Nervozne cakanie na Fo-fo II

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
killerhammer
Test driver
Test driver

Re: Nervozne cakanie na Fo-fo II

Příspěvek od killerhammer » 13.10.2007 13:35

Shutty píše:Zdravim chlopi,

konecne som si splnil maly sen o kvalitnom slusne vybavenom aute - kupil som Fo-Fo II :) Bohuzial ale este nie je doma, zatial ho len soudruzi z NDR (alebo spanieli?) davaju dokopy..
O Focuse som precital hafo materialov, same pochvaly, obcas nejaky mensi problemik...Ale bola to pre mna jasna volba.
Co ma vsak tazi je pocit zo zkusobnej jazdy vo Forde. Kupil som 1.6TDCI 66kW a chcel som ho vyzkusat predtym nez ho objednam. Bal som sa, ze bude slaby, ale jazda ma presvedcila, ze to bude v poho. Sice ziadny zavodnik, ale ked clovek presadne z 1.2HTP, tak pre neho kazda motorizacia "v poho" :)
Pri jazde ma vsak prekvapilo niekolko neprijemnych veci:
1. dost nepresne radenie - trochu gumove, trochu sa zasekavalo, kvalty bolo nutne trochu hladat..
2. hlucne napravy - od focusa som cakal bezhlucne prachadzanie priecnych a inych nerovnosti, ale opak bol pravdou...hlavne predna naprava sa mi zdala hodne vyheglana
3. hluk od motora v kabine - cakal som lepsie odhlucnenie, hlavne pri zatazi bol hluk od motora dost neprijemny. Motor byva u tohoto typu nezakrytovany, ale neverim, zeby tomu plastovy kryt nejak extra pomohol. Samozrejme som si pockal az sa motor zohreje.

To vsetko pri predvadzacom voze, ktoremu na dispeji svietilo 32tis.km...Povedal by som, ze moja sucasna fabka s 72tis. km je oproti tomu nove auto a keby som nevedel kolko ma ten ford nalitano, tipol by som mu 132tis km... Mat noveho focusa, ktory bude mat pri 32tis.km vlastnosti ako ten predvadzaci by ma 2x nepotesilo..
Stale sa ukludnujem tym, ze to bola predvadzacka, s ktorou kazdy jazdi jak prasa, jama-nejama a studeny motor nikoho netrapi...Ale predsa len takmer novy voz a v takom stave...
Co na to majitelia novych FFII ?
cau,

ak si precitas niektore moje prispevky, tak z 2. a 3. budes veeeeelmi nespokojny ;-)
inac ja mam tiez fabku 1.2 HTP a teraz nove fofo2 a tiez ocean blue farbu.
a musim sa priznat, ze som z noveho focusa velmi rozpacity ;-)
na jednej strane vyborne jazdne vlastnosti a zabava, na druhej zasa blbosti ktore hrozne rozculuju.

vela ludi tu mozno nastvem, ale nejaky cas som uz zacal rozmyslat, ze sa focusa zbavim a pojdem asi do do noveho vw golf alebo octavia 2 :D

sad but true!
Ford Explorer 3.0 PHEV, Platinum 2024, 336kW, Silver Obrázek
bolo: Ford Mondeo Wagon MK4 2.5T BusinessX 2009, 162kW, Hypnotic Silver Obrázek

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 13.10.2007 14:43

ak hodíš zaujímavu cenu, vela ludí možno potešíš a osobne by som začal uvažovat o nom aj ja, a ty možeš ist potom kludne do tej ochcávky :wink:

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 13.10.2007 14:46

Shutty píše: "tak vase auto uz ma pridelene vyrobne cislo a o tyzden by malo ist do vyroby"....2 mesiace v prd.li a auto este ani nedali do vyroby! Normalne sa mi chcelo plakat :) Pri najlepsom si este mesiac pockame, skor dlhsie.
Tak som zistoval priamo u fordu, niesu známe žiadne problemy s dodavkami, a standartná doba 6-8týždnov by mala byt dodržaná...
samozrejme sa to može predlžit transportom a colnými oficialitami
takže mam silne podozrenie, že niečo skruhnil autosalon a žiadal by som aspon nejake doplnky zdarma za trpezlivost :wink:

Shutty
Nováček
Nováček

Příspěvek od Shutty » 13.10.2007 14:57

Nj, tazko ale predajcovi dokazem, ze nieco pos.al...
Standartne sa uvadza dodacia lehota 2-3 mesiace. Myslim, ze normalne je to do 2 mesiacov a treti mesiac navyse si nechavaju ako rezervu, ked nieco "nevyjde".
Ford Focus Gold Collection, 1.6TDCI HB modrá Ocean
Obrázek

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 13.10.2007 17:34

Pri objednani ti dali termin, pokud termin nedodrzi, musi ti dat slevu nebo nejakou jinou kompenzaci. Ja jsem auto dostal do ruky za 2,5 mesice. Do vyroby bylo zadane 10 dnu od objednani. Ale nekde na netu jsem cetl nazory na auta a clovek tam psal, ze objednal auto a behem prvniho mesice jeste 2x nebo 3x doobjednaval vybavu - coz by uz nebylo mozne, pokud by auto bylo zadane ve vyrobe. Tu rychlost muze ovlivnit vybava navic, mozna cekani prodejce, kdo vi... A pokud uz maji objednavky a plan, tak to asi rychleji nejde. To auto sjede z linky za den, takze to jeste nic neznamena, zalezi na tom, jak dlouho bude trvat transport. V mem pripade ten prevoz trval skoro 2x dele, nez vyroba auta (30.6. jsem objednal, do 22.7. mel byt vyrobeny, a dostal jsem ho v pulce zari).
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

