Opravy a údržba laku, mytí, autokosmetika....

Karoserie, světla, lak ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
brava
Junior
Junior

Re: Opravy a údržba laku, mytí, autokosmetika....

Příspěvek od brava » 04.06.2008 18:50

Želví vosk už jsem také vyzkoušel a mohu potvrdit, že pověst, která ho předcházela nelhala. Auto se poněm blejská jak psí ... :) , práce s ním je snadná (i leštění) a ještě k tomu celkem přijemně voní. Jen je potreba si dát pozor na kontakt vosku s tmavými plasty. Pokud to hned neodstraníte a necháte ho zaschnout, jde to dost blbě dolů a pořád to vystupuje. Ja tím natřel kousek střešního spoileru a dost jsem se nadřel, než jsem z něj vosk odstranil. Možná máte někdo fintu jak to jde snáz?
Ty korektory laku ( mám na mysli tzv. korekční tužky ) se na velmi drobné defekty, dle mého moc nehodí, ať se snažíte sebevíc, zůstane po nich na inkriminovaném místě kapička laku,která je vidět, a kterou do roviny prostě nesrovnáte. A věřil bych, že to může některé perfekcionisty dovádět k šílenství. Pozor na to :D .
Ale i zde by možná mohl někdo poradit jak na to?
Ford Focus II 1.6i (74kW) hatchback 5/2007, modrá Tonic
Obrázek

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 05.06.2008 20:29

Na Fofo II je to naprosto bez problemu. Na I jsem tech nelakovanych plastu mel mnohem vice a to uz otravovalo. Pri lesteni jsem to neresil, napatlal jsem na to ozivovac plastu (Tempo renoplast ci jak se tomu nadava) a bylo to ok a uz se to neobjevilo. Pokud to clovek necha tak, tak to je bohuzel bile.
Uplne se tomu da vyhnout jedine tim zpusobem, ze pouzijes vosk, ktery nezanechava na plastech bile skvrny, mam dojem, ze zelva primo nejaky takovy nabizi. Je to nejaky hyper super pruhledny vosk.
Zpusob pouziti koreknci tuzky jsem nejak nepochopil nebo to co jsem mel k tomu vosku je nejaky zmetek. At prejedu co chci jak chci, tak vosk nezanecha ani stopu a kdyz jo, tak to nedrzi a odpadava - mam tu tuzku uplne suchou, takze se to akorat droli a do ryhy to nejde nacpat ani nahodou, tak nevim, jestli neco delam spatne nebo je to tou tuzkou!?
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 06.06.2008 06:20

korekcni tuzka...brava nou mysli flasticku farby a laku,ktoru mu namiesali vo Forde podla VIN
...ahmed nou mysli voskovu tuzku,ktora bola pribalena ku korytnacke

brava
Junior
Junior

Příspěvek od brava » 06.06.2008 18:00

To Ahmed: Dík za tip.
To Zirafak: Jojo, přesně tak.
Ford Focus II 1.6i (74kW) hatchback 5/2007, modrá Tonic
Obrázek

Boban
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boban » 09.06.2008 17:52

Tak sem vyzkoušel tu barevnou "korytnacku" a musím konstatovat, že je to bomba, jeden známej se dokonce zeptal : tys to přelakoval ? :idea: :wink: Je to fakt super věcička.

couddy
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od couddy » 10.06.2008 09:04

taky jsem koupil turtle, akorat na tom stribre to az tak neni videt a vylezly i dalsi sramy....
k tomu jsem koupil cistic na litaky, a to je hodne jina liga :))) masakr, kola vypadaj jak nove..
Couddy-Ford Focus kombi 1.6 16v 00/01 Ghia
Obrázek www.sherpaski.cz,www.skicamp.cz

malond
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od malond » 12.06.2008 08:51

Ahoj, tak jsem si to tady procetl a jestli jsme to dobre pochopil, tak auto musim nejdriv umyt samponem, otrit vodu a pote pouzit TURTLE WAX Metallic? O samponu premyslim ARMOR ALL-Heavy Duty CarWash, ale rikam si, jestli to neni zbytecny a nekoupim v tescu nejakej sampon za 3 petky :lol:

