tak uz jsem se oklepal z uterni navstevy nemecka , jel jsem na objednavku se podivat na jedno auto cca 200km , predtím jsem pres znameho u BP zjistil VIN projel ve FZ , vse sedelo po domluve s kupujicim jsem vyrazil .
volal jsem prodavajicimu abych zjistil co nejvic , jestli bylo bourane , jestli vse funguje , jestli je nekde poskozene . majitel byl nemec , zadny turek tak jsem predpokladal ferove jednani . nasledne jsem vuz zamluvil s tim ze do stredy prijedu . v utery jsem zavolal ze vyjizdim (uz se mi stalo ze jsem neco zamluvil a kdyz jsem dorazil tak bylo auto prodane ) a vyrazil . jeste po ceste jsem volal ze dorazim cca 15min po zaviracce aby na me pockal . prijel jsem na misto asi 10 min po 6té a na place videl inzerovaneho fíka .
majitel am s nekým roztlacoval nejake bago tak jsem za nim sel a rekl mu na co jedu . donesl mi klice a ja zacal proverovat . vzal jsem si lakomer , zacal to obchazet a na dverích ridice jsem nameril cca 270-340mikro - takze prelakovano . mezitim se majitel rozloucil se zajemnci o bago , protoze se jim nepodarilo ho nastartovat a sel za mnou . ja jsem mu rekl ze jsou dvere lakovane a ze mi rikal ze to nebylo bourane a on mi odvetil ze prelakovani neni "unfall " .
dobehl jsem si pro diagnostiku , otocil klicek a ejhle , zustalo svitit ESP , jak mi to nacitalo auto a pak chyby , tak rikam majiteli ze tam je chyba ESP a ze patrne nepujde smazat . na to on mi odpovedel ze kdyz s tim jel , ze nic nesvitilo a ze jsem to asi udelal ja . potom jsem mu ukazal ze to opravdu nejde smazat (P1288 ) . nastartoval jsem (pravda cekal jsem baterku po smrti ale chytlo to hned ) a cekal az mi spadnou otacky a zapnul klimu . moje ocekavani se naplnilo , klima nesepla . trochu nasrany jsem mu oznamil ze nejde klima a ze mi do telefonu rikal ze vse funguje . on sel dopredu a zkusil klicem ventil na trubce a NIC . pak jen procenil mezi zuby ze to je asi "wenig gas " . tak jsem mu rekl ze jedu za zakaznika a kdyby mi hned rekl ze to a to nefunguje ze bych sem treba ani nejel .
na to mi odpovedel ze at se podivam na internet , ze dalsi auto s timto motorem stoji o 1000euro víc . tak jsem mu rekl ze bych to videl na nejakou slevu rekneme 200euro na opravu vad ( jen ESP u nich bude 1500euro ) . on zacal rvat ze to jsem mel rict hned a ze by na me necekal , ze tady lezu kolem auta s diagnostikou a ja nevím cim a ze pak chci handlovat . ja jsem mu v klidu odpovedel ze nechci handlovat ze kdyby bylo jak mi ho popsal tak bych zaplatil a jel domu aby se to dalo druhy den odvezt .
chvilku tam behal a pak prisel ze mi ho neproda z duvodu , ze jsem chtel tu slevu , tak jsem volal zakaznikovi jak se veci maji , po cca 15min rozhovoru , jsme se domluvili ze pokud by byla oprava kolem 10t kc tak to mam zaplatit . tak jsem se zase vydal do kancelare , s tim ze teda jo ze jdu platit . jako šok pro me bylo sdeleni ze k tomu vykoupil zimni kola a ze za ne chce 100 euro . tak jsem mu odpovedel ze v inzeratu nic takoveho nebylo a ze mu dam jen co bylo v inzeratu .
on mi rekl ze mi je ukaze , tak jsme sli do nedaleke haly a privedl me ke 4 sjetým kolum . tak mu rikam ze si snad dela srandu , ze maji sotva 3mm a ze to je jen na disky . a ze bych to videl tak ze nechame cenu co byla v inzeratu ale s kolama a podaval jsem mu ruku . najednou zacal rvat "raus , raus " a strkal me ke dverim a cekal jsem ze na me zavola policajty . sedl jsem do auta a volam zakaznikovi ze to je nejakej magor a ze mi proste rekl ze mi to neproda a ze me vyhodil .
on sedl taky do auta a popojel k zavore co mel u vjezdu , mezitim jsem se bavil se zakaznikem co a jak a kdyz jsem kolem nej projizdel tak na me zamaval . myslel jsem ze mi neco chce tak jsem zastavil a zeptal se co je a on se smal a pral mi dobrou cestu domu . pak jsel znovu volal zakaznikovi a dohodli jsme se i na ty disky s tim ze si je bud necham nebo si je vezme on . tak mu jeste rikam ze bych to vzal i s tema diskama ale ze bych potreboval bankomat a on ze mam 10min an to abych sehnal penize . premyslel jsem ze se na nej vyseru ale zakaznik trval na kratkem ( vcera se jetse jelo pro kombi ) a vzhledem k tomu ze opravdu dalsi byly drazsi . tak jsem to zaplatil .
vcera to prijelo , hned jsem jen na technickou , tam jsem zjistil ze jedno kolo mene brzdi na rucku (zarezly brzdic ) a pri zkouseni perovani a cepu na me vykouklo jedno praskle pero ( posleze jsem doma zjistil ze je asi o5cm kratsi i druhe ) , tak jsem jel zase domu abych udelal brzdy a kotouce (tim ze to stalo tak byly narezle ) , vymenil pruziny , vymenil modul ESP a znovu na STK . prosel jsem a hura domu dodelat olej , jeste prejit brzdovku (odvzdusnit ) a melo by to byt hotove . fotky dodam pozdeji .
jak jsem se zminil ze prijel jeste kombik tak to jsem dostal druhou skolu , ridic slozil prvni , a do kopce mu kara brzdila tak ze se otoci . ale mezitim si odvazal toho kombika a tak se rozjel . kdyz se otocil a pridal tak mu kombik jsem na oje kary . naraznik se odrel a kolecko , tak jsem si rikal no dobry , nicmene vytahli jsme to zpet pak slozili a nechal jsem to stat pred dilnou . sel jsem mu to zaplatit a on mi rikal co kde videl a ja jsem najednou ucitil stiplavej pach jak se palí plast .tak jsem rekl kterej blbec ted v lete palí nejaky sracky v kotli a sli jsme ven . tam me malem omývali . z pod kapoty kombika se kourilo .

, tak rychle pro klice , otevrit kapotu , najednou vyslehly plameny , tak jsem vletl dovnit pro hasicak a fouknul jsem do motoru . kdyz se prestalo kourit , tak jsme zjistili ze zacala horet ridici jednotka sahary (fotky taky dodam ) . vzhedem k tomu ze vím ze byla svolavacka prave kvuli tomu tak jsem volal do forda co se mi stalo nicmene po nahlaseni VIN mi bylo receno ze na to zadna akce neni , a ze to je muj problem . tak od tedka budu v povinne vybave vozit hasicak