prosba o radu

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
libe
Junior
Junior

Příspěvek od libe » 12.10.2006 07:47

K cemu tam vubec je ta CTM jednotka?
Ford Focus 1.6 combi 11/2001
Obrázek

zaba
Nováček
Nováček

Příspěvek od zaba » 12.10.2006 08:26

Díky za radu když jsem čistil to relé,tak jsem si tam žádné elektroniky nevšiml.Ale dočetl jsem se,že ta el. jednotka ovládá i akustickou výstrahu při nevypnutých světlech,tak jestli je to pravda,tak by to mělo být ok.Asi to bude jinak než jsem četl.dneska to zkusím rozebrat a podívám se ještě jednou.Jinak už fakt nevím.
jirka ff 1999 1.8 16v trend combi black pantherObrázek

zaba
Nováček
Nováček

Příspěvek od zaba » 12.10.2006 19:38

tak ted jsem poskládal auto zase dohromady.prohlédl jsem všechno.Když relé podržím,tak všechno hřeje -zadní sklo i zrcátka-takže to vypadá na vadný CTM-je za pojistkami pod volantem,ale musí se vymontovat celá poj.skříň.podle toho schematu,co jste mi poslali tkačítko ovvládá CTM a ten pak teprve relé vyhřívání.Nevíte nahodou,kde by se ten CTM dal sehnat a za kolik?Tady v okolí žádný vrakáč není a ve fordu to bude asi ranec.

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 12.10.2006 20:03

libe píše:K cemu tam vubec je ta CTM jednotka?
Melo by to fungovat jako casove rele, apod. Aby ti to zadni okno "nevyteklo" :D Okno se vzdycky nahreje, schladi, nahreje, nehreje to porad, bylo by to zbytecne. A to by podle me mel prave ridit ten CTM modul.
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 12.10.2006 20:38

Ahmed píše:
Melo by to fungovat jako casove rele, apod. Aby ti to zadni okno "nevyteklo" :D Okno se vzdycky nahreje, schladi, nahreje, nehreje to porad, bylo by to zbytecne. A to by podle me mel prave ridit ten CTM modul.
Ahmed ma pravdu. Zkus CTM jednotku vymontovat, stejne je asi vadna. Zkus ji dat nekomu, kdo se vyzna v elektronice. U nekterych elektronickych casovych rele se pouziva pro ziskani casu RC obvod. Kdyz prestaly fungovat, tak vetsinou elektrolyticky kondenzator ztratil kapacitu. Protoze rele odepina skoro okamzite, muze tam byt i studeny spoj. :wink:
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White
Obrázek
Obrázek

zaba
Nováček
Nováček

Příspěvek od zaba » 12.10.2006 21:41

pelen píše:
Ahmed píše:
Ahmed ma pravdu. Zkus CTM jednotku vymontovat, stejne je asi vadna. Zkus ji dat nekomu, kdo se vyzna v elektronice. U nekterych elektronickych casovych rele se pouziva pro ziskani casu RC obvod. Kdyz prestaly fungovat, tak vetsinou elektrolyticky kondenzator ztratil kapacitu. Protoze rele odepina skoro okamzite, muze tam byt i studeny spoj. :wink:
to jsem si také myslel když jsem CTM vymontoval.Elektroniku trochu zvládám,tak zkusím vyměnit ty dva kondenzátory co tam jsou a to je vše,co mužu v mých podmínkách udělat.SMD montáž fakt nezvládám.Jsou tam mraky diod atd.Nevíte,kde by se dal sehnat jiný a za kolik?

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 12.10.2006 22:17

Na vrakaci nebo mozna bude mit neco Foki, pripadne se zeptej ve Fordu, co vubec za to chcou. Ale radeji bych nejdrive vyzkousel jiny, jestli je to opravdu tim modulem.
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

zaba
Nováček
Nováček

Příspěvek od zaba » 13.10.2006 08:08

Ahmed píše:Na vrakaci nebo mozna bude mit neco Foki, pripadne se zeptej ve Fordu, co vubec za to chcou. Ale radeji bych nejdrive vyzkousel jiny, jestli je to opravdu tim modulem.
No to ja bych to taky chtěl nejdříve vyzkoušet,jestli je to ono,ale problém je,kde to sehnat kdo by mi to půjčil víš.V oklí UL zřejmě žádný vrakač na fordy není nebo o měm nevím.

