Neidentifikované zvuky zpod kapoty

enjoy
Test driver
Test driver

Re: Neidentifikované zvuky zpod kapoty

Příspěvek od enjoy » 10.05.2014 09:12

Viděl si Forest Gump? Je tam jedna hláška.. "pro hlupáka každý hloupý..."
Takže, vynechme osobní invektivy a vraťme se k tématu..
Pro automechanika je požehnání, když závada na autě vydává nějaký zvuky, jde v podstatě na jisto. Teda automechanik jo, ne patlal, u kterýho si patrně byl ty.
Takže, zkus to ještě jednou a jinde.. chápu, že peněz není na vyhazování, ale pokud si s tím neporadíš sám a internetové fórum ti podle mě v tomto moc nepomůže.
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi

smoula
Test driver
Test driver

Příspěvek od smoula » 10.05.2014 09:13

Ono by fakt stačilo kdyby natočil video a dal to sem :dih:

miki21
Test driver
Test driver

Příspěvek od miki21 » 10.05.2014 09:33

Normálně jsem dostal strach, tak radši uteču s dětma do Zoo. Tak mu to tady dobře opravte, ať je spokojený s tím, co mu tady kdo odpoví...jinak nás pobije všecky :mrgreen:
Snažil jsem se být slušný, ale někdy to nejde.
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.

skurt
Nováček
Nováček

Příspěvek od skurt » 10.05.2014 09:37

Tady je natočené to video: https://www.youtube.com/watch?v=KM5IvsIvqD0
Nevím jak moc to půjde poznat, ale ten zvuk co to dělá na volnoběh taky není stejně klidný a tichý co býval.

Přikládám ještě fotku něčeho co jsem našel dole. Jsou tam nějaké dvě "kulaté gumové věci", které mají být připevněné k výfuku zhruba v polovině podvozku auta a jedna z nich je utržená. Určitě to není správně, ale nedomnívám se, že ten rachot dělá právě toto. Přesto to radši posílám.

Honza
Přílohy
DSC_0161.jpg
Ford Focus 1.6, benzín, hatchback, 3 dveře, tmavě modrý, moc pěkný.

smoula
Test driver
Test driver

Příspěvek od smoula » 10.05.2014 09:39

:palec_nahoru:

Jop, hele podobnej rachot mi kdysá dělal ten stříbrnej plech, byl uvolněnej. Nicméně mi mi přijde že má děravej výfuk :palec_nahoru:

skurt
Nováček
Nováček

Příspěvek od skurt » 10.05.2014 09:45

No tak abych se neopakoval, protože to by bylo skutečně hloupé:
Jak poznám prasklý výfuk?
Musím najít tu díru?
Bude vůbec vidět?
Stává se to většinou blíž k motoru, nebo ke konci výfuku?
Bude někde v Brně místo, kam si můžu zajet na takové ty dvě koleje a podívat se rozumně na spodek?

Honza

skurt
Nováček
Nováček

Příspěvek od skurt » 10.05.2014 09:48

Jináč enjoy: Ten patlal se jmenoval autorizovaný servis.

Nonid
Test driver
Test driver

Příspěvek od Nonid » 10.05.2014 11:27

Deravej vejfuk poznas presne podle tohodle zvuku, ze auto zni trosku jako WRC nebo ladeny auta s rezonatorem. Diry jsou vetsinou na spodu tlumicu nebo trubek, vyjimecne ve svarech. Da se to zjistit tak, ze jeden zacpe vejfuk hadrem a druhej nastartuje... Kdyz ti to nechytne, deravej neni :)

Jinak tohle drnceni klidne muze bejt i samotnej vejfuk litajici dole ze strany na stranu.. .Ale spis, jak rika smoula, to bude ten tepelnej stit.

Hele, autorizak neni u nasich aut uz moc zaruka kvality. Doporucuju se podivat do topicu o servisech, je tam tusim i Neorigo servis Brno a tam si najdes, koho potrebujes :)
Ford Focus ST170, 2002, 5dv, Panther Black, 2016-
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
Ford Focus 1.6 16V, hatchback, aquamarine blue
Ford Focus 1.8 16V, 2003, 5dv, Černá Panther, 2013-2017

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od stano. » 10.05.2014 11:42

