koupe FF3 poFL

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Pavel77
Nováček
Nováček

koupe FF3 poFL

Příspěvek od Pavel77 » 15.05.2015 14:07

Objednávám se sadou Assist 3, takže DIM bude. Ale stejně ho hned vypnu, po zkušenosti z firemní Octavie 3. Myslím, ze jezdím plynule, v klidu, a stejně mě to otravuje. Ale adaptivní tempomat tam zase funguje dokonale.

Anduril
Test driver
Test driver

Re: koupe FF3 poFL

Příspěvek od Anduril » 15.05.2015 14:11

DIM mam zapnuty a jeste mi to nikdy nic nehlasilo... Jo vlastne, jednou prvni uroven vystrahy, ale to bylo vse. Takze bud nespim a nebo to neni tak citlive, jak v Octavii :))
Je: Ford Focus IV Active X 1.5 EcoBoost 110kW Metallic (galerie)
Byl: Ford Focus III Titanium 1.6 EcoBoost 134kW Colorado (galerie)
Byl: Ford Focus II Trend X 1.6 74kW Avalon (galerie)

Pavel77
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pavel77 » 15.05.2015 14:24

Dost se mi líbí hlasové ovládání, vypadá to docela vychytaně...

kimic
Nováček
Nováček

Příspěvek od kimic » 15.05.2015 14:27

u DIM by tam by melo byt nekolik urovni - ikonka / podsviceni / akusticky
Ford Focus III Titanium Sedan, 2015, 1.5 Ecoboost (110 kW) Magnetic Grey
Ford Focus I kombi, 1999, 1.8i, v duchodu (vylety do Hornbachu)

Obrázek

Anduril
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anduril » 15.05.2015 14:31

Ne, jsou 2 varovani:

1) nizka uroven - docasne se zobrazi hlaska, ze by sis mel dat pauzu a pipne to, hlasku lze schovat
2) kriticka uroven - hlaska a je nutne zastavit a otevrit / zavrit dvere nebo vyp / zap motor, jinak to bude otravovat

Zaroven se da v menu PP sledovat podrobnejsi uroven.

Blackhawk
Test driver
Test driver

Příspěvek od Blackhawk » 15.05.2015 14:45

Anduril píše:To nevim, zda to tu nekdo ma, ale maji to lidi v Mondeu tady na foru a prej dobry...
Blba otazka, nevyuziva adpt. tempomat ten isty hardver ako activ city stop? V tom pripade by sa to asi dalo lahko aktivovat aj bez kupy, nie?

ZaQik
Admin
Admin

Příspěvek od ZaQik » 15.05.2015 14:48

ridici jednotka je extra
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Anduril
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anduril » 15.05.2015 14:52

Presne tak, funguje to na uplne jinem principu. Active City Stop je nejaky laserovy vysilac/snimac umisteny v prostoru u vnitrniho zpetneho zrcatka za celnim sklem. Adaptivni tempomat vyuziva radarovy signal vysilany/odchytavany modulem v prednim narazniku + to ma jeste dalsi jednotku nekde v palubce.
Takze to funguje uplne nezavisle na sobe.

Pavel77
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pavel77 » 05.06.2015 10:40

Takže tady jsou dojmy ze zkušební jízdy s Focusem 1.5 EB 110kW (manuál):
Plusy:

- přední sedadla pohodlná
- vpředu pro mě optimálně skloněné opěrky hlavy
- prostor pro nohy OK, vzadu trochu více místa na nárty než v Golfu. Kritizovaná široká středová konzole v pohodě, jak u řidiče tak u spolujezdce.
- dobře se nastupuje vpředu i vzadu (lepší než v Golfu, což mi předtím nepřipadlo - nebylo tolik času, abych si mohl pořádně vyzkoušet)
- příjemně měkký volant
- perfektní umístění šaltpáky (ale to není moc podstatné, chci automat)
- účinné stěrače, velká stíraná plocha
- naladění spojky
- ideální tvar kufru, perfektně přístupný, naprosto dostatečné rozměry pro rodinný kočár :)
- prostor nad hlavou, výška kufru po střechu
- přehledné ovládání A/C
- plastové prahy, spodek nárazníků - perfektní ochrana proti omlácení laku, poškození
- komfort tlumení na 17" kolech - toho jsem se trochu obával, ale naprosto v pohodě;
- podvozek - naprosto dokonalý, na okreskách jsem si jízdu vážně užíval; naprostá spokojenost (nejsem žádný závodník). Perfektní tlumení, jistota, komfort...
- MOTOR - výkon, zvuk, charakter, spotřeba - během testu 7,7l/100km, při využívání potenciálu motoru - za mě spokojenost

