Jaké máte neorig. autorádio? Recenze v 1. prispevku!
- mosad
- Junior
Rádio opravdu "skrytý" telefon /mám SE K750i/ automaticky nenajde. Je to logické. Telefon je skrytý právě pro to, aby ho ostatní BT zařízení nemohla najít. V módu telefon Ti rádio po chvíli napíše no connection. Ale když najedeš na svůj registrovaný telefon a dáš rádiu příkaz spojit, tak se s telefonem spojí, i když je skrytý. To jsi ale asi už všechno vyzkoušel. Zatím jsem na to nepřišel. Testuji dál. 

- ClairVOYanT
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Super, konecne nejsem sam kdo radio zkousi
.
Chapu mod skryty - ale pokud je sparovany, tak by mu to nemelo vadit ... Moje PDA dokaze telefon pripojit i kdyz je skryty (teda za predpokladu, ze si je predtim sparoval a odstranil dotaz na potvrzeni spojeni) a o to mi jde i tady. Ted jsem totiz v situaci, kdy mam telefon stale viditelny a to neni dobre. Nechci totiz pokazde po vlezu do auta rucne pripojovat. Takhle sednu a pripoji se sam (a problem nastava v mistech jako je "kerfur praha" atp. kde mladici zkouseji otevrena zarizeni a ...).

Chapu mod skryty - ale pokud je sparovany, tak by mu to nemelo vadit ... Moje PDA dokaze telefon pripojit i kdyz je skryty (teda za predpokladu, ze si je predtim sparoval a odstranil dotaz na potvrzeni spojeni) a o to mi jde i tady. Ted jsem totiz v situaci, kdy mam telefon stale viditelny a to neni dobre. Nechci totiz pokazde po vlezu do auta rucne pripojovat. Takhle sednu a pripoji se sam (a problem nastava v mistech jako je "kerfur praha" atp. kde mladici zkouseji otevrena zarizeni a ...).
- Blekota
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Nazdar chlapíci, trochu odpočím od autorádia k BT spojení. Té předchozí debatce jsem rozumněl asi z 5%. Chci se zeptat - používám BT HF Parrot..., telefon pravěká Nokia 6310i, spárované dohromady, mám pořád zapnutý BT na telefonu - sednu do auta, připojí se a hrnu. Tím, že mám furt zapnutý BT riskuji kromě rychlejšího vybití baterky ještě něco?? ( Např. se mi někdo naboří do telefonu apod...??? ) Možna je to dotaz k úsměvu, ale moc do toho nevidím..ClairVOYanT píše:.......(a problem nastava v mistech jako je "kerfur praha" atp. kde mladici zkouseji otevrena zarizeni a ...).mosad píše:Rádio opravdu "skrytý" telefon ... automaticky nenajde... Telefon je skrytý právě pro to, aby ho ostatní BT zařízení nemohla najít. ....:

nyní: FF3 Metal Grey 1,5 TDCI
dříve: FF2 Tango red 1,6
ještě dříve: FF1 Dark blue 1,6
dříve: FF2 Tango red 1,6
ještě dříve: FF1 Dark blue 1,6
- mosad
- Junior
No poškození mobilu nehrozí, ale můžeš se stát obětí "vtipálků" takzvaných bluejackerů. Víc najdeš tady http://cs.wikipedia.org/wiki/Bluejacking
- jiri
- Nováček
Ahoj přidám taky své vědomosti:
Pokud máš zaplý Bluetooth, ale máš v nastavení dáno "skrytý" tak by ses měl normálně připojit ke spárovanému (odsouhlaseno heslem) zařízení, ale ostatní tě neuvidí.
A obětí hackerů a bluejackerů se můžeš stát pokud máš zaplý bluetooth a nejsi skrytý ALE Musel bys odsouhlasit spojení s uživatelem který se chce k tobě do mobilu dostat Což málo kdo udělá, ale někdo třeba jen ze zvědavosti.
Když něco přijímáte přes bleutooth tak musíte odsouhlasit spojení, pokud nejste spárováni.
Takže podle mě nic nehrozí ZATIM (možná se časem povede hackerům nabourat se do telefonu "bez souhlasu majitele")
To je asi tak vše.
P.S.:
Ještě teda k tomu spárování:
Mělo by se podařit spárovat telefon s rádiem za pomocí kódu (měl by být asi v příručce rádia) a pak by se mělo podařit spojení i pokud je telefon skrytý (ale bluetooth je zaplý). Takhle to mám ja se svojí handsfree sadou a funguje to.
Pak mám nastaveno v telefonu u té handsfree (rádia) Autorizované aby se telefon připojoval automaticky.
Pokud máš zaplý Bluetooth, ale máš v nastavení dáno "skrytý" tak by ses měl normálně připojit ke spárovanému (odsouhlaseno heslem) zařízení, ale ostatní tě neuvidí.
A obětí hackerů a bluejackerů se můžeš stát pokud máš zaplý bluetooth a nejsi skrytý ALE Musel bys odsouhlasit spojení s uživatelem který se chce k tobě do mobilu dostat Což málo kdo udělá, ale někdo třeba jen ze zvědavosti.
Když něco přijímáte přes bleutooth tak musíte odsouhlasit spojení, pokud nejste spárováni.
Takže podle mě nic nehrozí ZATIM (možná se časem povede hackerům nabourat se do telefonu "bez souhlasu majitele")
To je asi tak vše.

