Zrcátko výměna za elektrické

Karoserie, světla, lak ...
Moderátor:ZaQik
Fako sk
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Re: Zrcátko výměna za elektrické

Příspěvek od Fako sk » 22.01.2009 22:01

na strane vodiča je joystick ktorým nastavuješ aj vodičovu aj spolujazdcovu stranu :wink:
Obrázek
Ford Focus Hatchback 1.8 TDDi Trend, 66 kW, r.v. 2001, Made in Germany
Fooookus
..lešti focusa kým sa dá lebo nikdy nevieš čo sa ti môže stať a potom ho nebude mať kto leštiť..

mansart
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od mansart » 18.02.2009 07:47

Takže po strašně dlouhé době tady zdravím.
všiml jsem si tady několik dotazů na výměnu manuálních zrcátek za elektrické. já to před 14 dny zkus a musím říct, že to je úplně v pohodě. Napíšu trochu postup, omlouvám se, ale na foťáku jsem neměl nabitou baterku.

Co je potřeba: - Křížový šroubovák (2 velikosti)
- tenký šroubováček (nejlépe hodinářské)-pouze při výměně krytky zrcátka
- 10" klíč z Gola sady[/color]

Postup: - Nejprve je potřeba odmontovat tapecírunk dveří (křížové šroubováky), následuje sundání plastové krytky ovládání zrcátka - nejprve je vhodné sundat samotné ovládání (stačí trochu zabrat a vytáhne se). Zkontrolujte zda máte vyvedeny kabely na ovládání zrcátek ( celkem 3-dva jsou tam, kde je ovládání oken a třetí je právě pod tou plastovou krytkou). Následuje samotná demontáž zrcátka - je potřeba udělat dírku do rámu dveří kde je zrcátko (nachází se tam šroub), ten povolíte pomocí 10" klíče, pak už stačí jenom sundat zrcátko (nahoře ještě drží na zacvatknutí (takže opatrně ať to neurvete). Potom už to dělaté v obráceném pořadí: nasadíte el. zrcátko, přišroubujete klíč (docela utáhnout, protože jinak je zrcátko volné), zacvaknout ovládání a samotné zdrátko (konektory nespletete), Trochu se porvat s tím, jak správně umístit elektriku aby nikudy nečouhala.... Zacvaknout ovládání zrcátek do plastové krytky, tu zacvaknout na místo, přidělat tapecírunk a je hotovo!!!! To stejné na druhé straně.

Možná bych ještě doporučil před tím, než to budete dávat dohormady, zkusit jestli to funguje.....
A opatrně aby vám něco nespadlo do dvěří, to byste pak museli udělat docela slušnou díru do toho asfaltovaného krytu jako já. :lol:

A je tu ještě jedna věc, na kterou bych zapoměl, pokud si chcete nechat stávající plastové krytky (ty na kterých jsou umístěny ovladače zrcátek) tak bude potřeba kruhový pilník, přímočarou popř. kruhovou pilku (nejlépe el.) a středně drsný šmirgl papír. Je tady totiž jeden menší zádrhel a to ten, že elektrické ovládání je větší neř to manuální, tak je potřeba udělat do krytu větší díru. Doporučuji kruh zvětšovat na stranu do leva aby pak ovládání netčelo do prostoru. Díru je potřeba zvětšit o dost veliký poloměr, ale to zvládnete když budete přímeřovat ovládání. Mě toto trvalo skoro stejně jako samotná výměna zrcátek. Ale vytrvalost stále za to. Na druhé straně mám zatím otvor po manuálním ovládání, ale ten zadělám asi nějakou samotuhnoucí hmotou a přestříkám barvou.....

Výměnu si nemůžu vynachválit, elektriky se dají mnohem více natočit než manuální, supr když parkujete u obrubníku (to je pak na milimetry). Já teda mám i vyhřívané, dost dobré když je venku takhle....

Doufám, že jsem vám tady všem aspoň trochu pomohl, a pokud byste měli nějaké dotazy tak klidně piště a já se budu snažit odpovídat....
FF combi, 1,8 TDDi (66Kw); 2000
Obrázek

cizaa
.
.

Příspěvek od cizaa » 05.05.2009 18:56

Hojte,

tak sem taky neodolal a šel do výměny, protože jsem si v Microcatu zjistil, že můj FoFo opouštěl výrobní linku se zrcátkama v elektrice, ale já to koupil s manuálníma.

