Auto Kučera

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
PedroH
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PedroH » 09.05.2007 14:14

Takže moje zkušenosti:
auto jsem kupoval poprvé, takže jsem byl poněkud nervozní a nehleděl jsem na všechno-moje chyba.
1)Světla byly evidentně předělané, ale to jsem zjistil, až mi začly hořet pojistky od osvětlení pravé strany a hlavních světel. Nechával jsem to opravit u autoelektrikáře, který mi řekl, že to bylo fušersky opravené.
2)Auto deklarovali jako nehavarované, ale v předávacím protokolu byl stav definován jako nezjištěno - což jsem si všiml až později. Podle předních příčníků v motoru jsem až potom zjistil, že vůz byl havarovaný na pravý bok - předek, přední pravé dveře a zadní strana. Dobře zamaskované pro neznalé oči, ale když se na to expo díval odborník, tak to zjistil.
3)Základní výbava nebyla vůbec žádná (kromě rezervy a zvedáku)
4)Autorádio nefungovalo, i po opravách se vyskytovala pořád ta samá porucha - neladilo. Když jsem chtěl, ať mi zaplatí druhé, které jsem si sehnal, tak mi řekl majitel, že jsem dostal slevu, tak ať si to zaplatím sám. Tak jsem mu nadal do ču... a ko... a sehnal si rádio sám.
5)Deklarovali, že klima je naplněná a funkční, což byla, ale po 2 dnech nechladila - takže jsem to reklamoval, kdy mi řekli, že si to mám opravit sám. Nakonec jsem po ostré hádce s majitelem uhádal výměnu hadic na jejich náklady, náplň jsem platil ze svého (cca 1000 kč).
6)Pneumatiky byly na hranici - zadní úplně sjeté, takže jsem je musel kupovat - navíc nejsou rozměrů povolených (195/60 R15) ale jsou tam 50 profily. Ráfky (lité) jsou tak pobouchané, že je budu muset po letní sezoně dát vyrovnat (pokud to vůbec půjde).
7)Certifikát o původu vozu jsem nedostal - vozidlo dovezeno na nějakou ženskou z Ostravy (uvedena jako 1.majitel), smlouva sepsaná mezi mnou a autobazarem. Ve smlouvě figuruje autobazar jako prodávající, ale jako majitel vozu je ona ženská z Ostravy - moc bych nedal za to, že je s nimi domluvená a funguje jako "bílý kůň". Doporučuju opsat si VIN a zkontrolovat na internetu nebo u známých u policie.
Takže: nedoporučuji nákup auta u nich a když už, tak po velmi pečlivé prohlídce na diagnostice u Forda a nejlépe se znalým automechanikem, ujet s vozem více km - protože diagnostika se maže odpojením baterie a oni baterky připojují až před zkušební jízdou.
Bacha na vyjednané slevy - tu pak používají jako argument na všechny zjištěné závady!!! Většinu vozů vozí z Francie a majitele je pak problém sehnat a člověk, se kterým jsem převážně komunikoval, nemohl sám o sobě nic rozhodnout!
Ford Focus 1,8 tddi 09/2001 facelift 2002. hatchback, stříbrný
Obrázek

Žij tak, abys toho později nelitoval!
Když tě někdo žádá o pomoc, neodmítej - nevíš, kdy ty budeš potřebovat pomoc od někoho jiného!!!

TripleJay
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TripleJay » 09.05.2007 17:06

Hmmm, PedroH, nepotesil si ma... :cry: :cry: :cry: Takze proste dalsi vacsi bazar, resp. dovozca, ktory sa snazi maximalizovat zisk na "nevedomosti", resp. "neznalosti" zakaznika... Ja nechapem ci je to choroba cesko-slovenskeho regionu, ci co Kamarat doniesol pre seba uz 4 mondeo zvonku z D, a nemal absolutne ziadny problem ani s pristupom, ani zo zmluvami. Nechceli mu spustit sice ani euro, ale na kazdom z tych aut sa najazdilo prakticky bez problemov 200.000 km... Tak to potom asi predsa len radsej nove, slabsie a horsie vybavene... Shiiit :evil:

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 09.05.2007 20:58

V nemecku mas tu vyhodu, ze ti reknou, v jakem stavu to auto je. Malokdy se stane, ze by to neodpovidalo tomu, co popisujou. Proto mozna nechteji jit s cenou dolu.
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

