Mohu tě ubezpečit že nyní Barumky bych nekoupil. Érou prvních zimních Barum OR36, které byly velmi dobré, začala doba propadáků Polaris, oboje jeté, tak mohu posoudit.
Zimní, co jsem jel a berte to tak že některé odstupem 25 let a v rozdílu velikosti gum / dle auta/
Barum OR 24 - letní směs ale vzorek obrovské kostky, vyjelo vše ale ten hukot
Vraník - protektor - hrabe jak OR24, je o moc tižší, výborný na ledu - do hor a pod ně do těch 90km/hod , riziko kostra neznámé již jeté gumy, ikdyž opakovaná 100% kontrola
Barum OR36 zdařilá guma, na jejichž základu vstupuje do hry Continental
Polaris - velká šlápota mimo mísu od Barumu - u ní velký rozdíl na jaké auto se obuje a co se očekává
Pirelli - guma s letním vzorkem a zimní směsí - suché ,mokré namrzlé dálnice a město,do 2 cm sněhu, vhodná pro oko policajtovo, který na ní najde vločku nebo M+S, pro mne byla záludná a nečitelná
Michelin - výborná na suchu a namrzlé cestě, dobře se chová na ujetém sněhu, trgédie když je na cestě 5 cm sněhu a více i krtičenec pak dělá problém
Dunlop - kvalitní a vyrovnaná guma do zimních podmínek
Sava - výborná i ve 20 cm sněhu, trochu zaostává na suché a mokré cestě / u S+3, je tento problém odstraněn ale tu jsem nejel/
Membat - mohu doporučit, je na úrovni Dunlop ,jen ji zatím nemám odzkoušenou v hlubším sněhu 10 - 20 cm .
Continental - pneu na kterém jsm jel jen pár stovek km na služebce, výborná a vyvážená guma , ale nemám potřebu, abych obul sadu za 10 000 Kč jen proto, že jsou v čele testů, když s menším rozdílem koupím gumu za polovic a ta udělá tu samou službu
Jen nyní trochu mimo mísu, nejlepší letní gumou na které mě překvapil sníh z cesty z Košic přes Tatry,
Matador MP12 tato letní guma by podělala i některé zimní pneumatiky