jofo27 píše:Takze chapem to spravne,ak poviem ze zohnat TI-VCT je uz takmer nemozne,a mal by som sa chopit mozno poslednej sance co mi ponukol Lubak.A tymto by som ta chcel poprosit Lubaka aby si mi poslal blizsie info o tom aute,a ak sa da aj foto na moj mail:
jozef.droppa@gmail.com Dakujem
Tivct chces asi preto, lebo ma vacsi vykon a nizsiu spotrebu ako obycajna 1.6. To hovoria papiere.
Prax je taka, ze tivct mechanizmus je citlivy na olej a ma pomerne poruchovy variabilny mechanizmus.
Vykon je vyssi, ale hlavne nad 4000 otacok, co je na dialnici 130kmh a vyssie. Takze ak chces jadit po dialnici 180kmh za 11l/100, tak to je vhodnejsi motor, nez obycajna 1.6, ktora ide iba 180 za 10l/100.
Ten papierovy rozdiel 0,1l/100 v priemerke v prospech tivct je v reale zanedbatelny, hlavne ak je ten motor drahsi o 20 alebo kolko tisic.
Osobne som zvedavy na spolahlivost noveho 1.6 eco boost, ktory spaja 2 najslabsie clanky z tivct a hdi - variabilne casovanie a turbo.
Urcite by som ale nekupoval novy Focus v prvom roku vyroby. To je zakladne pravidlo u kazdej automobilky, kym nevyriesi detske choroby - napriklad Focus II 2005 mal zatekajuce ostrekovace do bloku motora = utopene sviecky a hrdzave valce alebo zle tesnenie a zatehajucu vodu do kufra....