blikání kontrolky žhavicích svíček při jízdě, konec jízdy

Odpovědět
gorn
Nováček
Nováček

Re: blikání kontrolky žhavicích svíček při jízdě, konec jízdy

Příspěvek od gorn » 27.08.2012 10:29

gorn píše:Tak se i já můžu zařadit mezi nešťastníky, kterým bliká kontrolka žhavení. Mám F Focus 1,8.TDCi 74 KW, rok 2004. Stalo se mi to na dovolené. Do místa jsem dojel bez problémů, ale celou cestu pršelo což uvádím pro možné pozdější souvislosti. Druhý den ráno sednu do auta s tím, že vyvezu rodinku na výlet, otočím klíčkem zapalování -motor točí, ale nenaskočí. Pak jsem si všiml, že bliká kontrolka žhavení. Ještě několikrát jsem zkusil nastartovat, ale bezvýsledně, jen jsem ucítil jako by se něco pálilo. Sehnal jsem místního mechanika a ten sedl do auta a na první škrt auto bez problému nastartovalo. Řekl mi, že by to mohlo být i imobilizérem v klíčku. Druhý den ráno auto bez problému nastartuju dojedu do nejbližšího města asi 5 km,nakoupím , sednu do auta a situace se opakuje motor točí, kontrolka bliká - nejedu. Možný problém s klíčkem byl vyloučen a bylo mi doporučeno, abych jel okamžitě domů. ráno při odjezdu sice nastartuju, ale motor běží, tak na 3 válce a vydává při tom takové divně kovové zvuky- (do té doby se to nestalo) a má tendence chcípat. Po 10 min zvuky ustaly a já jsem se staženým zadkem dojel domů. Ihned jsem jel na diagnostiku a ta ukázala vadné čidlo tlaku palivového potrubí. Byl vyměněn pal. filtr, ale ukázalo se , že zbytečně , protože byl uplně čistý. Po dvou dnech mi technik volal, že diagnostika žádnou chybu nevykazuje a auto jezdí normálně bez problémů. Doporučil mi, abych do nafty vzhledem k její kvalitě dával při tankování tršku oleje do dvoutaktů kvůli čerpadlu.Toto se odehrálo koncem srpan a a od té doby bez problémů až do včerejška. Pršelo. Auto nastartuju, ale slyším divný pískavý a kovový zvuk. Normálně jsem se rozjel, ale asi po 500m při brždění motor zhasl. Chci nastartovat a opět bliká kontrolka žhavení. Asi po 10 pokusech se mi podařilo nastartovat a dojel jsem domů. Mechanik tvrdí, že budou špatné hadice palivového potrubí, že nekde přisávají vzduch. Co myslíte, kde může být chyba? Čerpadlo jsem neměnil, mám naběháno cca 210 tis km.
:( :( Tak a už v tom zase lítám. Asi před rokem jsem popisoval výše uvedemou závadu. Od té doby i přesto, že jsem na autě nic neopravoval ani neměnil(kromě rozvodů) - jezdilo bez problémů. Až do května tohoto roku, kdy se auto začalo chovat naprosto stejně( divné zvuky v motoru , následné blikání kontrolky žhavení) Odvezd jsem auto na diagnostiku a naštěstí to udělalo znova, takže mi technik hned sdělil, že budou špatné vstřiky.Všechny vstřiky byly následně vyměněny i s výměnou pal. filtru a pod.Legrace cca za 15.000 i s prací. Od té doby opět bez problémů, auto má tah jako blázen no prostě paráda.- až do minilého týdne. Stojím u benzinky , natankuju a když se chci rozjet, tak motor točí a kontrolka bliká. Za chvíli se mi podařilo nastartovat a jel jsem s rodinou na výlet jak bylo naplánováno. Všechny starty bez problémů. Druhý den opět blikání.Motor sice naskočí, ale otáčky drží jen chvíli v motoru rachtá a pak zhasne. Takzě ve středu jdu opět na diagnostiku a jsem moc zvědavej co to tentokrát bude. Mimochodem do motoru už leju jen aditiva-žádný olej. :wallbash:

jamoko
Nováček
Nováček

Příspěvek od jamoko » 10.09.2012 17:45

Ahojky, doufam, ze patrim k tem stastnejsim majitelum.

FoFo I 1.8 TDCi 85 kW 141tis.