P.S.:
Ještě teda k tomu spárování:
Mělo by se podařit spárovat telefon s rádiem za pomocí kódu (měl by být asi v příručce rádia) a pak by se mělo podařit spojení i pokud je telefon skrytý (ale bluetooth je zaplý). Takhle to mám ja se svojí handsfree sadou a funguje to.
Pak mám nastaveno v telefonu u té handsfree (rádia) Autorizované aby se telefon připojoval automaticky.
Ford Focus, 1.6, 74kW, kombi, r.v. 2002, modrá metal

- ClairVOYanT
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
to Jiri: http://www.bluejacking.cz/viewtopic.php?t=16 tot reakce na tvuj prispevek ohledne odsouhlaseneho spojeni.
Co se tyka toho jak si psal, ze se ti spoji HF s mobilem i kdyz mas mobil invisible - mam to nastavene stejne, jen se mi to SAMO nespoji. Musim rucne v radiu dat pripojit ulozeny telefon.
Co se tyka toho jak si psal, ze se ti spoji HF s mobilem i kdyz mas mobil invisible - mam to nastavene stejne, jen se mi to SAMO nespoji. Musim rucne v radiu dat pripojit ulozeny telefon.
- jiri
- Nováček
JJ vim co je to bleujacking mám tu aplikaci v telefonu (N70) (ale nepoužívám ji jen jsem chtěl skusit jak to funguje) a pokud se chci k někomu připojit tak to chce potvrzení. Možná že to nechce potvrzení když někomu posílám vizitku, to jsem nezkoušel a to by mohlo bejt docela otravný když by mi furt někdo psal.
A k tomu připojení, nevim jak ti poradit já nemám HF přes rádio, ale normálně do ucha a jak jsem již psal funguje i když jsem skrytej. Takže ti víc asi bohužel neporadim.
A k tomu připojení, nevim jak ti poradit já nemám HF přes rádio, ale normálně do ucha a jak jsem již psal funguje i když jsem skrytej. Takže ti víc asi bohužel neporadim.
Ford Focus, 1.6, 74kW, kombi, r.v. 2002, modrá metal

- Blekota
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
- mosad
- Junior
V mém telefonu SE K750i nejde u BT zařízení - v tomto případě rádio - nastavit jen autorizované připojení. Asi je to různé podle typu telefonu. Vyzkoušel jsem, že když je telefon skrytý tak se z něj k rádiu dá připojit. A z rádia lze manuálně registrovaný ale skrytý telefon taky připojit. Automaticky to ale rádio neudělá.
To ClairVOYanT: Napadlo mě zkusit v rádiu telefon vymazat a provést nové spárování, ale ze strany telefonu a nastavil bych ho hned jako skrytý. V návodu je tento způsob popsaný. Možná by to pak fungovalo.
To ClairVOYanT: Napadlo mě zkusit v rádiu telefon vymazat a provést nové spárování, ale ze strany telefonu a nastavil bych ho hned jako skrytý. V návodu je tento způsob popsaný. Možná by to pak fungovalo.
- ClairVOYanT
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Zkusim to dneska odpoledne - zajimavej napad s tim sparovanim ze strany telefonu. Manual jsem videl pouze v pripade nastaveni audia
).
Chystam se dneska na dofoceni auta, tak by brzy mohly byt i moje fotky radia
. Akorat tam zatim mam ten ramecek bez kasliku ( http://www.vltava2000.cz/rojka-autohifi ... rtmentID=0 )a ten je fakt naprd - timto ho ZDARMA nabizim prvnimu zajemci!, pac jsem si uz objednal ten s kaslikem
. Ten bez kasliku vyzaduje dodatecne zabrouseni rohu ramecku, ktery je u radia a to se me mrsit nechce.

