TDCi - divny (prerusovany) chod motora

Heartcorecz@mac.com
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: TDCi - divny (prerusovany) chod motora

Příspěvek od Heartcorecz@mac.com » 10.10.2010 23:57

Urcite to resit budu, jen zrovna ted diky nekterym uzasnym obchodnim partnerum doslova obracim kazdou korunu, takze az se financni situace zlepsi. Je pravda, ze mi to taky dela jen semtam... Kazdopadne na zimu jsou v planu delsi cesty na hory atp. a nerad bych aby mi Ford v pulce cesty vypovedel sluzbu :-)
Ford Mondeo 2.0 TDCi, 96kW/130k, r.v. 2004, Futura edition, Denso, fotky: https://bit.ly/crYMD7

Heartcorecz@mac.com
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Heartcorecz@mac.com » 25.10.2010 11:28

Tak dneska v Kuřimi v Autoservisu Drak proběhla diagnostika - nevykázala absolutně žádnou chybu, takže půjde pravděpodobně o mechanickou závadu. Příští nebo přespříští týden to tam vezu znova na prohlídku mechanických částí a třeba se něco ukáže... Nejhorší variantou jsou podle mě vstřiky...
Ford Mondeo 2.0 TDCi, 96kW/130k, r.v. 2004, Futura edition, Denso, fotky: https://bit.ly/crYMD7

vandal46
Junior
Junior

Příspěvek od vandal46 » 25.10.2010 21:09

Toho sa tiez trochu obavam ze ta diagnostika nic neukaze, je to o to komplikovanejsie hladat chybu ktora sa prejavi iba nahodne.
Hyundai i30 kombi 1.4T-Gdi , 2018
Ford Mondeo kombi Ghia 2.0 TDCi , 2005 , 96kW/130k

Heartcorecz@mac.com
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Heartcorecz@mac.com » 03.11.2010 17:56

Tak Ford je opraveny, cukani pry vyresili. Zitra si pro nej jedu do Kurimi a napisu sem v cem byl problem. Po telefonu mi to neprozradili, meli chudaci moc prace.

Heartcorecz@mac.com
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Heartcorecz@mac.com » 04.11.2010 10:40

Tak Ford opraven a dovezen domů. Oprava všeho všudy 3500 Kč (palivový filtr, hadice k turbu, výměna chladící kapaliny, práce) v Autoservis Drak na začátku Kuřimi. Pískání přestalo, cukání taky, takže zatím spokojenost :-) Hadice k turbu je ta velká tlustá černá mrcha dole vlevo vedle díry na měrku oleje. Byla prasklá a proto auto cukalo a pištělo víc než by mělo (při sepnutí turba). Fotka je zde: http://www.heartcore.cz/mondeo/turbo3.jpg

Palivový filtr jsem nechal vyměnit pro jistotu, pravděpodobně na to prý neměl vliv.

Brehowicz
Test driver
Test driver

Příspěvek od Brehowicz » 04.11.2010 15:21

Tak vidíš že to čidlo klikovky nebylo,tak ať jezdi dál.

palacinka
Nováček
Nováček

Příspěvek od palacinka » 04.11.2010 20:00

Ta hadice k turbu mi taky praskla cca mesic zpatky, auto sice v podstate jelo jak melo, ale pri zaberu turba to byl neskutecny fen. Prasklo to v tom hornim ohybu, bylo to videt ihned po sundani krytu motoru, rano ta prasklina mela centimetr a odpoledne kdyz jsem ji menil to uz melo centimetry dva. Auto se hlavne nesmelo moc tocit aby se s tou prasklou hadici nepretacelo turbo, tocil jsem to pouze do 2000ot.
Mondeo Combi TDCi 96kW Futura X, 11/06, dovoz Německo + VW Passat Variant 1.8T 110kW Tiptronic

