blikání kontrolky žhavicích svíček při jízdě, konec jízdy
-
- Nováček
Re: blikání kontrolky žhavicích svíček při jízdě, konec jízdy
to TDCIsilver.tak to jsem trochu nepochopil co jsi napsal.když po odpojení baterie dojde k vymazání chyb v řj a jejímu opětovnému tov.nastavení tak přece nemusím jezdit do servisu kde mě to za 500,-vymažou.když se budou lidi pokaždý chovat tak že pojedou na servis při každým prdu zaniknou weby jako je tenhle.tohle přeci založili lidi kteří forda milujou a chtějí jezdit a ne jen čekat kolik jim v servisu naůčtujou.samozřejmě chápu že v čr jsou služby drahý a lidi potřebujou jíst ale ať to stojí za to!!budu platit klidně lidem jako je foky protože oni na rozdíl od spousty autoopravářů vědí o čem to je a nebudou při každým vynechání motoru hned účtovat kylo za nový vstřiky,čerpadlo,pal.soustavu atd.nejde ti do motoru nafta?čerpadlo je ko.a nejdou nejdřív odvzdušnit soustavu protože za tohle je málo peněz.já teď jen čekám co na to doktor ke kterýmu ráno auto šlo.pokud mě dá výpis chyb tak je sem lípnu ať máme všichni jasno co tohle může dělat.ještě k těm servisům.známí si koupili jetýho C-maxe.během roku do něj nasypali 120tis za stále stejnou poruchu.když při poslední předváděcí jízdě že je kára v poho začalo zase blikat žhavení a stop.nechali jim ho tam protihodnotou a vzali si fungl novou fordí káru.a to byl značkovej Brněnskej Ford servis!
FF I kombi 1,8 Tdci 2003,85kw,šedá ghia v kůži,204tis km,5,3/100km
- TDCISilver
- Nováček
Prostě po výměne čidla a po neodpojení baterky se závada stejně opakuje.
Tím že odpojíš baterku se zase nedozvíš jestli to bylo tím čidlem co jsi vyměnil.
Pokud se závada bude opakovat po výměně čidla musíš stejně na PC a vyhodil si peníze za čidlo které je dobré,nezapomeň že jich tam je asi 20ks.
Na závěr po odpojení baterky dojde k nastavení základnímu a auto si pak softík vylepšuje provozem.
Lepší je tam nasypat rovnou nejnovější verzi software pro tvoje auto včetně nejnovějších aktualizacií,nastaveních a vylepšeních.
Nejlepší a nejlevnější je zajet do Forda (nebo kamarádovi).
Nepočítaje riziko že to zdechne nevhod a v lepším případě zrušíš káru
Tím že odpojíš baterku se zase nedozvíš jestli to bylo tím čidlem co jsi vyměnil.
Pokud se závada bude opakovat po výměně čidla musíš stejně na PC a vyhodil si peníze za čidlo které je dobré,nezapomeň že jich tam je asi 20ks.
Na závěr po odpojení baterky dojde k nastavení základnímu a auto si pak softík vylepšuje provozem.
Lepší je tam nasypat rovnou nejnovější verzi software pro tvoje auto včetně nejnovějších aktualizacií,nastaveních a vylepšeních.
Nejlepší a nejlevnější je zajet do Forda (nebo kamarádovi).
Nepočítaje riziko že to zdechne nevhod a v lepším případě zrušíš káru

- Jardak
- Test driver
Možná mám blbý informace,ale když je např. vadný čidlo vačky a auto nejde natočit,tak čidlo vyměním a auto jede - nové čidlo přece signál dává ne? V paměti řj samozřejmě zůstane uložená chyba,ale ta by se měla tuším po 50 startech kdy se závada neprojeví vymazat.
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
- ajvn
- Nováček
No to teda koukám - čidlo jsem měnil před cca dvěmi roky. Auto si postavilo hlavu a nešlo už vůbec nastartovat. A jelikož všechny příznaky odpovídaly tomu, co se tu psalo o čidle vačky, tak jsem si ho rovnou objednal. Druhý den došlo, za pět minut bylo přehozené a na poprvé to hned chytlo a vesele jsem jezdil dál. žádnou baterku jsem neodpojoval, žhavení už neblikalo. Sice chápu, že v ŘJ zůstane po výměně závada zapsaná, ale proč by to mělo jezdit blbě, když už bude čidlo OK? Snad si ho jednotka testuje průběžně,ne? No ale třeba jsem měl fakt jen štěstí, že to doteď funguje na 100%
Ford Focus Combi 1.8 TDCi 85kW/ 2002 Moondust Silver
- TDCISilver
- Nováček
Možná já mám špatný info auto jde natočit v poho akorát se tato závada sporadicky projěvuje.
Měl jsem stejný auto a stejnou závadu,stejný projev.
Nevěřím že bude mít jinou jsou to sériové chyby..............
Měl jsem stejný auto a stejnou závadu,stejný projev.
Nevěřím že bude mít jinou jsou to sériové chyby..............

- ajvn
- Nováček
to Jardak: budeš mít pravdu s tím vymazáním. Když jsem byl asi po roce na nějaké akci na přečtení chyb v ŘJ, tak mi řekli, že tam nic nemám.
- ajvn
- Nováček
za ty dva roky se ta závada již nikdy neobjevila, a to jezdím denně. Vím to na 100%, protože naštěstí od té doby žhavení nikdy neblikalo
. Ještě mě napadlo - máš jistotu, že to nový čidlo bylo opravdu OK?

