diky
... a treba pak uz nebude co odeslat

Mohu potvrdit jezdím je už několik let už několik generací. Dokonce jsou lepší jako polaris které mají víc "zimní" vzorek. Je potřeba si uvědomit že zimní je i na cesty do města a dálnice nikoli jen hory a spousta sněhu a hodnotí se tam vícero parametrů. Tam všude na horách jsou i v zahraničí značky s řetězy, protože žádná pneumatika by auto neprotáhla cestou kde bude půl metru sněhu. Plus nevhodná směs+vzorek pak hučí a to ukazuje na nevyváženou zimní která se nehodí všude a u nás není zrovna sezona sněhu na cestách abychom to hučení skrz cestu neslyšeli.fofok píše:ballu píše:Zimní guma, která více je hlučná, je guma do zimy. Ty které nehlučí, nevyjedou ani zasněžený krtičenec. A to je ten parametr, kdy méně hlučná guma vyhrává testy. Viz Alpine4 a spol, guma tak na suchou namrzlou cestu. Stačí 2cm sněhu a můžete čekat až cestaři odhrnou. Hrubý vzorek, který si poradí se sněhem, vždy bude hlučnější.to není pravda.Hučej možná levnější gumy.Continentaly co mám jsou tišší než některý letní a jsou to jedny z nejlepších zimáků co jsou na trhu.
No a co píší, že kvalitní gumy do zimy , sněhu - jsou hlučnější , než ty vyvážené, na suchou cestu. Sám to potvrzuješ. A když se bavíme o zimních, to jsou přeci gumy do ročního období, kdy ten sníh je.jarod72pm píše:Barum Polaris je pneu spíše do sněhu , Continental TS xxx jsou spíše na cesty bez sněhu nebo břečku či malou vrstvu sněhu .
V posledních letech toho sněhu je málo takže raději dám přednost Conti.Na hory dám Polaris pokud bych tam bydlel.
A toto je můj počáteční příspěvek, tak nevím proč okamžitý atak na mou osobu. A pro nevěřící co jsem napsal jen připomenu loňskou zimu na D1, při 5cm sněhu 40 aut v sobě na těch vyvážených gumách. Kdo nevěří, stačí na netu vytáhnout videa bouraných aut. Dle vzorku v záběrech poznáte ty špičky z testů.ballu píše:Zimní guma, která více je hlučná, je guma do zimy. Ty které nehlučí, nevyjedou ani zasněžený krtičenec. A to je ten parametr, kdy méně hlučná guma vyhrává testy. Viz Alpine4 a spol, guma tak na suchou namrzlou cestu. Stačí 2cm sněhu a můžete čekat až cestaři odhrnou. Hrubý vzorek, který si poradí se sněhem, vždy bude hlučnější.
Že by averze vůči protektorům? Já je jednou měl na Oplu a celou zimu no problemo.miki21 píše:Nějako v těch testech nemůžu dohledat vraníky... bez kterých bych si tady v horách ani neškrtl.
Ale nevidím v testech souvislost čím vyšší hluk tím lepší na sněhu.Spíš naopak.ballu píše:https://www.pneumatiky.cz/testy-pneumatik
Tady jsou ty slavné testy pohromadě. Co jiná ves, to jiný pes. To jejich bodování mne vždy rozesměje.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti