tak bol zly regulator v alternatore, teraz to uz nabija okolo 14.4 az do 14.7V - musi byt calcium bateria
velky PROBLEM je, ze kontrolka na pristrojovke trvalo NESVIETILA, len sem tam sa zazala, ako pise
aj "niekto" nizsie v prispevku, sorry ale teraz to neviem pozriet kto to je

nadobro zazala az potom, ked zdochlo auto lebo bateria bola uplne vymlatena - dokazany stav, mal som pripojeny voltmeter v aute, napatie 11.9V a kontrolka nic, veselo driemala zhasnuta...
CHYBA FORDU je, ze ak odide regulator, tak logika (mikropocitac) stale posiela nazad do RJ informacie a teda RJ nevie ze ma rozsvietit kontrolku dobijania, akurat sa stale snazi nabudit naplno alternator ale ten je odfajceny takze nic......
hej FORD manufacturer, dobre rano ! mate ku*va problem!!!!!
regulator je autonomny a ked nie je zapojeny 3pin konektor ma bezat na 13.5Vstano. píše:Naco kvoli PWM by tam bol procesor? Ved riadiaca jednotka cez PWM ovlada nejaky spinaci tranzistor v regleri. A tymreguluje napatie v budiacom vinuti rotora a teda aj v budenom vinuti statora -> napatie na vystupe a celej palubnej sieti.
Ak by tam bola seriova linka, to ano. No nechapem jej vyznam. To su vyssie vyrobne naklady a predsa treba setrit.
jedno PWM ide smerom do alternatora a to zadava ziadanu hodnotu asi 14.8V a podla teploty a ineho ju upravuje smerom nadol az do asi 14V...
ak neprichadza ziadne PWM tak az potom nabieha autonomny nudzovy rezim
a naopak, PWM smerom do RJ auta (z alternatora) "zobrazuje" velkost zataze a podla toho vie RJ vypnut cez PWM alterantor uplne, to sa mi stavalo (asi 3x) a bolo aj napisane v chybach ze pretazeny alternator, mam za to, ze velkost zataze dedukuje RJ z otacok motora/alternatoru
a PWM signalu z alternatora co je asi velkost budenia..... lenze budenie je prud cez uhliky a PWM je signalove napatie cize nejaky prevod tam musi byt
co som popisal je dost moc logickych funkcii a naviac som mal jednu schemu kde aj tvrdili ze je tam uP, bohuzial neviem uz najst...
ja som presvedceny ze tam je uP, len by som rad vedel aky typ... asi nejaky PIC alebo Atmel..s vnutornym RC oscilatorom takze to vlastne nic navonok nepotrebuje, iba 8pin puzdierko
urcite to uz niekto rozobral tak ze sa to dalo precitat.... zaujima ma to