Chybová hláška engine malfunction pomoc ?
- enjoy
- Test driver
Re: Chybová hláška engine malfunction pomoc ?
Dost by asi pomohlo, kdyby jsi měl při každé návštěvě servisu řádně sepsaný protokol o reklamaci. Protože v tuhle chvíli už by jsi dávno odstupoval od kupní smlouvy.
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi
-
- Nováček
Já si budu zjišťovat jestli mám právo i na náklady na cesty s tím spojené, protože už mě to vážně sere..Projel jsem kvůli těch servisů cca 1000 kč.
- enjoy
- Test driver
Spis bude zalezet na vztahu narok / vymahatelnost..
- ZaQik
- Admin
zaruka se prodluzuje o dobu, kdy jsi nemohl vec uzivat, protoze byla v servise ... pokud to napotreti neopravi, muzes pozadovat odstoupeni od smlouvy ... idelane by to chtelo log s IDSky, kde je videt chybovy kod (porad stejny)
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
- Lishak
- Pokročilý
Divím se, že jsi přistoupil na nějaký selfmonitoring...
Prostě auto není v pořádku, tady ho máte, uplatňuji reklamaci v záruční době, davaj náhradní auto a do vyřešení mě to dál nezajímá.
Auto bude prokazatelně stát v servise na základě přijímacího protokolu, který pak jasně deklaruje případné prodloužení záruky z důvodu oprav...
Předpokládám, že servisuješ tam, kde jsi koupil. Pak mě dost zaráží přístup prodejce/servisu. Náhradní auto je třeba v Brně běžně hned, jakmile tam odevzdáš klíčky od svého (třeba jen na půl dne)!
Prostě auto není v pořádku, tady ho máte, uplatňuji reklamaci v záruční době, davaj náhradní auto a do vyřešení mě to dál nezajímá.
Auto bude prokazatelně stát v servise na základě přijímacího protokolu, který pak jasně deklaruje případné prodloužení záruky z důvodu oprav...
Předpokládám, že servisuješ tam, kde jsi koupil. Pak mě dost zaráží přístup prodejce/servisu. Náhradní auto je třeba v Brně běžně hned, jakmile tam odevzdáš klíčky od svého (třeba jen na půl dne)!
Ford Mondeo Turnier '08
Titanium X, 2.0 TDCi 103 kW, Sea Grey
Titanium X, 2.0 TDCi 103 kW, Sea Grey
-
- Nováček
V pondělí to vezu do servisu, tam kde to mají zájem řešit. Budu chtít nějaký reklamační list o vadě a taky, že problém požaduji vyřešit. Na náhradní auto se zeptám a taky i na prodlouženou záruku o dobu než chybu vyřeší. Volal jsem i do Ford Motor Company Praha a ptal se na tři stejné vzniklé závady - svítí kontrolka poruchy motoru. Na tohle mě bylo řečeno toto: Když se Vám rozsvítí kontrolka motoru, tak to nic neznamená tedy ještě žádnou závadu nenašli. Např. když ti rupne hadice od turba, za půl roku ti rupne znovu a za rok ti rupne potřetí, tak v tomto případě můžeš odstoupit od kupní smlouvy bez problému. V případě nějakých elektronických chyb to mají vymyšleno dobře ale já se kurva nedám. 

- enjoy
- Test driver
Je tristní, že musíš hledat servis, ve kterém budou mít zájem tvůj problém řešit.
A reklamační protokol je snad samozřejmostí, pokud se k nim dostavíš se závadou na vozidle v době trvání záruky.. oni se tě akorát snaží odlákat co nejdál o d té možnosti, že by jsi nasbíral 3 stejné nebo 4 různé závady...
Já dělám v obchodě a přijde-li člověk s reklamací, vypíšu reklamační protokol a nesnažím se člověka přesvědčit, že je to normální a ať to dál sleduje, že se na to pak případně nějak podíváme.