Mínusy:
- kvalita materiálů (subjektivně horší než v Golfu)
- výškově nenastavitelná loketní opěrka vpředu
- přední sedák nepodpírá dostatečně stehna, ale rozhodně je to lepší, než základ v Trendu
- zadní opěradla nízká, v porovnání s Golfem méně pohodlná
- vzadu pro mě nedostatečně výsuvné opěrky hlavy (krajní, středovou nehodnotím, 5 lidí nevozím) - podepřená tak půlka hlavy
- nízká zadní opěradla
- při narovnání opěradel po sklopení se skřípnou pásy...tohle má lépe vyřešené i můj Ceed :(
- šíleně hluboká palubní deska; asi pěkný opruz při čištění čelního skla zevnitř...
- 8" displej (bez navigace) - pomalý, malá softwarová tlačítka, šíleně se špiní (otisky prstů), není nakloněný k řidiči, při při osvícení sluncem zprava není díky tomu dobře čitelný, malé fonty...
- hlasové ovládání nesplnila očekávání - pomalé, často nerozezná i jednoduchý pokyn ("yes")... Malá softwarová tlačítka na spodní hraně displeje se hůře mačkají - překáží hluboký rámeček dole.
- není pevná opěrka pro levou nohu - jen kobercem potažený podběh...v Titaniu?
- tvrdší (i když čalouněná) opěrka ruky ve dveřích (jsem zvyklý si opírat loket při jízdě - zde nepříjemné, oproti Golfu)
- hůře viditelný ovladač světel
- málo účinné ostřikovače
- výhled přes A sloupky - široké, zrcátka překrývají výhled (zde Golf triumfuje)
- zvuky při otevírání a zavírání dveří od ochrany hran dveří - to fakt v autě nechci
- plastová lišta okolo okna - dva díly nehezky spojené (přeložené) přes sebe - tohle řešení bych očekával spíše v Dacii. Nevím, proč není z jednoho kusu, není problém toto vyrobit (pracuji v plastařině, a vyrábíme pro automotive mimo jiné právě takovéto věci...
- podlážka kufru (spíše rohož) - nic moc, ale to už je spíše detail.
- na trochu horší silnici (záplaty na asfaltu) výrazné nepříjemné drnčení z palubky někde v prostoru rádia, a drnčení někde vzadu (neidentifikovatelné)
- hluk v interiéru při jízdě je výrazně vyšší než v Golfu (možná vlivem 17" kol?). V každém případě výraznější hluk od kol než v Ceedu (2011), nepříjemné. Na základě článků jsem čekal velmi nízkou hlučnost. V dB (50km/hod, 90km/hod, 130km/hod):
Kia Ceed 2011: 75; 78; 82
VW Golf : 75; 79; 85
Ford Focus : 76; 86; 92
Ne že bych byl nějaký úchyl přes teorii, ale jen mě to zajímalo, jak to bude vycházet exaktním měřením proti pocitu...
Subjektivně byl pro mě tišší Golf než Ceed, i když podle měření je vlastně hlučnější.
Hodně tedy rozhoduje frekvence (každému je nepříjemné něco jiného), a z těchto 3 aut je pro mě výrazně nejnepříjemnější Focus...a naopak Golf nadprůměrně tichý... (pořadí Golf, Ceed, Focus)
Vyšší rychlosti než 130km/hod jsem nezkoušel, a v praxi je ani moc využívat nebudu. Na dálnici se dostanu tak 2x za rok, jinak je to v režii okresek v podhůří...