Endrju
Nováček
Nováček

Příspěvek od Endrju » 09.05.2007 21:20

Auto Kučera je znama firma. Všichni v okolí do 50 km od Klimkovic (srvisaci i v bazarech) vi. Ze Kucera vozi docela silene bouracky a pak je opravuje, proto maj skoro vsechny auta aktualni technickou protoze za 2 roky uz neprojde. U vsech aut deklaruje ze jsou NEHAVAROVANE a pritom v 90% se jedna krom strechy o celolaky. Kazdopadne ve vetsine pripadu to jde poznat pouhym okem. Znamy se tam ted dival na Passata 96kW a kdyz jsme se na to podivali a pripojili to na diagnostiku tak to bylo komplet rozsypane a fusersky "opravene". A sef se chvastal ze on nikdy nevozi bouracky a ze to do druheho dne opravi (vymaze chybove hlasky v ridici jednotce). Kazdopadne zaver je takovy ze jednani je z jejich strany absolutne neseriozni, pokud se neco pokazi "jakoze to tak temer vzdy je velice brzy" o cem vam nereknou tak to ani neopravi a vyrazi s vami dvere.

Auta se jevi opravu nablizkanym dojmem. I cely bazar obsahuje jen "relativne nove" vozy ale vsechny do posledniho toho maji za sebou uz hodne. A opravdu kdejaky servisak i chlapek z bazaru pro vysloveni Auto Kucera rekne okamzite ze nic nez bouracky (totalky) nevozi.

Brutalne toci tachometry. Takovy passat r.v. 2003 v plne palbe se dobre prodava z 90tkm ze? uz vidim blazna co sesoupe cely volant a koupi si drahe auto na 90tkm ... (mozna tak 90 tkm za rok ) :-)

Poznamka na konec! Jejich financovani je ABSOLUTNE nevyhovujici. Nejdrive vam baba rekne ze jen s havarkou ktera je snad z nejake vyspele zeme kde se plati tvrdsi menou. Kdyz se Vam pak nelibi RPSN 55% (auto za 309 000, akontace 50% na 36 mesicu) tak vam velice ochotna pani vytahne ze skrinky prenosny DVD ktery pry dostanete zdarma. Co na tom ze si auto preplatite jak u lichvare. Takze pokud uz se pro auto rozhodnete tak si to prefinancujte nekde jinde.

Jsou to zlodeji kazdym coulem.

Endrju
Nováček
Nováček

Příspěvek od Endrju » 09.05.2007 21:23

Ja kdyz jsem vybiral auto tak jsem projel vsechny bazary do 100km od Ostravy, tak jsem proste nasel jeden jediny bazar kde stav odpovida popisu aut. Prodavaci reknou na rovinu je to lakovane, poskrabane, tuknute. S autem si muzete zajet do jakeho chcete servisu na otestovani ( u kucery muzete jen do stanice STK ovsem te jejich podmaznute) A hlavne netoci kilometry a auta odpovidaj svemu stavu. > superauta.cz sam jsem si tam sveho c-maxe pred tydnem poridil

couddy
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od couddy » 09.05.2007 21:36

Endrju píše:Ja kdyz jsem vybiral auto tak jsem projel vsechny bazary do 100km od Ostravy, tak jsem proste nasel jeden jediny bazar kde stav odpovida popisu aut. Prodavaci reknou na rovinu je to lakovane, poskrabane, tuknute. S autem si muzete zajet do jakeho chcete servisu na otestovani ( u kucery muzete jen do stanice STK ovsem te jejich podmaznute) A hlavne netoci kilometry a auta odpovidaj svemu stavu. > superauta.cz sam jsem si tam sveho c-maxe pred tydnem poridil
takže myslíš dobrá volba? mám tam jet? :)
Couddy-Ford Focus kombi 1.6 16v 00/01 Ghia
Obrázek www.sherpaski.cz,www.skicamp.cz

Endrju
Nováček
Nováček

Příspěvek od Endrju » 09.05.2007 22:33

No ja muzu mluvit za me v tom, ze auta tam jsou zachovale. Kilometry nejsou podivne a kdyz je neco po laku tak reknou co vsechno a proc .. a nekdy kdyz se zatlaci ukazou i foto primo z dovozu pred upravou. Kazdopadne to nejsou Kucerovy totalky.

