Stěrače FFII
- Anndy
- Test driver
Re: Stěrače FFII
ja som spokojny - vo stvrtok som siel prec za brezno a cestou lialo, tak isto ako piatok a som bol spokojny - keby som nevymenil, riadne by som nadaval.
- Peeer
- Nováček
Takže dobrý? To jsem rád, že taky já amatér něco okoukám a pošlu dále.KubaU píše:Díky za tip, už ho mám doma. Čím jsi to prosím zkracoval? Rozebírání bylo v pohodě, ale narazil jsem na to, že ve stěrači je ocelová lišta, o kterou jsem si zatím vylámal ne přímo zuby, ale už dva nástroje - jeví se překvapivě kvalitní... Další na řadě je pilka na železoPeeer píše: Tak tady je ta fotka zadního stěrače, původně to byl 55 cm.
Je to super. Teď je vidět v zrcátku celým oknem.
EDIT: Odpoví si sám - gumu jsem přestříhnul, pak vzal pilku na železo, lištu jsem naříznul a ulomil. Dalo to docela zabrat, ale výsledek stojí za to, stírá to celé zadní okno - 55cm je perfektní délka poté, co se "dolní" půlka stěrače zkrátí. Díky za tip!
Kde jsi koupil ten stěrač?
Ford Focus II 1.6 TDCi 80 kW, GHIA, 10/2004
- stary_pes
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Pani, prispejem svojou troskou. Ako to tu citam, mam asi ine auto. Moje fofo bude mat rok a o stierace sa absolutne nijako nestaram - tj, su tam tie z vyroby. Napriek tomu funguju bez problemov... Obcas si vrznu, ale vacsinou ked je uz moc sucho, alebo na okne vela soli. Pritom stieram kedy potrebujem, pokial nie je sklo mokre, prve zotretie davam vzdy s ostrekovacom. Okno je na 90 % vzdy ciste, tych 10 % sa obcas vyskytne nejaky mazanec, ale vzdy na inom mieste a vacsinou na strane spolujazdca, cize ma to nezaujima.
Som odchovany na sedanoch a urcity cas som jazdil s dodavkou, cize zadny stierac prakticky nepouzivam... Beriem to tak, ze mi aspon nie je vidiet do auta
Dnes som presiel rovnych 600 km a nestieral som vzadu ani raz... Ale ako tak nad sebou rozmyslam, asi zacnem.
Pokial ide dazdovy senzor - nejako si na to neviem zvyknut. Ale robim to tak, ze ked prsi iba malo, stieram manualne a ked sa rozprsi viac, pustam senzor.
Som odchovany na sedanoch a urcity cas som jazdil s dodavkou, cize zadny stierac prakticky nepouzivam... Beriem to tak, ze mi aspon nie je vidiet do auta

Pokial ide dazdovy senzor - nejako si na to neviem zvyknut. Ale robim to tak, ze ked prsi iba malo, stieram manualne a ked sa rozprsi viac, pustam senzor.
-
- Junior
Ty moje po půl roce přestaly vrzgať, ale roztírají statečně dál. Inu není nad originální OEM příslušenství Ford

FF II 1,6 benzín kombi Trend
- Ondro
- Junior
Moja skusenost je taka, ze ci mam akukolvek znacku stieracov (Ford, Bosch) tak po zime su na prd.
V reci km je to cca. 30 000 km. na starom Fofe som mal najskor klasicke (nie Aero), potom Aero s moznosotou prichytenia na klasicke ramienko - tie mi ukradli 2-krat
a na novom Fofe mam teraz polsedne original Aero Ford. Ak som chcel,a by mi vydrzali aspon 3/4 roka tak stierace menil vzdy po zime - uz nechavali dost velke mapy a strasne vrzgaly. Urobil som s nimi cele leto a nasledne zimu. Potom prisla vymena. Niekedy sa postastilo ze vydrzali aj rok.
Raz som dal nove stierace tesne pred zimou, lebo v zime je na ceste strasny bordel a casto prsi a nove original stierace vtedy odisli za 4 mesiace.
od vtedy preto menim vzdy na zaciatku jari a vacsinou s nimi zvladnem aj zimu. 

