Dezinfekce klimatizace

Prostě vše kolem vzduchu.....
Odpovědět
staroch
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od staroch » 01.05.2007 22:52

losfocusos píše:no koukal sem na to a ten pylovej flitr je pdo tou mrizkou cernou ale nevim jestli do toho pujdu pac jak se znam tak urco nejakou tu packu ulomim :oops:
No jasně, jen nevím jestli bude stačit odcvakat ty přední packy. To vyjde tak tak. Anebo... možná se mrknu do manuálu :lol: :lol: :lol: :lol:
FOFO TDDi 1,8 66kw 2001+facelift. fotoweb:https://www.foto-michalek.blog.cz

Obrázek
Život je jen krátký odraz měsíce na kapce vody padající ze zobáku letícího vodního ptáka.

losfocusos
Junior
Junior

Příspěvek od losfocusos » 01.05.2007 23:44

ja to asi nastrikam vsude krom do toho pyl flitru :oops: nechce se mi to rozdelavat :wink:

Mira
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira » 02.05.2007 11:01

Skubi píše:to ti to desinfikovali bez výměny filtru? hlavě že tam inzerují, že je ho vhodné při desinfekci vyměnit :wink:
Skubi: jestli to bylo na mě, tak jsem si ho s příchodem jarního počasí vyměnil sám. ušetřil jsem za práci a pár kaček možná i za filtr :)
Byl: FFI 11/2002 Galerie Byl: FFII 12/2008 LPG Galerie - prodán s 340tis. km na tachu
Je FFIII 9/2017 Galeriea opět jedeme na LPG

Mira
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira » 02.05.2007 11:07

staroch píše:
losfocusos píše:no koukal sem na to a ten pylovej flitr je pdo tou mrizkou cernou ale nevim jestli do toho pujdu pac jak se znam tak urco nejakou tu packu ulomim :oops:
No jasně, jen nevím jestli bude stačit odcvakat ty přední packy. To vyjde tak tak. Anebo... možná se mrknu do manuálu :lol: :lol: :lol: :lol:
myslím, že jen ty přední packy nepomůžou, lepší to vyndat celý. packy nezlomíš pokud to budeš vyndávat tahem. když použiješ násilí, škubání a trhání tak to zlomíš určitě :)
když už to bude venku tak si vyčistíš vše okolo - já tam měl nafoukaný listí a všelijakej marast.
Byl: FFI 11/2002 Galerie Byl: FFII 12/2008 LPG Galerie - prodán s 340tis. km na tachu

Peter
Junior
Junior

Příspěvek od Peter » 04.05.2007 18:16

Neviete niekto kde je odtokova trubka vyparnika klimatizacie? Alebo ako nastriekam ten sprej do vyparnika v navode je pisane ze sa ma nastriekat priamo do vyparnika asi preto lebo je to pena je k tomu asi pol metrova hadicka s rozprasovacom....
Ford Focus r.v. 99 1.8TDDi Trend 3dv Panther black
Obrázek

staroch
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od staroch » 04.05.2007 20:46

Peter píše:Neviete niekto kde je odtokova trubka vyparnika klimatizacie? Alebo ako nastriekam ten sprej do vyparnika v navode je pisane ze sa ma nastriekat priamo do vyparnika asi preto lebo je to pena je k tomu asi pol metrova hadicka s rozprasovacom....
Asi bych měl vědět, když to vyrábíme :lol:
výparník je umístěn uvnitř poblíž těch otvorů, jak fouká vzduch do vozu. U výparníku se rozdělují na jednotlivé výfuky do kabiny.
Odtoková trubka výparníku se zřejmě rozumí právě tyto otvory, protože uvnitř výparníku proudí chladící medium a nedoporučoval bych se dovnitř dostávat. Výstupní trubka z výparníku je taky výstup tohoto media.
takže bych to prostě nastříkal do těch středních otvorů, do hloubky, jak vychází ta hadička. Tam by mohl být někde ten výparník. Z bočních otvorů k němu asi nedosáhneš.
Příští týden můžu poslat schéma, ale není na focus... jen orientačně.

Obrázek
Život je jen krátký odraz měsíce na kapce vody padající ze zobáku letícího vodního ptáka.

