Android OEM Ford rádio
- MartinSu
- Nováček
Re: Android OEM Ford 2DIN rádio
Bohužel jsou paměti a stejný typ úložiště takový brzdy, že nějaké jádro navíc evidentně nehraje roli.
Proto netuším, proč nanabízejí variantu s 2GB RAM, 1GB je prostě hraniční.
Proto netuším, proč nanabízejí variantu s 2GB RAM, 1GB je prostě hraniční.
- Nonid
- Test driver
Nejde ani tak o velikost, jako casovani, read/write rychlosti atd. V tom tkvi jadro pudla.
Ford Focus ST170, 2002, 5dv, Panther Black, 2016-
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
Ford Focus 1.6 16V, hatchback, aquamarine blue
Ford Focus 1.8 16V, 2003, 5dv, Černá Panther, 2013-2017
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
- ZaQik
- Admin
u nekterych typu to brzdi i odezva cd/dvd mechaniky
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
- Nonid
- Test driver
Popr. pametovka, jako se to delo mne u Honoru 7ky. S class10 uz je to bez problemu.
Ford Focus ST170, 2002, 5dv, Panther Black, 2016-
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
- MartinSu
- Nováček
v tomto případě by nemuseli ani dávat rychlejší paměti, ale stačilo by navýšit, nic víc.
každopádně i tak
každopádně i tak

- Skodax
- Pokročilý
testoval jsem 2-jádro na mém a 4jádro na Superbu. KYD vs KGL RK3066 vs RK3188 a Superbovský bez mechaniky. Rozdíl 6-8s. Jinak jako hlavní argument mít to že se načte o 15s rychleji je podle mě zbytečné. Za prvním rohem mi hraje rádio na klid. A teď jsem si hrát dokonce i s startupem a nějaký ten čas jsem zkrátil.
Ohledně příjmu pozemního vysílání AM/FM, tak to nepužívám. jedu prostě online Spotify nebo online FM a poslouchání reklma a něčeho co mě nezajímá mě opravdu nebaví. Kvůli FM vysílání jsem si to opravdu nekupoval. A ostatní věci jsou perfektní. Už mám rádio přes rok a až na pár detailů, které jsem si opravil nebo na nich pracuji jsem spokojenej
Ohledně příjmu pozemního vysílání AM/FM, tak to nepužívám. jedu prostě online Spotify nebo online FM a poslouchání reklma a něčeho co mě nezajímá mě opravdu nebaví. Kvůli FM vysílání jsem si to opravdu nekupoval. A ostatní věci jsou perfektní. Už mám rádio přes rok a až na pár detailů, které jsem si opravil nebo na nich pracuji jsem spokojenej

Je: Ford B-Max 1.4 66kW
Byl: Ford Ka 1.2 2013 51kW
Byl: Ford Focus Bordeaux 2.0 16V Duratec HE 107kW
- MartinSu
- Nováček
Jak často Spotify posloucháš a kolik sežere dat za měsíc? nebo to máš přes O2?
- MartinSu
- Nováček
Našel jsem - průměrný objem přenesených dat za jednu hodinu poslechu hudby:
Deezer – 170 MB
Google Play Music – 163 MB
Spotify – 111 MB
Rdio – 102 MB
MusicJet – 93 MB
Deezer – 170 MB
Google Play Music – 163 MB
Spotify – 111 MB
Rdio – 102 MB
MusicJet – 93 MB
- Skodax
- Pokročilý
Spotify cesta Plzeň-Praha-Plzeň 32 Mb. Ale mam neomezený tarif, takže jsem si nikdy na maximum nešáhnul.

- MartinJ
- Nováček
Chtěl bych oživit téma, dnes se prodávají Rádia s Androidem 5.1 s modulem pro DAB+, což je největší rozdíl mezi staršími s Androidem 4.4.
Píši mé zkušenosti.
