Tak jsem vcera konecne vyresil moji blikajici kontrolku zhaveni. V posledni dobe jsem mel uz i problem po ranu nastartovat, vzdy to naskocilo, hodilo par otocek a zdechlo, mnohdy trvalo i patnact minut, nez se povedlo motor rozpohybovat. Kdyz to bylo na diagnostice primo ve Fordu ve Zline, tak ti manici kecali, ze je tam vadne turbo a ze tam chybne chodi naklapeni lopatek, coz po nekolikate kontrole elektroniky se stale ukazovalo jako nesmysl a pak jsem se dozvedel, ze to takto diagnostikovali jen podle pocitace, proste trotlove, resp. menici dilu. Abych se priznal, tak s tou podelanou kontrolkou jsem se trapil pomalu pul roku, nikdo nebyl schopen to poradne zdiagnostikovat, prvni se menila vaha vzduchu, auto fungovalo v pohode cca den, ale pak se hned vratil onen problem, auto pri zatezi cuklo, zacala blikat kontrolka zhaveni a auto bylo totalne bez vykonu, tzn, odstavene turbo a zavreny EGR. Obcas se stalo, ze cuklo, ale neodstavilo to turbo, jen to slo do nouzaku s nahradnim rezimem a turbo slapalo, bylo to jak Octavka 66kW

Ale jak ted jsou po ranu teploty velmi nizko a auto melo problem nastartovat, tak mne to proste nastvalo a jak mi rikal jeden kamarad automechanik, auto ma problem se vzduchem, vstriky to v zadnem pripade nejsou, vymen EGR a uvidis. Tak jsem teda vcera koupil ve Fordu novy EGR za cca 9000,- Kc, u tchana v dilne vymenil a hned jak jsem s autem vypadnul z dilny, tak bylo poznat, ze veskere problemy jsou fuc. Jeste jsem s tim skocil na dalnici a protahnul to pri 160km/h-200km/h aby se mi DPF mohlo nazhavit a zregenerovat, protoze se mi casto rozsvecovala kontrolka servisu s tim, ze neni mozno zregenerovat DPF. Takze veskere moje problemy spojene se silenym cukanim v rozdahu 1200 - 2000 ot./min zpusoboval vadny EGR ventil, jeho vycisteni nepomohlo, pomohl jen novy kus. Auto jede jak ma, nema zadnou prodlevu v nastupu vykonu po seslapnuti plynoveho pedalu, reaguje okmazite, necuka, spotreba sla dolu, proste funguje jak ma.
Mondeo Combi TDCi 96kW Futura X, 11/06, dovoz Německo + VW Passat Variant 1.8T 110kW Tiptronic