Hluk od zadní nápravy
-
- Člen klubu
Re: Pískání od zadního kola....prosím o radu
Cerpadlo mas v nadrzi.
-
- Nováček
Re: Pískání od zadního kola....prosím o radu
a jak poznám jestli je to čerpdalo nebo brzdy?
dělá to jen při jízdě,když stojím tak ne.
dělá to jen při jízdě,když stojím tak ne.
- foker
- Pokročilý
Re: Vrzání brzdového klíče zadního bubnu
Mne to tiez vrzga a dohana ma to k sialenstvu.Presne ako to pisal Jardak.Som to tam trocha namazal ale aj tak to piska.Nejaky lepsi napad nemate?
Naposledy upravil(a) foker dne 09.08.2015 12:04, celkem upraveno 1 x.
Ford S-Max 2014 2.0TDCi 120kW
- Mrnič
- Nováček
Písknutí/vrznutí po puštění brzdového pedálu
Ahoj všichni, procházel jsem fórum, fulltextoval co šlo, ale nenarazil jsem na tento problém...
Poslední 2 měsíce mám problém když např. stojím na semaforech, mám sešlápnutý pedál brzdy a po odšlápnutí se ozve takový vrznutí jako když vrznou starý dveře, dělá to opravdu při každém odšlápnutí a zdá se mi že to jde od zadních (bubnových) brzd. Zatím jsem to nezkoušel ničím promazávat, pouze bych rád věděl jestli se s tím někdo nesetkal, nebo to vyřešil. Fakt mě to štve a přijdu si jak když mám starou 120tku
Díky za všechny rady nebo užitečný odkazy na fóru.
Fordu zdar.
Poslední 2 měsíce mám problém když např. stojím na semaforech, mám sešlápnutý pedál brzdy a po odšlápnutí se ozve takový vrznutí jako když vrznou starý dveře, dělá to opravdu při každém odšlápnutí a zdá se mi že to jde od zadních (bubnových) brzd. Zatím jsem to nezkoušel ničím promazávat, pouze bych rád věděl jestli se s tím někdo nesetkal, nebo to vyřešil. Fakt mě to štve a přijdu si jak když mám starou 120tku

Díky za všechny rady nebo užitečný odkazy na fóru.
Fordu zdar.

Ford Focus 1.6 Ti-VCT [sport]
- lucky.jack
- Test driver
Re: Písknutí/vrznutí po puštění brzdového pedálu
Řekl bych, že je to tenhle problém
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 84&t=34964

Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 koníků
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
- Mrnič
- Nováček
Re: Písknutí/vrznutí po puštění brzdového pedálu
Jojo díkes, to je to vlákno, ale nikdo to moc neřeší, ale asi mi nezbyde než to rozebrat a juknout na to no... 

