chcete opravdu kvalitní, VÝKONNOU svítilnu? Pozor nakažlivé!

Moderátor:Quickie
Odpovědět
C-Maxis
Zkušený
Zkušený

Re: chcete opravdu kvalitní, VÝKONNOU svítilnu? Pozor nakažlivé!

Příspěvek od C-Maxis » 31.08.2012 16:50

Taky z DX neco obcas beru, ale je tam jeden problemek: ponekud nevyrovnana kvalita. Jeden mesic vyrobek skoro super a pristi mesic bida. Je to trochu sazka do loterie.
Ovsem zase na druhou straanu, abys doma neco nekoupil draz a ono to nebylo ze stejneho hnizda... :bebng:
Ford Focus C-MAX, GHIA 1,6 TDCi 80kW DPF, 2007 pred FL Obrázek

mickielli15
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mickielli15 » 31.08.2012 20:22

C-maxis - ano, všechny ty svítilny jsou z jednoho hnízda, tedy z Číny. V oblasti těch špičkových LED svítilen jsou ale Číňani na špici. Potom jsou Číňani, kteří ty špičkový Číňany kopírujou. Ano, už jsme tak daleko, že Číňani kopírujou sami sebe. :mrgreen: A máš pravdu, že na DX je to loterie. Jednou super, podruhé nefunguje, nebo ne tak, jak má...
Nicméně, u nás jsou tři hlavní eshopy na LED svítilny těch opravdu kvalitních výrobců. LEDSHOP, KRONIUM a SVITILNY.EU. Tam i poradí, s reklamací není problém. A to co je na DX se nedá s u nich nabízenejma produktama srovnat...

m.a.x.i.m.u.s. - máš dvě možnosti. Buď ušetříš a koupíš ty čínský klony, nebo budeš mít menší výkon, ale špičkové výrobky na AA. Toto by sis měl ujasnit. Teď k tomu, co Ti bylo doporučeno (kde?):

Ta nabíječka - tu bych koupil radši určitě u nás. Tyto mnou vzpomínané české obchody mají sice obdobné, ale oni je proměřujou, zda nepřebíjí (to je velmi důležitý pro Li-ion články) a kusy, které přebíjí, neprodávají. Na DX se Ti může stát, že koupíš šunt. Proto lidem, kteří tím nežijí, doporučuju spíš kvalitnější věci.
Jo a ta poslední z Tebou uváděných svítilen nebude mít vůbec dosvit - reflektor OP, navíc mělkej a s XM-L - ta by byla dobrá na kolo, ale ne na dosvit...
Co se baterií týče, já mám (když už z DX) dobré zkušenosti (a řada lidí na fóru) s těmito:
http://dx.com/p/trustfire-protected-186 ... pack-20392

jo a s tím Lupintop P2A - tady je jeden spolehlivej obchod, poštovné zdarma, ale radši bych si tam zvolil v kolonce pojištění plus možnost sledovat stav zásilky, to stojí 2USD:
http://www.hkequipment.net/index.php?p= ... piried!&s=
... ale já osobně bych českou dvouletou záruku za 100Kč nevyměnil...

... a pokud chceš něco z DX, koukni na to naše fotonmag forum, tam Ti poradí, já jsem teď na DX dlouho nic nekupoval, dám Ti link na téma, které jsem zakládal před časem, aby se lidi orientovali ve výkonných svítilnách z DX s XM-L LED, to je špičková dioda. To vlákno má asi 40 stran, tak koukni spíš ke konci, tam budou čerstvější informace. Tak tam koukni:
http://forum.fotonmag.cz/index.php?showtopic=1643

Teď už je volba jen na Tobě...
Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition :-)
Obrázek

Brehowicz
Test driver
Test driver

Příspěvek od Brehowicz » 31.08.2012 20:53

Tam jsem taky načerpal inspiraci na to svoje světlo,super forum ale pro naprosté magory,vubec netuším o čem se tam většinu času bavi :bebng: to je samy crek L,M...drajver a vubec :mrgreen: :palec_nahoru:

mickielli15
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mickielli15 » 31.08.2012 21:13

jo to je trochu matoucí :mrgreen: flood, trow, XM-L, TIR, halo, tailcap, lm/W a tak podobně. Pro nezasvěceného to musí být španělská vesnice. Taky jsem si tím prošel, když jsem tam byl poprvé :mrgreen:
Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition :-)
Obrázek

m.a.x.i.m.u.s
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od m.a.x.i.m.u.s » 01.09.2012 12:21

mickielli15: Doporučoval mi to jeden majitel těch věcí co jsem dával odkaz.
Podle všeho co tady čtu, tak zůstanu u Tvého výběru a pořídím Lumintop P2A. Jen mě mrzí, že jsem o ní na fotonmagu nic nenašel. Žádná zmínka, fotografie, nbeo test.
Je opravdu nějaká šance, že se ta svítilna může během 2 let podělat? Máme v rodině ty 2 Maglitky a naprosot bez problémů. Až teda na to poškození gumových krytek vypínačů, ale to je po cca 7 letech a záruka by na tohle nebyla. Tak mě zajímá jestli se ledkové svítilny více kazí než klasické staré na žárovky.
Ex ST220 model 2004

mickielli15
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mickielli15 » 01.09.2012 13:12

na to je těžký odpovědět. Co by dnes mohlo odcházet je třeba elektronika, která je v těchto moderích svítilnách. Samozřejmě může odejít i dioda, ale to většinou mívá jiný důvod. Jinak obecně mě nic nenapadá.
Co je důležité, čas od času vyčistit závity a trochu je máznout včetně gumových O-kroužků...
O Lumintopu můžu říct jen to, že jsem měl P1A (na 1xAA) a než jsem ji ztratil, sloužila výborně. Jak říkám, sem tam vyčistit a namazat.
Obrázek