V patek vecer mi to najednou chciplo na cerveny na krizovatce. Rozblikala se kontrolka zhaveni. Vyndal sem klicek, znova se pokousel nastartovat, ale nic. Motor jako by mel snahu naskocit ale prd.
Klicek normalne do druhe polohy, vsechno znasne, zacnu start a nic, krom rozblikane kontrolky. Napodesaty to najednou chytlo a dobry.

V nedeli jedu 130 po dalnici, jen tak to lochtam a najednou ztrata vykonu, kouknu, blika... Tak blikacky, dojezd do odstavneho, vyndani klicku a opet to chytlo tak na desatej pokus.

Heh pondeli. opet.

Vypozoroval jsem, ze zhasne tachometr s najetejma KM a palivo spadne na nulu(jakoby odpojena palubovka), po nastartovani cca 5 vterin ukaze otackomer 800 ot. a dobry.

Vzdy to udela kdyz je motor teplej odpoledne cestou z prace. Rano ne.

Auto sem kupoval najare a najel na nem 10 tis. Vzdy bez problemu. Tankuju OMV

TDCISilver
Nováček
Nováček

Příspěvek od TDCISilver » 10.09.2012 19:04

:( Závada se opakuje nepravidelně,taky jsem původně myslel že to je něčím daný prostě není.
Přečti si toto vlákno důkladně větu po větě myslím že varianty tvé závady jsou tady již napsaný.
U mně to bylo čidlo polohy vačkového hřídele byl to tenkrát r.v.03.
Dnes bych šel do připojení na comp v první řadě byť to v neoriginálním servisu myslím že šetří pozdější náklady.
:gott: Jinak bylo to dobré auto rád na něj vzpomínám :cooler:
Dacia Duster II 2018 4WD 1.5 dCi 80kW/109k Prestige-Atacama
Ford Focus Combi 1.8 TDCi, 85kW Ghia 2003 najeto 200 000 km SQ99 - Prodáno,jezdí dál,naposledy viděn 9/2012
Obrázek

jamoko
Nováček
Nováček

Příspěvek od jamoko » 11.09.2012 11:11

Jo taky doufam, ze to bude toto, akorat jedu do servisu.

jamoko
Nováček
Nováček

Příspěvek od jamoko » 11.09.2012 18:14

tak nastesti cidlo polohy vackove hridele... ufff

TDCISilver
Nováček
Nováček

Příspěvek od TDCISilver » 11.09.2012 20:17

:palec_nahoru: :palec_nahoru: :palec_nahoru:
Dacia Duster II 2018 4WD 1.5 dCi 80kW/109k Prestige-Atacama
Ford Focus Combi 1.8 TDCi, 85kW Ghia 2003 najeto 200 000 km SQ99 - Prodáno,jezdí dál,naposledy viděn 9/2012
Obrázek

George Fikus
Nováček
Nováček

Příspěvek od George Fikus » 21.10.2012 21:40

Přeji dobrý večer všem,
mám problém a chtěl bych se zeptat jestli někdo netuší co je špatně. Dnes při startování mi nešlo nastartovat vůbec a zablikala kontrolka žhavení, zkusil jsem podruhé a zase nic, po chvilce znvu a už sem nastartoval a kontrolka žádná.. (startování bylo na zahřátý motor) pomůže mi někdo?
Díky za ohlasy ;)
Ford Focus kombi I 2001 1.8 TDDi 66KW

chemjkat
Nováček
Nováček

Příspěvek od chemjkat » 22.10.2012 08:29

George Fikus píše:Přeji dobrý večer všem,
mám problém a chtěl bych se zeptat jestli někdo netuší co je špatně. Dnes při startování mi nešlo nastartovat vůbec a zablikala kontrolka žhavení, zkusil jsem podruhé a zase nic, po chvilce znvu a už sem nastartoval a kontrolka žádná.. (startování bylo na zahřátý motor) pomůže mi někdo?
Díky za ohlasy ;)
Pravdepodobne senzor polohy vačky. Mal som to aj ja. Odporúčam diagnostiku, samotná výmena je jednoduchá a výborne popísaná tu niekde vo fóre.
Naposledy upravil(a) chemjkat dne 22.10.2012 08:41, celkem upraveno 1 x.