Pocuvaj hrdina. Myslis si, ze si v materskej skolke, ked si starsi ako vacsina z nas?
Nikto ta tu neurazal. Normalne od teba pytali detaily. Co ti vadi na tom, ze si mas dopisat typ auta a poskytnut presnejsie info? Tvoja poziadavka je asi typu: Nestartuje. A co? Motorka, traktor, avia? Toci starter, netoci? Co kontrolky...atd.
Tvoj druhy prispevok bol ofenzivny a urazal si ludi, od ktorych chces pomoct. Tak bud sa spravaj slusne, alebo tahni do prdele. Kazdy sa tu k tebe spraval slusne, aj napriek tomu, ze si buran.
Podla tvojho spravania je mozne, ze sa na inom fore k tebe spravali utocne a nepekne. KEd sa pozeram na tvoj prejav, ani ma to neprekvapuje. S tymto si prisiel sem a automaticky si zacal byt vztahovacny. Laskavo sklop usi, ospravedln sa dotycnym a mozes si vycitat, co si spravil.
Kvoli tvojmu spravaniu k tvojmu problemu nereagujem.

skurt
Nováček
Nováček

Příspěvek od skurt » 10.05.2014 19:45

Stano, nevím jestli umíš číst, ale pokud mi nemáš zájem pomoct, tak prosím nereaguj vůbec, děkuji.

Nonid: No, zní to uplně přesně jako WRC. Je to ve skutečnosti docela vtipný, když jedu :)
V pondělí ráno jedu na výměnu oleje do servisu, který jste chválili v sekci se servisy, tak uvidím, jaký tam budou mít přístup, pokud z nich budu mít dobrý pocit a nebudu se bát nechat tam auto s problémem typu "dělá to něco, co se mi nelíbí", vrátím se tam.

Nicméně ten tepelnej štít - to stříbrné na fotce kolem výfuku, to je na jednom místě špatně přidělané a na jiném asi prorezlé, takže to nedrží, ale zkoušel jsem to přidržet a řekl bych že rámusu to nezabránilo. Ale napsal jsem si to na seznam věcí, co bych rád napravil.

Ještě zkusím ten tip s ucpaným výfukem. Doufám, že si tím to auto nemůžu poškodit, to bych poměrně nerad.

Díky moc
Honza

enjoy
Test driver
Test driver

Příspěvek od enjoy » 10.05.2014 20:59

Autorizovaný servis ti to předal zpět tak, jak si to tam přivezl?
Můžu vědět o který autorizovaný servis se jedná? Abych se jim vyhnul obloukem.
Sám sis dokázal najít, že máš utržený úchyt výfuku, tak to pořeš jako první. Pokud se auto jízdně chová stejně, pouze dělá kravál, nebude nic s výfukovým potrubím, jen ti tam něco rezonuje, což by klidně mohlo být tím utrženým uchycením. Potom to může být uvolněným žárovým plechem, který chrání podlahu auta od výfukového potrubí.
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od stano. » 10.05.2014 21:03

skurt píše:Stano, nevím jestli umíš číst, ale pokud mi nemáš zájem pomoct, tak prosím nereaguj vůbec, děkuji.
Citat viem velmi dobre. A prave preto ti to pisem. Nerozkazuj, kto co moze robit. A ked ti je neprijemna reakcia na tvoju osobu, tak sa mas spravat normalne. Pomoct mam zaujem, ale kvoli tvojmu spravaniu teraz veru nie. Pozitivne je, ze si (konecne) zmenil retoriku a aj trochu slusnosti je tam vidiet.

skurt
Nováček
Nováček

Příspěvek od skurt » 11.05.2014 01:08

Enjoy: Bylo to tak, že jsem to dovezl do autorizovaného servisu s popisem chyby: nestartuje mi to. Dostal jsem nový startér a zaplatil 2000Kč. Druhý den auto nechtělo nastartovat docela stejně jako v den servisu. Servis to je tento: http://www.auto-sindler.cz/

Stano: Jedna dlouhá urážlivá ofensivní věta, která se strefuje nejen do tvého nesprávně velkého sebevědomí o schopnosti číst, ale taky do schopnosti přemýšlet a obsahující několik slov, která ve spisovné češtině znamenají označení mentálních chorob, ale v hovorové jsou to nadávky.

Nonid: Tak bohužel auto při ucpaném výfuku nastartovalo :( Takže mám asi pech. Zítra se mi na to ještě mrkne kolegáček, uvidím co mi řekne a v pondělí to vezu do toho servisu, tak to tam možná hnedle nechám. Chjo.
Díky moc za pomoc!

Nonid
Test driver
Test driver

Příspěvek od Nonid » 11.05.2014 01:09

Deravej vejfuk neni zas tak draha zalezitost :wink:
Ford Focus ST170, 2002, 5dv, Panther Black, 2016-
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
Ford Focus 1.6 16V, hatchback, aquamarine blue
Ford Focus 1.8 16V, 2003, 5dv, Černá Panther, 2013-2017

skurt
Nováček
Nováček

Příspěvek od skurt » 11.05.2014 01:14

Já nevím kde, ale někde jsem se doslechl něco o 12 tisících :/
H.

Odpovědět

Zpět na „Focus - benzínové 1998 - 2004“