Námraza uvnitř auta

lukyfa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Námraza uvnitř auta

Příspěvek od lukyfa » 04.01.2011 21:39

Scooby píše:
lukyfa píše:Myslíte, že by mohla pomoci taková ta podložka, co se dává z venku, aby se nemuselo škrábat? Něco jako alobal z obou stran, uvnitř asi molitan či co....že by to zabránilo i zamrzání zevnitř?
Nebo se davaj noviny, ale kdyz to das dovnitr tak to podle me nepomuze, jen z venku za sterace..

No dovnitř mi to ani nenapadlo. A nemůžou ty noviny přimrznout ke sklu? Noviny jsem na čelním skle neviděl-deku, prostěradlo, tu podložku to jo…ale noviny……..když zvlhnou tak asi pěkně přimrznou, ne?
Ford Focus 1.8 TDCi, 85 kW (115 PS), r.v. 10/2001, zelená metla

"Lidé si nezaslouží žít." -"Ale zaslouží si udělat tohle rozhodnutí sami."

lukyfa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukyfa » 04.01.2011 21:48

No jo, vy kdož máte ele. rozehřívání okna jste v klidu. To bych taky neřešil, to zachvilku rozmrzne a je klid. Ale když to máš škrábat zevnitř, sníh všude na palubce, furt to otíráš, protože to stéká….

to Pastovic – no právě minulou zimu ani prd, a najednou teď. V autě to samé co minulou zimu, nějak mi to hlava nebere…..
Co je to „torpédo“????

Ale to okýnko nebo to větrání zkusím, uvidíme co se změní…..doufám, že k lepšímu. Sic nechápu, že by vyvětrání auta cca 3 minuty pomohlo-vždyť ty gumový koberečky budou furt od sněhu a od vody? Jako že tím jak to vyvětrám, tak změním teplotu v autě na venkovní a už to nezamrzne?

Radekjo
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Radekjo » 04.01.2011 23:14

To větrání auta je jen na vyrovnání teplot (vni/vně-kondenz) a né na vysušení. Já mám auto plné sněhu (od dětí) a po jízdě vody a nemám problém.
FM MKV 2,0 TDCI 15

FF II 1,8 TDCI 05 (pořád žije ale hnije) :nunu:
RS MSI GS73VR 6RF-048CZ Stealth Pro

lukyfa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukyfa » 04.01.2011 23:27

Radekjo píše:To větrání auta je jen na vyrovnání teplot (vni/vně-kondenz) a né na vysušení. Já mám auto plné sněhu (od dětí) a po jízdě vody a nemám problém.
Tak mi teda vysvětli, proč mám problém já? Vzadu taky dvě děti, sníh skoro až v kufru, a ráno pomalu zlomím škrabku-zevnitř :cry: . Minulej rok jsem nevěděl, že existuje námraza zevnitř. Jasně, -17 není každý den, ale když už to zamrzá i při -7, tak už mi to vadí....

Radekjo
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Radekjo » 05.01.2011 00:21

Je jedno jestli je -20 nebo -5. Pořád se jedná o rozdíl teplot při kterém vzniká kondenzát , který se sráží a po vyrovnání teploty zamrzne.
Nyní je důležitá příčina a to je voda. Máš v autě vodu nebo jak psal kolega je zanešený (špatný) kab. filtr.
Vím že jsi psal o novém filtru, ale někdy je příčina jak se říká "Pod lampou je největší tma"
FM MKV 2,0 TDCI 15

C-Maxis
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od C-Maxis » 05.01.2011 10:38

lukyfa píše:...Vzadu taky dvě děti, sníh skoro až v kufru, a ráno pomalu zlomím škrabku-zevnitř :cry: . Minulej rok jsem nevěděl, že existuje námraza zevnitř. Jasně, -17 není každý den, ale když už to zamrzá i při -7, tak už mi to vadí....
Skoro bych rekl, ze je pro tebe vyhodnejsi, kdyz budes mit v aute zimu. Nedojde pak k odpareni vody ani ke kondenzaci na chladnem okne zevnitr = nemuze to namrznout. Proto to vyvetrani
Kdyz pises, ze mas auto plne snehu i vzadu, tak vyres tohle.
Zvenku na okno asi nedavat nic saveho (noviny, deku). Navlhne to a primrzne. Me se osvedcil igelit s prisavkama (nebo slunecni clona). Taky pomaha lehke postrikani rozmrazovacem, rano to jde setrit sterkou. Ale ne zevnitr, okno je pak potazene filmem.
Ford Focus C-MAX, GHIA 1,6 TDCi 80kW DPF, 2007 pred FL Obrázek

lukyfa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukyfa » 05.01.2011 17:49

Díky za rady a tipy :gott: .
Zkusím to vyvětrat, eventuelně postříkat a vymést ten sníh po dětech a uvidíme, co se bude dít.

kerno
Nováček
Nováček

Příspěvek od kerno » 05.01.2011 20:31

..len taky malý dotaz: A nejazdíš v zime často s vnútornou cirkuláciou vzduchu? Ak to pred ukončením jazdy neprepneš na nasávanie z vonku, tak Ti to potom môže z vnútra namrzať. Stalo sa mi to na fiatke až potom som na to prišiel, že niekto prepol ovládač na vnutornú cirkuláciu...

