prosba o radu
- zaba
- Nováček
Díky za radu když jsem čistil to relé,tak jsem si tam žádné elektroniky nevšiml.Ale dočetl jsem se,že ta el. jednotka ovládá i akustickou výstrahu při nevypnutých světlech,tak jestli je to pravda,tak by to mělo být ok.Asi to bude jinak než jsem četl.dneska to zkusím rozebrat a podívám se ještě jednou.Jinak už fakt nevím.
jirka ff 1999 1.8 16v trend combi black panther

- zaba
- Nováček
tak ted jsem poskládal auto zase dohromady.prohlédl jsem všechno.Když relé podržím,tak všechno hřeje -zadní sklo i zrcátka-takže to vypadá na vadný CTM-je za pojistkami pod volantem,ale musí se vymontovat celá poj.skříň.podle toho schematu,co jste mi poslali tkačítko ovvládá CTM a ten pak teprve relé vyhřívání.Nevíte nahodou,kde by se ten CTM dal sehnat a za kolik?Tady v okolí žádný vrakáč není a ve fordu to bude asi ranec.

- Ahmed
- Test driver
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ahmed ma pravdu. Zkus CTM jednotku vymontovat, stejne je asi vadna. Zkus ji dat nekomu, kdo se vyzna v elektronice. U nekterych elektronickych casovych rele se pouziva pro ziskani casu RC obvod. Kdyz prestaly fungovat, tak vetsinou elektrolyticky kondenzator ztratil kapacitu. Protoze rele odepina skoro okamzite, muze tam byt i studeny spoj.Ahmed píše:Melo by to fungovat jako casove rele, apod. Aby ti to zadni okno "nevyteklo"libe píše:K cemu tam vubec je ta CTM jednotka?Okno se vzdycky nahreje, schladi, nahreje, nehreje to porad, bylo by to zbytecne. A to by podle me mel prave ridit ten CTM modul.

- zaba
- Nováček
to jsem si také myslel když jsem CTM vymontoval.Elektroniku trochu zvládám,tak zkusím vyměnit ty dva kondenzátory co tam jsou a to je vše,co mužu v mých podmínkách udělat.SMD montáž fakt nezvládám.Jsou tam mraky diod atd.Nevíte,kde by se dal sehnat jiný a za kolik?pelen píše:Ahmed ma pravdu. Zkus CTM jednotku vymontovat, stejne je asi vadna. Zkus ji dat nekomu, kdo se vyzna v elektronice. U nekterych elektronickych casovych rele se pouziva pro ziskani casu RC obvod. Kdyz prestaly fungovat, tak vetsinou elektrolyticky kondenzator ztratil kapacitu. Protoze rele odepina skoro okamzite, muze tam byt i studeny spoj.Ahmed píše:Melo by to fungovat jako casove rele, apod. Aby ti to zadni okno "nevyteklo"libe píše:K cemu tam vubec je ta CTM jednotka?Okno se vzdycky nahreje, schladi, nahreje, nehreje to porad, bylo by to zbytecne. A to by podle me mel prave ridit ten CTM modul.

- Ahmed
- Test driver
- zaba
- Nováček
No to ja bych to taky chtěl nejdříve vyzkoušet,jestli je to ono,ale problém je,kde to sehnat kdo by mi to půjčil víš.V oklí UL zřejmě žádný vrakač na fordy není nebo o měm nevím.Ahmed píše:Na vrakaci nebo mozna bude mit neco Foki, pripadne se zeptej ve Fordu, co vubec za to chcou. Ale radeji bych nejdrive vyzkousel jiny, jestli je to opravdu tim modulem.

- Frost
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Hoši já vám tleskám, tenhle problém řeším od chvíle co mám Focuse a ač jsem se snažil dost, nepřišel sem jak opravit vyhřívání. Koupil sem nové relé, nové tlačítka a ani to nepomohlo ale ten CTM obvod mě nenapadl. Vyřešil jsem to nainstalováním pevného vypínače, který zvládne tak velký odběr, ale už jedno jsem ho zapomněl vypnout a baterka to přes noc nevychytala. Až pojedu zase kolem nějakého vrakáče tak se na ten obvod pozeptám a dám vědět jestli to pomohlo, popřípadě se mrknu na ty kondíky....je to dobrý nápad.
Ford Focus 5dv 1.6 Ghia 00 Eibach+OZ Racing+Rieger+Brembo+K&N+MOMO
Frost Focus
Frost Focus
- zaba
- Nováček
taky me napadlo udělat si tam vypínač a pouštět to natvrdo bez TCM,ale právě z toho důvodu,jak píšeš ty jsem to zavrhl i když by to šlo zapojit přes klíček.Tem problém mám taky co jsem ho koupil_od jara-ale to to ještě nebylo aktuální.Tak kdybys na něco narazil,tak dej vědět,já se po tom podívám na netu a oznámím výsledek.Frost píše:Hoši já vám tleskám, tenhle problém řeším od chvíle co mám Focuse a ač jsem se snažil dost, nepřišel sem jak opravit vyhřívání. Koupil sem nové relé, nové tlačítka a ani to nepomohlo ale ten CTM obvod mě nenapadl. Vyřešil jsem to nainstalováním pevného vypínače, který zvládne tak velký odběr, ale už jedno jsem ho zapomněl vypnout a baterka to přes noc nevychytala. Až pojedu zase kolem nějakého vrakáče tak se na ten obvod pozeptám a dám vědět jestli to pomohlo, popřípadě se mrknu na ty kondíky....je to dobrý nápad.