Kapitola "automat":

Bohužel není možnost vyzkoušet Focuse 1.5 EB v automatu - v ČR neexistuje.
Takže náhradní řešení bylo Mondeo 2.0 EB automat.
Není to špatné, ale komfortu a rychlosti DSG nedosahuje.
Každé přeřazení bylo cítit - nejen poklesem otáček (to je samozřejmé), ale i lehkým cuknutím (zpomalením, či jak to nazvat). Prostě to člověk jasně cítí.
Kickdown - dlouhé váhání před podřazením. Při rozjezdu na křižovatce váhání před zařazením.
U DSG člověk ani neví, a je tam 7. stupeň...
Takže v disciplíně aut. převodovka dávám mínus.
Těžko říci, jak se bude automat chovat ve Focusu se slabším motorem než je v Mondeu...
Proč sakra Ford nenabízí předváděčku v této kombinaci. Sám vím o hodně lidech, kteří by chtěli automat s 1.5 EB...

Jinak Focus je moc hezké auto, má vyvážené proporce, narozdíl od Golfu, kde je výrazný zadní převis, který mi nějak nesedí vůči proporcím.
Přílohy
IMG_20150604_142836.jpg
Naposledy upravil(a) Pavel77 dne 17.06.2015 13:24, celkem upraveno 2 x.

Anduril
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anduril » 05.06.2015 11:11

K tem minusum:
- zadni pasy se daji pred sklopenim operadel uchytit do pripravenych "hacku" vedle operadel, pak si je neskripnes
- hluboka deska - sklo se opravdu cisti hure, chce to hadru na tycce, ale osobne se mi prave deska na focusu strasne libi, nesnasim, kdyz sedim nalepeny na celni sklo, treba jako v golfu :)
- operka pro levou nohu - nejsem si jisty, ale zda se mi, ze uz jsem to na nejakem focusu videl (gumovou), ale ruku do ohne za to nedam - ford upravuje auto i v prubehu vyroby, takze mozna :nixw: jinak se da operak sehnat na Ebay (viz napriklad ma galerie)
- tvrde operky rukou ve dverich - nevim, ale mne prijdou mekke - jsou prave schvalne zmekcene, ale mam Titanium, v Trendu si to neuvedomuju
- ostrikovace mi prijdou tak akorat - proti puvodnim proudovym na FF2 je to nebe a dudy
- plastova lista okolo okna - nektere znacky toto vubec nemaji a je videt holy plech :)
- podlazka kufru mi prijde uplne v poradku, je festovni a tezka, mam i gumovou vanu z prislusenstvi - mozna to je poFL jinak?
- drnceni - ano, Focus v tomto neni uplne idealni - ale kazdy kousek je tak nejak jiny :)
- hluk v interieru - priznam se, ze v golfu jsem nejel, ale treba proti Ceedu nebo i30 mi prijde Focus tissi a to mam predFL, dost zalezi na pouzitych gumach, obecne

solfan
Test driver
Test driver

Příspěvek od solfan » 05.06.2015 11:54

odhlucnenie zavisi od vybavy...
preto mam rad, ked sa testuju nejake auta v porovnavacom teste a maju cenovo neporovnatelne vybavove stupne...a potom porovnavaju hlucnost, spracovanie a pod ale do celkoveho hodnotenia sa pre istotu cena nepremieta.
takze je jasne, co bude lepsie.
njn, za taketo testovanie v robote by ma rovno vyhodili :-D

ale zaujala ma ta veta, ze predne okno treba cistit handrou na tyci... :-)
Focus II, 1.8i, 2010
Focus I 3D, 1.6i, 2003
Mondeo Mk4, 2.0 TDCi, 2011, automat
Ford Focus Kombi II, 1.6i, 2009, automat
Obrázek
Focus Kombi II, 1.8 TDCi, 2005,
Obrázek

Pavel77
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pavel77 » 05.06.2015 12:02

