Na odstranenie prskancov od asfaltu,musiek a podobneho cestneho bordelu pouzivam pastu TEMPO.Je vsak dost problem ju kupit,ale myslim,ze sa vyraba dokonca niekde u Vas v Cechach.Dokonca s nou idu odstranit aj drobne skrabance na karoserii,ktore urcite vsetci,ktory parkujeme pred panelakom,velmi dobre pozneme.Mam znameho,ktory Tempom prelestil stare 10 rocne auto a ja som mal pocit,ze ho prelakoval.Lepsi lestiaci a konzervecny pripravok na karoseriu za 90 sk urcite nezozeniete.Kam sa v tomto hrabe Turtle wax???
Máš naprostou pravdu. Jednou jsem s ní přejel svoji starou stodvácu a okamžitě se ztrojnásobila její hodnota. Mají 2 druhy - na starý laky a na metalízy - viděl jsem ji nedávno v OBI a u Aralu. Je to obyč brusná pasta, takže s tou metlou bych byl opatrnej, ale na starý laky fakt bomba!!!
Akorat, ze kdyz to udelas vicekrat, tak uz budes lestit plechy bez laku Jinak to celkem funguje, ale za par tydnu, kdyz to parkrat zmokne, uz to zase muzes lestit znova...
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black
No jo Tempo je fakt super.Nekolikrát jsem ho použil třeba na poskrábaný lak (třeba od koček)na metalíze a bylo to v pohodě.Akorát jsem zejména v parných dnech které letos asi už nebudou ,měl pocit po dokončení,že mám ruce až na zem.Asi není špatné mít na to nějakou mašinku.
Ja jsem s tim nikdy nemel problemy. Pokud dodrzis navod, tak to jde perfektne. Na suchy lak houbickou naneses a krouzivymi pohyby naneses to tempo, chvilicku nechas zaschnout a pak hadrem rozlestis a nakonec bys to mel vylestit jelenici...
Jo to Tempo je agresivní a je většinou určený na starý lak, při leštění na klasickém laku zjistíš že to odebírá malinkou vrsvičku laku a máš hadr barevnej, ale na ty malé opravičky je jako vyšitý a pomáhá to...
Karel FoFo 3 combi 2015 1.5 TDCi Black Shadow malá FoFi 1.4i 71kW 2009 titanium violet historieFoFo2 combi 2006 1.6TDCi Tonic blue hitorie FoFo1 HB5 1.8 85kwi 1999 green metallic historieFoFo1 HB5 1.6 74kwi1999 silver
Tempo je jenom na ty skrabance a stare laky. Na nove auto bych to nikdy nepouzil! Na novy lak by mel byt nejaky jiny pripravek od stejne firmy, ale tomu bych taky moc neveril, kdyz vyrabi takovou brusnou pastu
Používám také Tempo a myslím,že za slušné peníze slušný a možná i výborný prostředek.Bezprostředně po naleštění je vidět znatelný efekt.Už jsem nestudoval,jak dlouho to vydrží.Vyrábělo se to už za komančů. Vyrábí to,tuším, Druchema.Většinou v drogérii nebo u autokosmetiky. Cena,možná kolem sedmi pětek.
FORD FOCUS KOMBI SPORT TDCi 85kW 02/2006 stříbrná metal
No mám taky problém s lakem, předchozí majitel jezdil hodně do myčky a na karosérii je to znát. Zašel jsem do autolakovny a tam mi majitel nabídl, že za dva litry mi to přejede mašinou s nějakým speciálním přípravkem a budu to prej mít jako z autosalonu. A za litr mi stříkne půl zadního nárazníku, mám ho škráblej. Tak do toho asi ty prachy vrazím.
Jakou značku šamponů a leštěnek používáte ? Já jsem viděl v ruční myčce člověka, co auto spláchnul vodou, pak to něčím postříkal....za chvilinku spláchnul vodou a auto bylo jako z výroby. Četl jsem tu o Turtle Wax...Foki nabízí Cinol...
ještě k tomu TEMPU.Můj kamarád "lakýra" když slyší název Tempo tak mu naskáče kopřivka,je to hroznej šmejd za tři pětky.Obsahuje to velký brusný částice.Efekt sice pěknej,ale tomu laku to opravdu nepřidá.
Sám sem tempo nikdy nepoužil ale kamarad ho používa docela často a je sním spokojen prý je několilk druhu aj na metalizu tak nevím ja sem si ted koupil TURTLE WAX new čirývosk nezanechavá bílý povlak tam pišou tak su zvědav jak to bude leštit