C-Maxis
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od C-Maxis » 05.01.2011 21:24

lukyfa píše:Díky za rady a tipy :gott: .
Zkusím to vyvětrat, eventuelně postříkat a vymést ten sníh po dětech a uvidíme, co se bude dít.
Ale nic nestrikej zevnitr 8O
kerno píše:..len taky malý dotaz: A nejazdíš v zime často s vnútornou cirkuláciou vzduchu? Ak to pred ukončením jazdy neprepneš na nasávanie z vonku, tak Ti to potom môže z vnútra namrzať. Stalo sa mi to na fiatke až potom som na to prišiel, že niekto prepol ovládač na vnutornú cirkuláciu...
Kdyby tak v zime jezdil, tak by na to asi rychle prisel, protoze by nic nevidel pro zapocena okna.

lukyfa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukyfa » 05.01.2011 21:41

kerno píše:..len taky malý dotaz: A nejazdíš v zime často s vnútornou cirkuláciou vzduchu? Ak to pred ukončením jazdy neprepneš na nasávanie z vonku, tak Ti to potom môže z vnútra namrzať. Stalo sa mi to na fiatke až potom som na to prišiel, že niekto prepol ovládač na vnutornú cirkuláciu...
To nemám zapnutý. Když je to zapnutý tak se to mlží jako blázen, a hlavně vidím kontrolku, že by běžela cirkulace.
Ale ráno uvidíme. Teď jsem přijel, vyvětral auto, tak uvidím jak to bude vypadat ráno, teď je -6.

Zevnitř nic nestříkám, to by mě fakt nenapadlo-pochopil jsem, že jen z venku.

InstinkTT
Nováček
Nováček

Příspěvek od InstinkTT » 06.01.2011 09:33

To lukyfa: Také se mi to nedávno stalo na předním oknu a bočním u spolujezdce. Mám vyhřívané přední sklo a na vnitřní námrazu vyhřívání nefungovalo, což jsem byl hodně překvapený. Funguje jen na vnější. Takže jsem vzal kartičku pojišťovny a škrábal námrazu ručně. Sníh potom roztál na palubce. :-) Myslím, že toto se stane jen při specifických atmosférických podmínkách. Jezdím denně a bylo to teď poprvé. :D
Ford Focus Combi 2004 1.8 TDCi 74 kW
Obrázek

lukyfa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukyfa » 06.01.2011 11:26

InstinkTT-kolik bylo venku stupňů?

Jinak dneska v noci -6,7 ráno jdu k autu a uvnitř žádná námraza. A to jsem podle rad nechal auto jen vyvětrat. Asi to fakt funguje :hhura:

vitut
Člen klubu
Člen klubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vitut » 06.01.2011 12:21

Mam sice vyhrivane okno, takze s odstranenim vnitrni namrazy nebyl problem, ale letosni zimu se mi to uz take jednou stalo. Problem byl v tom, ze jsem zaparkoval blbe predchozi dny, kdy byla obleva, auto stalo naklonene na ridicovu stranu. Tanim se mi dostala trocha vody na kabinovy filtr a ta v nasledujicich dnech zmrzla. Takhle se podle me dostalo relativne dost vlhkosti do kabiny, i kdyz oklepavam boty a koberecky jsou suche. Az se filtr vysusil, bylo to ok ...
S-Max, 2.0 TDCi, 103 kW, 2009, modrá Blazer
FoFo1 combi, 2.0 16V, 127 kW, 2003, modrá Imperial
C-Max mk1, 1.8 16V, 88 kW, 2004

byl: FoFo1 combi, 1.8 TDCi, 85 kW, 2002, šedá

Obrázek

C-Maxis
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od C-Maxis » 06.01.2011 13:30

Taky moc nepomaha, kdyz je venku treba -8°C, ale pres den zasviti na auto slunicko. Sklenikovy efekt zafunguje (pak ze zadny neni :) )a vlhkost muze zapracovat. Pak zajde slunicko, okna se ochladi rychleji a vlhkost muze zapracovat.
Pokud je auto blizko domu a da se natahnout kabel a je trocha casu, tak neni spatne pustit uvnitr teplovzdusny ventilator.

Radekjo
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Radekjo » 07.01.2011 01:03

InstinkTT píše:To lukyfa: Také se mi to nedávno stalo na předním oknu a bočním u spolujezdce. Mám vyhřívané přední sklo a na vnitřní námrazu vyhřívání nefungovalo, což jsem byl hodně překvapený. Funguje jen na vnější. Takže jsem vzal kartičku pojišťovny a škrábal námrazu ručně. Sníh potom roztál na palubce. :-) Myslím, že toto se stane jen při specifických atmosférických podmínkách. Jezdím denně a bylo to teď poprvé. :D
Fíha :dih: To jsem nevěděl že čelní vyhřívání funguje jen zvenku :irre:
Promiňte ale musel jsem :mrgreen:
FM MKV 2,0 TDCI 15

Odpovědět

Zpět na „Focus - interier - 1998-2004“