nie som sice zastancom dieselov, ale napisem to takto: neverim, ze 1.8 TDCI je pomalsi ako 1.6 od Kia. Ako sa hovori "to mi hlava nebere". Vacsi objem, vacsi krutiaci moment, ta 1.8 musi byt rychlejsia. Jedine ze by v tom C-Maxe uz mala nieco za sebou. A nezabudni, ze C-Max ma vyssie sedadlo, co dava pocit nizsej rychlosti a slabsieho tahu.
Chces sportovo orientovane auto, pytas sa na benzin a skusas diesel. Kazdy ten motor je na nieco dobry. Ked hladas diesel, ktory sa da vytacat, tak zda sa ze ta Kia to dokaze. Ale porovnat ten motor z pohladu sportu s fordovymi benzinovymi 1.8 alebo 2.0 Duratec, to nemyslis vazne. Poletujes od C-Maxu do hatchback, od dieselu 1.6 po 2.0 benzin, od Focusu do Octavie...skus si podla mna najskor rozmysliet, co chces. Ale jednu vec ti neda ani Octavia ani Cee'd, a to su jazdne vlastnosti. Ani jedno z tychto aut Focusu nesiaha ani po clenky. A to je ten dovod, preco ma vacsina z nas Focusy. Mozes mat auto za super cenu, so super vybavou a o 10 koni silnejsi motor, ale neuzijes si jazdu tak, ako vo Focuse. Octavia je dobra na prevazanie zasob po dialnici konstantnou rychlostou 130 (ma na to kufor), Kia je nieco, co ma z kazdeho nieco, ale v nicom nie je najlepsie a Focus ma podvozok, o ktorom sa moze ostatnym len snivat. Ked si chces jazdu uzivat, nie je co riesit. A uz koncim