A pokud chces jet ke Kucerovy tak snad jen> Good luck! :-)

TripleJay
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TripleJay » 09.05.2007 23:23

Endrju: Diky moc, fakt si mi pomohol... :) Takze tym padom Kucera je u mna uplne out, neva, som o nieco opat mudrejsi... Skusim pozret tie superauta.cz, aj ked te nazov nie je bohvie co :wink: :lol:

tonmen
Nováček
Nováček

Příspěvek od tonmen » 10.05.2007 10:02

Pánové velmi solidní diskuse na téma poctivosti prodejce.
Ten Kučera už asi zde na fóru nikomu auto neprodá :wink:

PedroH
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PedroH » 10.05.2007 10:03

Endrju píše:Auto Kučera je znama firma. Všichni v okolí do 50 km od Klimkovic (srvisaci i v bazarech) vi. Ze Kucera vozi docela silene bouracky a pak je opravuje, proto maj skoro vsechny auta aktualni technickou protoze za 2 roky uz neprojde. U vsech aut deklaruje ze jsou NEHAVAROVANE a pritom v 90% se jedna krom strechy o celolaky. Kazdopadne ve vetsine pripadu to jde poznat pouhym okem. Znamy se tam ted dival na Passata 96kW a kdyz jsme se na to podivali a pripojili to na diagnostiku tak to bylo komplet rozsypane a fusersky "opravene". A sef se chvastal ze on nikdy nevozi bouracky a ze to do druheho dne opravi (vymaze chybove hlasky v ridici jednotce). Kazdopadne zaver je takovy ze jednani je z jejich strany absolutne neseriozni, pokud se neco pokazi "jakoze to tak temer vzdy je velice brzy" o cem vam nereknou tak to ani neopravi a vyrazi s vami dvere.

Auta se jevi opravu nablizkanym dojmem. I cely bazar obsahuje jen "relativne nove" vozy ale vsechny do posledniho toho maji za sebou uz hodne. A opravdu kdejaky servisak i chlapek z bazaru pro vysloveni Auto Kucera rekne okamzite ze nic nez bouracky (totalky) nevozi.

Brutalne toci tachometry. Takovy passat r.v. 2003 v plne palbe se dobre prodava z 90tkm ze? uz vidim blazna co sesoupe cely volant a koupi si drahe auto na 90tkm ... (mozna tak 90 tkm za rok ) :-)

Poznamka na konec! Jejich financovani je ABSOLUTNE nevyhovujici. Nejdrive vam baba rekne ze jen s havarkou ktera je snad z nejake vyspele zeme kde se plati tvrdsi menou. Kdyz se Vam pak nelibi RPSN 55% (auto za 309 000, akontace 50% na 36 mesicu) tak vam velice ochotna pani vytahne ze skrinky prenosny DVD ktery pry dostanete zdarma. Co na tom ze si auto preplatite jak u lichvare. Takze pokud uz se pro auto rozhodnete tak si to prefinancujte nekde jinde.

Jsou to zlodeji kazdym coulem.
Nevím, možná mám štěstí v tom, že moje auto není totálka - jen pravý bok bouchnutý a nic moc rovnané - dle odborníka, kterého jsem se náhodou zeptal. Nicméně zatím na diagnostikách a seřízeních podvozků atd. procházím vpohodě, takže důležité jízdní prvky nebyly zřejmě havárií poškozeny. Snad jsem měl štěstí...
Ale s tím jeho jednáním máš naprostou pravdu. A když mu člověk řekne, že ho bude žalovat, tak v klidu řekne, že můžu a že se bude moc divit, pokud to náhodou vyhraju. Zkoušel jsem i ČOIku v Ostravě, ale řekli mi, že je to občanskoprávní spor, který jim nepřísluší řešit a že nemůžou provést kontrolu.
V Německu je stáčení km na automobilech trestný čin, bohužel u nás ani přestupek!!!
Obrázek

Když tě někdo žádá o pomoc, neodmítej - nevíš, kdy ty budeš potřebovat pomoc od někoho jiného!!!