Ford Focus 1.6 Ti-VCT [sport]
- lucky.jack
- Test driver
Re: Vrzání brzdového klíče zadního bubnu
SLOUČENO.
Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 koníků
-
- Nováček
Hluk od pravé zadní nápravy
Forďáci, potřeboval bych poradit.
Klepe mi něco velmi znatelně na pravém zadním kole. Silentbloky na ramenách mám dost použité, při vyvěšení kol se osky už neudrží v ose, guma je zpuchřelá, nová ramena na cestě. Zvuk který se ale ozývá jde jenom od jednoho kola. Celkem vysoká frekvence klepání, nedělá to na rovném povrchu a co mi příjde nejvíc zvláštní a mohlo by poslouži jako vodítko - pokud jen trošku začnu brzdit, klepání zmizí. Původně jsem si myslel co mi řekli v servisu že stabilizátor by měl mít kovové uložení a když se vymačká klepe. To mi ale nesedí na to že když začnu brzdit, tak to přestane.
Nicméně intenzita zvuku je taková že když stáhnu okénko, je to naprosto zřetelně slyšet (slyšet je i když jsou zavřená). Frekvence stoupá s tím jak se zhoršuje kvalita silnice ale nemá pravidelný charakter. Prostě to někdy cvaká víc, někdy míň, nemá to pravidelný rytmus.
Neví někdo?
Klepe mi něco velmi znatelně na pravém zadním kole. Silentbloky na ramenách mám dost použité, při vyvěšení kol se osky už neudrží v ose, guma je zpuchřelá, nová ramena na cestě. Zvuk který se ale ozývá jde jenom od jednoho kola. Celkem vysoká frekvence klepání, nedělá to na rovném povrchu a co mi příjde nejvíc zvláštní a mohlo by poslouži jako vodítko - pokud jen trošku začnu brzdit, klepání zmizí. Původně jsem si myslel co mi řekli v servisu že stabilizátor by měl mít kovové uložení a když se vymačká klepe. To mi ale nesedí na to že když začnu brzdit, tak to přestane.
Nicméně intenzita zvuku je taková že když stáhnu okénko, je to naprosto zřetelně slyšet (slyšet je i když jsou zavřená). Frekvence stoupá s tím jak se zhoršuje kvalita silnice ale nemá pravidelný charakter. Prostě to někdy cvaká víc, někdy míň, nemá to pravidelný rytmus.
Neví někdo?
2006 Focus II kombi 1.8 benzin aneb benzínová atmosféra bude vždycky lepší než ropák
-
- Člen klubu
Re: 1.8 benzín 2006 - klepání od pravé zadní nápravy
Zadne brzdove platnicky.
-
- Nováček
Ptám se blbě protože o tom nic nevím.
Destičky počítám jsou uvolněné. Takže sundat kolo a dotáhnout to? Jsou na šroubech? Předpokládám že na to přijdu když to uvidím...
Destičky počítám jsou uvolněné. Takže sundat kolo a dotáhnout to? Jsou na šroubech? Předpokládám že na to přijdu když to uvidím...
2006 Focus II kombi 1.8 benzin aneb benzínová atmosféra bude vždycky lepší než ropák
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
nejdou dotahnout , bud jsou blbe dane nebo je potreba napruzit perko co je na jedne
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
Včera jsem shodil kolo. Je to destička, vnitřní. Ten kravál co to dělá je neuvěřitelný...
Dík za tip.
Dík za tip.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
ma perko ?
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
Jestli perkem myslíš kus drátu napruženého asi krutem tak to je na vnější straně 100%. Na vnitřní si nejsem jistý.
Každopádně pohyb který to dělá je jakoby by měla držet na dvou čepech a jeden není, takže se točí kolem jedné osy a v tom jak je limitována dělá kravál. Musím a tím do servisu, straně mě to mrdá! Hlavně když jedu tak je to jako nějaká rachotina...
Každopádně pohyb který to dělá je jakoby by měla držet na dvou čepech a jeden není, takže se točí kolem jedné osy a v tom jak je limitována dělá kravál. Musím a tím do servisu, straně mě to mrdá! Hlavně když jedu tak je to jako nějaká rachotina...
-
- Nováček
Klepání plech o plech u zadní nápravy
Zdravím,
mám FoFo combi 2008 a všiml jsem si, že mi od zadní nápravy vychází při přejezdu jakékoliv nerovnosti plechové klepání. Jako by kryt výfuku mlátil o výfuk nebo o nápravu. Tak jsem byl s autem na rampě, ale výfuk i jeho krytí je naprosto v pořádku. Dokonce jsem ho na pár místech zpevnil, ale stejně to nepomohlo. Jinak při přejezdu nerovnosti vypadá náprava OK. Při kontrole silentbloku jsem přišel na dva načnuté silentbbloky na spodním rameni zadní nápravy. Viz. foto (označeny červeně) a při pohledu na foto jsem si všiml, že jsem vůbec nezkontrolovat ty silentbloky označené modře. Je možné, že to dělaji ty modře označené silentbloky, které jsem jediné nekontrolovat?
A dají se sehnat samostatně ty dva označené červeně nebo se musí kupovat celé rameno?
mám FoFo combi 2008 a všiml jsem si, že mi od zadní nápravy vychází při přejezdu jakékoliv nerovnosti plechové klepání. Jako by kryt výfuku mlátil o výfuk nebo o nápravu. Tak jsem byl s autem na rampě, ale výfuk i jeho krytí je naprosto v pořádku. Dokonce jsem ho na pár místech zpevnil, ale stejně to nepomohlo. Jinak při přejezdu nerovnosti vypadá náprava OK. Při kontrole silentbloku jsem přišel na dva načnuté silentbbloky na spodním rameni zadní nápravy. Viz. foto (označeny červeně) a při pohledu na foto jsem si všiml, že jsem vůbec nezkontrolovat ty silentbloky označené modře. Je možné, že to dělaji ty modře označené silentbloky, které jsem jediné nekontrolovat?
A dají se sehnat samostatně ty dva označené červeně nebo se musí kupovat celé rameno?