Vyřešil to někdo, tohle přesně mě dělá taky. Dělá to už dlouho a to mám rozvody před rokem dělaný.jojo756 píše:Ahojte. poprosím Vás o radu čo robiť keď počujem šúchať remeň ako na tomto videu : http://www.youtube.com/watch?v=2Kabw0dgz6M
Po zahriatí to prestane a počuť to minimálne, ale keď ráno naštartujem tak je to hrôza.
čo mám robiť ? meniť rozvody?
Je to auto ford focus 2010, motor 1,6tdci 66kw so 114 000km.
diki za každú radu.
divný zvuk od motoru
-
- Nováček
Re: dívný zvuk od motoru
- kiblik
- Pokročilý
Pokud ti to nedela klinak tak u me to byly rozvody a nahore retizek mezi vackami,ale ten delal jiny rachtani, to tenhle zvuk neni. Loziska v kladkach napinajici remen uz byla pridrena, tocilo se to ale dost z tuha. Stalo to 14 000Kc s praci v original dilech i s vodni pumpou. Tak se tes
.

KIBLIK007
Mozna Mondeo MK4
Je:HUBERT FordFocusCombi 1.6TDCi100kW(chip), noDPF,noEGR, r.v.2007,najeto 322tis km,5.5/100km...... jede i bez turba
Je:STRIBRNAK ŠkodaOctavia 1.6MPi75kW,r.v.2009,najeto235tis km,7.0l/100km
Mozna Mondeo MK4
Je:HUBERT FordFocusCombi 1.6TDCi100kW(chip), noDPF,noEGR, r.v.2007,najeto 322tis km,5.5/100km...... jede i bez turba

Je:STRIBRNAK ŠkodaOctavia 1.6MPi75kW,r.v.2009,najeto235tis km,7.0l/100km
-
- Nováček
Rozvody mám rok nový, cca 15 tis. nalítáno. Novou řemenici a plochý řemen taky. Zvuk je tam už dlouhou a pořád stejný. Občas se tedy k tomuhle zvuku přidá mírný hučení ze stejného místa, tak nevím. Servisák mě říká ať to neřeším a jezdím. Že to je možná napínák toho řetízku, ale to nemá cenu teď řešit. Mě se to nezdá, délka intervalu toho zvuku spíš vypovídá na rozvody. Asi to nechám zkontrolovat jinde, nebo mě z toho už jebne 

-
- Nováček
Nazdar bol si s tým zvukom od toho remeňa niekde ? vyriešil si to ? diki za rady
-
- Nováček
-
- Nováček
Domluvili jsme se dneska s mechanikem, že to za týden u něj nechám a on to rozebere a prozkoumá odkud ten zvuk jde. Nejvíc mě sejří, že se k tomu zase něco přidalo. Občas při rozjezdu, kdy jde motor do tahu tak lehká rezonance a jemná vibrace. Asi si ze mě maxík vyloženě utahuje 