TripleJay
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TripleJay » 10.05.2007 10:32

Nuz, urcite by som skor predychal stocenych par 10 tisic kilometrov (aj ked to samozrejme nie je vyhra ) :lol: ako ked tvrdi ze to bolo len "strajchnute", popripade parkovaci tukanec a v skutocnosti auto bolo mozno na stolici vyrovnavane... :x
Darmo, ranny kapitalizmus sa vyznacuje chorobnou tuzbou za chvilu sa stat tucnym milionarom, bez nejakej dlhodobej vizie a tym padom vidiet ze orientacia na zakaznika je niekde v prvej desiatke od konca :?
Ale mam noveho kandidata : http://home.mobile.de/SIDeQe3TJkvB.dWTk ... ontactForm

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 10.05.2007 11:15

A,co keby si sa skusil obratit na naseho Foki-ho?Urcite by ti vedel zohnat nieco paradne a s osobnou zarukou,ako skusat stastie po takychto"pokutnych" bazaroch.Ani kupa v D uz nieje zarukou serioznosti,lebo aj tam auta predavaju sami Turci,Albanci,Rusi atd a to su tiez riadny spekulanti.Ako tak citam,chces za auto vyhodit dost penazi,tak treba veeelmi opatrne :idea: :wink:

PedroH
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PedroH » 10.05.2007 12:50

Určitě bych doporučil Fokiho, to je záruka!!!
Obrázek

TripleJay
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TripleJay » 10.05.2007 13:33

Na kupu svojho si este pockam, treba dostudovat :(
Ma to ist do rodiny, pozeral som aj nove (musi to byt nizsia stredna trieda) ale strop mame 500.000,- za co sa veru vyskakovat neda, tak som pomaly zacal pozerat jazdene, ale co najnovsie a s najmensimi kilometrami do cca 450.000,-
Uvidim co povie "financmajster" a skusim toho Fokiho kontaktovat :)

Forfoc
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Forfoc » 10.05.2007 17:46

TripleJay píše:Aby bolo jasne, uvediem aj konkretne nimi poskytnute udaje a foto:
Focus 1.6 TDCi GHIA
Druh Osobní
V provozu od 02/2006
Tach. 18 094 km
Objem 1 560 ccm
Druh paliva nafta
Stav perfektní
STK 03/2009
Karoserie hatchback /5
Výkon 80 kW (109 PS)
Barva stříbrná metalíza
Počet míst 5
Cena 379 000 Kč
Možnosti financování leasing, spotřebitelský úvěr
Poznámka koupeno v F, první majitel, nehavarované
CENA VOZIDLA PŘI ZAKOUPENÍ NA ÚVĚR
Výbava aut. klimatizace, 6 x airbag, ABS, originál autorádio, CD přehrávač, el. okna, posilovač řízení, imobilizér, palubní počítač, hliníková kola, pevná střecha, multifunkční volant, nastavitelný volant, výškově nastavitelná sedadla, tónovaná skla, centrál dálkový, otáčkoměr, el. zrcátka, vyhřívaná zrcátka, senzor světel, senzor stěračů, tempomat, venkovní teploměr, přídavné světlomety, dělená zadní sedadla, manuální převodovka, zadní stěrač
Koupil bych raději zcela nové. Rozdíl už nebude až tak velký. Ford Focus Collection 1,6TDCI je nyní za 429900,- Kč a ve výbavě má:
Manuální klimatizace
6 airbagů
Stereorádio / CD přehrávač 6000, 6 reproduktorů, dálkové ovládání
Tempomat s 4paprskovým volantem potaženým kůží
Palubní počítač
16" ocelová kola
Rám mřížky chladiče v barvě vozu
Řadicí páka se stříbrnou ozdobou
ABS s el. rozdělovačem brzdné síly EBD
Centrální zamykání s dálkovým ovládáním
Elektricky ovládaná přední okna
Elektricky ovládaná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka
Sloupek řízení nastavitelný ve 4 směrech
Imobilizér
Při trošce šikovnosti a ochoty prodejce se dá vyjednat ještě nějaká sleva případně nějaká výbava navíc.
Podobná nabídka s podobnou výbavou Trend-X je i na Slovensku za 499000,- Sk.
Ford Focus Kombi Titanium-X 1.8 92kW Duratec HE , FL 2008, Silver Moondust
Měl jsem: Ford Focus 1.6 74kW r.2006 Aquarius Blue
ObrázekObrázek

Odpovědět

Zpět na „Rady prodej - nákup“