Kvalita motorové nafty
- georgi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kvalita motorové nafty
Malo by to byt to iste, cervene farbivo oznacuje, ze nafta je BEZ spotrebnej dane a moze sa pouzivat len do polnohospodarskycho strojov. Takze jediny problem budes mat, ak by Ta zastavili fizli a kontrolovali, ci nemas v nadrzi cervenu naftu... co som este jakziv nezazil. Doporucujem (ak mas v nadrzi miesto) dotankovat doplna normalnu naftu a mal by si byt zahojeny.
FF II FL HB Titanium X 1.8TDCi Sea Grey, Galerka: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=11402 - predaný :'-(

-
- Nováček
Re:
PedroH píše:Je to jen o tom kontrolovat a kontrolovat, aby si čerpací stanice nedovolily pančovat palivo všeobecně prasárnama typu:
- ředit naftu topnými oleji
- kupovat za levnější peníz naftu s větším obsahem síry a tedy levnější
- dávat do nafty vodu
- benzin s vyšším oktanovým číslem míchat s benzinem s nižším oktanovým číslem a tim pádem si zmenšovat náklady
apod.
Jinak myslím že ČOI a celníci kontroly provádějí po posledním průseru s palivy celkem pravidelně...
georgi69 píše:Malo by to byt to iste, cervene farbivo oznacuje, ze nafta je BEZ spotrebnej dane a moze sa pouzivat len do polnohospodarskycho strojov. Takze jediny problem budes mat, ak by Ta zastavili fizli a kontrolovali, ci nemas v nadrzi cervenu naftu... co som este jakziv nezazil. Doporucujem (ak mas v nadrzi miesto) dotankovat doplna normalnu naftu a mal by si byt zahojeny.
- hozi11
- Nováček
ja tankuji naftu za dačo ze sudu už 7let a vsechno v poho
-
- Zkušený
zkoušel už někdo jak to jede na Diseltech od Agip 

Focus combi II TDCI 1.6 2006 stříbrná Moondust
Mitsubishi Outlander 2,0 DI-D 2009 4x4
měl jsem:FoFo I combi TDCI 1,8 2002 černá perleť
Mitsubishi Outlander 2,0 DI-D 2009 4x4
měl jsem:FoFo I combi TDCI 1,8 2002 černá perleť
- globe
- Test driver
pette: psal jsem to ve vedlejsim vlakne, s Dieseltechem jsem max spokojeny .. pokud neni po ruce Benzine, tak volim Agip

-
- Nováček
Globus zacal relativne nedavno prodavat na svych CS Ultra Diesel. Nezkousel jste to uz nekdo?
http://www.globus.cz/cs/nova-paliva-ult ... ra-95.html
http://www.globus.cz/cs/nova-paliva-ult ... ra-95.html
Ford Focus Combi 2007, 1.6 TDCi, Titanium
- tomason
- Test driver
http://www.unipetrolrpa.cz/cs/nabidka-p ... iesel.html
neměl sem problem,ale Verva je lepší mňamka.
neměl sem problem,ale Verva je lepší mňamka.
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- spanel
- Pokročilý
Posledně jsem vzal prakticky plnou v Olmiku, jinak beru u Benziny, OMV, případně Shell. Subjektivně musím říci, že ten Dieseltech se jeví jako dobrý, pocitově auto jde líp za plynem, spotřebu jsem zatím neověřoval. A byl jsem i překvapen cenou, protože u Benziny obyč nafta byla za 30,20 a ted Dieseltech také za 30,20. Dnes už jsou ty ceny zase někde jinde.pette píše:zkoušel už někdo jak to jede na Diseltech od Agip
Do 3.5.2020 byl: FoFo II COMBI, 2006, 1.8 TDCi, 85 kW, Diamond White
- tomason
- Test driver
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- moabster
- Nováček
Naposledy som natankoval u Agipu a som maximalne spokojny. Subjektivne asi najlepsia nafta, co som zatial bral. K tej cene je to tak, ze oni predavaju premiovu naftu za cenu obycajnej.spanel píše:Posledně jsem vzal prakticky plnou v Olmiku, jinak beru u Benziny, OMV, případně Shell. Subjektivně musím říci, že ten Dieseltech se jeví jako dobrý, pocitově auto jde líp za plynem, spotřebu jsem zatím neověřoval. A byl jsem i překvapen cenou, protože u Benziny obyč nafta byla za 30,20 a ted Dieseltech také za 30,20. Dnes už jsou ty ceny zase někde jinde.pette píše:zkoušel už někdo jak to jede na Diseltech od Agip
Ford Focus combi 2 Ghia, diamtova biela, 1,6TDCi 80kW 10/2005 