chemjkat
Nováček
Nováček

Příspěvek od chemjkat » 22.10.2012 08:40

Jardak píše:chemjkat: napojit na diagnostiku,pokud tam bude chyba P 0251 čerpadlo nestíhá udržet tlak v railu při požadavku na plný výkon.
Taky by se chtělo podívat jak cvičí naklápění lopatek turba. Pokud vázne turbo může přefukovat,což má následek padnutí do nouzáku.
Tak nakoniec to bol vážnejší problém. Z palivovej pumpy vo vysokotlakovom čerpadle odlietali špony, ktoré robili bordel v čerpadle a zapchávali trysky. Riešenie: komplet repas čerpadla, výmena pumpy, repas trysiek, vyčistenie palivovej sústavy. Za nejakých 2100 EUR. Nepoteší, čo už. Dúfam, že to vydrží do konca životnosti auta (ročník 2004, nabehaných 200000). Inak, motor ide teraz v pohode, dúfam že to aj tak ostane. No keď šlapem na plyn na diaľnici či v kopci, stále mám taký blbý pocit, že práve teraz motor cukne a padne opäť do núdzaku s rozblikanou kontrolkou žhavenia...

George Fikus
Nováček
Nováček

Příspěvek od George Fikus » 22.10.2012 12:27

to CHEMJKAT

Nevíš na kolik to cca výjde peněz ? :)
Ford Focus kombi I 2001 1.8 TDDi 66KW

chemjkat
Nováček
Nováček

Příspěvek od chemjkat » 22.10.2012 13:54

George Fikus píše:to CHEMJKAT

Nevíš na kolik to cca výjde peněz ? :)
Senzor stoji cca 40 EUR, vlastna praca na kolko sa cenis :D

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 02.11.2012 15:47

takze uz mame taky za sebou P 0251 , vyrezle cerpadlo vcetne striku . po repasi vse OK .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

jack78

Příspěvek od jack78 » 24.11.2012 19:47

Ahoj všem!konkrétně Solidsnejk..
mám tuto závadu na Ford.u Tourneo Connect, samo motor 1.8TDDI, už po výměně pedál plynu, čidlo vačkového hřídele, pro jistotu čidlo klikového hřídele a problém přetrvává a stupňuje se. Někdy auto jezdí den dva bez jediné závady, jindy na 2Okm i 20x stop za jízdy a následuje to co v předchozích příspěvcích. 2x na diagnostice, poprvé chyba v pedálu, podruhé v čidlu vačky, teď bylo na 3tím pokusu a ani jeden mechanik z těch chyb nezmoudřel ba ani neprozřel. Už jdu po palivový soustavě krok za krokem a kontroluju nebo vyměňuju vše co "stojí" naftě v cestě, prože vstřiky jsou necelý rok po výměně a čerpadlo po kontrole tlaků- OKá...na rovinu říkám, očistec. Měl jsem již spoustu aut od spousty značek, ale takovýhle trampoty, jako s tímhle TDDIíčkem nikdy. S každým rozblikáním se té spírálky oranžové jen matně vzpomenu na Š120..Bože, jak to bylo primitivně jednoduché, mechanické, bez 159 čidel na pohyb tlak a teplotu čehokoliv a "jezdilo" to. Upřímné zklamání Z Forda, resp. TDDI. Jen dodám, nafta jen a pouze Verva od benziny, paliv.filtr 3x za rok (najíždím až 50tis km/rok) a k autu se chovám jako ke svému gauči...prostě, potřebuju ho k životu!

Antony
Nováček
Nováček

Příspěvek od Antony » 24.11.2012 20:10

Možná jsem mimo, ale TDDI má čidlo vačky?Jaký číslo závady píše diag, když s toho neni mechanik moudrý?
Ford Focus Combi TDDI 1999
Stříbrný zlatíčko s max. výbavou

Karloshino
Nováček
Nováček

Příspěvek od Karloshino » 20.01.2013 13:35

Zdravím focusáky, zrovna se mi stalo to samé. Už to bylo asi po třetí ve dvou měsících používání auta. Začalo blikat žhavení, po chvilce auto ztratilo výkon a vypnul se motor. Stačilo klíčkem otočit do nuly a nastartovat znovu auto. Tenhle víkend jsem byl vyměnit palivový filtr, tak uvidíme jestli to k něčemu pomůže. Po průběžným pročtení fóra jsou tedy tři možnosti... buď zanesený palivový filtr, nebo špatný snímač polohy vačky nebo plynový pedál. Třetí možnost se mi nezdá pravděpodobná, plynový pedál se ve všech polohách chová konstantně, tzn. není tam hluché(se ztrátou výkonu) místo. Tak jsem zkusil levnější ze dvou variant :)
Ford Focus Combi 1.8 TDCI (74kW) r.v. 2004
stříbrný

Odpovědět

Zpět na „Focus - naftové 1998 - 2004“