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 04.05.2007 20:58

Vzdyt ty klimy maji stejny princip, schema musi byt hodne podobne.
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White
Obrázek
Obrázek

Peter
Junior
Junior

Příspěvek od Peter » 04.05.2007 21:14

ja som myslel ze to tam mam nastiekat cez odtokovu trubku pomocou ktorej vyteka zkondenzovana voda z vyparniku ale neviem ci som to dobre pochopil... :roll:
Obrázek

staroch
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od staroch » 04.05.2007 21:17

pelen píše:Vzdyt ty klimy maji stejny princip, schema musi byt hodne podobne.
No to máš pravdu, ale právě rozměry vzduchového potrubí se liší.

Obrázek

staroch
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od staroch » 04.05.2007 21:18

Peter píše:ja som myslel ze to tam mam nastiekat cez odtokovu trubku pomocou ktorej vyteka zkondenzovana voda z vyparniku ale neviem ci som to dobre pochopil... :roll:
Aha, počkej tak to zas nenapadlo mně. No ale to nevím kde je, ale když to nastříkáš k výparníku tou nebo jinou cestou, tak je to myslím jedno.

Obrázek

Mira
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira » 05.05.2007 12:11

Peter píše:ja som myslel ze to tam mam nastiekat cez odtokovu trubku pomocou ktorej vyteka zkondenzovana voda z vyparniku ale neviem ci som to dobre pochopil... :roll:
přesně tak. ideální najet na jámu a zespodu se ta hadička šoupne dovnitř a šplouchá se to tam a šplouchá :wink:
.... že mě nenapadlo to vyfotit když jsem to dělal ....

to Peter:
ale když se mrkneš pod auto, myslím že to brzy objevíš :wink:

Peter
Junior
Junior

Příspěvek od Peter » 05.05.2007 12:41

Keby si mal auto znovu na jame tak to vyfot a hod to sem dík...
Obrázek

staroch
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od staroch » 07.05.2007 23:54

Tak jsem si šel koupit do cartipu nějakou tu dezinfekci, protože jsem vymělnil pylový filtr a stále mi ten fukar smrdí jak sáček z vysavače.
No a oni mi řekli, že je jarní sleva a za 590,- mi vydesinfikují oni kompletní "vduchotechniku". Tak do toho možná půjdu.

Obrázek

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 08.05.2007 10:20

staroch píše:
Peter píše:Neviete niekto kde je odtokova trubka vyparnika klimatizacie? Alebo ako nastriekam ten sprej do vyparnika v navode je pisane ze sa ma nastriekat priamo do vyparnika asi preto lebo je to pena je k tomu asi pol metrova hadicka s rozprasovacom....
Asi bych měl vědět, když to vyrábíme :lol:
výparník je umístěn uvnitř poblíž těch otvorů, jak fouká vzduch do vozu. U výparníku se rozdělují na jednotlivé výfuky do kabiny.
Odtoková trubka výparníku se zřejmě rozumí právě tyto otvory, protože uvnitř výparníku proudí chladící medium a nedoporučoval bych se dovnitř dostávat. Výstupní trubka z výparníku je taky výstup tohoto media.
takže bych to prostě nastříkal do těch středních otvorů, do hloubky, jak vychází ta hadička. Tam by mohl být někde ten výparník. Z bočních otvorů k němu asi nedosáhneš.
Příští týden můžu poslat schéma, ale není na focus... jen orientačně.
Staroch:kde pracujes? robite vyparniky, alebo cele HVAC moduly?

staroch
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od staroch » 08.05.2007 10:48

.[/quote]

Staroch:kde pracujes? robite vyparniky, alebo cele HVAC moduly?[/quote]

Bohužel ani jedno. Pro klimatizaci vyrábíme trubkové a hadicové rozvody včetně tlakových spínačů a co k tomu patří. Plus akumulátor. To je taková asi tak litrová hliníková plechovka, kterou uvidíš v motorovém prostoru před pravým předním blatníkem. Má za úkol dávkovat do chladícího media aerosol oleje pro mazání čerpadla, odlučovat zkapalněný olej a vlhkost.
Jinak dělám v Autopalu.
Výparník a ostatní komponenty se vůbec v Ćesku nedělají. :cry:

Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Focus - klimatizace a ventilace“