Brehowicz
Test driver
Test driver

Příspěvek od Brehowicz » 03.09.2012 17:49

mickieli dík za tip na bazva nabíječku dneska došla a už se na ní praží první várka a další čekají :wink: první plus je při ládování 1000mAh baterky zustavají sotva vlažné, na IPC-1 byly při stejném proudu hoodně teplé.

Redmann
Junior
Junior

Příspěvek od Redmann » 04.09.2012 16:22

Videl som v odporúčaných nabíjačkách Soshine. Ja som si Soshine nabíjačku objednal kedysi z DX.
http://dx.com/p/soshine-1-4-lcd-aa-aaa- ... 827?item=3
Vyzeralo to, že nabíja super, každú šachtu zvlášť a tak. Akurát každá nabitá batéria vydržala asi polovicu toho, keď som ju nabil v nejakej inej, obyčajnejšej nabíjačke. V čom môže byť problém?
Ford Focus 1.6 Duratec 16V DOHC 100PS 5-dv Champion X - strieborny srsen
Obrázek
Obrázek

C-Maxis
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od C-Maxis » 05.09.2012 08:08

Ten samy clanek z jine nabijecky vydrzel?
To pak asi nebude poskozenim clanku nabijeckou (prehrivani), takze to vypada, ze nabijecka predcasne ukoncuje nabijeni.
Pokud mas NiMh s vyssi kapacitou, mozna ji nabijeni trva dlouho a probehne casovy test na vypnuti.
Pokud jde o delta detekci plneho nabiti, levne nabijecky spis pretahuji, nez by koncily brzo.
Ackoli ji neznam, asi to nebude zadna perla. Nabiji pouze po dvojicich (bych si tipl), alespon jsem to pochopil z DX popisu.
Output: 1.4V, 2 x AA 1050mA / 4 x AA 525mA / 2 x AAA 640mA / 4 x AAA 320mA
A opet moznost toho, ze kus od kusu bude mit velmi rozdilnou kvalitu.
Naposledy upravil(a) C-Maxis dne 05.09.2012 08:23, celkem upraveno 1 x.

C-Maxis
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od C-Maxis » 05.09.2012 08:12

Redmann
Junior
Junior

Příspěvek od Redmann » 05.09.2012 10:07

Z inej nabíjačky vydržali 2x tak dlho.
Tiež som mal pocit, že ukončuje predčasne, lebo oproti navodu to nabíjanie trvalo niečo cez polovicu udávaného času. S tým asi moc nespravím, však? Teda okrem možnosti ju vyhodiť... :-)
Obrázek
Obrázek

C-Maxis
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od C-Maxis » 05.09.2012 12:57

Doby nabijeni se celkem daji spocitat.
Znas kapacitu (2500 mAh), nabjeci proud (1000 mA). A ucinnost asi jen 60%.
cca 2,5hod +40%.
Tipoval bych to tak na 3,5 hod nabijeni pro ten priklad.

Jestli treba moc nehlida prubeh nabijeni (zahrivani treba) a neustale neprerusuje nabijeni. Pak treba vyprsi timer, i kdyz to by melo byt osetrene v procesoru.

Zkus najit nejake zkusenosti s touhle nabijeckou, pripade doby nabijeni podobnych clanku.

A opravdu umi jednotlive clanky?

Redmann
Junior
Junior

Příspěvek od Redmann » 05.09.2012 16:52

Pre každý článok má sólo displej, na ktorom je vidieť (graficky) priebeh.
A akékoľvek články nabíjal pribl. 1,5 hodiny, či to boli 1600, alebo 2500... :-/

Podľa návodu síce sa mali displeje po nabití vypnúť úplne, ale to sa nikdy nestalo. Vždy iba zhaslo podsvietenie a na displeji ostal grafický symbol plnej batérie. Ale to prisudzujem skôr nedokonalosti návodu.
Skúšal som samozrejme to aj nechať výrazne dlhšie v sieti, ale už sa nič nezmenilo.

A ešte k tomu prišla nabíjačka s odtrhnutým jedným sieťovým konektorom, ktorý som musel letovať.
Obrázek
Obrázek

C-Maxis
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od C-Maxis » 05.09.2012 19:58

Tak jestli nabijecka nenastavuje sama nabijeci proud, tak neni mozne, aby tak rozdilne kapacity mely shodnou nabijeci dobu.

To mas pak vyhodnejsi si za 100,- postavit proudovy zdroj s jednoduchym casovacem a kvalita nabiti bude podstatne vyssi.

C-Maxis
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od C-Maxis » 05.09.2012 21:40

Nova Fenix LD41 U2
http://www.kronium.cz/led-svitilny-feni ... d_655.html.
520 lumenu pri 4x AA.
Levne Aku, nabijecku clovek vetsinou ma, cena sice 1899Kč, ale dalsi naklady uz byt nemusi.

Odpovědět

Zpět na „.. aneb co nelze nikam zařadit“