Vibrace volantu
- zderem
- Nováček
Už jsem z toho na prášky! Vibruje mi volant nejvíc při 120km/h, někdy je to malinko cítit už i při 80km/h. Kola jsou třikrát vyvažovaný, geometrie dvakrát dělaná, polosy dvakrát měněný( sice ne za nový) dělá to dál. Tlumiče i silentbloky v pořádku! Jen se po těch všech výměnách vibrace zesilují. Nejvíc to dělá při záběru, ale je to znát i ve výběhu, bez kvaltu i při brždění. Mechanici už taky rezignují. Teď už zbývá vyměnit snad jen převodovku, ale to už jsem si mol koupit rovnou novýho Mercedesa!!! Krám jeden. Budu jezdit sockou! 

Ford Focus combi 1,6 16V 74kW 2002 neptun green
- jamaka
- Test driver
a vies urcite ze tie co ste tam dali boli aj dobre? rozoberal ich niekto? skusali ste ci nemaju vnutorne drazky na unasaci?zderem píše:polosy dvakrát měněný( sice ne za nový)
Mne to raz robilo na jednom focuse - vymenil som poloosy medzi dvoma autami a vsetko v pohode. Jeden bol znizeny a druhy nie. Ta zo znizeneho sla do normal auta a ta drazka uz bola na inom mieste a vsetko bolo OK.
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
-
- Nováček
měl jsem podobnej problém po přehození na elektrony.
http://ford-focus.cz/modules.php?name=F ... c&start=15
http://ford-focus.cz/modules.php?name=F ... c&start=15
FF 1,6/74kW LPG r.v.99
- Focusini
- Junior
- zetorista
- Nováček
Re: Vibrace volantu
Zdravim,
ties sa pripojim s problemom v riadeni. Pri jemnuckom zatocini volantom citim, ze volant sa otaca s malim sklbanim, ide nerovnomerne, je to dost neprijemny pocit. Robi to vsak iba za jazdy, ked stojim tak ide krasne hladko, mam pocit ze to robi iba ked je servo odlahcene. Bol uz mi to raz robilo so zimnymi pneumatikami, po prehodine na letne som mal pocit ze to nebolo tak citit a teraz sa to znovu objavilo aj na letnym a uz dost vyrazne.Dik za pomoc.
ties sa pripojim s problemom v riadeni. Pri jemnuckom zatocini volantom citim, ze volant sa otaca s malim sklbanim, ide nerovnomerne, je to dost neprijemny pocit. Robi to vsak iba za jazdy, ked stojim tak ide krasne hladko, mam pocit ze to robi iba ked je servo odlahcene. Bol uz mi to raz robilo so zimnymi pneumatikami, po prehodine na letne som mal pocit ze to nebolo tak citit a teraz sa to znovu objavilo aj na letnym a uz dost vyrazne.Dik za pomoc.
Ford Focus C-max TREND 2004 1,6 TDCI 80 KW
- zetorista
- Nováček
Este ma napadlo, ze za jazdy to moze robit aj kvoli tomu, ze sa postupne s narastajucou rychlostou snizuje ucinok posilnovaca (stara sa o to centralna jednotka), takze to moze byt aj kvoli tomu, len neviem v com je chyba, skuste poradit ak sa niekto s niecim podobnym uz stretol. Mam tam ten elektrohydraulicky posilnovac.
- Hrasek
- Nováček
Cau vsem ty vibrace se objevili i me cca od 130 a fakt neprijemny. Vyresila to dnesni navsteva pneuservisu. Prevazeni kol a jezdi to jak po masle. Ale jak jsem se tady docetl byla to i horsi jako treba poloosy atd. Me to prevazeni stalo 300 coz za zkousku to stoji. Kluci v pneu me rekli ze to byva problem bazarovych aut ze tam davaji vsechno mozny na ty auta a pak to tak vypada. Tak snad jsem nekomu pomohl.
- MART.IN
- Člen klubu
trochu oživim tema
... takže, take mi to vibruje. V závislosti na rychlosti (záběr motoru na to nemá vliv). Auto jsem koupil na zimních gumách a při cca 110km/h to vibrovalo, nevěnoval jsem tomu pozornost, že to budou ty zimáky. Přezul jsem na letní a vibrace se sice zmenšily a posunuly na cca 140, ale jsou tam. Vyvážení překontrolováno. Disky nehází ani o 0,5 mm ani na vyvažovací mašině, ani nasazené na autě. Celkem už jsou to třetí disky a druhé pneu. Vibrace se jen objeví při jiné rychlosti. Je pravda že teď jsou menší.
... takže, take mi to vibruje. V závislosti na rychlosti (záběr motoru na to nemá vliv). Auto jsem koupil na zimních gumách a při cca 110km/h to vibrovalo, nevěnoval jsem tomu pozornost, že to budou ty zimáky. Přezul jsem na letní a vibrace se sice zmenšily a posunuly na cca 140, ale jsou tam. Vyvážení překontrolováno. Disky nehází ani o 0,5 mm ani na vyvažovací mašině, ani nasazené na autě. Celkem už jsou to třetí disky a druhé pneu. Vibrace se jen objeví při jiné rychlosti. Je pravda že teď jsou menší.
Kuga 2,0 TDCi Black Panther 2010
Focus 1,8 EFI Black Panther 2002
Focus 1,8 EFI Black Panther 2002
-
- Nováček
abych se taky přidal...Při rychlosti od 120 do 130km/h začnou lehce vybrovat přední kola a přenáší se to i do sedadel což mě s..e. Zkoušel jsem dát plecháče se zimníma gumama (nové gumy) a dělá to to samé. Ale pokud se dostanu přes 130km/h, tak to přestane 