Humr
Nováček
Nováček

Příspěvek od Humr » 13.10.2007 21:26

Já jsem řešil objednání Fofáka letos v září. Speciálně u dieselů v akci Gold jsem dostal informaci, že Ford nestíhá vyrábět a čekací lhůty jsou opravdu dlouhé - cca 3 měsíce. V polovině měsíce mi někteří dealeři říkali, že už nelze auto objednat do výroby, tak jsem sáhnul po autě, které měl objednaný dealer - vlastně už skladové auto. Bylo objednané na začátku srpna, dneska je půlka října a ještě není známo, kdy půjde do výroby. Takže ani nedoufám, že by to bylo pod tři měsíce. Benzíny jsou na tom zřejmě líp.
V očekávání Ford Focus II Collection 1.6 TDCi 66 kW combi, 2007

Shutty
Nováček
Nováček

Příspěvek od Shutty » 14.10.2007 12:45

Tak to sme na tom podobne.
Inak v kupnej zmluve ziadny konkretny termin uvedeny nemam. Dodacia lehota je dohodou, s tym, ze v pripade doplnkovej vybavy sa moze predlzit o xx dni. A dohoda bola len ustna - asi 2 mesiace. Takze vymoct si nejaku zlavu za dlhe cakanie by bola len dobra vola dealera (nepredpokladam).
Obrázek

salam
Junior
Junior

Příspěvek od salam » 14.10.2007 13:09

--
Naposledy upravil(a) salam dne 16.11.2007 11:32, celkem upraveno 1 x.

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 14.10.2007 13:15

salam píše:
Ahmed píše:Tu rychlost muze ovlivnit vybava navic, mozna cekani prodejce, kdo vi...
Podle mě to může ovlivnit třeba i barva. Ford (nebo kdokoli jiný) nemá třeba deset lakovacích linek. Takže to probíhá tak, že jeden týden se vyrábí červené, druhý modré atd. "Špatnou" volbou barvy se tak může výroba značně prodloužit.
O tom jsem se s prodejcem bavil, ze to je taky mozny duvod tak rychleho vyrobeni mojeho auta a samo me to napadlo. Znamy dela v KIA nebo co to je a rikal, ze tam z lakovny muze vyjet za sebou pet aut a kazde ma jinou barvu, ze ten stoj akorat otoci zasobniky a strika jinou barvou...
Obrázek
Obrázek

salam
Junior
Junior

Příspěvek od salam » 14.10.2007 13:19

--
Naposledy upravil(a) salam dne 16.11.2007 11:32, celkem upraveno 1 x.

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 15.10.2007 06:15

Ahmed píše:
salam píše:
Ahmed píše:Tu rychlost muze ovlivnit vybava navic, mozna cekani prodejce, kdo vi...
Podle mě to může ovlivnit třeba i barva. Ford (nebo kdokoli jiný) nemá třeba deset lakovacích linek. Takže to probíhá tak, že jeden týden se vyrábí červené, druhý modré atd. "Špatnou" volbou barvy se tak může výroba značně prodloužit.
O tom jsem se s prodejcem bavil, ze to je taky mozny duvod tak rychleho vyrobeni mojeho auta a samo me to napadlo. Znamy dela v KIA nebo co to je a rikal, ze tam z lakovny muze vyjet za sebou pet aut a kazde ma jinou barvu, ze ten stoj akorat otoci zasobniky a strika jinou barvou...
Aj v Bratislave nieje problem lakovat po sebe kazde auto inej farby,takze to co pise Salam uz v dnesnej modernej dobe nieje pravda.Pochybujem,ze Skodovka by bola na tom tak biedne.

salam
Junior
Junior

Příspěvek od salam » 15.10.2007 09:20

--
Naposledy upravil(a) salam dne 16.11.2007 11:28, celkem upraveno 1 x.

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 17.10.2007 18:44

Kdysi to tak bylo, sam jsem to slysel... Otazka je, jestli se od te doby neco zmenilo.
Obrázek
Obrázek

Shutty
Nováček
Nováček

Příspěvek od Shutty » 07.11.2007 09:37

Tak panstvo, Fofak je konecne doma. Prve dojmy su nad ocakavanie dobre. Za tych 2,5 mesiaca som sa zozieral roznymi uvahami, ci som vybral dobru farbu, ci som nemal zobrat kombika, iny motor, vybavu...poznate to :) Ale zatial to vyzera na lasku na prvy pohlad :lol:
Cez vikend by som chcel spisat prve dojmy, urobit nejake fotos a hodim to bud sem alebo na auto.cz . A dopredu prezradim, ze jazda v predvadzacke, ktoru som kritizoval a v novom je "nebe a dudy" :lol:
Obrázek

mehturt
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mehturt » 07.11.2007 09:40

Tak gratulujem. zelam vela stastnych km
ak das na auto.cz hod link, obodujeme :D
2013 Focus kombi
bolo: 2007 Focus kombi 1.6 Ti-VCT Ghia-X
Obrázek