Frost
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frost » 13.10.2006 10:07

Hoši já vám tleskám, tenhle problém řeším od chvíle co mám Focuse a ač jsem se snažil dost, nepřišel sem jak opravit vyhřívání. Koupil sem nové relé, nové tlačítka a ani to nepomohlo ale ten CTM obvod mě nenapadl. Vyřešil jsem to nainstalováním pevného vypínače, který zvládne tak velký odběr, ale už jedno jsem ho zapomněl vypnout a baterka to přes noc nevychytala. Až pojedu zase kolem nějakého vrakáče tak se na ten obvod pozeptám a dám vědět jestli to pomohlo, popřípadě se mrknu na ty kondíky....je to dobrý nápad.
Ford Focus 5dv 1.6 Ghia 00 Eibach+OZ Racing+Rieger+Brembo+K&N+MOMO
Frost Focus

zaba
Nováček
Nováček

Příspěvek od zaba » 13.10.2006 11:06

Frost píše:Hoši já vám tleskám, tenhle problém řeším od chvíle co mám Focuse a ač jsem se snažil dost, nepřišel sem jak opravit vyhřívání. Koupil sem nové relé, nové tlačítka a ani to nepomohlo ale ten CTM obvod mě nenapadl. Vyřešil jsem to nainstalováním pevného vypínače, který zvládne tak velký odběr, ale už jedno jsem ho zapomněl vypnout a baterka to přes noc nevychytala. Až pojedu zase kolem nějakého vrakáče tak se na ten obvod pozeptám a dám vědět jestli to pomohlo, popřípadě se mrknu na ty kondíky....je to dobrý nápad.
taky me napadlo udělat si tam vypínač a pouštět to natvrdo bez TCM,ale právě z toho důvodu,jak píšeš ty jsem to zavrhl i když by to šlo zapojit přes klíček.Tem problém mám taky co jsem ho koupil_od jara-ale to to ještě nebylo aktuální.Tak kdybys na něco narazil,tak dej vědět,já se po tom podívám na netu a oznámím výsledek.

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 13.10.2006 20:11

zaba píše:
pelen píše:
Ahmed píše: Melo by to fungovat jako casove rele, apod. Aby ti to zadni okno "nevyteklo" :D Okno se vzdycky nahreje, schladi, nahreje, nehreje to porad, bylo by to zbytecne. A to by podle me mel prave ridit ten CTM modul.
to jsem si také myslel když jsem CTM vymontoval.Elektroniku trochu zvládám,tak zkusím vyměnit ty dva kondenzátory co tam jsou a to je vše,co mužu v mých podmínkách udělat.SMD montáž fakt nezvládám.Jsou tam mraky diod atd.Nevíte,kde by se dal sehnat jiný a za kolik?
Pokud se v elektronice trochu vyznas, tak si zkus zkreslit zapojeni toho modulu. Nemuze byt az tak slozity, kdyz tam jdou jen 3 draty. V nejhorsim pripade si to cele udelej sam. Odhaduji, ze by to mohl byt klopny obvod, ktery zajisti cyklovani (zapnuto-vypnuto). V pauze se asi odvadi teplo z vodive vrstvy do skla. Chtelo by to u nejakeho funkcniho FoFo poslouchat spinani rele po zapnuti ohrevu zadniho okna. :wink:
Obrázek
Obrázek

zaba
Nováček
Nováček

Příspěvek od zaba » 13.10.2006 20:40

pelen píše:
zaba píše:
pelen píše: Ahmed ma pravdu. Zkus CTM jednotku vymontovat, stejne je asi vadna. Zkus ji dat nekomu, kdo se vyzna v elektronice. U nekterych elektronickych casovych rele se pouziva pro ziskani casu RC obvod. Kdyz prestaly fungovat, tak vetsinou elektrolyticky kondenzator ztratil kapacitu. Protoze rele odepina skoro okamzite, muze tam byt i studeny spoj. :wink:
Pokud se v elektronice trochu vyznas, tak si zkus zkreslit zapojeni toho modulu. Nemuze byt az tak slozity, kdyz tam jdou jen 3 draty. V nejhorsim pripade si to cele udelej sam. Odhaduji, ze by to mohl byt klopny obvod, ktery zajisti cyklovani (zapnuto-vypnuto). V pauze se asi odvadi teplo z vodive vrstvy do skla. Chtelo by to u nejakeho funkcniho FoFo poslouchat spinani rele po zapnuti ohrevu zadniho okna. :wink:
no problém je ale v tom,že ten CTM není jen proohřev okna azrcátek je v něm prý i akusticka vystraha nevypnutých světel a stmívání vnitřního světla.Měl jsem to rozebraný a je tam toho tolik,že to může ovládat ještě kde co.

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 13.10.2006 21:49

Podle toho schematu to tak nevypada, i kdyz se to nazyva centralni casovy modul.
Obrázek
Obrázek

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 13.10.2006 22:11

to zaba , zkus mi zavolat . 608050009
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

zaba
Nováček
Nováček

Příspěvek od zaba » 14.10.2006 16:06

pelen píše:Podle toho schematu to tak nevypada, i kdyz se to nazyva centralni casovy modul.
Já vím taky jsem si myslel,že to bude jednoduchý.Měl by to být ten modul za poj.skříní u řidiče a to je krabička o velikosti cigaret a ve vnitř je toho mraky a mraky(švábi,paměti,tranzistory atd.)Někde si to půjčit avyzkoušet to,podle mě to už nic jiného nemůže být.Na netu jsem to nikde nenašel,ale spíš jsem špatně hledal nebo nevím kde hledat.

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“