...ešte ten alobal ako-tak, ale igelitka? :D

Skodax
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Skodax » 18.07.2017 16:26

Igelitka je jen izolace aby se ti alobal o něco nezkratoval nebo něco nepos... A nebylo to myšleno jako trvalé řešení, jen test na pár min abys zjistil jestli to má vliv.
Obrázek

ScorpionSX
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od ScorpionSX » 18.07.2017 16:49

Aha tak :D ... ok, môžem to vyskúšať, aspoň si ozaj budem istý zdrojom rušenia :)

//EDIT: tak vymenil som konektor aspoň zatial...stav viac-menej stále narovnako, možžžžno minimálne zlepšenie...ale pôvodný konektor bol celkom dead...tak nejak horko-ťažko držal keď bol pokope, ale akonáhle som ho začal rozoberať tak sa rozpadol...
Myslím ale že moje dobastlenie konektoru sa nevyrovná výmene antény, takže ak nájdem nejaký schopný kus, tak sa asi pustím aj do toho...

Alobal som doma nenašiel, takže kúpim a vyskúšam potom :D

ScorpionSX
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od ScorpionSX » 22.07.2017 12:26

Takže nakoniec sa situácia vyvinula inak a mám možnosť vrátiť sa k staršiemu pred-FL rádiu, ktoré sa moc nekamarátilo s maminou Fiestou.
A na počudovanie, všetky rádiostanice čo sú v okolí naladilo krásne, sem-tam čosi zašumí, ale to je tu kde bývam normálne, niečo to tu ruší dlhodobo. Vyskúšam ešte časom, ale zatial teda "back to basics" režim funguje a ja môžem kludne zase počúvať aj rádio (išlo mi hlavne o dopravné info).
IMG_00541.jpg

Andymaniac
Junior
Junior

Příspěvek od Andymaniac » 28.08.2017 00:40

To: ScorpionSX - Nemůže mít ztráta signálu spojitost s těmi tvými světly ? Přecijen ty kroužky budou asi napájeny nějakým VN ? Nebo to je LED ? I ty umí potrápit. Případně mě třeba spolehlivě vyrušila signál čínská nabíječka na mobil. Více méně každý měnič je potenciální rušič číslo jedna.
Ford Focus II kombi po faceliftu (2008)
Motor: 1,8 TDCi
Výbava: GHIA

ScorpionSX
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od ScorpionSX » 28.08.2017 10:32

Andy: rozmýšlal som aj nad tým...ale...krúžky sú LED žiarovky (T5 W2,3W) a sú len ako parkovačky, takže nesvietia stále a to rušenie sa deje aj pri vypnutých svetlách. Plus, sem-tam jazdím aj s origo svetlami a tam bol problém tiež.
Takéto rušivé signály už som sa snažil eliminovať kompletne, nabíjačku na mobil nemávam permanentne zapojenú, takže toho sa nebojím, dokonca som skúšal aj vnútorné osvetlenie vymeniť nazad za klasické žiarovky, ale tiež nič, aj GPS anténu som posunul z pod stropu od antény rádia len do skrinky spolujazdca a nič. Aj denné svietenie som vypojil a takisto bol problém.

Ak ešte na niečo zabúdam, tak sem s tým, ale myslím že už som poskúšal asi všetko. Ja mám doničenú koncovku antény - aj keď teraz som ju vymenil za novú, plus asi predošlé oválne rádio skrátka malo horší rádio modul.
Chcel by som ešte vymeniť komplet anténny kábel, mám už aj nejaké zazáložkované na allegre a ebay, len sa mi to moc nechce ťahať niekade poza budíky a palubovku a bohviekade to ešte ide...takže zatial som spokojný so starším rádiom a signál je v pohode. Prepína mi z iPod režimu na dopravné info a nazad a to je funkcia o ktorú mi išlo.

Vomli

Příspěvek od Vomli » 06.09.2017 14:17

Zdravím všechny, zvažuju koupi rádia s androidem. Co jsem tak po různu pročetl, tak se rozhoduji mezi ownice C5OO a xtrons, oba s 8jádrem. Zajímalo by mě, jestli má někdo zkušenosti tady s těma novějšíma verzema, jestli se to vůbec vyplatí nebo který je podle vás lepší.

ScorpionSX
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od ScorpionSX » 06.09.2017 17:50

Skúsenosti priamo s týmito nie, ale záleží čo od toho rádia požaduješ. "Výkonovo" sú tieto dva modely cca narovnako, Xtrons má pre mňa osobne velmi zaujímavú funkciu rapid startu, kedy sa celé rádio po zhasnutí motora prepne do "deep-sleep" režimu a pri opätovnom naštartovaní je zapnuté prakticky okamžite. C500 myslím štartuje normálne, resp. tento režim zvláda len na kratší čas, Xtrons by mal vydržať cez noc.
C500 má zase viac prispôsobené menu/launcher, takže vyzerá celistvejšie, ale to je čisto dizajnová vec, Xtrons má dizajn jednotlivých aplikácií tiež zjednotený.
Obidve rádiá majú zhodné vstupy/výstupy na kamery, USB a pod., takže tam asi tiež neni o čom, Xtrons je myslím o niečo dlhšie na trhu ako Ownice (výrobca C500), takže to možno zaváži...C500 sa ale napr. robí aj vo verzii s 9" displejom, čo Xtrons nemá - link: https://www.aliexpress.com/item/Ownice- ... 0.0.7zuwUL - je to verzia C500+, myslím že by mala byť aj vo verzii s automatickou klímou ak by bolo treba.

Takže uváž čo je pre teba vhodnejšie, čo viacej využiješ...alebo potom rozhodne cena :)

sutech
Nováček
Nováček

Příspěvek od sutech » 01.11.2017 10:40

ahoj, tak nejak porad pokukuju po radiu a narazil jsem na nejaky Erisin slysel o tom nekdo ma to nekdo? viz odkaz, ta cena je gud... popr. jak dlouho teda startuje ownice nebo xtron minutu? porad nevim co si koupit chtel bych droid ale to dlouhe startovani me dost odrazuje :/ a ceny jsou dost ... jde treba nastavit aby se mobil automaticky pripojil k radiu po nastartovani radia? nebo muze mi to nekdo trosku vic rozepsat jak to ma ve svem aute? :)

https://www.erisin.com/erisin-es5009f-7 ... _p784.html
Focus 1,6; r.v. 09; FL

jc238379
Nováček
Nováček

Příspěvek od jc238379 » 01.11.2017 11:36

sutech píše:ahoj, tak nejak porad pokukuju po radiu a narazil jsem na nejaky Erisin slysel o tom nekdo ma to nekdo? viz odkaz, ta cena je gud... popr. jak dlouho teda startuje ownice nebo xtron minutu? porad nevim co si koupit chtel bych droid ale to dlouhe startovani me dost odrazuje :/ a ceny jsou dost ... jde treba nastavit aby se mobil automaticky pripojil k radiu po nastartovani radia? nebo muze mi to nekdo trosku vic rozepsat jak to ma ve svem aute? :)

https://www.erisin.com/erisin-es5009f-7 ... _p784.html
Ahoj. Já jsem koupil tohle:
http://www.autopumpkin.de/autoradio-mit ... l?___SID=U

Telefon se připojuje sám, start okamžitý po zapnutí klíčku. Mám ho asi měsíc a zatím bomba.

Odpovědět

Zpět na „Focus - rádio a muzika“