Bohužel po zapojení 100% CanBusu mi nefungovalo osvětlení tlačítek ani ovládání pod volantem.
Musel jsem tedy přepojit hnědý kabel s označením "KEY1" napojit na volný kabel z fakry. Tím mi začalo fungovat nastavení ovládání pod volantem.
Pro osvětlení tlačítek jsem přepojil dvojkabel (oranžový a červený) taktéž napřímo na fakru. Mají tam tyto varianty připravené.
Bohužel tímto připojením pevného napájení jsem přišel o možnost zapnutí rádia po vytažení klíčku a naplánování vypnutí. A nevýhoda je že se rádio vždy vypne celé, kdežto pokud bylo řízené procesorově tak se jen uspávalo a k vypnutí došlo až po 30min.
Tímto přepojením jsem získal podsvětlení tlačítek (červené) po zapnutí světel. Buhužel podstatné jelikož tlačítka jsou stříbrné a prosvětlovací část je bílá ... tudíž přes den nečitelné, v noci neviditelné.
Prosím neřešil to někdo jestli by to podsvícení tlačítek nešlo zprovoznit i přes CanBus?
Jinak s rádiem jsem max. spokojen, vše je perfektní a konečně nemusím mít na okně držák na telefon a navigaci. Navigace je IGO, což je asi nejlepší co jsem vyzkoušl. 7" je perfekt. Jinak po Praze jezdím (pokud potřebuji) s google mapami kvůli aktuální situaci hustoty provozu. Na telefonu si vytvořím wifi hotspot a připojím se do internetu. HF funguje suprově s externím mikrofonem. Pro hudbu, video je připojený externí disk schovaný v kastlíku. Připojení na domácí sít přes WiFi když zajedu před barák, aktualizace app, map a plánování cest. Pozoruji zhoršený příjem rádia oproti původnímu Ford 6000CD. Rozhodl jsem se koupit delší anténu (bič) tím bych tento příjem vylepšil. Zvuk z audia nebo videa je o 100% lepší než originál radio ze všech vstupů rádio/CD/AUX. Zřejmě je tu použitý lepší převodník. Samozřejmě záleží na zdroji, mám kvalitní samply takže to ocením. Pokusím se sehnat jinou aplikaci na rádio, jelikož u této mi nevyhovuje divná funkce RDS/AF.
Pro ty co ještě váhají, jděte určitě do toho.
Píši mé zkušenosti.
Bohužel po zapojení 100% CanBusu mi nefungovalo osvětlení tlačítek ani ovládání pod volantem.
Musel jsem tedy přepojit hnědý kabel s označením "KEY1" napojit na volný kabel z fakry. Tím mi začalo fungovat nastavení ovládání pod volantem.
Pro osvětlení tlačítek jsem přepojil dvojkabel (oranžový a červený) taktéž napřímo na fakru. Mají tam tyto varianty připravené.
Bohužel tímto připojením pevného napájení jsem přišel o možnost zapnutí rádia po vytažení klíčku a naplánování vypnutí. A nevýhoda je že se rádio vždy vypne celé, kdežto pokud bylo řízené procesorově tak se jen uspávalo a k vypnutí došlo až po 30min.
Tímto přepojením jsem získal podsvětlení tlačítek (červené) po zapnutí světel. Buhužel podstatné jelikož tlačítka jsou stříbrné a prosvětlovací část je bílá ... tudíž přes den nečitelné, v noci neviditelné.
Prosím neřešil to někdo jestli by to podsvícení tlačítek nešlo zprovoznit i přes CanBus?