Chystam se dneska na dofoceni auta, tak by brzy mohly byt i moje fotky radia

- ClairVOYanT
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem to zkusil a nejak se mi nepodarilo tohle parovani. Mam Nokii 6230 a nepodarilo se to. Ono hlavne jak by si na radiu vyklepal ten minimalne 4 mistny kod, ktery to po tobe pri kazdem parovani chce ...mosad píše:To ClairVOYanT: Napadlo mě zkusit v rádiu telefon vymazat a provést nové spárování, ale ze strany telefonu a nastavil bych ho hned jako skrytý. V návodu je tento způsob popsaný. Možná by to pak fungovalo.
Ale mozna by byla nejaka finta fň, ktera by zabrala. No uvidime - zkusime dal badat jeste kolektivne

- mosad
- Junior
Jak píšu návody čtu minimálně ale teď sem se do něj mrknul. Tak tedy. Nastav rádio na zdroj telefon, zmáčkni tlačítko Func až se objeví P1 jako Phone 1. Otočný volič mačkej doprava až se objeví Connect Open. Pak volič zmačkni nahoru a objeví se Connect Wait.Teď spusť na telefonu se skrytým režimem vyhledávání BT zařízení. Měl by najít Pioneer BT Unit. Kód 1111 zadáváš na telefonu ne v rádiu/to platí i pokud necháš rádio najít telefon/. Pokud se spojí rádio napíše Reg Completed. Ještě mrknu na návod k tvému ufonu, třeba mě něci napadne.
Edit: Tak sem mrknul do návodu tvého telefonu a zkontroloval bych jestli je autorádio, tedy položka Pioneer BT Unit ,v seznamu autentifikovaných zařízení v telefonu. V návodu se dál píše, že když je telefon nastavený jako skrytý, tak se zobrazí pouze autentifikovaným přístrojům. Telefon pak není viditelný pro ostatní přístroje, pokud je již připojen k jednomu přístroji. Mělo by to tedy fungovat. Problém může být pokud máš telefon přes BT třeba spojený s PDA, s oběma usedneš do auta a chceš aby se s ním spojilo ještě rádio. To ale logicky podle výše uvedeného nejde. Pokud je již dříve připojený k jinému přístroji dalšímu se neukáže, tudíž asi ani autentifikovanému.
Víc už mě nenapadá.
Edit: Tak sem mrknul do návodu tvého telefonu a zkontroloval bych jestli je autorádio, tedy položka Pioneer BT Unit ,v seznamu autentifikovaných zařízení v telefonu. V návodu se dál píše, že když je telefon nastavený jako skrytý, tak se zobrazí pouze autentifikovaným přístrojům. Telefon pak není viditelný pro ostatní přístroje, pokud je již připojen k jednomu přístroji. Mělo by to tedy fungovat. Problém může být pokud máš telefon přes BT třeba spojený s PDA, s oběma usedneš do auta a chceš aby se s ním spojilo ještě rádio. To ale logicky podle výše uvedeného nejde. Pokud je již dříve připojený k jinému přístroji dalšímu se neukáže, tudíž asi ani autentifikovanému.
Víc už mě nenapadá.
- ClairVOYanT
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
No dobryymosad píše:Nastav rádio na zdroj telefon, ...

Tady jeste davam k nahlednuti moje reseni radia + navigace (byt na PDA jsem mel zrovna prehravac a ne navigaci

- Přílohy
-
- img.jpg (28.68 KiB) Zobrazeno 3331 x