vandal46
Junior
Junior

Příspěvek od vandal46 » 05.11.2010 19:49

Heartcorecz@mac.com: Takze tvrdis ze pricinou toho cukania bola prasknuta hadica do turba?
Ja predpokladam ze ju prasknutu nemam ale teraz si ma trochu zneistil, radsej ju skontrolujem.
Aj ked uvazujem ze v mojom pripade to bude nieco ine, uz zas jazdim par mesiacov a bez problemu.
Tebe sa to stavalo castejsie, pravidelne?
Inac super ze to mas poriesene, ja sa musim priznat ze som nebol este ani na diagnostike, nejako to stale odkladam kedze sa to neprejavuje...

Heartcorecz@mac.com
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Heartcorecz@mac.com » 16.11.2010 09:26

Jj, v mem pripade to byla hadice k turbu (viz obrazek vyse). Cukani probihalo pomerne casto a navic to kourilo (cerny dym) a hodne nahlas hvizdalo - turbo nasavalo vzduch tou dirou :-)

Co se obcasneho cukani tyce, tak jsem se v tom servise zaroven nechal informovat, ze pokud u toho semtam zablika i kontrolka zhaveni, tak jde pravdepodobne o vstriky - tahle kontrolka v dane souvislosti ukazuje, ze je nepomer (urcita mne neznama odchylka) ve vykonu vstrikovacu. Jakmile se jen jeden vychyli z normy oproti ostatnim, tak se rozblika a auto semtam cukne.

V ten moment mi rekli, ze durazne doporucuju vymenu VSECH vstriku, protoze vymena jednoho pry v podstate nic nespravi - mas zajete vstriky a das tam jeden novy - kontrolka stale blika a auto stale cuka, protoze eviduje rozdil ve vykonu toho noveho a starych.

Doufam, ze to brzy doresis. Moje diagnostika vysla cista, proto se zacala resit mechanicka zavada. Ja bych si te hadice sam nevsiml (i kdyz tam musela byt dira jak do p*dele).

vandal46
Junior
Junior

Příspěvek od vandal46 » 19.11.2010 05:06

Heartcorecz@mac.com: Dik za info, no tie vstreky by neboli zravna potesujuce ale najskor skusim tu diagnostiku (konecne :D ) a vymenim palivovy filter a uvidime. Viac to budem asi riesit az ked sa to znovu prejavi, uz to zas asi pol roka neurobilo...

Este ma napada ked sa tu spomynalo ze blika zhavenie, to blika nejako dlhsie ? Myslim jako ze auto cukne a kontrolka blika dalsich povedzme 5 sekund ? Pretoze mne ked auto cuklo tak jedine co som spozoroval je ze mi ostalo svietit to ESP ale nic viac som nestihol registrovat. Ono to bolo vzdy hodne kratke.

Heartcorecz@mac.com
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Heartcorecz@mac.com » 22.11.2010 08:18

Kdyz mi blikali zhaveni, tak to blikalo celou dobu jizdy - po nastartovani se rozblikalo a blikalo dokud jsem nezastavil. Nikdy jen na chvili. Kontrolka ESP se taky vzdycky rozsvitila po zacukani az do skonceni jizdy. Po znovu-nastartovani uz nesvitila.

Co se zhaveni tyce tak to podle me i informaci ze servisu s cukanim nemelo nic moc spolecneho - jde fakt o vstriky a nesoulad v jejich vykonu.

Osobne bych tipoval, ze cukani se vstriky nebude mit moc spolecneho, spis bych to videl na palivovy filtr a mozna neco na turbu - jako u me. Jestli ti turbo hvizda trochu vic nez normalne, tak tam mas urcite neco praskle (hadici) a cela oprava nebude az tak draha. Rekl bych, ze do 5tis se vejdes i s diagnostikou :) Pokud pujde jen o zas*any palivovy filtr, tak ses na tisicovce a pohoda jazz :)

Odpovědět

Zpět na „motor - mondeo mk3 diesel“