Anduril píše:K tem minusum:
- zadni pasy se daji pred sklopenim operadel uchytit do pripravenych "hacku" vedle operadel, pak si je neskripnes
- hluboka deska - sklo se opravdu cisti hure, chce to hadru na tycce, ale osobne se mi prave deska na focusu strasne libi, nesnasim, kdyz sedim nalepeny na celni sklo, treba jako v golfu :)
- operka pro levou nohu - nejsem si jisty, ale zda se mi, ze uz jsem to na nejakem focusu videl (gumovou), ale ruku do ohne za to nedam - ford upravuje auto i v prubehu vyroby, takze mozna :nixw: jinak se da operak sehnat na Ebay (viz napriklad ma galerie)
- tvrde operky rukou ve dverich - nevim, ale mne prijdou mekke - jsou prave schvalne zmekcene, ale mam Titanium, v Trendu si to neuvedomuju
- ostrikovace mi prijdou tak akorat - proti puvodnim proudovym na FF2 je to nebe a dudy
- plastova lista okolo okna - nektere znacky toto vubec nemaji a je videt holy plech :)
- podlazka kufru mi prijde uplne v poradku, je festovni a tezka, mam i gumovou vanu z prislusenstvi - mozna to je poFL jinak?
- drnceni - ano, Focus v tomto neni uplne idealni - ale kazdy kousek je tak nejak jiny :)
- hluk v interieru - priznam se, ze v golfu jsem nejel, ale treba proti Ceedu nebo i30 mi prijde Focus tissi a to mam predFL, dost zalezi na pouzitych gumach, obecne
Omlouvám se za vyjmenování tolika mínusů, bohužel jsem asi poznamenaný léty v automotive, takže člověk neustále hledá možné chyby :)
Rozhodně to neznamená, že bych Focuse považoval za "horší" auto. Naopak, pro mě je to velký konkurent Golfu.

Je faktem, že některé výše jmenované nedostatky nemají zásadní vliv na moje rozhodování.
Finální rozhodnutí bude založeno na "příjemnosti" běžné jízdy a jízdním komfortu (hluk, tlumení, sezení...) a funkce motoru x převodovka.

Auto jsem měl na cca. 2 hodiny, takže na detaily nezbyl čas...
V každém případě věci jako podlážka kufru, lišta okolo okna moc neřeším - do kufru přijde gumová vana, a vzadu nesedím...

Spíše mi jde o to, aby nikde nic nedrnčelo - nesnáším pazvuky všeho druhu - nechci dopadnout jako s Ceedem. Tam je každá větší nerovnost na cestě doprovázená "koncertem" drnčení a praskajících plastů, ránami od podvozku a tak. Korejec již nikdy více. A to Ceeda v recenzích chválili, jak je kvalitně zpracovaný, žádné pazvuky a tak...a najeto má 26.000km.
Škoda, jinak bych byl spokojený - bezkonkurenční prostor, přístup do kufru (zaříznuté 5. dveře do střechy), prostorný, vysoký kufr, široké dveře a úhel otevření (super při manipulaci s dětmi do sedaček), spolehlivá jednoduchá technika.

Co mám zkušenost s koncernem z práce, tak Octavie po 200.000km v pohodě, bez pazvuků, spolehlivost OK, jen u jedné odešel 2.0 TDI v cca. 140.000km, výměna na záruku (nevím přesně co s tím bylo), a u jedné 1.8 TSI zvýšená spotřeba oleje do cca. 35.000km, potom už v pohodě.
A Passat 2.0TSI? (myslím, že je to tak označený, prostě nějaký benzínový dvoulitr) po 380.000 stále v perfektní kondici.

Celkově kufr asi nemá cenu řešit, vyjde to tak nějak nastejno - Golf má mírně delší, užší, po odstranění mezipodlahy hlubší po roletku; Focus zase širší, vyšší po střechu.
Rovnou podlahu po sklopení opěradel nepotřebuju, stejně mám v autě pořád dětské sedačky (a budu je tam mít min. dalších 10 let), takže nesklápím.

