Pánové, kdo tu tvrdí že mytí je na 3-4h? Příště si najdu na 2 dny garáž.
Včera 2x umytí a claying. To bylo rychlé cca 3h z toho 1.5h byl Claying. Ze začátkyu šok, pak docela pohoda. Je s tím příjemná práce a měl jsem narychlo něco z Alzy. Mytí jsem plánoval asi před 2měsícema a potřeboval to,co bylo ihned. Claying, lublikaci a druhej šampón byl až později na další oknov času. Kdyby mě někdo řekl, že budu auto pucovat žvýkačkou asi bych se mu vysmál. Hlavně na střeše byl smirgl. Ale asi asfaltové tečky na kapotě to moc nebralo. Pak jsme na to už neviděl a hup na pumpu a jen ruční oplach a vosk. Na kapotě to odkrylo dost mizernejch oprav, nebo jsme si toho spíše všimnul.
Dneska v 8:00 na pumpu, oplach a koupil jsme levný, nějaký agresivní šampón. Pěkně voní, meje lépe než Sonax a byl "zadara".
Poté na střechu, kapotu a pár šmouh leštěnku či možná chemický čistič
Meguiars Deep Crystal Step 1 Paint Cleaner a poté (byla v plánu myčka, ale už nebylo sil) neabrazivní leštenku
Meguiars Deep Crystal Step 2 Polish.
Plán na umytí auto opětšampónem , poté jarem a řádný oplach také ztroskotal a nakonec
tuhy syntetický vosk
Meguiars NXT Tech Wax 2.0 Paste. Stím voskem se dělalo dobře. Ale konec něco po 14h. Teda děsných 10hodin. Chápu, že to není Focus, ale ty Vaše 3hod bych chtěl vidět. Vše ručně, na každém odkazu Meguiars je info, žene rotační leštičkou. Takže ty kotouče do své rychlostí regulované brusky mám na parádu.
Výskedek vypodá dobře, ale není to holt ono. Ale hlavní důvodtéto akce byla ochrana laku až do zimy. Proto ne krásná blískavá Carnauba, ale obyč syntetický vosk. Zadek jsem trošku odbyl a je to trošku vidět. Opravím na podzim. A to bude i s těma oplachama mezi kolama.

- Foto