cau,Shutty píše:Zdravim chlopi,
konecne som si splnil maly sen o kvalitnom slusne vybavenom aute - kupil som Fo-Fo IIBohuzial ale este nie je doma, zatial ho len soudruzi z NDR (alebo spanieli?) davaju dokopy..
O Focuse som precital hafo materialov, same pochvaly, obcas nejaky mensi problemik...Ale bola to pre mna jasna volba.
Co ma vsak tazi je pocit zo zkusobnej jazdy vo Forde. Kupil som 1.6TDCI 66kW a chcel som ho vyzkusat predtym nez ho objednam. Bal som sa, ze bude slaby, ale jazda ma presvedcila, ze to bude v poho. Sice ziadny zavodnik, ale ked clovek presadne z 1.2HTP, tak pre neho kazda motorizacia "v poho"
Pri jazde ma vsak prekvapilo niekolko neprijemnych veci:
1. dost nepresne radenie - trochu gumove, trochu sa zasekavalo, kvalty bolo nutne trochu hladat..
2. hlucne napravy - od focusa som cakal bezhlucne prachadzanie priecnych a inych nerovnosti, ale opak bol pravdou...hlavne predna naprava sa mi zdala hodne vyheglana
3. hluk od motora v kabine - cakal som lepsie odhlucnenie, hlavne pri zatazi bol hluk od motora dost neprijemny. Motor byva u tohoto typu nezakrytovany, ale neverim, zeby tomu plastovy kryt nejak extra pomohol. Samozrejme som si pockal az sa motor zohreje.
To vsetko pri predvadzacom voze, ktoremu na dispeji svietilo 32tis.km...Povedal by som, ze moja sucasna fabka s 72tis. km je oproti tomu nove auto a keby som nevedel kolko ma ten ford nalitano, tipol by som mu 132tis km... Mat noveho focusa, ktory bude mat pri 32tis.km vlastnosti ako ten predvadzaci by ma 2x nepotesilo..
Stale sa ukludnujem tym, ze to bola predvadzacka, s ktorou kazdy jazdi jak prasa, jama-nejama a studeny motor nikoho netrapi...Ale predsa len takmer novy voz a v takom stave...
Co na to majitelia novych FFII ?
ak si precitas niektore moje prispevky, tak z 2. a 3. budes veeeeelmi nespokojny

inac ja mam tiez fabku 1.2 HTP a teraz nove fofo2 a tiez ocean blue farbu.
a musim sa priznat, ze som z noveho focusa velmi rozpacity

na jednej strane vyborne jazdne vlastnosti a zabava, na druhej zasa blbosti ktore hrozne rozculuju.
vela ludi tu mozno nastvem, ale nejaky cas som uz zacal rozmyslat, ze sa focusa zbavim a pojdem asi do do noveho vw golf alebo octavia 2

sad but true!