Jak psal MANSART, je to fakt brnkačka. Sice sem si ten jeho postup vytiskl, ale vesměs sem se řídil pudy:-)

Stačí křížák, malinkatej plochej šroubováček, desítka ráčna a trocha šikovnosti a trpělivosti.

Jestli někoho zajímá můj postup, tak tady ho máte:
- zjistit si, zda máte nataženou kabeláž (1. musí být konektory za vnitřním trojúhelníkem; 2. na straně řidiče musíte mít patici na joystick - tu najdete tak, že povolíte šroubek za klikou, sejmete panel s ovládáním oken a zašmátráte)
- sundáte vnitřní trojúhelníky (pootočit a stáhnout gumičky ovládání, vycvaknout trojúhelníky směrem od rámu) a povolíte šroubky tapecírunku u pantů
- pro lepší manipulaci sem zkusil povolit i hlavní dva šrouby za madlem, ale je to stejný jako bez
- opatrně odstraníte molitan kolem táhel k zrcátku a nastrčíte desítku klíč
- povolíte zrcátko, shodíte těsnící gumičku kolem táhel a celý to vytáhnete ven z auta
- HLAVNĚ BACHA, AŤ NIKDE NEZMRVÍTE TY NACVAKÁVACÍ SVORKY
- montáž elektrických zrcátek už je vážně sranda => protáhnout kabeláž, zapojit, natáhnout těsnění, přišroubovat zrcátko, utěsnit molitan, zapojit konektory, nasadit trojúhelníky a "tradá"

Jak už psal MANSART, není od věci to prvně nanečisto zkusit, estli vám to vůbec funguje.

Good luck!
ST170, ´02, 5D, ATE, TRW, Imperial, projekt postupné restaurace na sérii :-)
Obrázek
Fiesta 1.4 Titanium ´09, 3D, Squeeze
Fiesta 1.3 ´98, 3D, Modrá
GALERIE
EX: Focus 1.6 ´98, 5D, Moondust

swatch.martin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swatch.martin » 06.08.2011 12:53

Zdravím Musím sundat tapec na dveřích,když bych chtěl to zrcátko jen dotáhnout? Mám totiž vakl na tom trojúhelníku,hlavně na tom předním vrcholu ve směru jízdy. Díky za radu
Ford Focus I 1.8L Zetec-E EFI 85KW (115PS) 21.02.2000 5 Dveřový Sedan Ghia Stríbrná Moondust (met)

cizaa
.
.

Příspěvek od cizaa » 06.08.2011 14:04

Nemusíš, jen vycvakneš ten trojúhelník, co ho kryje z vnitřní strany dveří a odlepíš filc. Pak je to ta desítka viz návody výše...
ST170, ´02, 5D, ATE, TRW, Imperial, projekt postupné restaurace na sérii :-)
Obrázek
Fiesta 1.4 Titanium ´09, 3D, Squeeze
Fiesta 1.3 ´98, 3D, Modrá
GALERIE
EX: Focus 1.6 ´98, 5D, Moondust

swatch.martin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swatch.martin » 06.08.2011 14:33

cizaa píše:Nemusíš, jen vycvakneš ten trojúhelník, co ho kryje z vnitřní strany dveří a odlepíš filc. Pak je to ta desítka viz návody výše...
Díky :palec_nahoru:
Ford Focus I 1.8L Zetec-E EFI 85KW (115PS) 21.02.2000 5 Dveřový Sedan Ghia Stríbrná Moondust (met)

busak007

Re:

Příspěvek od busak007 » 22.03.2013 08:57

zewl píše:myslis jako, ze si tam muzes dat elektricke kreslo misto sedacky? :lol: Tak tuhle predpripravu ani nechci :lol: :lol:
No na sedadle spolujezdce na tchýni by se hodilo ne? :D :palec_nahoru:

Daryth
Nováček
Nováček

Příspěvek od Daryth » 06.06.2013 15:47

Přidám svůj dotaz. Sehnal jsem bouračku (FOFO I-FL) za účelem výměny motoru. Ta bouračka má zrcátka v elektrice. Když už jsem si prohodil pár věcí tak přemýšlím i nad tímhle. Potíž je, že nemám přípravu (FOFO I-PFL). Jsem i ochotnej prohodit kabeláž ve dveřích. Problém je jestli to pak pojede. Když jsem odpojil šroubovacím konektorem na rámu celé levé dveře (zamkly se zámky) a připích kabeláž se zrcátkem a ovládáním, tak se zrcátko ani nehlo. Že bych musel mít přípravu i v přívodu do dveří? To už bych se na to... Díky

Odpovědět

Zpět na „Karoserie“