Marťas
Test driver
Test driver

Příspěvek od Marťas » 12.06.2008 09:03

malond píše:O samponu premyslim ARMOR ALL-Heavy Duty CarWash, ale rikam si, jestli to neni zbytecny a nekoupim v tescu nejakej sampon za 3 petky :lol:
Tento sampon mam a podle napisu na etikete jsem od nej cekal vice :( . Nic extra to neni a muchy na prednim narazniku tak dobre nerozpousti. Predtim jsem mel nejaky obycejny, bylo na nem napsano jen Autosampon, byl o dost levnejsi a taky ucinnejsi, delal i vetsi penu. Takze byt tebou, koupim levnejsi a za ten rozdil treba tekute sterace :wink: .
Obrázek
Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW

...uz nic nedovolene neprodavam :P

malond
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od malond » 12.06.2008 09:25

Ok, tak to jsem rad, koupim nejakej obyc. Ale s tema tekutejma steracema jsem tak nejak mimo misu, protoze netusim, co to je :oops:

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 12.06.2008 09:57

šampon velmi neriešim, len kupujem kde je aspon vosk..na muchy mam zase special humus..
tie tekute sterače je vlastne tekutina ktora na skle robi voduodpudivy film

malond
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od malond » 12.06.2008 10:12

Mohl bys mi ty tekute sterace tady najit http://tuning.autodoplnky.cz/autokosmetika/ , nejak nejsem schpnej to tam najit 8O

racetiger
Junior
Junior

Příspěvek od racetiger » 12.06.2008 10:30

malond píše:Mohl bys mi ty tekute sterace tady najit http://tuning.autodoplnky.cz/autokosmetika/ , nejak nejsem schpnej to tam najit 8O
Na jakykoliv pumpe -RAIN OFF - roztok bud na sklo naneses nechas zaschnout a vylestis, nebo je primo kapalina ostrikovacu,je uz namichane z vyroby,nepletu-li se kapalinu vyrabi Sheron
Odkaz na roztok http://www.oleje-eshop.cz/Autokosmetika ... 00ml-.html
Obrázek

Obrázek

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 12.06.2008 10:31

http://www.autokupa.sk/eshop/index.php? ... &Itemid=40
trebars tu...skus pouzit google a najdes ponuk az-az :idea:
sherona pouzivam aj ja a je fakt dobry.

Jiri02
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Jiri02 » 12.06.2008 21:10

malond píše:Ale s tema tekutejma steracema jsem tak nejak mimo misu, protoze netusim, co to je :oops:
Jestli chces, mam jedny doma a nejak je nepoterbuji. Staly asi kilo, koupil jsem je kdysi ze zoufalstvi, kdyz i na Favu blbly sterace. Opravdu to funguje: kdyz jsem je koupil, prestalo prset! :!: Pak jsem utahl kostrici kablik od motorku steracu a bylo po problemu. Ale uprimne: myslim, ze jsou na prd, ale nepouzil jsem je v ostrem nasazeni, tak nevim.
FoFo II, Combi, 1,6 Ti-VCT Kumulovana spotreba (od zacatku provozu):Obrázek

Jemar
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Jemar » 23.06.2008 23:06

Chci se s vámi podělit o názory jednoho mého známého lakýrníka. Prodával jsem obstarožní Felicii a potřeboval jsem trošku oživit lak, který už byl zmatovatělý. Vždy jsem to dělal Tempem a byl jsem spokojen. Kamarád i ale říkal, že Tempo je hrob pro lakýrníky. Plochy ošetřené Tempem se prý i po obroušení špatně stříkají, protože Tempo obsahuje silikon. Pro oživení laku mi doporučil pastu Farécla G3. Jde to použít jak pro ruční i strojní leštění. Obsah tuby je 250g. Koupil jsem ji asi za 215 Kč a musím potvrdit že je to opravdu perfektní leštící pasta. Felda je jako nová.
Pro jemné doleštění a dosažení nejvyššího lesku lze použít Farécla G 10 Extra Fine Grade. Ještě pro úplnost dám odkaz na internet - http://www.autolaky.cz/FARECLA_pasty.htm
Přílohy
Farécla G3 A.jpg
Farécla G3.jpg

Odpovědět

Zpět na „Karoserie“