-
- Nováček
No takú miernu rezonanciu cítim aj ja ale ten šuchotavý zvuk ma znepokojuje viac. Potom daj prosím ťa vedieť jak si dopadol u toho mechanika nech viem na čo sa mám pripraviť. diki zatiaľ
-
- Nováček
Ahoj, mám teď najeto 197000 a včera se mi po cca 100km jízdě asi půl kilometru od domova začalo z levé strany motoru (od rozvodů) ozývat rachocení. Tak jsem to hodil nad jámu. Myslel jsem, že drnčí nějaký kryt nebo tak. Sundal jsem horní i spodní kryt motoru a zvuk neustál. Frekvence hluku se s otáčkami zvyšuje. Zkoušel jsem zalomcovat s řemenicemi od klimy, alternátoru, napínákem, řemenicí od klikovky a nic se neviklá. Kilometry by měli sedět. Auto je z D, serviska. Koupeno před rokem s 168 tisíci. Olej měním každých 12-14 tisíc. Interval 30 se mi zdá přehnaný.
Rozvody sem se chystal udělat na jaře. V manuálu je tuším 240 tisíc nebo 10 let.
Trošku mi to připomíná tenhle problém, i když rachot není takhle výrazný. Řemenice se ale při rumplování rukama nepohybuje.
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 96&t=34744
Dneska jsem měl na to kouknout mechanika. Za studena nebylo nic slyšet, po chvíli, když se motor trošku ohřál (minuta) to začalo zase hučet nebo klepat. Nevím jak ten zvuk popsat.
Bohužel mi neřekl, co to může být. Zvuk vychází z prostoru rozvodů, spíše zespoda. Říkal, že to bude muset rozhodit (rozvody si nechám hned přitom vyměnit, když už to bude kuchat). Říkal, že doufá, že to nebude klikovka, že by to bylo na nový motor.
Jaký máte názor? Nemohla by to být spíš nějaká řemenice, nebo jen ložisko klikovky? Klikovka je uložená ve valivých ložiskách nebo v kluzných?
Zdá se mi to divný, že to začalo dá se říct z ničeho nic. Auto jezdí krásně. Bohužel v servisu je volno až v pondělí, takže budu týden bez auta
A jestli to bude něco víc než ložiska v nějaké kladce, řemenici nebo vodní pumpa, tak jsem asi nahraný 
EDIT: Ještě mě napadlo, kde je olejové čerpadlo a odkud je poháněno? Nemohlo by to být ono? Kontrolka mazání ale zhasne okamžitě po nastartování. Takže tlak dává.
Rozvody sem se chystal udělat na jaře. V manuálu je tuším 240 tisíc nebo 10 let.
Trošku mi to připomíná tenhle problém, i když rachot není takhle výrazný. Řemenice se ale při rumplování rukama nepohybuje.
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 96&t=34744
Dneska jsem měl na to kouknout mechanika. Za studena nebylo nic slyšet, po chvíli, když se motor trošku ohřál (minuta) to začalo zase hučet nebo klepat. Nevím jak ten zvuk popsat.
Bohužel mi neřekl, co to může být. Zvuk vychází z prostoru rozvodů, spíše zespoda. Říkal, že to bude muset rozhodit (rozvody si nechám hned přitom vyměnit, když už to bude kuchat). Říkal, že doufá, že to nebude klikovka, že by to bylo na nový motor.
Jaký máte názor? Nemohla by to být spíš nějaká řemenice, nebo jen ložisko klikovky? Klikovka je uložená ve valivých ložiskách nebo v kluzných?
Zdá se mi to divný, že to začalo dá se říct z ničeho nic. Auto jezdí krásně. Bohužel v servisu je volno až v pondělí, takže budu týden bez auta

EDIT: Ještě mě napadlo, kde je olejové čerpadlo a odkud je poháněno? Nemohlo by to být ono? Kontrolka mazání ale zhasne okamžitě po nastartování. Takže tlak dává.
FoFo 2 DAW, 1.6 tdci 80kW,DPF, 2006. Najeto 197 tisíc.
- Marod22
- Pokročilý
Chalani, nedávno som tu riešil hrkot hneď po štarte (nie vstreky) a neviem to nájsť. Neviete niekto čo to bolo? Marí sa mi niečo ako vyťahaná reťaz medzi vačkami, alebo podobne...
Zajtra idem k mechanikovi, chcem mu to dať pozrieť. Ťažko sa to ukazuje, lebo to spraví až po dlhom státí (minimálne cez noc).
Zajtra idem k mechanikovi, chcem mu to dať pozrieť. Ťažko sa to ukazuje, lebo to spraví až po dlhom státí (minimálne cez noc).
-
- Nováček
-
- Nováček
A ještě na Slovensku to řešili tady http://www.fordclub.sk/forum/viewtopic.php?t=21472
- smoula
- Test driver
- Marod22
- Pokročilý
Neni to presne to čo som hľadal, ale smoula je blyžšie. Aj zvuk je trochu iný, ale mohlo by to spôsobovať to isté.
-
- Nováček
Nazdar dnes som premastil trošku ložisko a šuchotavý zvuk sa úplne stratil. Viete o aké ložisko ide? Je to na výmenu? prikladám obrázok. diki
-
- Nováček
Nazdar dnes som premastil trošku ložisko a šuchotavý zvuk sa úplne stratil. Viete o aké ložisko ide? Je to na výmenu? prikladám obrázok. diki