Raz som dal nove stierace tesne pred zimou, lebo v zime je na ceste strasny bordel a casto prsi a nove original stierace vtedy odisli za 4 mesiace.

Ford Focus 1,8 TDCi 85 kW - kombi, tango metla, Trend X, pružiny Eibach

galeria - https://www.facebook.com/p.php?i=1652257 ... 5CAFTF6ZR3
pre otvorenie - 2 x klik na fotku

galeria - https://www.facebook.com/p.php?i=1652257 ... 5CAFTF6ZR3
pre otvorenie - 2 x klik na fotku
- Radegast
- Junior
Tak jsem si taky dopřál nové stěrače protože staré již trochu poskakovaly a místy špatně stíraly.
Koupil jsem v Halfords Aerotwiny pro Focus II ( je to set Halfords 104 a stály 799,-Kč).
Chtěl jsem původně koupit Bosche, které jsem tam měl ( já je měl rok a nevím jak dlouho majitel přede mnou a byl jsem s nima plně spokojen), ale jsou všude šíleně drahé. Tak jsem koupil tyhle a uvídíme co předvedou
.
Takže po pár dnech používání mohu říct, že prozatím stírají super
Rozebral jsem staré od Bosche ( po 10 minutách práce a nebylo to ani tak náročné a nic jsem neulomil) a skusím sehnat nějaké solidní gumičky, dám to dohromady a budu je mít připravené v zásobě až ty z Halfords budou na konci životnosti
Koupil jsem v Halfords Aerotwiny pro Focus II ( je to set Halfords 104 a stály 799,-Kč).
Chtěl jsem původně koupit Bosche, které jsem tam měl ( já je měl rok a nevím jak dlouho majitel přede mnou a byl jsem s nima plně spokojen), ale jsou všude šíleně drahé. Tak jsem koupil tyhle a uvídíme co předvedou

Takže po pár dnech používání mohu říct, že prozatím stírají super

Rozebral jsem staré od Bosche ( po 10 minutách práce a nebylo to ani tak náročné a nic jsem neulomil) a skusím sehnat nějaké solidní gumičky, dám to dohromady a budu je mít připravené v zásobě až ty z Halfords budou na konci životnosti

FoFo II Combi Ghia 1,6 TDCi 80kW Dark Grey 05/2005

- Anndy
- Test driver
No, cca po pol roku čo som kúpil orig. Valeo, tak sú na nič, resp. ten dlhý robí retiazky. Krátky je úplne ok.
-
- Pokročilý
Já jsem nedávno koupil BOSCH Aerotwiny za 856Kč pár na přední sklo FFII v AD Bělohlávek.Radegast píše:Tak jsem si taky dopřál nové stěrače protože staré již trochu poskakovaly a místy špatně stíraly.
Chtěl jsem původně koupit Bosche, které jsem tam měl ( já je měl rok a nevím jak dlouho majitel přede mnou a byl jsem s nima plně spokojen), ale jsou všude šíleně drahé. Tak jsem koupil tyhle a uvídíme co předvedou.
Takže po pár dnech používání mohu říct, že prozatím stírají super![]()
![]()
Stírají perfektně.
- Radegast
- Junior
To PeS: tak to máš perfektní cenu. Kdyby tu v okolí za tu cenu byly, tak jsem je taky koupil.
Ale u nás tak okolo 1250,-Kč a když bych to koupil přes nějaký e-shop a přičetl k tomu dopravu, tak jsem taky min. na 1050,-Kč.
A na ty z Halfords prozatím nikdo nic špatného neměl, tak jsem to chtěl zkusit a uvidíme
Ale u nás tak okolo 1250,-Kč a když bych to koupil přes nějaký e-shop a přičetl k tomu dopravu, tak jsem taky min. na 1050,-Kč.
A na ty z Halfords prozatím nikdo nic špatného neměl, tak jsem to chtěl zkusit a uvidíme