Klady jednotlivých vozů bych shrnul takto (za sebe, subjektivní pocity):
Focus - podvozek, tvar kufru, riziko krádeže, výška interiéru
Golf - zpracování a ergonomie interiéru, DSG, sezení (ErgoActive), motor mi přijde tišší
Naposledy upravil(a) Pavel77 dne 05.06.2015 15:32, celkem upraveno 1 x.

Miri
Test driver
Test driver

Příspěvek od Miri » 05.06.2015 12:07

Pavel77: parádně popsané zkušenosti z testu.

Jen bych doplnil k hlasovému ovládání, že se dá přepnout na "advanced" mode kdy už se Tě neptá na každé potvrzení. Nastavuje se v menu:
001.jpg

Pavel77
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pavel77 » 05.06.2015 12:16

solfan píše:odhlucnenie zavisi od vybavy...
preto mam rad, ked sa testuju nejake auta v porovnavacom teste a maju cenovo neporovnatelne vybavove stupne...a potom porovnavaju hlucnost, spracovanie a pod ale do celkoveho hodnotenia sa pre istotu cena nepremieta.
takze je jasne, co bude lepsie.
njn, za taketo testovanie v robote by ma rovno vyhodili :-D

ale zaujala ma ta veta, ze predne okno treba cistit handrou na tyci... :-)
Právě vybírám mezi Focus Kombi Titanium a VW Golf Highline, a tak ty jsem také měl k dispozici na vykoušení. Jinak tady jsou moje konfigurace (u Focuse jsem dal navíc 17", zkusil jsem, nebojím se jich :-) ) :

1.5 EcoBoost benzín 150 k / 110 kW 6st. Automatická převodovka
+
Sada Family
Sada Winter Plus
Sada Easy
Sada Xenon
Sada Assist 3
Sada Audio 10
Obvodový alarm s prostorovým čidlem
Adaptivní tempomat (ACC)
Aktivní parkovací asistent
Zadní parkovací kamera
Sada Sedadla
Ocelová minirezerva
Dělící síť za zadní sedadla
Prodloužená záruka Ford Protect
Tažné zařízení - elektricky sklopné
17" x 7.0 kola z lehkých slitin Individual s 5x2 paprsky, pneu 215/50 R17
Metalický lak karoserie

a

Golf Variant Highline 1,4 TSI 110kW 7DSG
+
Adaptivní tempomat s funkcí Front Assist
Alarm s integrovaným nezávislým zdrojem
Bezklíčové odemykání Keyless Access
Bi-xenonové světlomety s LED diodami
Blind Spot Senzor + Lane Assist
Lane Assist & Dynamic Light Assist Plus (se čtením dopr. značek)
Park Assist + Parkpilot
Zpětná kamera "Rear Assist
PreCrash
Paket Zrcátka
Boční airbagy vzadu
Boční skla vzadu a zadní sklo zatmavené
Multif. 3ramenný volant v kůži vyhřívaný s pádly DSG
Navigace "Discover Media"
Telefonní rozhraní "Comfort"
Palubní počítač Premium
Volba profilu jízdy
Oddělení zavazadlového prostoru sítí
Prodloužená záruka 5 let/100.000 km
Sedadla ergoActive
Vyhřívané čelní sklo
Metalická barva - modrá Pacific metalíza
Tažné zařízení částečně manuálně sklopné

Manželce se víc líbí Golf...mě je to tak nějak jedno. Golf je takový usedlejší, FF zase příjemně agresivnější...
Cenu do toho nepromítám. Je tam výrazný rozdíl v ceně ve prospěch FF, ale při využití financování vyjde nakonec Golf levněji (úrok x bez úroku)

Pavel77
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pavel77 » 05.06.2015 12:22

Miri píše:Pavel77: parádně popsané zkušenosti z testu.

Jen bych doplnil k hlasovému ovládání, že se dá přepnout na "advanced" mode kdy už se Tě neptá na každé potvrzení. Nastavuje se v menu:
001.jpg
Díky za upozornění - návod jsem neměl čas studovat. Potom je to tedy dobré...
Je to určitě zajímavá hračka, ale používat stejně asi nebudu...

Odpovědět

Zpět na „Rady prodej - nákup“