Příspěvek
od Alonso68 » 20.11.2008 21:00
Loketní opěrka je zajištěná v rámu opěradla odrátem o průměru cca 2mm ve tvaru U. Je potřeba se dostat mezi opěrku a čalounění opěradla ze zadní strany, najít pojistku a vytáhnout směrem dozadu. Pojiska je dost utopená pod čalouněním opěradla, je opravdu hluboko. Pak jde celá opěrka vysunout směrem k opěradlu spolujezdce. Ještě před tím se musí vyndat kolečko nastavení bederní opěrky, tahem k opěradlu spolujezdce, je tam jen na západku. Měl jsem nefunkční seřízování bederní opěrky. Je tam lanko v bowdenu. Plast, který měl bowden držet se roztáhnul a bowdem zajel až k nastavovacímu mechanismu. Je potřeba povolit 2 šrouby v držáku loketní opěrky, dále uvolnit potah opěráku dole /plastové lišty zakleslé do sebe/ a potah ze zadní strany povytáhnout vzhůru. Pak je možné celý mechanismus nastavení bederní opěrky vyjmout a opravit. Celé jsem si to nacvičil na GHIA sedačce z vrakoviště. Elektricky nastavitelný spodek jsem použil v jednom autě, ve druhém rám sedačky s bederní a loketní opěrkou a ještě jsem to doplnil o vyhřívání sedačky. Vyhřívací dečku jsem upravil z obyčejného vyhřívaného potahu z OBI (200Kč), vykuchal ho, folii se spirálou rozdělil na sedák a opěrák, celé jsem to zasunul pod origo potah. Zatím hřeje pěkně, uvidím, jaká bude životnost.
FF Combi 1.6 16V 2004 Silver
C-max 1,6 benzin 2009 Blue
Škoda Yeti 1,4 TSI 2012