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se v elektronice trochu vyznas, tak si zkus zkreslit zapojeni toho modulu. Nemuze byt az tak slozity, kdyz tam jdou jen 3 draty. V nejhorsim pripade si to cele udelej sam. Odhaduji, ze by to mohl byt klopny obvod, ktery zajisti cyklovani (zapnuto-vypnuto). V pauze se asi odvadi teplo z vodive vrstvy do skla. Chtelo by to u nejakeho funkcniho FoFo poslouchat spinani rele po zapnuti ohrevu zadniho okna.zaba píše:to jsem si také myslel když jsem CTM vymontoval.Elektroniku trochu zvládám,tak zkusím vyměnit ty dva kondenzátory co tam jsou a to je vše,co mužu v mých podmínkách udělat.SMD montáž fakt nezvládám.Jsou tam mraky diod atd.Nevíte,kde by se dal sehnat jiný a za kolik?pelen píše:Ahmed ma pravdu. Zkus CTM jednotku vymontovat, stejne je asi vadna. Zkus ji dat nekomu, kdo se vyzna v elektronice. U nekterych elektronickych casovych rele se pouziva pro ziskani casu RC obvod. Kdyz prestaly fungovat, tak vetsinou elektrolyticky kondenzator ztratil kapacitu. Protoze rele odepina skoro okamzite, muze tam byt i studeny spoj.Ahmed píše: Melo by to fungovat jako casove rele, apod. Aby ti to zadni okno "nevyteklo"Okno se vzdycky nahreje, schladi, nahreje, nehreje to porad, bylo by to zbytecne. A to by podle me mel prave ridit ten CTM modul.

- zaba
- Nováček
no problém je ale v tom,že ten CTM není jen proohřev okna azrcátek je v něm prý i akusticka vystraha nevypnutých světel a stmívání vnitřního světla.Měl jsem to rozebraný a je tam toho tolik,že to může ovládat ještě kde co.pelen píše:Pokud se v elektronice trochu vyznas, tak si zkus zkreslit zapojeni toho modulu. Nemuze byt az tak slozity, kdyz tam jdou jen 3 draty. V nejhorsim pripade si to cele udelej sam. Odhaduji, ze by to mohl byt klopny obvod, ktery zajisti cyklovani (zapnuto-vypnuto). V pauze se asi odvadi teplo z vodive vrstvy do skla. Chtelo by to u nejakeho funkcniho FoFo poslouchat spinani rele po zapnuti ohrevu zadniho okna.zaba píše:to jsem si také myslel když jsem CTM vymontoval.Elektroniku trochu zvládám,tak zkusím vyměnit ty dva kondenzátory co tam jsou a to je vše,co mužu v mých podmínkách udělat.SMD montáž fakt nezvládám.Jsou tam mraky diod atd.Nevíte,kde by se dal sehnat jiný a za kolik?pelen píše: Ahmed ma pravdu. Zkus CTM jednotku vymontovat, stejne je asi vadna. Zkus ji dat nekomu, kdo se vyzna v elektronice. U nekterych elektronickych casovych rele se pouziva pro ziskani casu RC obvod. Kdyz prestaly fungovat, tak vetsinou elektrolyticky kondenzator ztratil kapacitu. Protoze rele odepina skoro okamzite, muze tam byt i studeny spoj.

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
- zaba
- Nováček
Já vím taky jsem si myslel,že to bude jednoduchý.Měl by to být ten modul za poj.skříní u řidiče a to je krabička o velikosti cigaret a ve vnitř je toho mraky a mraky(švábi,paměti,tranzistory atd.)Někde si to půjčit avyzkoušet to,podle mě to už nic jiného nemůže být.Na netu jsem to nikde nenašel,ale spíš jsem špatně hledal nebo nevím kde hledat.pelen píše:Podle toho schematu to tak nevypada, i kdyz se to nazyva centralni casovy modul.