- Raada
- Test driver
Kolik na Slovensku stoji nafta u Agipu? Za tyden se chystam do Hodonina a planuju natankovat Agip v Holici kousek za hranicema. Mam info, ze mate na SK levnejsi naftu nez my tady v CR. Diky za info.
-
- Nováček
Ahoj,
byl jsem na SK o vikendu a bral jsem za tusim 1,129 Eura (u Trencina), jinak tady by snad mely byt aktualni ceny - http://natankuj.sme.sk/?go=vyhladavanie ... 0&znacka=1
byl jsem na SK o vikendu a bral jsem za tusim 1,129 Eura (u Trencina), jinak tady by snad mely byt aktualni ceny - http://natankuj.sme.sk/?go=vyhladavanie ... 0&znacka=1
Ford Focus Combi 2007, 1.6 TDCi, Titanium
- Raada
- Test driver
Diky, takze se to vyplati, protoze mne to vychazi cca do 29,50Kc, coz je super cena. Tak si tam asi zajedu.
- Ac1D
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
FoFo mam uz skoro rok a za tu dobu sem vystridal/vyzkousel naftu s tech "lepsich" cerpacich stanic (na ty jednostojanovy apod. mam svoje auto moc rad nez abych to do nej nalil) a z okoli Jihlavy/Zdaru/Havl. Brodu nejvic chutna memu naftozroutovy DieselTECH od Agipu.Motor ma sice mirne hrubsi zvuk i kdyz reklamni cedule na cerpacce vam tvrdi opak
ale nejlip tahne (i od spodnich otacek) a spotreba je o trosicku nizsi proti ostatnim ale to spis zalezi jak mam tezkou nohu. Rozdil mezi VERVOU od Benziny ci V-Power od Shellu ja osobne v aute nepoznam to u DieselTECHU uz si vsimnete rozdilu hned jak vyjedete z cerpacky.Nevim teda jak motor bude vypadat po natoceni 100k km jak jsou na tom uzasne cistici schopnosti co kazdej prodejce popisuje.Je ale mozny ze jak beru vic DieselTECH tak si na nej Fofik vytvoril zavislost a jinak ma abstak tak nechce jet

1.DieselTECH (zadna "premium" cena)
2-3.VERVA,V-Power (rozdil nepoznam a je drazsi oproti obyc nafte)
4.DieselSprint od OMV
Tesco,EuroOil,LUK-OIL atd. tam sem bral kdyz sem mel Favorita a benzin stal za ho*no tak diesel bude neco podobnyho a kdyz uz to je poznat i na necem co bylo vyrobeno v komunismu tak to je co rict

1.DieselTECH (zadna "premium" cena)
2-3.VERVA,V-Power (rozdil nepoznam a je drazsi oproti obyc nafte)
4.DieselSprint od OMV
Tesco,EuroOil,LUK-OIL atd. tam sem bral kdyz sem mel Favorita a benzin stal za ho*no tak diesel bude neco podobnyho a kdyz uz to je poznat i na necem co bylo vyrobeno v komunismu tak to je co rict

Focus kombi TDCI,85KW,2008
Focus kombi TDDI,66KW,2004
Focus kombi TDDI,66KW,2004
- Spread
- Junior
tiez uz nejaky cas jazdim na diesetech a nemam s tym absolutne problem. Vazne nespoznam rozdiel, ked tam nalejem vervu a ked tam nalejem dieseltech. A pritom ten cenovy rozdiel je fakt viditelny.