Někdy je lepší mít věci na papíře předem připravené, nebavit se s nima, nediskutovat. Ty po nich nepožaduješ nic co by jsi neměl, oni ti poskytli záruku na věc, ty ses o ní neprosil.
A reklamační protokol je snad samozřejmostí, pokud se k nim dostavíš se závadou na vozidle v době trvání záruky.. oni se tě akorát snaží odlákat co nejdál o d té možnosti, že by jsi nasbíral 3 stejné nebo 4 různé závady...
Já dělám v obchodě a přijde-li člověk s reklamací, vypíšu reklamační protokol a nesnažím se člověka přesvědčit, že je to normální a ať to dál sleduje, že se na to pak případně nějak podíváme.
Někdy je lepší mít věci na papíře předem připravené, nebavit se s nima, nediskutovat. Ty po nich nepožaduješ nic co by jsi neměl, oni ti poskytli záruku na věc, ty ses o ní neprosil.
-
- Nováček
Tak akorát mě zajímá, pokud nedodrží lhůtu do 30 dní od vyřízení reklamace, jestli musím odstoupit od kupní smlouvy přímo u prodejce nebo musím tam, kde mi to právě řeší? Prodejce je ode mě hodně daleko, tak jsem reklamaci uplatňoval v autorizovaném servise Ford v blízkosti mého bydliště. Máte s tím někdo zkušenosti prosím ?Jinak v servise zatím nemůžou na původ příčiny přijít, protože je to elektronická závada a ne žádná banální výměna např. brzdových kotoučů. Auto podle i přečtení a rad nebudu přijímat jako nějaký pokusný králík s tou samou chybou zpět. Pokud mě ukáží příčinu této závady a díl, který podle reklamačního protokolu objednali jako nový, tak možná bych ho převzal. Náhradní auto nemám, což je taky docela bordel, jak se k tomu staví celkově koncern Ford. Pravidlo Fordem tam a zpátky vlakem platí stále a moje dva vozy značky Ford toto pravidlo plně dokazují. Focus nejezdil v mokru, na tuto závadu jsem si taky musel přijít sám za 2 roky, protože v servise by mě akorát měnili díl za 6000 kč asi do aleluja...No a nové Mondeo kapitola sama o sobě, začalo to na dovolené v Itálii a v Chorvatsku 2x v servise po cestě tam a chyba pořád svítí i nadále. Auto, které je nové a po ujetí 4500 km začne vykazovat závadu motoru a v servise si s tím sami neví rady, to ukazuje samo o sobě kvality těchto aut. Forda už nikdy v životě...Moje čistě osobní zkušenost a názor.
-
- Nováček
Nakonec museli vyměnit celou řídící jednotku PCM a zdá se, že můj problém je u konce:). Snad s tím autem budu už jen dále spokojený. 

-
- Nováček
Čaute vyskočila mi stejná hláška ale auto jede uplně normálně vyresetovaní chyby pomoci pedalu nefunguje vydrží to asi 30s a pak to skočí spátky. Když jsem si to skenoval pomoci univerzalního skeneru ktery umí spíš vw ale umi i ostatní značky tak nenašel žadnou chybovou hlášku.
Po diagnostice ve fordu 1. Buď je to problem se žhavením
2. Problem s ventilatorem
Po diagnostice ve fordu 1. Buď je to problem se žhavením
2. Problem s ventilatorem
Ford Mondeo MK4 2008 2,2 tdci 129kw
-
- Nováček
Moje zkušenost s Engine malfunction. Diagnostika P2121 (chyba polohy pedálu/škrtící klapky nebo nějak podobně) při řazení mělo auto díru v plynu cca 1-2sec. mondeo 1,8 tdci 92Kw a chyba se objevila po výměně spojky. Výměna pedálu -nic .. nebudu to dál komplikovat během hledání nalezeno pár uhnilých kabelů a nakonec zjištěn špatně zasunutý kabel do řídící jednotky motoru - ohnuté kontakty.