FoFo II Combi Ghia 1,6 TDCi 80kW Dark Grey 05/2005

-
- Junior
Vrzganie odstranilo až použití rain off .
Origo stěrače u nového auta jsou celkem mizerné. Naštěstí ten horší mám před spolujezdcem.
Origo stěrače u nového auta jsou celkem mizerné. Naštěstí ten horší mám před spolujezdcem.
FF II 1,6 benzín kombi Trend
- Milinko
- Zkušený
Moje auto je r.v. 2005 a pochybuju, že původní majitel měnil stěrače. Já taktéž ne(mám ho druhým rokem) a pořád se mi zdá, že fungují obstojně. Občas vrznou nebo nesetřou napoprvé všechno, ale na výměnu to není(MOŽNÁ na podzim).
Nedávno jsem koupil Rainoff od Sheronu a je to paráda, jsem s tím max.spokojený = doporučuju všem.
Nedávno jsem koupil Rainoff od Sheronu a je to paráda, jsem s tím max.spokojený = doporučuju všem.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jednoduchá rada pro ty, kteří nechtějí zbytečně utratit kolem tisícovky za stěrače. Návod s tím jak odendat koncovej čudlík jsem vzdal po 10minutách a zvolil jsem sice drastickou metodu, ale za to efektivní a rychlou. Stačí si vzít kombinačky a na straně kde je gumička povolena ulomit kousek koncového plastu a gumičku vysunout a nahradit jí novou. No a za zbyle ušetřené zlaťáky si raději natankuju půlku nádrže a vyrazím někam na výlet ... 

- kadlo
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
jj, až na to že já nic lámat nemusel, tak sem to provedl stejně 

-
- Nováček
ahojky,
souhlas, na stěračích bych nešetřil
Taky mi odcházely a pořád jsem vymýšlel finty jak ušetřit a nakonec mám nové
spalšil jsem za 900 bosch aerotwin a super luxus, takže doporučím více než fordy a za ty prachy mám skoro dvoje:-)
Ale jedna rada lidi,asi to už znáte,ale doporučuji poměrně často umávat čelní sklo normálním jarem a nebude se Vám stávat, ža po setření se objeví ta blbá mlhovinky, sice na okamžik,ale štvalo mě to:-)
Už to nedělá, jen mě mrzí, že právě ostřikovací kapaliny neumí pořádně odmašťovat, hlavně že čistí mouchy,ale ty v dešti stejně nelítají a voda to tak nebo tak smyje,ale hlavně mi vadilo, že mám mlhovinu při přejetí skla gumou stěrače, tak jar to dokáže parádně vyřešit
ale možná se s tím neztotožníte:-), byl to jen nápad a mi funguje
ahojky
souhlas, na stěračích bych nešetřil
Taky mi odcházely a pořád jsem vymýšlel finty jak ušetřit a nakonec mám nové

spalšil jsem za 900 bosch aerotwin a super luxus, takže doporučím více než fordy a za ty prachy mám skoro dvoje:-)
Ale jedna rada lidi,asi to už znáte,ale doporučuji poměrně často umávat čelní sklo normálním jarem a nebude se Vám stávat, ža po setření se objeví ta blbá mlhovinky, sice na okamžik,ale štvalo mě to:-)
Už to nedělá, jen mě mrzí, že právě ostřikovací kapaliny neumí pořádně odmašťovat, hlavně že čistí mouchy,ale ty v dešti stejně nelítají a voda to tak nebo tak smyje,ale hlavně mi vadilo, že mám mlhovinu při přejetí skla gumou stěrače, tak jar to dokáže parádně vyřešit

ale možná se s tím neztotožníte:-), byl to jen nápad a mi funguje
ahojky
Ford Focus II 1,8 TDCi,85 kW, r.v.2005
- kadlo
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
já mám asi sakra kliku na kus
vyměnil jsem jen gumičky, stály mě každá 20kč a stírají parádně, nenechávaj čáry ani čmouhy ani žádnou mlhu
ušetřil sem při tom jednu plnou nádrž