-
- Nováček
tak to bych bral přijet do fordu vyměnit díl nebo načíst chyby a následně je smazat při současné aktualizaci softu.to by byla práce za rozumnou cenu.stále čekám na vyjádření mechanika a protože nevolá bude asi vše jen nějaká prkotina.možná zasr....filtr jak zamrzla nafta.chtěl jsem ho vyprat v benzínu a následně po vysušení dát zpět ale když jezdilo v poho tak jsem to neudělal.a neříkám že budu odpojovat baterku kvůli vymazání chybovejch hlášek.jen jsem napsal že pokud to tak funguje nemusím jezdit mazat do servisu pokud něco z těch čidel vyměním.je to hledání tak říkajíc jehly v kupce sena jako při lítajících otáčkách benzínového zmetecu.měl jsem esco 1.6 16v a věcí které to mohly dělat byli kupy.většinou ale stačilo vyčistit nebo vyměnit volnoběž.ventyl za 4tis i s těsněním a byl klid.protože jak na sviň většina dílů které to mohly dělat byly dardy v tis.kč.a nebejt kluků z ford fans fora bych byl nucenej sypat a sypat a věřit v mechanika.neustále se setkávám s tím že mechoši ani neznaj ruzný vychytávky co jsou tu popsaný a natož možný základní důvody toho či onoho problému.v pondělí dám vědět co a jak.
-
- Nováček
takže jak jsem slíbil píšu co byl problém.jelikož auto ze servisu brala manželka vím vlastně prd
napíchnutí na pc udalo špatný pal.filtr a víc nic tam nebylo.takže vyměnil filtr a rovnou koukl na žhavky.moje osobní prosba když se tak hezky vydělávaj
.výsledkem byly 2k.o. a 2tesně před.co naplat byli jim skoro 3roky.celkem nás tahle sranda stála 2800,-.jsem zvědav co bude dál.pokusím se z nich vytáhnout nějaký data co načetly a hlavně by mě zajímal ten filtr-2měsíce starej.vím že to bylo opět pro ostatní na prd ale jeden nikdy neví.v sobotu jedem do Losin tak se hukáže zač je toho modrej ovál 

-
- Nováček
Zdravím mám ten samej problém myslel sem že to jsou žhavičky ale ukázalo se že ne, už několikrát sem nenastartoval ale jen když byl motor studený.když konečně nastartuje a chcípnu ho tak naskočí na poprvé myslíte že by to mohlo být to čidlo vačky?byl sem na diagnostice a mám tam chyby P1211 řídící tlak vstřikovače a P0251 řízení měření A palivového čerpadla (vačka/rotor/vstřikovač) já se v tom nevyznám mám fofo 1.8tdci 74kw 2004 a už sem do něj nasypal šíleně financí tak doufám že to nebude čerpadlo nebo vstřiky
- Jardak
- Test driver
Mám pocit,že chyba P0251 znamená nedostatečný tlak v railu.Malej tlak může způsobovat velký přepad vstřikovačů,nebo opotřebovaný čerpadlo.Návštěva diesel servisu tě asi nemine.
-
- Nováček
a nemůže být vadný to čidlo na railu jak jsou tady ty příspěvky s těma páskama že je jen špatnej kontakt?
- Jardak
- Test driver
Jestli to čidlo seženeš tak ho zkus vyměnit a uvidíš,ale moc bych na to nesázel.
Konektor máš zapáskovanej?
Konektor máš zapáskovanej?
-
- Nováček
ne konektor zapáskovanej nemám má to na to nějakej vliv?
-
- Nováček
ahoj chlapáci.tak jsem tady znova.jezdím teď 2x týdně do Hradce Králové-od nás 74km jedna cesta.v neděli si to pádíme domů pohodička 110km/h zapnutá klima fofo si sladce brblá.před mejtem kolona tak podřadím za 4 jelikož trubky jedou 60-80.přidám že přeřadím do 5ky a najednou blikačka žhavení a nouzák.skusil jsem přidat plyn a vypl.tak rychle natočit a jedem dál.při výjezdu na litomyšl mírnej kopeček tak že to roztáhnu dám 5 a fičíme.prd a šišky znova to stejný tak jsem to odstavil na 5min natočil a dojel domů hodně nervozní a hlavně nasranej.aby toho nebylo málo zastavím v kopečku abych dal přednost v křižovatce a fofo chcípl
.natočím dojedu domů těch 100m a druhej den naprostá pohoda.ženská dojede z práce auto ok a prej jeď nakoupit.natočím vycouvám ze stání a chcíp.takhle ještě 2x.zítra jde opět k dochtorovi a na počítač takže čekám co bude.volal jsem tam a obsáhle vysvětlil problém kterej mám protože to tam dává ženská a to by zas bylo keců.nějakej nápad co to může bejt?napadá mě zasraný naklápění lopatek turba nebo neco v podtlaku.mám mastnou tu hadičku jak jde vzádu za motorem z nejakýho jakoby chladiče-hliníkovej bazmek a žebírka.jdou tam 2 tvarovaný hadice tak jestli nepodfukujou.jestli bude zlobit půjde po žních k turkovi!