Po trech mesicich stani - nenastartuje
-
- Nováček
Re: Po trech mesicich stani - nenastartuje
Jardak: no diky.. konecne logicka uvaha. A dalsi otazka je, proc by to melo byt zavzdusneny? jenom proto ze auto po dojezdu necele tri mesice stalo? Auto je neustale po startovani citit smradem z nafty..(koure) porad jeste jakoby skyta 1-2 valce, coz mi pomaha mnohem dele tocit starterem.. respektive to dava baterii vice energie (dobijeni) .. no ale nakonec to stejne nechytne a vytriskam baterii
Ford Focus combi 1.8 TDCI, R.V.: 2004, 74KW
- Jardak
- Test driver
No, podle mě to zavzdušněný není.
Mám totiž např. vyzkoušeno, že když na naftovým filtru odpojíš přívodní potrubí od nádrže a nafta z něj steče zpět do nádrže, tak motor normálně chytne a na chodu motoru se to nijak neprojeví. Prostě si čerpadlo z nějakou bublinou poradí. Navíc pokud jsi točením několikrát vytřískal baterku, bylo by to dávno odvzdušněný.
Prostě to zavzdušněný pravděpodobně nebude, protože se ve vysokotlakým okruhu dosahuje potřebného tlaku paliva a řj. povoluje start tím. že pouští šťávu do vstřiků. Jenže ti jsou rozloženými biosložkami z nafty zalepený a nevstřikují naftu ve správný okamžik. Po delším točení už je ve spalovacím prostoru tolik nafty že se při kompresi sama vznítí a vyvolává to dojem, že má motor snahu chytit.
Co ho zkusit povzbudit startsprejem?
Mám totiž např. vyzkoušeno, že když na naftovým filtru odpojíš přívodní potrubí od nádrže a nafta z něj steče zpět do nádrže, tak motor normálně chytne a na chodu motoru se to nijak neprojeví. Prostě si čerpadlo z nějakou bublinou poradí. Navíc pokud jsi točením několikrát vytřískal baterku, bylo by to dávno odvzdušněný.
Prostě to zavzdušněný pravděpodobně nebude, protože se ve vysokotlakým okruhu dosahuje potřebného tlaku paliva a řj. povoluje start tím. že pouští šťávu do vstřiků. Jenže ti jsou rozloženými biosložkami z nafty zalepený a nevstřikují naftu ve správný okamžik. Po delším točení už je ve spalovacím prostoru tolik nafty že se při kompresi sama vznítí a vyvolává to dojem, že má motor snahu chytit.
Co ho zkusit povzbudit startsprejem?
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
-
- Nováček
Jardak: diky v tomto se shodujem... problem je v tom ze uz jsem ten startsprej zkusil... odmontoval jsem dekl sani filtru a poslat to primo do sani.. nejdriv malo... nulova reakce.. pak vic.. nulova reakce.. pak jsem ten sprej pridrzel tak ca 3-4 sekundy a stejne nic..
naopak i po tom co to nechytlo to nejednou (treba po pul minute) vystrelilo ranu, jakoby se motor zbavoval pretlaku.. sedel jsem uvnitr a jakoby si to z niceho nic silne prdlo.. peeeeunnnnn .. a pak jeste jednou
nevim seru na to.. (neseru) silne me to irituje 
naopak i po tom co to nechytlo to nejednou (treba po pul minute) vystrelilo ranu, jakoby se motor zbavoval pretlaku.. sedel jsem uvnitr a jakoby si to z niceho nic silne prdlo.. peeeeunnnnn .. a pak jeste jednou

- Jardak
- Test driver
Spíš by chtělo odmontovat to gumový koleno co je přímo na sání a stříknout to přímo do sání. Od filtru je to do motoru moc dlouhá cesta.
Dobrý taky je, když jeden startuje a druhý tam aplikuje sprej.
Dobrý taky je, když jeden startuje a druhý tam aplikuje sprej.
-
- Nováček
tak to uz jsem taky zkusil... logicky jsem tu cestu chtel zkratit... mama startovala a ja strikal
a strikal....
zvlastni jeze z pocatku to jeste jakoby skyta ale cim dele to tocim, tim to ma tendenci to ne a ne chytnout.. jeste si pamatuju ten posledni start v prosinci.. to uz to auto cca mesic stalo a uz tenkrat ta baterka byla celkem slaba... uz jsem myslel ze to neodjedu, ale nakonec to chytlo a jelo jak vino..

- Jardak
- Test driver
Na ten strat sprej by to ale zavrčet mělo, pokud je motor mechanicky OK.
- ominina
- Junior
Co tam je za naftu? Jestli si tankoval nějakou srágoru (jako já) tak se mohly v čerpadle přilepit nějaký věci - řiká můj otec. Stříkni přímo do hadice k čepadlu lepší naftu...
Mondeo mk4 1.8 Tdci 2007 92kw EGR off
Kawasaki ZX10-R 147Kw
Kawasaki ZX10-R 147Kw
- DaVeE137
- Nováček
Tak se taky vyjádřím
Pokud si ten problém ještě nevyřešil. Doufám, že si ten start sprej stříknul až v trubce za Intercoolerem. Vím říkal si, že jo ale ještě jednou si to ověřím
A pokud pořád nic tak zkus ještě jinou baterku, která je 100% funkční
Nebo vem Multimetr a zkus jí přeměřit. Kolik v ní je volltů
Ta tvoje může být už v prdeli úplně a nemusí se dobře dobít
Protože v zimě to mám stejný. Jenom to vypadá, že to už naskočí. Kontrolky, světla, rádio blikají ale né a né nastartovat 

Ford Focus ST170 2003 - "Hračka"
Ford Focus 1.8 TDDI Tuned 120HP 25PSI of Boost 2001 - "Každodenní"
Ford Focus 1.8 TDDI Tuned 120HP 25PSI of Boost 2001 - "Každodenní"
- Stehnak
- Test driver