matice kol
- Milinko
- Zkušený
Re: matice kol
hmm...tak to je trochu jiná cena 

- C-Maxis
- Zkušený
Obyc. matky za 24 je teda drson.
- Milinko
- Zkušený
na tom pěkně rýžuje 

-
- Zkušený
MATICE FORD - odpadávající krytky
Ahoj forďáci,
prosím o radu. Mám ALU kola na FF II FL a forďácké matice s takovou kovovou krytkou na konci šroubua teď jsem zjistil, že mi odpadla jedna krytka/čepička šroubu a další tak tři jsou dost povolené (asi tak po dvou letech používání)..Jaké s tím máte zkušenosti? Prý je to nešvar fordu, přitom ty origoš matice jsou dost drahý. Jaký doporučujete matice? Šroub bez té čepičky už lze jen těžko povolit, protože 19ka prokluzuje a 18 je zas malá. Navíc to moc dobře nevypadá.
díky
prosím o radu. Mám ALU kola na FF II FL a forďácké matice s takovou kovovou krytkou na konci šroubua teď jsem zjistil, že mi odpadla jedna krytka/čepička šroubu a další tak tři jsou dost povolené (asi tak po dvou letech používání)..Jaké s tím máte zkušenosti? Prý je to nešvar fordu, přitom ty origoš matice jsou dost drahý. Jaký doporučujete matice? Šroub bez té čepičky už lze jen těžko povolit, protože 19ka prokluzuje a 18 je zas malá. Navíc to moc dobře nevypadá.
díky
Ford Puma ST-LINE X 125k AT 2021
Byl Ford Focus Zetec S 1.6i, r.v. 2008 po FL, hatchback 5dv, moondust, Trend ++
>>Final Gallery<<
>>Final Gallery<<
- VH123
- Zkušený
Re: MATICE FORD - odpadávající krytky
A jsou to origo Ford? Na Focusovi mám origo Ford a ty žádnou krytku nemají. Na Fiestu jsem koupil relativně levný neorigo, ale s otočným kuželem a 1 z 16 už jsem stihnul ztratit. Všechny krytky jsem preventivně stáhnul přes hadr sikovkama, trochu z boku sklepnul a nalisoval přes kousek tvrdýho dřeva na matky obalené nastřihanými proužky z letáku z Kaufáče. Kdybych to lepil nějakým lepidlem na kov, při prvním povolování nebo utahování by to mohlo povolit. Tohle je sice tuzérské, ale bylo to za chvilku a přes zimu jsem žádnou další neztratil. Jinak potvrzuju, 19 je moc, 18 málo.
Vojta
- Plechac
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
A to jsou jaké přesně?Radekjo píše:Z hlediska bezpečnosti (nesnadného uchopení při povolování) preferuji tyto bezp. matice:
Ford Focus 5dv, 1.6 74kW Zetec, r.v.2002, černá-metal
https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 94&t=29719
https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 94&t=29719
-
- Zkušený
myslím, že je to tato:
http://forddily.inshop.cz/kolove-matice ... 0-%2003%5D
problém mi dělá ta hranatá čepička dole, která se uvolňuje.
http://forddily.inshop.cz/kolove-matice ... 0-%2003%5D
problém mi dělá ta hranatá čepička dole, která se uvolňuje.
>>Final Gallery<<
>>Final Gallery<<
-
- Zkušený
možná to zkusím vzít nějakým silikonem, možná i ty sikovky nejsou od věci..lepidlo mě taky napadlo, ale přesně, při dalším povolování/utahování by to ten tlak nevydrželo
>>Final Gallery<<
>>Final Gallery<<
- Quickie
- Moderátor
presne z tychto matiek padala dole "čapička" aj mne.. dvojzložkovým lepidlom som to prilepil, zatial drží..
- VH123
- Zkušený
Mám přesně ty z odkazu. Zajímavý že na zimní Exip pasují perfektně a do letních Borbet nedosednou tím otočným sedlem a ty podložky chrastí. Neuměli by je třeba v pneuservisu přefrézovat na takový kužel aby seděly tou otáčivou plochou? Přitom za tu neotáčivou plochu drží dobře.
Vojta
- miki21
- Test driver
To,že nesedí ,bude nejspíš vina disků.Záleží kolik tam je v tom místě "masa" na nějaké frézování.
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
-
- Zkušený
tak jsem večer jel nakoupit a upadly mě další dvě krytky, sakra..člověk měl radost, že po zimě sundal plecháče a nasadil alu..asi si koupím nový no, ale jestli za dva roky budu řešit to samé, tak vzhledem k ceně jedné nové matice se to nevyplatí..na netu se nové matice dají sehnat okolo 60 kč za kus, v servise za to chtěj 90 i více
>>Final Gallery<<
>>Final Gallery<<
- Schnecek
- Nováček
Ahoj,
mám dotaz k tématu, hezky jsem si to tu pročetl i pohledal, ale pořád nevím jak vyřešit můj problém.
V GALERCE uvidíte jaké ALU jsem si koupil, problém ovšem je, že ty disky mají proměnlivou rozteč a zrovna na 5x108 jsou ty excentrické díry natočeny doprostřed a při utahování se samozřejmě odírá lak na discích, nehledě na to že bych tam asi měl mít matky na ALU disky (nouzově použity matky z plecháčů)
Mechanik mi poradil tam hodit staré škodovácké matky na 17ku klíč, ale zase na ALU disky mají jít jiné než na plechy.
Jediné řešení zatím vidím v koupi TOHOTO a k tomu bezpečnostní matky.
Co poradíte ?
mám dotaz k tématu, hezky jsem si to tu pročetl i pohledal, ale pořád nevím jak vyřešit můj problém.
V GALERCE uvidíte jaké ALU jsem si koupil, problém ovšem je, že ty disky mají proměnlivou rozteč a zrovna na 5x108 jsou ty excentrické díry natočeny doprostřed a při utahování se samozřejmě odírá lak na discích, nehledě na to že bych tam asi měl mít matky na ALU disky (nouzově použity matky z plecháčů)
Mechanik mi poradil tam hodit staré škodovácké matky na 17ku klíč, ale zase na ALU disky mají jít jiné než na plechy.
Jediné řešení zatím vidím v koupi TOHOTO a k tomu bezpečnostní matky.
Co poradíte ?
- tromar
- Nováček
Ahojte.
Potreboval by som radu ohladne matic. Mam neoriginalne disky a k nim som dostal take - nie bohvie ake matice, ktore by som najradsej zlikvidoval. Uz z dvoch zdrojov som pocul, ze su nevyhovujuce. Najradsej by som tam dal origos Ford matice urcene pre Alu disky (uzavrete) s tou tociacou podlozkou. Teraz otazka je, ci my budu pasovat na tie moje disky???

Potreboval by som radu ohladne matic. Mam neoriginalne disky a k nim som dostal take - nie bohvie ake matice, ktore by som najradsej zlikvidoval. Uz z dvoch zdrojov som pocul, ze su nevyhovujuce. Najradsej by som tam dal origos Ford matice urcene pre Alu disky (uzavrete) s tou tociacou podlozkou. Teraz otazka je, ci my budu pasovat na tie moje disky???

Ford Focus combi 2, 1,6TDCi 80kW 2005
- Meda
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak matky shánět asi u dodavatele těch kol co máš když jsou neorigo. Je otázka jestli jsou určený na to Tvoje auto když vidím jak málo závitu kouká z disku ven?