Jinak s rádiem jsem max. spokojen, vše je perfektní a konečně nemusím mít na okně držák na telefon a navigaci. Navigace je IGO, což je asi nejlepší co jsem vyzkoušl. 7" je perfekt. Jinak po Praze jezdím (pokud potřebuji) s google mapami kvůli aktuální situaci hustoty provozu. Na telefonu si vytvořím wifi hotspot a připojím se do internetu. HF funguje suprově s externím mikrofonem. Pro hudbu, video je připojený externí disk schovaný v kastlíku. Připojení na domácí sít přes WiFi když zajedu před barák, aktualizace app, map a plánování cest. Pozoruji zhoršený příjem rádia oproti původnímu Ford 6000CD. Rozhodl jsem se koupit delší anténu (bič) tím bych tento příjem vylepšil. Zvuk z audia nebo videa je o 100% lepší než originál radio ze všech vstupů rádio/CD/AUX. Zřejmě je tu použitý lepší převodník. Samozřejmě záleží na zdroji, mám kvalitní samply takže to ocením. Pokusím se sehnat jinou aplikaci na rádio, jelikož u této mi nevyhovuje divná funkce RDS/AF.
Pro ty co ještě váhají, jděte určitě do toho.
-----------------------------------
FF 2 po FL, rok 2008, Trend 1,6 (74kw) Automat.
- ScorpionSX
- Zkušený
Asi by som vedel ako vyriešiť ten CAN-BUS, ale keby si hodil fotku kabeláže tak by som si bol istejší...
Ale aspoň takto z hlavy...keď si prepojil červený+oranžový kábel kvôli osvetleniu tlačítok, vypojil si aj CAN-BUS krabičku z káblového zväzku? Ak áno, tak ju skús zapojiť nazad. Taktiež, lepšie by som vedel po fotke, ale ako si zapájal KEY1? Hnedý kábel z o zväzku rádia na pôvodnú kabeláž auta? Alebo namiesto (asi) ružového z CAN-BUS prípojky?
Ale aspoň takto z hlavy...keď si prepojil červený+oranžový kábel kvôli osvetleniu tlačítok, vypojil si aj CAN-BUS krabičku z káblového zväzku? Ak áno, tak ju skús zapojiť nazad. Taktiež, lepšie by som vedel po fotke, ale ako si zapájal KEY1? Hnedý kábel z o zväzku rádia na pôvodnú kabeláž auta? Alebo namiesto (asi) ružového z CAN-BUS prípojky?
-
- Nováček
K tomu podsvícení tlačítek. Máš to určitě zapnuto v menu nastavení - továrním nastavení?
- Skodax
- Pokročilý
Jít do factory settings heslo: 126 a zapnout jak barvu podsvětlení tak samotné podsvětlení a nakonec i nahrát správnou mapu ovládání CAN-BUS pro tvůj focus a všechny tvoje problémy budou OK a bez měnění kabelů (Funguje to u 90% rádií a záleží u koho si koupil a jakou verzi jádra máš)

- ScorpionSX
- Zkušený
Tunia sa už aj CAN-BUS ovládania? Je to výhradne pre Android, alebo je to všeobecne pre rádiá s CAN-BUS? Ako nemám Android rádio tak už vývoj na XDA moc nesledujem, ale toto by ma zaujímalo...Skodax píše:nahrát správnou mapu ovládání CAN-BUS pro tvůj focus
- MartinJ
- Nováček
Barvu podsvětleni si změnit nemohu, neni na to v menu položka, je několik verzi, ale mám bez. To s tou mapou Can-Bus je hezký ale ... Kupoval jsem to z číny dokládal jsem jim co mám za verzi Focusu a oni měli ten Can-bus nastavit. Kabeláž nemám vyfocenou ale o víkendu to mám v plánu otevřít a tak to nafotim.Skodax píše:Jít do factory settings heslo: 126 a zapnout jak barvu podsvětlení tak samotné podsvětlení a nakonec i nahrát správnou mapu ovládání CAN-BUS pro tvůj focus a všechny tvoje problémy budou OK a bez měnění kabelů (Funguje to u 90% rádií a záleží u koho si koupil a jakou verzi jádra máš)
Vyzkouším tovární nastavení zda se tam to nastavení dá měnit, jak píšete.
-----------------------------------