Ford C-max 1.8TDCi 85kW 2006 GHIA
- vevemafa
- Nováček
Stejný problém po nasazení letňáčů (AEZ ráfek) do 120 km/h poho. pak vibrace (kmitání volantu až to bylo cítit v sedačce) okolo 140km/h se vibrace snížila. Pánové zajel jsem do jiného pneu ser. a nestačil jsem žasnout. Přední kola byla hnuta a zadní také (a to jsem byl na výměně ze zimáků -plecháč na lité AEZ cca před 10 dny s komplet vyvážením) Když to vyvažolal tak se pořád ptal jaký umělec to dělal , že se to tak vůbec nedělá, také mě ukázal jak zadní pneu dostala ránu a sama o sobě kmitá (i tu vyvážil) . Pánové po 45 min.(poctivé práce za 400,-kč) vyvážil všechna kola na NULU. a já jsem to pořádně na dálnici otestovat a smekám před tím pneu-borcem. jedu jak po kolejích nic se nehne no paráda.Dejv666 píše:abych se taky přidal...Při rychlosti od 120 do 130km/h začnou lehce vybrovat přední kola a přenáší se to i do sedadel což mě s..e. Zkoušel jsem dát plecháče se zimníma gumama (nové gumy) a dělá to to samé. Ale pokud se dostanu přes 130km/h, tak to přestane

Ford Focus II - kombi, 1.6 Duratec, 74 KW, šedá sea
-
- Nováček
pěkný....už mám naplánovanou geometrii a znovu vyvážení všech kol. Tak uvidíme kde soudruzi udělali chybu.
-
- Nováček
takže, přední i zadní kola převážena. Na přední nápravě byla nevyváženost. Geometrie se podařila jenom na zadní nápravě, protože na přední je potřeba nahřát šrouby, aby se dala vůbec seřídit. Bohužel v Tasy na to nemají vercajk
Nicméně po otestování můžu říct, že vibrace zmizely 

-
- Nováček
zdravím když brzdím z nejakych 110 -120 tak me lehce vibruje volant spiše haže ze trany na stranu malo ale haže. od nejakch 70 už to nehaže
auto mam pocit že jede rovne když volant pustim.
mam strach že to asi tedy bude kotoučema:((
nechce se mi utracet 300 za vyvaženi aby me řekli že je to geometrii..pak 1000 za geo aby me řekli že je to kotoučema:)..
to zas bude penez
auto mam pocit že jede rovne když volant pustim.
mam strach že to asi tedy bude kotoučema:((
nechce se mi utracet 300 za vyvaženi aby me řekli že je to geometrii..pak 1000 za geo aby me řekli že je to kotoučema:)..
to zas bude penez
Ford Focus 1.6 16V, 11/2001